X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Hej kobiety :)

Monalisa bardzo się cieszę, że wróciłaś.. i zgadzam się, że takie wydarzenia przewartościowują nasze życie.. i pewnie tak jak napisałaś teraz będziecie już innymi ludźmi.. to piękne doceniać każdą chwilę razem i cieszyć się z bycia ze sobą.. problemu które do tej pory zaprzątały naszą głowę przestają być już tak istotne.. życzę Ci dużo zdrówka :)

Nutka kciuki za Was o wyjście do domku..

Nie nadrobię wszystkiego bo dłuuugo nie pisałam jednak coś tam czytałam.

Co do antykoncepcji to ja tak jak Nutka nie stosuję z racji mojej wiary nie godzę się na świadome popełnianie grzechu, nie mówiąc już o spirali która doprowadza do zabicia poczętego już życia.
    Nutka musiałabyś dopytać księdza na spowiedzi ale mojej siostrze ksiądz kiedyś powiedział.. że po porodzie do momentu aż miesiączki staną się regularne nie jest grzechem stosunek przerywany.. ale pewnie co ksiądz to inne zdanie.. on powiedział.. że kobieta musi mieć czas żeby wszystko wróciło do normy i nie jest możliwe Naturalne planowanie bo nie obliczysz sobie kiedy będą dni płodne. Ja jeszcze też dopytam księdza.

Daj znac co ci powie. Bo co innego po naturalnym porodzie: jakby Bog dal kolejne dziecko to bylibysmy szczesliwi. Ale po cc to nie wchodzi w gre...

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy w domu. Ale p laryngolog nie widziala poprawy(choc dzis badala inna niz wczoraj). Ale pozwolila isc do domkuni jutro prywatnie do niej pojdziemy. Poki co mamy kropic parafina, mial wsadzone saczki zmoczone parafina, ale wypadly szybciej niz wczorajsze... mam nadzieje ze ta parafina pomoze, choc nie wiem jak, zaraz poczytam. Modlcie sie o mojego malego chlopca, bo uszka przeciez tak bola:(
    No i wit c dostal. Z brzuszkiem lepiej, dicoflor tylko mamy brac.

weronikabp, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! cały czas Was podczytuję i pamiętam!

dzieje sie duzo, ale przede wszystkim mocno ściskam Monalise!! płakałam jak czytałam Twój wpis, piękne świadectwo. jesteście cudowną, dzielna rodziną! niech Bóg ma Was w swojej opiece! :*

u nas wszystko dobrze. oczywiscie raz mamy lepszy raz gorszy, bardziej krzykliwy - marudzacy dzień ;)

Paula rób test:) wszystkie jestesmy ciekawe:D

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka - zdrówka dla Gabrysia!

nutka lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nareszcie chwilka aby napisać, a więc dziś był mega intensywny dzień, miałam kontrolne usg w wawie, Pola została z Tatą na ponad 4 h, z sercem w gardle zostawiłam ich :) przeżyli hehe mało tego Tata się super sprawdził. Po tym jak przeżyłam odstawienie od cyca szukam plusów mm, to jest jeden z nich, że Tatuś też może karmić :) Usg wyszło w porządku. Pani powiedziała, można znowu rodzić, a ja na to never! :)) podobnie jak wiele z Was jeszcze nie jestem gotowa na ponowną ciążę, nie wiem czy kiedykolwiek będę. Czas pokaże.
    Odebrałam posiew Poli, nie ma żadnej bakterii, ufff, dziękuję za kciuki kochane.
    Powoli chyba uczymy się nowej sytuacji zarówno ja jak i Polunia, mam nadzieję, że będzie już lepiej, poszłam tez na drobne zakupy, Pola wyrosła już z pajaców, więc tk max zaliczony, kupiłam też kilka butelek na wypróbowanie itd.. sobie też kupiłam fajną sukienkę a co :)
    Teraz Pola zasnęla i z Mężem delektujemy się ciszą i sobą, Mąż otworzył toskańskie wino ,które przywieźliśmy dokładnie rok temu, nie wiem jak to się skończy to picie wina po roku nie picia hehe :)) ale dziewczyny, Wasze zdrowie kochane :)
    wino plus video niania hehe :)
    d55e533db9ce74f5med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 20:17

eta, Limerikowo, NataliaK, Agusia2312, Galanea, alexast, Bea_tina, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka zdrowia dla Gabrysia!!
    Paula czekamy na newsy :)) jeśli będziesz w ciązy z czystym sumieniem powiemy, że to nadal forum ciążowe :)

eta, Limerikowo, nutka, Galanea lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny ze wam sie wcinam w watek ale mam pytanko do weronikabp...
    Widze kochana ze masz nianie angelcare. Czy to model ac1100 z monitorem oddechu???
    Czy mozesz mi powiedziec jak sie spisuje? Bede bardzo wdzieczna ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Przepraszam dziewczyny ze wam sie wcinam w watek ale mam pytanko do weronikabp...
    Widze kochana ze masz nianie angelcare. Czy to model ac1100 z monitorem oddechu???
    Tak to ten model, sprawuje się super, dzięki niej śpię spokojnie, polecam bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 20:34

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Paula ja tez mam Angelcare z monitorem oddychsnia, spisuje sie ok, na razie bez alarmow na oddech plus nie trzeba biegac kuchnia sypialnia jak sie gotuje czy sprzata sprawdzac co 5min mala czy ok spidodatkowo mamy funkcje wyswietlacza temp, niestety upalnej 26 stop

Paula55 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam pieknie :) ja dopiero kupilam i nie testowalam jeszcze :P
    Za niedlugo bedzie lozeczko to bedziemy montowac. Super uslyszec opinie od kogos kto juz urzytkuje :)

Pozdrawiam was serdecznie i przy okazji powiem ze codzien was czytam i spisuje wasze doswiadczenia i porady ;)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 super ja też bym juz chciała ale ze względu na prace muszę 1,5 roku poczekać wiec będziemy się ponownie starać dopiero końcem przyszłego roku ale co Bóg nam da to się okaże :)

weronikabp lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to zdjęcie odzwierciedla to czego mi brakuje hehe ;-) relaxu,wyluzowania i drinka w moim wykonaniu z lodem,cytryną i ginem ;-)
    dziś ciocia zajmowała małym większość dnia, ja też byłam w kilku miejscach, mały karmiony był dziś tylko moim mlekiem a mówiła że tak niespokjnego i płaczliwego go jeszcze nie widziała (a kilka razy już z nim siedziała), prężył się, stękał, był strasznie drażliwy, a ja praktycznie prawie nic nie jadam żeby mu nie zaszkodzilo przypadkiem... za jej namową w przeciągu kilku dni zrobimy dzień na mm i zobaczymy co jest grane wtedy... bo szczerze jestem wykończona. Schudłam już 24 kg, a w ciągu przytyłam 18 kg,jestem bez siły, w ostatnim tygodniu schudłam 4 kg,nie wiem co jest grane.

Dobra laseczki, ja sie pomalutku żegnam, bede pewnie zagladała od czasu do czasu a tym czasem wyjeżdzamy na Mazury ;-) grzecznych dzidziaków życzę ;-)

weronikabp, Bea_tina, Bea_tina, evas lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiulek mój śpi teraz. Chyba nam się zaczynają pomalutku kolki, bo dziś 3 dzień wieczorem chwile płaczu, prężenie takie, że nie można go utrzymać. Ale na szczęscie to tylko takie epizody ok 3 minutowe. Dziś jeden póki co, wczoraj i przedwczoraj dwa. Na razie bierzemy Dicoflor i Espumisan. Kuzynka miałam mi SabSimplex wysłać tydzień temu, ale nie wiem na jaki adres wysłała, napisałam do niej dziś, pewnie jutro odpisze;P Do nas nie przyszły, mogła wysłać do babci albo do moich rodziców. Jak wysłała do rodziców to kropelki już nie dobre, bo mają na wiosce skrzynkę w słońcu, a mama dawno nie brała listów;/ Ehhh

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka powiedz mi a czy Gabrys sie jakos inaczej zachowywal przy tym przewianym uszku?ciekawi mnie to bo tak jak bol brzuszka mozma poznac tak takie uszko nie bardzo wiem...

• kambel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tabletki cerazette juz od mies wczoraj zaczęłam drugie op bo lekarz nie kazał robić przerw bo to sam progesteron. Na przyszły mies mam wizytę na założenie implantu. I za 3 lata i będziemy myśleć nad następnym :) na razie nam się nie spieszy ;)

Paula - powodzenia :)
    Dziewczyny moja kaja robi taką kupke http://f.kafeteria.pl/temat/kupa-niemowlaka-jak-powinna-wygladac-p_5256601 zdjęcie jest w pierwszym poście autorki) no nie takie duże ale konsystencja i wygląd identyczny.mam wrażenie ze widzę tam śluz. Czy u któregoś z waszych dzieci też jest taka i jest ok? Niby lekarz u nas twierdzi ze jest dobra ale mi się ona nie podoba.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel mojego Franka kupsko wyglada podobnie zeby nie powiedziec tak samo. Generalnie lekarz powiedziala ze sluz od czasu donczasu jest ok,ale moglo mu cos zaszkodzic co zjadlam i musze od nowa rozszerzac diete.

• kambel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest taka kupa odkąd zmieniliśmy mieszkanie czyli jakieś 3 tyg. Ja wprowadzam nowe rzeczy ale kupa nie wraca do poprzedniego wyglądu i zastanawiałam się czy znów przejść na dietę taka jak na początku czy zostać tak jak jest.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też podobna kupka, w sumie od początku taką ma, więc to chyba norma.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też taka kupka, czasami bywa gęściejsza.

• kambel Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf no to dobrze skoro jest normalna. Prędzej były tylko gęste dlatego też ta kojarzyła mi się z rozwolnieniem :) dzięki dziewczyny

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ