X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dzieki za pamięć dziewczyny, czekamy na wynik posiewu który bedzie jutro lub w środę i wtedy lekarz sie wypowie, na razie skoro mała je i sie normalnie załatwia oraz alergia znika to nie ma co panikować a to ze jest marudna to okres przejściowy z piersi na mm - dla niej trudny, dla mnie tez :-( bo bardzo cierpię jak widzę jak chce cyca a ja nie moge jej dać :-((

Wszystko bedzie dobrze, nie zamartwiaj sie. Niestety chyba kazda z nas przechodzi ciezkie chwile. Ja dzis juz sie wyryczalam swojej mamie i troche mi ulzylo. Macierzynstwo to nie bajka :)

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa bardzo się cieszę że jesteś już ze swoją rodzinką w domciu,gorąco się o Was modliłam.Podziękuj serdecznie córce że Nas informowała o Twoim stanie. Zyczę Ci zdrówka kochana i cieszcie się sobą :)

Sanset czekam na wieści dobre wieści o Joasi trzymaj się kochana i bądz dobrej myśli :)
    Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki :)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika Franek robi sporo kup po mm, ponoc mleko mm jest slabiej trawione dlatego tyle tegi idzie. Glowa do gory,za chwile nadejda lepsze chwile ;)

Franek spal od 21 do 1 i od 1 do 3:30ico teraz? Oczywiscie oczy jak 5 zl...

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mam to samo Marcel od 4 nie śpi , teraz zasypia z suszarka ale jak wyjdzie się okaże :)

Limerkowo te krople colinox też miałam dawać ale po jedzeniu a nasz Marcel jak jr dostal po jedzeniu to wpadał w histerie i nie szło go uspokoić i ostatnie 2 dni ich nie dostawał a dzis rano jakby go bolał brzuszek .Dzis mu je dam do mleka tak jak ty dajesz :)

Limerikowo, Bankierka lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Natalia mam to samo Marcel od 4 nie śpi , teraz zasypia z suszarka ale jak wyjdzie się okaże :)
    U nas woli z odkurzaczem ;)
    Jakos sie udalo ze zasnal o 4,pozniej obudzil sie o 5,przytulilam go i ku mojemu zdziwieniu zasnal od razu i obudzil sie o 7!i teraz znow zrobil sobie drzemke ale chwilowa pewnue. Dobrze ze dzis ciocia przychodzi to zajmie sie malym a ja na spokojnie nas spakuje na wyjazd :)

Limerkowo te krople colinox też miałam dawać ale po jedzeniu a nasz Marcel jak jr dostal po jedzeniu to wpadał w histerie i nie szło go uspokoić i ostatnie 2 dni ich nie dostawał a dzis rano jakby go bolał brzuszek .Dzis mu je dam do mleka tak jak ty dajesz :)

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponawiam pytanie o tabletki azalia- czy ktos stosuje?

• alexast Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko ja nie stosuje

Moje do dzisiaj grzeczne dziecko zmieniło się w diabełka. W nocy mieliśmy problem z karmieniem, wprawdzie pił, ale potem wypluwał smoczek jakby go coś w buzi bolało. Karmienie było istną walką, ale jakoś daliśmy radę. Natomiast od 6 do 9:30 krzyk, płacz i histeria. Nie umiałam go uspokoić. Na szczęście leżaczek ma cudne wibracje i mały zasnął. Niestety zaczyna się wiercić, więc sobie długo nie pośpi. jak skończy się pranie uciekam do mamy, tam jest chłodniej.

Co do mnie to macica się jeszcze nie obkurczyła do końca i dalej jest płyn w środku :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast dzis kończymy 6 tyg ;-)

Galanea, Tusia84, alexast lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Alexast dzis kończymy 6 tyg ;-)

No to teraz juz do przodu :)

U mnie niestety bez zmian na froncie...kregoslup jak bolal tak boli i mama mnie musi wyreczac i podawac mala do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:15

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po raz kolejny widzę w Polsce terror laktacyjny. Spotkałam dziś w aptece swoją po łożną i mówię jej, że mam mało pokarmu i dokarmiam mm, a ona do mnie "ja tego nie słyszałam!" :/ To pytam, czy dziecko ma być głodne? Jak powiedziałam, że ściągam 60ml, to stwierdziła, że bardzo mało. A później zaczęła mi gadać, że dobrze, że daję Bebiko 1, że to najlepsze mleko i że to, że dokarmiam mm nie znaczy, że jestem złą matka :/ Kur.... Wcale nie uważam się za złą matkę, bo nie chcę, żeby dziecko było głodne :/

W nocy Zosia jadła z piersi, pewnie więcej mleka się zebrało. Rano już jej podałam w butelce moje mleko i śpi ładnie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    ponawiam pytanie o tabletki azalia- czy ktos stosuje?

Ja zaczęłam od wczoraj, więc dużego doświadczenia nie mam ;)

Monalisa, witaj Kochana, jak dobrze, że znów jesteś z nami :D

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea nie bierz do głowy tego co ludzie gadają. Najważniejsze są nasze dzieci. A my matki wiemy co dla nich najlepsze. Wkurza mnie takie gadanie. Ja nie wiem kto to wymyślił, że mm jest złe. Ja tylko raz spotkałam się z takim głupim gadaniem. Ja chce, żeby moje dziecko było najedzone a jak to moja sprawa :) W szpitalu nawet raz spotkałam się z lekką krytyką dziewczyny, która z butelki swoim mlekiem karmiła, bo czemu nie z piersi. No kurcze a co to kogo obchodzi. Ważne, że dziecko najedzone.

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Weszłam tu zapytać o Monalisę, a tu super wieści :)

Monaliso nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę,ze juz wrociłaś do rodziny :) Poryczałam sie po Twoim poście...Życze zdrówka i szczęścia :) Buziaki dla Lenki :*

Martynika lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też baaardzo marudny dzień.Artur w końcu zasnął na swoją codzienną przedpołudniową drzemkę, ale przed tym była wielka rozpacz.Na dodatek wyszły mu na buzię potówki, a już była zupełnie gładka.
    Zwalam to wszystko na upały, chyba mocno męczą nasze dzieci :/.

• nutka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik kupki jest na razie dobry. Wyslali na cos jeszcze ale nie mam sie martwic.

dzis po kontroli laryngolog ma zdecydowac czy mozemy w domu uszko kropic czy trzeba na 5 dni kroplowke z antybiotykiem dawac i zostac te dni w szpitalu. Mam nadzieje ze nes puszcza...

weronikabp, Tusia84, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety :)

Monalisa bardzo się cieszę, że wróciłaś.. i zgadzam się, że takie wydarzenia przewartościowują nasze życie.. i pewnie tak jak napisałaś teraz będziecie już innymi ludźmi.. to piękne doceniać każdą chwilę razem i cieszyć się z bycia ze sobą.. problemu które do tej pory zaprzątały naszą głowę przestają być już tak istotne.. życzę Ci dużo zdrówka :)

Nutka kciuki za Was o wyjście do domku..

Nie nadrobię wszystkiego bo dłuuugo nie pisałam jednak coś tam czytałam.

Co do antykoncepcji to ja tak jak Nutka nie stosuję z racji mojej wiary nie godzę się na świadome popełnianie grzechu, nie mówiąc już o spirali która doprowadza do zabicia poczętego już życia.
    Nutka musiałabyś dopytać księdza na spowiedzi ale mojej siostrze ksiądz kiedyś powiedział.. że po porodzie do momentu aż miesiączki staną się regularne nie jest grzechem stosunek przerywany.. ale pewnie co ksiądz to inne zdanie.. on powiedział.. że kobieta musi mieć czas żeby wszystko wróciło do normy i nie jest możliwe Naturalne planowanie bo nie obliczysz sobie kiedy będą dni płodne. Ja jeszcze też dopytam księdza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:39

Galanea lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) A u nas ostatnio super :) Mało tu się wypowiadam bo mąż ma urlop i mało co w domu siedzimy :)
    Co do karmienia, ja Franka karmię piersią i mm, jak widzę że mam mało mleka daję mu mm, nie mam zamiaru go męczyc przy pustym cycku.

Galanea mówisz że bebiko jest dobre? Ja daję NanPro, Franek je je i kupki dobrze robi. Myślisz że powinnam zmienic?

Monalisa super że już lepiej u Was :*

Franek miał szczepienia, na szczęście żadnej gorączki nie było :)
    Dziś idę spotkac się z koleżanką i mamy z wózkami po parku pojeździc :)

Tusia84, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam dodac że podejrzewam ciążę u siebie :P

Tusia84, Galanea, excella, Agusia2312, Martynika, eta, Nalka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie zdecyduje sie na tabletki, jeszcze zobacze. Oliwia dzis tez maruda nie z tej ziemi, puszczy, plecze, wierci sie. Chyba tesknie za zima :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, nie wiem jak z mlekiem, ja innego nie probowalam, a ze Zosia dobrze je znosi, to nie chce zmieniac. Moze Ty tez powinnas zostac przy swoim, skoro Franiowi pasuje?

Powaznie podejrzewasz ciaze??? Szybko! :D jesli tak to wielkie gratulacje. Lec po test :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ