MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja po paru dniach marudzenia mam dzisiaj w domu aniołka:) a powiem Wam, że najlepiej mu się zasypia jak są goście albo w gościach. Udaje wtedy niewiniątko. Chociaż i tak stwierdzam, że mam szczęście bo ogólnie nie mogę na moje maleństwo narzekać. Obym nie pochwaliła za szybko:)
Limerikowo, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Limerkowo powiedz mi rumianek masz specjalny dla dzieci czy zwykły ?
Nasz maluch też miał pic mm Enfamil ale w aptece nie miele i na magazynach też nie brak w hurtowniach ogólnie i przez to pije Humane
U nas Msrcel w te upały jest marudny , kiepsko śpi ale apetyt mu dopisujetego mleka wypija więcej niż bebilon pepti , widać ze mu służy
Limerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
A ja stwierdzam, że Zosia się chyba nie najada. Po spacerze nakarmiłam ją trochę z piersi, po 30 min była kąpiel, później podałam jej 30ml swojego odciągniętego pokarmu, do tego dałam obie piersi, ale po chwili ssania już było marudzenie i płacz. Zaniosłam do łóżeczka jak zawsze o tej porze już do spania, a tam dalej ostry płacz. No więc na próbę przygotowałam jej mm. I zjadła 60ml
Zgłupiałam już i nie wiem co robić. Dokarmiać mm? Ściągać pokarm? Może ona ciągle marudzi bo głodna? Ale na ost. Wizycie u pediatry bardzo ładnie przybrała na moim mleku. Chyba, że teraz mam mniej pokarmu? Ech to ciągłe gdybanie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 20:56
-
Galanea, maluch nie musi ciągnąć zawsze wtedy, gdy jest głodny. Ja zauważyłam, że Artur dopomina się piersi nawet co 40 minut - godzinę, gdy ma jakiś niepokój. Np. gdy jesteśmy w obcym miejscu, albo gdy przychodzą goście. Dziś tak było, odwiedziły nas przyjaciółki i zachowywał się ok, ale potrzebował ssać pierś bardzo często, upominał się (więc one same się oporządzały z herbatą, a ja siedziałam sobie na kanapie z małym przy piersi
). A pokarm mam na pewno, wręcz sika jak ścisnę sutek.
Może Zosia tak reagowała na pogodę, upał?
A spróbuj i u siebie ścisnąć, jak Zosia skończy jeść - leci coś? Ja zawsze sprawdzam, bo też parę razy myślałam, że jest jakiś problem, ale zawsze wylatywało i już wiedziałam, że to nie to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:00
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Martynika wrote:Galanea, maluch nie musi ciągnąć zawsze wtedy, gdy jest głodny. Ja zauważyłam, że Artur dopomina się piersi nawet co 40 minut - godzinę, gdy ma jakiś niepokój. Np. gdy jesteśmy w obcym miejscu, albo gdy przychodzą goście. Dziś tak było, odwiedziły nas przyjaciółki i zachowywał się ok, ale potrzebował ssać pierś bardzo często, upominał się (więc one same się oporządzały z herbatą, a ja siedziałam sobie na kanapie z małym przy piersi
). A pokarm mam na pewno, wręcz sika jak ścisnę sutek.
Może Zosia tak reagowała na pogodę, upał?
A spróbuj i u siebie ścisnąć, jak Zosia skończy jeść - leci coś? Ja zawsze sprawdzam, bo też parę razy myślałam, że jest jakiś problem, ale zawsze wylatywało i już wiedziałam, że to nie to.
Tylko czemu teraz już się denerwowała i płakała przy piersi, a z butrlki zjadła aż 60ml?Jak ściskammto coś tam dalej leci. Ale ściągam laktatorem połowę mniej niż kiedyś. Raz miałam 60ml z jednej piersi, a teraz 30 z obu.
Dodam, że w nocy je z piersi i zasypia prawie od raz i śpi po 4h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:07
-
nick nieaktualnyLimerykowo pocieszam sie ze jeszcze 2 dni w tej skislej Warszawie i wyjezdzamy ba Mazury,tam jakos znosniej jest z upalami,dookola las i jezioro,jakos skutecznie obniza odczuwalnosc temperatury.
Uffff po wielkiej batali Franek ogarnal sie po kapieli-niewiem czemu zawsze po niej sie wycisza,moze dlatego ze bardzo lubi i macha nogami i chlapie i sie cieszy do wszystkiego w koloszkoda ze jest taki malutki,z checia bym wsadzila go w basen bo moglby w wodzie siedziec caly dzien i sobie chlapac ile by chcial
Agusia te zmiany mleka u Marcela to zawsze po konsultacji z lekarzem?jestem ciekawa jak sama chcialabym zmienic,mamy bebilon na dokarmianie,ale slyszalam ze enfamil i humana sa wlasnie najlepsze.Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Agusia2312 wrote:Limerkowo powiedz mi rumianek masz specjalny dla dzieci czy zwykły ?
Nasz maluch też miał pic mm Enfamil ale w aptece nie miele i na magazynach też nie brak w hurtowniach ogólnie i przez to pije Humane
U nas Msrcel w te upały jest marudny , kiepsko śpi ale apetyt mu dopisujetego mleka wypija więcej niż bebilon pepti , widać ze mu służy
-
Natalia tak zmiany mleka są pod kontrola lekarza . Humana jest dobra widać ze ja akceptuje . Bebilon pepti wogole nie tolerował jego organizm wogole nie trawił tego mleka i brzuszek go bolał. Z lekarzem podczas wprowadzania leku byłam w stałym kontakcie telefonicznym
u nas też Marcel bardzo lubi kąpiele , teraz tym bardziej bo się trochę ochłodzi i odświeży i zaraz mu się lepiej śpi
Limerkowo a jak dlugo go parzysz? Bo ja słyszałam ze aby zalać saszetkę i zaraz wyciągnąć na szklankę wody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:24
NataliaK lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
U nas w szpitalu dawali do dokarmiania enfamil i lekarka mówiła ze to mleko jest kiepskie a dają je bo takie dostali, generalnie jak dla mnie strasznie śmierdziało (bardziej niż nutramigen) i miało dziwny szarawy kolor, no ale wiadomo co lekarz to inna opinia
-
mirka14 wrote:U nas w szpitalu dawali do dokarmiania enfamil i lekarka mówiła ze to mleko jest kiepskie a dają je bo takie dostali, generalnie jak dla mnie strasznie śmierdziało (bardziej niż nutramigen) i miało dziwny szarawy kolor, no ale wiadomo co lekarz to inna opinia
ja z powyzsza sie nie zgadzam
primo nie jest to mleko tanie i latwodostepne , maz szukal po paru aptekach wokol szpitala na Polnej w Poz , ma je rossman a ok ceny z aptek na allegro
Secundo moja mala woli ten am wynalazek mleczny niz inne np fr nan bo enfamil jest slodszy
Terzo przyswaja ok, wiadomo kazde baby jest inne, moja ladnie rosnie i przybiera wlasnie na enfamilu bez alergii, kolek (oczyw kropelki tez sa w uzyciu), nie ma klopotow big z zapelnieniem pieluchy;-)
quatro mleko dostalo nie tylko laur konsumenta
reasumujac dla nas jest ok i zmieniac na razie nie zamierzamy
NataliaK lubi tę wiadomość
-
mirka14 wrote:U nas w szpitalu dawali do dokarmiania enfamil i lekarka mówiła ze to mleko jest kiepskie a dają je bo takie dostali, generalnie jak dla mnie strasznie śmierdziało (bardziej niż nutramigen) i miało dziwny szarawy kolor, no ale wiadomo co lekarz to inna opinia
-
Dziewczyny jestesmy w szpitalu. Przyjechalismy o 20 do pediatry i skierowala nas na oddzial. Nie widac pi nim ze cos nie tak, ale nie moga ryzykowac i odsylac do domu. Pibrali mu krew, jak zrobi kupke to mam do badania dac. Teraz zjadl, dostal 250ml kroplowki i spi. Modlcie sie o zdrowko mojego chlopczyka bo mi sie serce kraje:(
Limerikowo, Modelka, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Nutka -oby gabrys szybko wrócił do zdrowia!
Ja.pamiętam jak mój tata kupował zawsze mleko nan. Każde dziecko się u nas na nim wychowalo. Ja raz kupiłam juz gotowe aptamil i kaja po nim krzyczała aż i więcej go nie kupiłam. Następne jakie kupie będzie chyba sma bo nawet nie wiem jakie u nas najlepsze.
Dziś kaja znów miała nerwa przy cycu wzięłam ja do odbicia i nic dalej płacz dostawilam do drugiego i ładnie jadła. Mimo że w tamtym było tyle ze było już to tłuste i bardziej gęste niż w drugim. Ach te me dziecię albo nie chce jej się mocniej ssać albo nie wiem. -
nick nieaktualny
-
U nas spokojna nocka. Przed chwila pobrali siuski do badania, kupki jeszcze nie bylo. Ale to tak jak wczoraj w nocy nie bylo a potem 4, wiec mysle ze niedlugo zrobi. Dziekuje za zyczenia i kciuki. Mam nadzieje ze tonic powaznego, i przede wszystkim ze hede mogla dalej karmic. No i przechodze na restrykcyjna diete: choc nie wiem co w takim wypadku moge jesc. Kurczak i warzywa? Ale jakie? Marchewka i brokul mi na mysl przychodza tylko... pomozcie
-
Nutka na tej restrykcyjnej diecie to Ty bedziesz super laska
mysle tak jak pisza dziewczyny wczesniej moze zacznij delikatnie od ryzu, buleczek z maslem i wlaczaj powoli inne pokarmy, w szpitalu orientuja sie najlepiej w tych kwestiach i na pewno Ci doradza
obyscie spokojnie i zdrowi z Malutkim wrocili do domu:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 07:08