Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea boję się testu zrobic... Byłam na wizycie u gina 15 lipca, też mówi że dziwnie to wygląda i kazał za tydz przyjśc, ale nie było do niego miejsc więc pójdę za następny o ile @ nie przyjdzie... Bo póki co to ani widu ani słychu... :)
    Mam dziś w planach kupic test, ale nie wiem czy się odważę :) Wolę poczekac chyba do wizyty :P
    No chyba zostanę przy Nan. Franek dobrze je znosi także po co zmieniac :)

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A i zapomniałam dodac że podejrzewam ciążę u siebie :P

Szacun, ja bym padła na zawał... ;)

Limerikowo, Bankierka lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale odjazd jakby test wyszedl na plus, zabalowalas Kobieto jak trza hi hi
    ja jednak obstawiam ze okres normalnie bedzie i nada czekac no chyba ze masz juz ciazowe objawy i przeczucie
    nie zmieniaj mleka skoro masz sytuacje pokarmowa opanowana, mym zd to bylby zly ruch
    ja tam jeszcze no sex bo boje sie o wew szwy rozpuszczalne z 1.5mca maja trzymac
    moja ginka powiedziala po usg ze jajniki ok pracuja ale kiedy okres bedzie to ona nie wie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 12:39

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo ja bym się nawet ucieszyła jakbym w ciąży była ;) A co do seksu może się nie bałam bo nacinana nie byłam :P

Ciężko wyczóc objawy, w pierwszej ciąży bolały cycki teraz bolą ale raczej od mleka :P No i boli mnie jak na @ już od tygodnia

Limerikowo lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula matko jedyna ja bym wykitowala na zawal od razu na miejscu jakbym sie dowiedziala ze w ciazy jestem :D ale z trgo co pamietam to mowilas ze chcialas od razu zajsc w ciaze?:) jesli tak to zycze z calego serca dwoch krech :))
    Mi poki co sex kojarzy sie z czyms przeszlym,mimo ze dostalam tabletki anty od ginka to nawet nie zaczelam brac bo maz by mi zaraz gderal nad uchem ;-)) hihi zartuje oczywiscie,od nowego tygodnia chyba zaczne :-))

• excella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A i zapomniałam dodac
    że podejrzewam ciążę u siebie :P
    Rób test :) jak wyjdzie pozytywny.to.najwyzszy czas przestac karmic piersią.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, zeszlabym z tego swiata jak nic jakbym zaszla w ciaze. Poki co mi to nie grozi bo ani mysle o sexie tak jestem zmeczona. Zreszta kiedy jak mala zasnie to nic innego mi sie nie marzy jak kilka godzin snu.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Paula, nie czekaj, rób test :P

U mnie inne dziecko. Karmię z butelki i je i śpi. Co prawda co 2h, ale jest duża, może potrzebuje więcej. Ale uspokoiła się nie do poznania.

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea Franek tez co 2 h :))) tak widocznie musi byc i koniec :))

Galanea lubi tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 podziwiam Cię, że jesteś tak odważna żeby od razu zdecydować się na drugą ciążę :) Ja bym nie dała rady - ani fizycznie, anie póki co psychicznie. Takiej burzy hormonów jak teraz to ja nigdy nie miałam. A najbardziej wkurza mnie to, że nad tym nie panuję - nienawidzę takiej bezradności i bezsilności... No i co najlepsze - najbardziej rozwalają mnie błahostki takie jak fakt, że Ala wzięła do buzi smoczek, który leżał w naszej pościeli (w mojej głowie już miała buziunię pełną pleśniawek i innego paskudztwa) albo że teść kupił dla małej body w niebieskie wzorki, gdzie na metce było napisane: "body chłopięce" - no bo przecież jak dziewczynka ma chodzić w ciuszkach dla chłopca...
    Mąż jak widzi akie moje odchyły, to się o mnie boi :P
    No cóż - wszystko trzeba przetrzymać, przecież takie wariactwa miną - mam nadzieję ;)

Miłego dnia kochane mamuśki :) :) :)

Galanea, NataliaK, Limerikowo, Mucha, Tusia84, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie ile czasu trzymają po odejściu wód płodowych? Bratowa jest na pordówce, o 3-ciej w nocy odeszły jej wody, a od 4 h podają jej oksytocynę, rozwarcie na 1,5 cm. Po jakim czasie biorą na cesarkę po odejściu wód, jeśli nie ma postępów w porodzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Dziewczyny czy wiecie ile czasu trzymają po odejściu wód płodowych? Bratowa jest na pordówce, o 3-ciej w nocy odeszły jej wody, a od 4 h podają jej oksytocynę, rozwarcie na 1,5 cm. Po jakim czasie biorą na cesarkę po odejściu wód, jeśli nie ma postępów w porodzie?
    U mnie graniczne bylo 11 h. Po 11 h konieczna byla cc. Ogolnie to jestmega niezbepieczne,wiec nieh nie czekaja niewiadomo ile godzin. Moze nic nie wspominaja o cc zeby nie stresowac.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja urodzilam po 23h po odejsciu wod i ciagneli mala raz dwa vaccum, bo sie przyblokowala w kanale plus zostala ta 1na bezpiecz godzina po peknieciu pecherza plodowego

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po szczepieniu 6w1 hexa za 210 zl 1na igielka, bylo ok w udo, ja sie bardziej nastresowalam niz mala naplakala, teraz spi jak prawdziwy suseł
    z nerwow juz po kontroli u dermatolga na tradzik i po hexie wrabalam czekolade z orzechami, a myslalam ze juz mi apatyt na slodkie przeszedl ha ha ha, mylilam sie calkowicie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Limerkowo ja bym się nawet ucieszyła jakbym w ciąży była ;) A co do seksu może się nie bałam bo nacinana nie byłam :P

Ciężko wyczóc objawy, w pierwszej ciąży bolały cycki teraz bolą ale raczej od mleka :P No i boli mnie jak na @ już od tygodnia
    no jeszcze oficjalnie nie mozemy Ci pogratulowac zatem dopoki nei zobaczymy tu 2 kreseczek fotki z tesciku :--))
    ja tez chce miec 2 jak odchowam pare mcy (6+)mala, u mnie zegar biolog. tyka choc dzis ciaza po 35/40 to normalne w sumie
    ze mna na sali lezala mama wczesniaka-dziewczynki niecale 2kg 40tka :--))
    tylko zachodzac od razu w kolejna ciaze zastanawilabym sie czy moj organizm nie tyle da rady co jest wyplukany z sub odzywczychj i mineralow i dla mnie i dla nast baby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:02

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszlam w ciaze 3 m-ce po porodzie. ale obciazenie jest duze, czulam sie jak wrak czlowieka. zreszta- teraz nie jest lepiej ;)

Limerikowo, Bankierka lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sobie nie wyobrazam na razie :) zreszta, ja mam jeszcze wszystkie szwy ;)

Zapomnialam napisac, ze po Sab Simplex skonczyly sie kolki i bole brzucha.

weronikabp, Limerikowo, Bankierka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa super ze znów jesteś z nami. Nawet mój mąż się poplakal jak czytaliśmy Twój post:-)
    Co do spania to mój Mikus ostatnio po kąpieli i karmieniu ok 19-20 śpi do uwaga uwaga 2.30-3. Jest tylko na piersi. Juz kilka nocy mi takie niespodzianki robi. Potem karmienie i śpi do 5.30 i po karmieniu czasem udaje mi się go uśpić na jeszcze godzinę ale rzadko.

Paula super;-) tez mogłabym być w kolejnej ciąży juz. Może za trzecim razem trafimy w dziewczynkę:-)

Galanea, Paula222 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moją bratową już trzymają pod oksytocyną ponad 15h a rozwarcie na 2cm. Dostała znieczulenie i chcą jeszcze próbować podawać jej oksytocynę. Mam nadzieję, że albo akcja ruszy, labo migiem zrobią jej cesarkę. Strasznie się denerwuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolejnej ciąży, ja bym chciała za pół roku zajść :) Zobaczymy jakie Bóg ma plany :)

‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ