X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa trzymam za Was kciuki i za Twoje zdrowko bardzo mocno ;**

monalisa lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, dobrze, że już jesteś z nami! Teraz tylko zdrowia życzę dla Ciebie i Lenki.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa aż sie popłakałam jak czytałam twój post :) ogromnie cieszę się, że wszystko się dobrze skończyło :)

Jeszcze czekam na dobre wiadomości od Sunset :) musza być dobre :)

a u mnie dziś brak mleka w cyckach - femaltiker poszedł w ruch i niestety dokarmiłam butlą, albo stety bo mały śpi smacznie :)

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa tak się cieszę! Opowiadałam swojej matce o Tobie, ryczałyśmy obie. Bardzo się cieszymy: mąż, moja mama i ja, że już jesteś z nami.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, tak sie ciesze:) Łzy szczęścia w oczach:P najwazniejsze, ze juz jestescie razem:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa super ze juz wszystko jest wporządku:) Piekny opis , masz racje najważniejsze jest to ze sie ma obok siebie bliskich !! Cieszmy sie każdym dniem.

monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa cieszę się że u Ciebie już wszystko dobrze życzę Ci a szczególnie Lence żeby teraz jej dzieciństwo przebiegało beztrosko, zdrowo i szczęśliwie bo ona też miała ciężko

monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście wspaniałe i raz jeszcze dziekuje wam za modlitwy i wsparcie psychiczne dla moich dzieci. Nigdy tego nie zapomne i zawsze bede was miło wspominać.
    Nie próbuje nawet nadrobić was gdyż każdą wolną chwile poświęcam rodzinie bo oni są najważniejsi ale wieczorem jak już wszyscy zasną będę próbowała was podczytać. Mam nadzieje że wszystkie czerwcówki się wykluły i mają się świetnie. Ja żyje tak jak by jutro miał się skończyć świat :)jak by dziś był ostatnim dniem mojego zycia i jestem szczesliwa.

weronikabp, NataliaK, Galanea, MonikaS, Niesforna, Agusia2312, czekajajaca, Moni&, mirka14, kambel, misia_k1, Martynika, MILA, Mucha, Limerikowo, Effcia28, lkc, evas, BlackLuna, Paula_29 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Jesteście wspaniałe i raz jeszcze dziekuje wam za modlitwy i wsparcie psychiczne dla moich dzieci. Nigdy tego nie zapomne i zawsze bede was miło wspominać.
    Nie próbuje nawet nadrobić was gdyż każdą wolną chwile poświęcam rodzinie bo oni są najważniejsi ale wieczorem jak już wszyscy zasną będę próbowała was podczytać. Mam nadzieje że wszystkie czerwcówki się wykluły i mają się świetnie. Ja żyje tak jak by jutro miał się skończyć świat :)jak by dziś był ostatnim dniem mojego zycia i jestem szczesliwa.
    Nie masz pojęcia jak mi tymi słowami pomagasz.. Dziekuje.
    Pola ma leukocyty w kale, jeszcze nie wiem co to znaczy do lekarza na 16:45 , ale juz sie boje.. Podobniez one mogą byc z powodu jej alergii, to było badanie robione jeszcze z kupki ma moim mleku, zobaczymy co lekarz powie...na mm kupki maja juz normalny wygląd, chociaż jest ich nadal sporo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa swiete slowa!:)
    Weronika powodzenia na wizycie!:) bedzie dobrze :)

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Monalisa aż sie popłakałam jak czytałam twój post :) ogromnie cieszę się, że wszystko się dobrze skończyło :)

Jeszcze czekam na dobre wiadomości od Sunset :) musza być dobre :)

a u mnie dziś brak mleka w cyckach - femaltiker poszedł w ruch i niestety dokarmiłam butlą, albo stety bo mały śpi smacznie :)

Monika, u mnie to samo. Mało mleka i był płacz, musiałam dokarmić swoim plus mm i Zosia smacznie śpi spokojna. Chciałam uniknąć mm ale co zrobić? Zostawić dziecko głodne? Też piję znów Femaltiker. Chciałabym to dokarmianie skonsultowac z lekarzem, ale dopiero w piątek mam wizytę :(

Ile na raz wypijają Wasze dzieci??

Weronika, kciuki za wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 15:53

weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam dzis malo,na mysl smaku femaltikera i bocianka zbiera mi sie na wymioty,przepilam sie tym tak ze szok. Strasznie meczy mnie ta walka,ale coz,wszystko dla Franka. Jak sie okaze jeszcze ze ten sluz przez moje mleko i trzeba bedzie calkowicie przejsc na mm to bedzie wesolo naprawde... tyle walki na nic. Chociaz tez to moglo byc jednorazowe,no zobaczymy. W kazdym badz i razie zabawa z laktatorem nie bawi mnie w ogole,wszedzie z nim chodze zeby co te 2 h skrupulatnie odciagac...

Galanea Franek od 80-140 ml co 2-2,5 h max 3 h, zalezy jak mu lezy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 15:54

Galanea lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, tak strasznie się cieszę, wszystkie tutaj żyłyśmy Twoją historią, z całego serca wierzyłyśmy, że będzie dobrze.Masz cudowne dzieci, bardzo dziękuję Laurze za to, że pisała do nas, dawała znać, co się z Tobą dzieje, ucałuj Ją :).Teraz już musi być wszystko dobrze, jesteście razem, macie siebie, to jest najważniejsze.

Dziewczyny, dla zainteresowanych-udało mi się zapisać na wizytę do poradni rehabilitacyjnej na Szajnochy w Warszawie, oczywiście na NFZ, na 30 lipca :).Także terminy jakby co przystępne.

Niesforna, NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja tez nie chcialam mm dokarmiac ale zal mi Piotrusia zeby glodny lezal a znowu caly dzien z 5 min przerwami na cycce to tez nie fajnie jest tymbardziej jak caly czas spijha to co sie pojawi... męeka i dla mnie i dla malego. wole nakarmic butla a dopiero na nastepne karmienie cycka dac - moze juz sie zbierze tzn naprodukuje :)

czasem tak mysle kurcze jak to wygodnie by bylo butla. co 3 godziny dajesz wiesz ile zjadl i ze sie najadl a tak cycka to roznie bywa... z drugiej strony wygodnie tak bez butelek z domu wyjsc, zawsze mleko pod reka :) z Michalkiem nie mialam tej przyjemnosci.nie tolerowal mojego mleka a i ja jakos nie potrafilam o te mleko zawalczyc - za malo doinformowana bylam. chociaz i tak musialam przejsc na mm. teraz marzy mi sie miec duzo swojego mleka ale musze caly czas tego pilnowac a i tak moglo by byc lepiej
    chyba troszeczkę tracę wiarę, że uda nam się bez mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 16:09

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa super, że jesteś już ze swoją rodziną. Życzę duuuużo zdrówka.

ja byłam dzisiaj w przychodni i tam mi pielęgniarka powiedziała, że trzeba dużo pić, żeby przy tych upałach nie stracić pokarmu. Umówiłam się na 30tego na szczepienie. Aż się boję. 31 mam urodziny i mam nadzieję że Oluś nie będzie zbyt marudny.
    teraz czekam na wizytę u gina. Mam nadzieję, że wszystko jest ok, bo bardzo się martwie, tym bardziej, że dalej wypływają ze mnie żółte odchody.

Olek został z moją mamą. Od wczoraj reaguje na zabawki. Interesuje go grzechotka i wodzi za nią oczami. Wprawdzie nie uśmiecha się jeszcze do mnie, ale już się na mnie patrzy :)
    co do kupek to Oluś też robi kupki co 2/3 dni. Jak wypije rumianek to na następny dzień jest kupka. Wczoraj zrobił aż dwie :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie a ja sie dziwilam, ze Zosia placze jak ja 30ml sciagam. Nie wiem czy nie oslabla laktacja przez to, ze ona tak slabo ciagnie, bardziej bawi sie jak smoczkiem :( no i tez ruszyl laktator ibfemaltiker. Na szczescie chyba dobrze znosi to Bebiko 1. Nie zauwazylam problemow. Najgorsze, ze teraz nie nadazam z produkcja. Tu sciagam, a za chwile nie mam co z piersi podac. Chcociaz moze teraz po mm bedzie pozniej glodna. Jakie mleko podajecie i czy ponkonsultacji z lekarzem, czy same wybralyscie?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek w szpitalu dostawał pro nan i takie dostawał. Potem zmieniliśmy na bebilon na koli i wzdęcia, ale nie podchodziło mu to (zmieniliśmy, bo bardzo płakał jak wróciłam ze szpitala i myślałam że to kolki)
    teraz podajemy znowu pro nan i jest ok.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam gorące mamuśki:)

Monalisa rodzina to skarb! Masz cudowne dzieci, bardzo Cię kochają. Cieszcie się sobą. Spokoju i samych radosnych chwil Wam zycze.

Trzymam kciuki za Gabrysia abyście szybciutko i z dobrymi wiadomościami wyszli ze szpitala.

Ja dokarmiam Bebiko 1 położna kazała spróbować od najtańszego. W gruncie rzeczy to wszystkie sztuczniaki są takie same.

Moja Mala robi kupek ok 7-10 dziennie.

Dziś też marudna napewno przez upal. Ja się kleje, ona do mnie.

alexast, Galanea, NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa - witamy !!! :)

Karolina - nie nadązyłam z czytaniem. Twoja córcia nie ribiła kupek w ogóle przez pewien czas?
    Co zrobiłaś, że zaczęła robić?

Misia ja karmię małą mm i daję czopek tylko wtey kiedy widze, że chce zrobić kupę, a nie
    może. U nas jest problem z kupkami od 3 tygodni. 2 razy byliśmyw szpitalu na
    lewatywie, bo czopek nie ulżył cierpienia dziecku. Lekarka stwierdziła niedojrzały
    układ pokarmowy, który ma do końca 4tego miesiąca dojrzeć. Dodatkowo mamy w sierpniu
    badanie w kierunku choroby Hirschsprunga. Do tego czasu mam obserwowac dziecko
    i ratowac je czopkami glicerynowymi, a jak nie pomoże to zgłosić się na leawatywę.
    Jak na razie mała raz robi kupę sama, raz trzeba jej pomagac. Nie ma reguły.
    Co do czopków, to ja chodze do lekarza do Dziecięcego Szpitala Uniwersyteckiego
    w Krakowie w Prokociumiu, tam lekarze zajmują się tylko dziećmi i mi czopki zalecili,
    nawet do każdej kupy jeśli będzie taka potrzeba, bo taki czopek nie zaszkodzi.
    Oczywiście sama bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem i bez obejrzenia przez lekarza małej
    bała bym się sama tak często dawać. Z tym, że ja już doskonale rozpoznaję, które stękanie
    i który płacz oznacza kupę.

• Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa strasznie sie ciesze ze juz jestes w domu z rodzina! wzruszylam sie czytajac Twoj post. masz racje-nalezy cieszyc sie kazdym dniem. ściskam Cie mocno:*

Magda2013, monalisa lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ