X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea boję się testu zrobic... Byłam na wizycie u gina 15 lipca, też mówi że dziwnie to wygląda i kazał za tydz przyjśc, ale nie było do niego miejsc więc pójdę za następny o ile @ nie przyjdzie... Bo póki co to ani widu ani słychu... :)
    Mam dziś w planach kupic test, ale nie wiem czy się odważę :) Wolę poczekac chyba do wizyty :P
    No chyba zostanę przy Nan. Franek dobrze je znosi także po co zmieniac :)

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A i zapomniałam dodac że podejrzewam ciążę u siebie :P

Szacun, ja bym padła na zawał... ;)

Limerikowo, Bankierka lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale odjazd jakby test wyszedl na plus, zabalowalas Kobieto jak trza hi hi
    ja jednak obstawiam ze okres normalnie bedzie i nada czekac no chyba ze masz juz ciazowe objawy i przeczucie
    nie zmieniaj mleka skoro masz sytuacje pokarmowa opanowana, mym zd to bylby zly ruch
    ja tam jeszcze no sex bo boje sie o wew szwy rozpuszczalne z 1.5mca maja trzymac
    moja ginka powiedziala po usg ze jajniki ok pracuja ale kiedy okres bedzie to ona nie wie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 12:39

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo ja bym się nawet ucieszyła jakbym w ciąży była ;) A co do seksu może się nie bałam bo nacinana nie byłam :P

Ciężko wyczóc objawy, w pierwszej ciąży bolały cycki teraz bolą ale raczej od mleka :P No i boli mnie jak na @ już od tygodnia

Limerikowo lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula matko jedyna ja bym wykitowala na zawal od razu na miejscu jakbym sie dowiedziala ze w ciazy jestem :D ale z trgo co pamietam to mowilas ze chcialas od razu zajsc w ciaze?:) jesli tak to zycze z calego serca dwoch krech :))
    Mi poki co sex kojarzy sie z czyms przeszlym,mimo ze dostalam tabletki anty od ginka to nawet nie zaczelam brac bo maz by mi zaraz gderal nad uchem ;-)) hihi zartuje oczywiscie,od nowego tygodnia chyba zaczne :-))

• excella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A i zapomniałam dodac
    że podejrzewam ciążę u siebie :P
    Rób test :) jak wyjdzie pozytywny.to.najwyzszy czas przestac karmic piersią.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, zeszlabym z tego swiata jak nic jakbym zaszla w ciaze. Poki co mi to nie grozi bo ani mysle o sexie tak jestem zmeczona. Zreszta kiedy jak mala zasnie to nic innego mi sie nie marzy jak kilka godzin snu.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Paula, nie czekaj, rób test :P

U mnie inne dziecko. Karmię z butelki i je i śpi. Co prawda co 2h, ale jest duża, może potrzebuje więcej. Ale uspokoiła się nie do poznania.

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea Franek tez co 2 h :))) tak widocznie musi byc i koniec :))

Galanea lubi tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 podziwiam Cię, że jesteś tak odważna żeby od razu zdecydować się na drugą ciążę :) Ja bym nie dała rady - ani fizycznie, anie póki co psychicznie. Takiej burzy hormonów jak teraz to ja nigdy nie miałam. A najbardziej wkurza mnie to, że nad tym nie panuję - nienawidzę takiej bezradności i bezsilności... No i co najlepsze - najbardziej rozwalają mnie błahostki takie jak fakt, że Ala wzięła do buzi smoczek, który leżał w naszej pościeli (w mojej głowie już miała buziunię pełną pleśniawek i innego paskudztwa) albo że teść kupił dla małej body w niebieskie wzorki, gdzie na metce było napisane: "body chłopięce" - no bo przecież jak dziewczynka ma chodzić w ciuszkach dla chłopca...
    Mąż jak widzi akie moje odchyły, to się o mnie boi :P
    No cóż - wszystko trzeba przetrzymać, przecież takie wariactwa miną - mam nadzieję ;)

Miłego dnia kochane mamuśki :) :) :)

Galanea, NataliaK, Limerikowo, Mucha, Tusia84, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie ile czasu trzymają po odejściu wód płodowych? Bratowa jest na pordówce, o 3-ciej w nocy odeszły jej wody, a od 4 h podają jej oksytocynę, rozwarcie na 1,5 cm. Po jakim czasie biorą na cesarkę po odejściu wód, jeśli nie ma postępów w porodzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Dziewczyny czy wiecie ile czasu trzymają po odejściu wód płodowych? Bratowa jest na pordówce, o 3-ciej w nocy odeszły jej wody, a od 4 h podają jej oksytocynę, rozwarcie na 1,5 cm. Po jakim czasie biorą na cesarkę po odejściu wód, jeśli nie ma postępów w porodzie?
    U mnie graniczne bylo 11 h. Po 11 h konieczna byla cc. Ogolnie to jestmega niezbepieczne,wiec nieh nie czekaja niewiadomo ile godzin. Moze nic nie wspominaja o cc zeby nie stresowac.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja urodzilam po 23h po odejsciu wod i ciagneli mala raz dwa vaccum, bo sie przyblokowala w kanale plus zostala ta 1na bezpiecz godzina po peknieciu pecherza plodowego

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po szczepieniu 6w1 hexa za 210 zl 1na igielka, bylo ok w udo, ja sie bardziej nastresowalam niz mala naplakala, teraz spi jak prawdziwy suseł
    z nerwow juz po kontroli u dermatolga na tradzik i po hexie wrabalam czekolade z orzechami, a myslalam ze juz mi apatyt na slodkie przeszedl ha ha ha, mylilam sie calkowicie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Limerkowo ja bym się nawet ucieszyła jakbym w ciąży była ;) A co do seksu może się nie bałam bo nacinana nie byłam :P

Ciężko wyczóc objawy, w pierwszej ciąży bolały cycki teraz bolą ale raczej od mleka :P No i boli mnie jak na @ już od tygodnia
    no jeszcze oficjalnie nie mozemy Ci pogratulowac zatem dopoki nei zobaczymy tu 2 kreseczek fotki z tesciku :--))
    ja tez chce miec 2 jak odchowam pare mcy (6+)mala, u mnie zegar biolog. tyka choc dzis ciaza po 35/40 to normalne w sumie
    ze mna na sali lezala mama wczesniaka-dziewczynki niecale 2kg 40tka :--))
    tylko zachodzac od razu w kolejna ciaze zastanawilabym sie czy moj organizm nie tyle da rady co jest wyplukany z sub odzywczychj i mineralow i dla mnie i dla nast baby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:02

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszlam w ciaze 3 m-ce po porodzie. ale obciazenie jest duze, czulam sie jak wrak czlowieka. zreszta- teraz nie jest lepiej ;)

Limerikowo, Bankierka lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sobie nie wyobrazam na razie :) zreszta, ja mam jeszcze wszystkie szwy ;)

Zapomnialam napisac, ze po Sab Simplex skonczyly sie kolki i bole brzucha.

weronikabp, Limerikowo, Bankierka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa super ze znów jesteś z nami. Nawet mój mąż się poplakal jak czytaliśmy Twój post:-)
    Co do spania to mój Mikus ostatnio po kąpieli i karmieniu ok 19-20 śpi do uwaga uwaga 2.30-3. Jest tylko na piersi. Juz kilka nocy mi takie niespodzianki robi. Potem karmienie i śpi do 5.30 i po karmieniu czasem udaje mi się go uśpić na jeszcze godzinę ale rzadko.

Paula super;-) tez mogłabym być w kolejnej ciąży juz. Może za trzecim razem trafimy w dziewczynkę:-)

Galanea, Paula222 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moją bratową już trzymają pod oksytocyną ponad 15h a rozwarcie na 2cm. Dostała znieczulenie i chcą jeszcze próbować podawać jej oksytocynę. Mam nadzieję, że albo akcja ruszy, labo migiem zrobią jej cesarkę. Strasznie się denerwuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolejnej ciąży, ja bym chciała za pół roku zajść :) Zobaczymy jakie Bóg ma plany :)

‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ