X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Dziewczyny, zaraz wyjdzie na to ze wszystkie dzieci na forum mają wzmożone napięcie mięśniowe. Wyluzujcie trochę...

Mnie by do głowy nie przyszło, że możemy mieć jakikolwiek problem z napięciem, mąż chodził dumny jak paw, że dziecko wysoko głowę zadziera, pediatra na wizytach kontrolnych nie zwróciła uwagi. Potrzebna była całodobowa hospitalizacja w Centrum Zdrowia Dziecka z zupełnie innej przyczyny, żeby tamtejsza lekarka zwróciła uwagę na problem.

Dlatego uczulam w tej kwestii. Oczywiście, że nie ma co wariować, ale czemu tego nie sprawdzić, skoro to może być przyczyna problemów z maluszkiem? Zwłaszcza, że jest parę dziewczyn tutaj, u których bąbli coś się dzieje, całymi dniami płaczą, a powód jest nadal niewiadomy. Jeżeli to może być klucz do rozwiązania zagadki, to niech pójdą, sprawdzą.

Pewnie, że nie zawsze zbyt wczesne silne zadzieranie głowy oznacza od razu problem z napięciem. U nas akurat pani doktor tak to zakwalifikowała, obserwując dziecko dłużej, niż w czasie 10-cio minutowej wizyty.

Agusia, wspominałaś, że z dostaniem tych szelek jest problem, ale widzę, że udało Wam się je zdobyć - skąd, jeśli mogę zapytać? (tak z ciekawości)

Marcelek fajoski, wcale nie widać, żeby mu te szeleczki jakkolwiek przeszkadzały :).

Niesforna, Galanea, Agusia2312, NataliaK, Nalka, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Mnie by do głowy nie przyszło, że możemy mieć jakikolwiek problem z napięciem, mąż chodził dumny jak paw, że dziecko wysoko głowę zadziera, pediatra na wizytach kontrolnych nie zwróciła uwagi. Potrzebna była całodobowa hospitalizacja w Centrum Zdrowia Dziecka z zupełnie innej przyczyny, żeby tamtejsza lekarka zwróciła uwagę na problem.

Dlatego uczulam w tej kwestii. Oczywiście, że nie ma co wariować, ale czemu tego nie sprawdzić, skoro to może być przyczyna problemów z maluszkiem? Zwłaszcza, że jest parę dziewczyn tutaj, u których bąbli coś się dzieje, całymi dniami płaczą, a powód jest nadal niewiadomy. Jeżeli to może być klucz do rozwiązania zagadki, to niech pójdą, sprawdzą.

Pewnie, że nie zawsze zbyt wczesne silne zadzieranie głowy oznacza od razu problem z napięciem. U nas akurat pani doktor tak to zakwalifikowała, obserwując dziecko dłużej, niż w czasie 10-cio minutowej wizyty.

Agusia, wspominałaś, że z dostaniem tych szelek jest problem, ale widzę, że udało Wam się je zdobyć - skąd, jeśli mogę zapytać? (tak z ciekawości)

Marcelek fajoski, wcale nie widać, żeby mu te szeleczki jakkolwiek przeszkadzały :).

wiesz troche miejscowości to obdzwonilismy bo jak juz byly to byly 2 i 3 a Marcel nusial miec 1, wszedzie trzeba jak cos to czekac bo w hurtowniach nie mieli ale w 1 sklepie mieli ostatnia mala pare i nam sie udalo, bo nie ma co zwlekac z noszeniem

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Natalia my nie myjemy. Parę razy to zrobiliśmy gazikiem jałowym zanurzonym w przegotowanej wodzie. Nie wiedzieliśmy czy to pleśniawki czy normalny język taki biały. :P Okazało się, że język ok, pleśniawek brak a na nie i tak najlepszy jest mocz maluszka.

Kurcze myślisz, że coś może być nie tak, że tak szybko dostałam okres? Też się zdziwiłam. Moja matka długo nie dostawała okresu jak mnie urodziła. A ja? 5 tygodni i 4 dni po porodzie ledwo skończyłam plamić tymi odchodami i zaraz okres dostałam.

Agusia chrzcicie w moje 23 urodziny. :D
    Nalka to nie koniecznie musi być okres. Z tego co czytałam na stronach NPR to czasem przed owulacją pojawia się krwawienie, które jakby "daje znak", że wkrótce będzie owulacja. Co jednak mimo wszystko znaczy, że płodność ci wraca. Chociaż ja bym tak wolała, bo chce stosować NPR, a zanim nie wróci okres, to nie będę czuła się pewnie.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Uch, kolejny ciężki dzień za nami. Zosia przespała trochę, bo pojechaliśmy do sklepu, ale później na spacerze już się wybudzała z płaczem. Mam wrażenie, że jak nie śpi, to ciągle kwęka i płacze :/ Chwilę udaje mi się ją zabawić, ale zaraz znów jest marudzenie i płacz. Possie smoczka - cisza, smoczek wypadnie - płacz :/

Dzisiaj po raz kolejny po kąpieli i karmieniu na noc jadła i odrywała się od piersi z wrzaskiem :/ Nie wiem co jest grane, w dzień je normalnie. To już trzeci raz, kiedy karmiona na noc wrzeszczy przy piersi. Je, je, je, wrzask! I tak w kółko :( Strasznie umęczona już dziś jestem i łeb mi pęka.
    Mała na szczęście śpi. Noce przesypia ładnie, je i śpi, w dzień horror.

Kurcze my z tym smoczkiem mamy taki problem. Jak nie je i nie śpi, to ciągnie smoczek... Praktycznie całe dnie;/ Jak mu wyleci to ryk i nie uspokoi się dopóki nie dostanie;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wy podajecie pociechom wode przegotowana do picia czy z cukrem

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co podaje sié wodę?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje wode z glukozą;) Przy karmieniu mleiem w proszku jest zalecdane przepajanie a jak jest z piersia to nie wiem.

Nutka to u nas jest na odwrót Marcel wogóle nie chce smoczka a niekiedy by mógł wziaść.. I tak zle i tak ;)

Jak wasze pociechy sie zachowuja w ten gorący dzien?

Galanea lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja mojemu synkowi daję raz dziennie wodę do picia z glukozą, Pani doktor zaleciła przy takich upałach.
    No zastanawia mnie cały czas z tym napięciem mięśniowym ? Kurcze nasz też ładnie trzyma główkę ale przy tym nie płacze, nic mu się nie dzieje. Jak się wtedy dziecko zachowuje?
    U nas Borysek cały czas śpi :-) ale kąpiel wieczorem musi być bo po całym dniu strasznie upocony jest i nie chce później spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 16:02

mirka14, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypowiedź neurologa o napięciu mięśniowym.

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,123955,11113992,Napiecie_miesniowe_u_niemowlat___czy_to_sluszna_diagnoza_.html

U nas w łóżku śpi mu się najlepiej :-) Widać taty rękę :-) mama usunęła mu twarz :-) bo tata by się wkurzył he he he

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/845c556509e8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 16:38

Galanea, weronikabp, Agusia2312, alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy wodę pomiędzy posiłkami od dzis, przy mm zalecane. A przy upałach tez dobrze, nie odwodni sie. Moja Córcia zrobiła pierwsza normalną piękną kupę - nie sądziłam ze kiedykolwiek powiem o kupie ze jest piękna. :-) dzis znalazłam wodę Baby Zdrój - slyszalyscie o niej? Na niej robimy mleko itd oczywiście i tak ja gotujemy. Wszystko nam sie udało w dużej mierze dzięki Mirce - dzieki za rady kochana :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 16:43

Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podawanie wody ok. Jak kto woli. Ale po co ta glukoza.???
    Ja nie podaje wody. Tymon jest tylko.na cycku. Ja i moj sarszy syn pijemy.wode Mama i Ja, tylko ta mi smakuje. Jak syn byl mniejszy to na tej wodzie robilismy mleko.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy wode. Dajemy tez od czasu do czasu herbatke hippa od 1 miesiaca. Nic nie slodze,nic nie dodaje. Wode podajemy z brity,oczywiscie przegotowana,wczesniej kupowalismy wode mama i ja.

Moj maz jest genialny,zamontowal na dodatkowym telefonie ktory jest zbedny kamerke internetowa,zamontowal ja na lozeczku Franka i tym sposobem na komputerze widac i slychac Frania jak jestesmy na dole :D mamy tym sposobem darmowa video nianie :D jak to dobrze miec w domu informatyka :-))

Limerikowo, Effcia28 lubią tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika nie ma za co cieszę się że Ci trochę pomogłam u nas znowu kupki też piękne, mała spokojna i zadowolona robi kupkę raz dziennie bez żadnych problemów i ma spokój tylko upał jej dokucza

weronikabp lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy waszym maluszkom długo leciała krew po odpadnięciu pępuszka? (to takie śladowe ilości tylko)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was w ogóle przepraszam bo tak się wciełam bezczelnie na Wasze forum mam nadzieję że tutaj nikomu nie przeszkadzam bo już od dłuższego czasu Was podczytuje z racji tego że tu najwięcej się dzieje, a przywiodło mnie tu z kwietniowo- majowych mamusiek urodziłam moją pierwszą córkę 22 maja sn była to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończyła się poronieniem w zeszłym roku również w maju o dziecko staraliśmy się prawie 6 lat, mam 31 lat i mieszkam w stolicy Podbeskidzia :)

NataliaK, Limerikowo, weronikabp, Galanea, Nalka, Mucha, Modelka, madamama, evas lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepka kikutek u nas odpadl regulaminowo w 14 dn i tez sie martwilam ze dlugo ale kazdy typ inny:-)
    Byly sladowe ilosci krwi, nie nada sie przejmowac tylko regular czyscic /zbierac patyczkiem do uszu delikatnie wczesniej psikac octaniseptem i gra muzyka
    podobno pielegnacja pepka nie boli ale baby nie lubi takich zabiegow i innych-przemywanie oczek, czyszczenie noska , malzowin uszu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 18:31

mirka14, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo Mirka witamy i zapraszamy:-)
    ja tez bylam/czytalam watek kwiecien-maj bo tak wstepnie to termin byl na 27-31maj a potem zagrozenie porodem przedwczesnym bo skracajaca sie szyjka ale obstawilam czerwcowki na zodiakalna blizniaczke i voila jest ;-)

mirka14 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka zawsze jakas sprawdzona rada-to cenna rada.

Matko jedyna jaki Franek dzis marudny glows mi peka doslownie,spal tylko raz 1,5 h a tak ciagle albo placze albo marudzi i uspokaja sie tylko na rekach. W ogole zauwazylam ze jak jest taka pogoda to kolbe ma totalna,moze boi sie odglosow burzy?;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ja tez przepajam na mm enfamil 1 ale rumiankiem lekko rozcienczonym wg wskazoewk mej mamy
    po wodzie z glukoza mozecie sie spodziewac zwiekszonego apetytu waszych pociech
    mala dostala glukoze stezona w szpitalu do picia i apetyt od razu na mleko pojawil sie
    nie wiem jak ona wypila ta glukoze bo mi po 1ej kropli buzie wykrecalo na zabojczy slodko slodki smak :-))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mam taka sama dzis marude jak Ty, wspolczujmy sobie nawzajem , glowe daje ze na ten piprzony upal, Majorka w Pl jak trza, swietego by umeczylo a prognozy sa obiecujace dalej slonce na full ufff
    moj wentylator dzis zastrajkowal nawet , od rana po 2 wylaczyl sie sam i juz
    na szczescie ochlonal i pracuje nadal w trybie ciaglym
    ps zazdroszcze tej 1.5h relaksu bo ja jak zlapalam dzis 20min na ogarniecie chaty i zjedzenie obiadku to tyle dobrego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 18:57

Agusia2312, NataliaK lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ