MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Judi2014 wrote:Dziewczyny, zaraz wyjdzie na to ze wszystkie dzieci na forum mają wzmożone napięcie mięśniowe. Wyluzujcie trochę...
Mnie by do głowy nie przyszło, że możemy mieć jakikolwiek problem z napięciem, mąż chodził dumny jak paw, że dziecko wysoko głowę zadziera, pediatra na wizytach kontrolnych nie zwróciła uwagi. Potrzebna była całodobowa hospitalizacja w Centrum Zdrowia Dziecka z zupełnie innej przyczyny, żeby tamtejsza lekarka zwróciła uwagę na problem.
Dlatego uczulam w tej kwestii. Oczywiście, że nie ma co wariować, ale czemu tego nie sprawdzić, skoro to może być przyczyna problemów z maluszkiem? Zwłaszcza, że jest parę dziewczyn tutaj, u których bąbli coś się dzieje, całymi dniami płaczą, a powód jest nadal niewiadomy. Jeżeli to może być klucz do rozwiązania zagadki, to niech pójdą, sprawdzą.
Pewnie, że nie zawsze zbyt wczesne silne zadzieranie głowy oznacza od razu problem z napięciem. U nas akurat pani doktor tak to zakwalifikowała, obserwując dziecko dłużej, niż w czasie 10-cio minutowej wizyty.
Agusia, wspominałaś, że z dostaniem tych szelek jest problem, ale widzę, że udało Wam się je zdobyć - skąd, jeśli mogę zapytać? (tak z ciekawości)
Marcelek fajoski, wcale nie widać, żeby mu te szeleczki jakkolwiek przeszkadzały.
Niesforna, Galanea, Agusia2312, NataliaK, Nalka, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:Mnie by do głowy nie przyszło, że możemy mieć jakikolwiek problem z napięciem, mąż chodził dumny jak paw, że dziecko wysoko głowę zadziera, pediatra na wizytach kontrolnych nie zwróciła uwagi. Potrzebna była całodobowa hospitalizacja w Centrum Zdrowia Dziecka z zupełnie innej przyczyny, żeby tamtejsza lekarka zwróciła uwagę na problem.
Dlatego uczulam w tej kwestii. Oczywiście, że nie ma co wariować, ale czemu tego nie sprawdzić, skoro to może być przyczyna problemów z maluszkiem? Zwłaszcza, że jest parę dziewczyn tutaj, u których bąbli coś się dzieje, całymi dniami płaczą, a powód jest nadal niewiadomy. Jeżeli to może być klucz do rozwiązania zagadki, to niech pójdą, sprawdzą.
Pewnie, że nie zawsze zbyt wczesne silne zadzieranie głowy oznacza od razu problem z napięciem. U nas akurat pani doktor tak to zakwalifikowała, obserwując dziecko dłużej, niż w czasie 10-cio minutowej wizyty.
Agusia, wspominałaś, że z dostaniem tych szelek jest problem, ale widzę, że udało Wam się je zdobyć - skąd, jeśli mogę zapytać? (tak z ciekawości)
Marcelek fajoski, wcale nie widać, żeby mu te szeleczki jakkolwiek przeszkadzały.
wiesz troche miejscowości to obdzwonilismy bo jak juz byly to byly 2 i 3 a Marcel nusial miec 1, wszedzie trzeba jak cos to czekac bo w hurtowniach nie mieli ale w 1 sklepie mieli ostatnia mala pare i nam sie udalo, bo nie ma co zwlekac z noszeniem[/url]
[/url]
-
Nalka wrote:Natalia my nie myjemy. Parę razy to zrobiliśmy gazikiem jałowym zanurzonym w przegotowanej wodzie. Nie wiedzieliśmy czy to pleśniawki czy normalny język taki biały.
Okazało się, że język ok, pleśniawek brak a na nie i tak najlepszy jest mocz maluszka.
Kurcze myślisz, że coś może być nie tak, że tak szybko dostałam okres? Też się zdziwiłam. Moja matka długo nie dostawała okresu jak mnie urodziła. A ja? 5 tygodni i 4 dni po porodzie ledwo skończyłam plamić tymi odchodami i zaraz okres dostałam.
Agusia chrzcicie w moje 23 urodziny. -
Galanea wrote:Uch, kolejny ciężki dzień za nami. Zosia przespała trochę, bo pojechaliśmy do sklepu, ale później na spacerze już się wybudzała z płaczem. Mam wrażenie, że jak nie śpi, to ciągle kwęka i płacze
Chwilę udaje mi się ją zabawić, ale zaraz znów jest marudzenie i płacz. Possie smoczka - cisza, smoczek wypadnie - płacz
Dzisiaj po raz kolejny po kąpieli i karmieniu na noc jadła i odrywała się od piersi z wrzaskiemNie wiem co jest grane, w dzień je normalnie. To już trzeci raz, kiedy karmiona na noc wrzeszczy przy piersi. Je, je, je, wrzask! I tak w kółko
Strasznie umęczona już dziś jestem i łeb mi pęka.
Mała na szczęście śpi. Noce przesypia ładnie, je i śpi, w dzień horror.
Kurcze my z tym smoczkiem mamy taki problem. Jak nie je i nie śpi, to ciągnie smoczek... Praktycznie całe dnie;/ Jak mu wyleci to ryk i nie uspokoi się dopóki nie dostanie;/ -
Ja podaje wode z glukozą
Przy karmieniu mleiem w proszku jest zalecdane przepajanie a jak jest z piersia to nie wiem.
Nutka to u nas jest na odwrót Marcel wogóle nie chce smoczka a niekiedy by mógł wziaść.. I tak zle i tak
Jak wasze pociechy sie zachowuja w ten gorący dzien?Galanea lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Hejka. Ja mojemu synkowi daję raz dziennie wodę do picia z glukozą, Pani doktor zaleciła przy takich upałach.
No zastanawia mnie cały czas z tym napięciem mięśniowym ? Kurcze nasz też ładnie trzyma główkę ale przy tym nie płacze, nic mu się nie dzieje. Jak się wtedy dziecko zachowuje?
U nas Borysek cały czas śpiale kąpiel wieczorem musi być bo po całym dniu strasznie upocony jest i nie chce później spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 16:02
mirka14, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Wypowiedź neurologa o napięciu mięśniowym.
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,123955,11113992,Napiecie_miesniowe_u_niemowlat___czy_to_sluszna_diagnoza_.html
U nas w łóżku śpi mu się najlepiejWidać taty rękę
mama usunęła mu twarz
bo tata by się wkurzył he he he
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/845c556509e8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 16:38
Galanea, weronikabp, Agusia2312, alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy dajemy wodę pomiędzy posiłkami od dzis, przy mm zalecane. A przy upałach tez dobrze, nie odwodni sie. Moja Córcia zrobiła pierwsza normalną piękną kupę - nie sądziłam ze kiedykolwiek powiem o kupie ze jest piękna.
dzis znalazłam wodę Baby Zdrój - slyszalyscie o niej? Na niej robimy mleko itd oczywiście i tak ja gotujemy. Wszystko nam sie udało w dużej mierze dzięki Mirce - dzieki za rady kochana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 16:43
Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Podawanie wody ok. Jak kto woli. Ale po co ta glukoza.???
Ja nie podaje wody. Tymon jest tylko.na cycku. Ja i moj sarszy syn pijemy.wode Mama i Ja, tylko ta mi smakuje. Jak syn byl mniejszy to na tej wodzie robilismy mleko.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy dajemy wode. Dajemy tez od czasu do czasu herbatke hippa od 1 miesiaca. Nic nie slodze,nic nie dodaje. Wode podajemy z brity,oczywiscie przegotowana,wczesniej kupowalismy wode mama i ja.
Moj maz jest genialny,zamontowal na dodatkowym telefonie ktory jest zbedny kamerke internetowa,zamontowal ja na lozeczku Franka i tym sposobem na komputerze widac i slychac Frania jak jestesmy na dolemamy tym sposobem darmowa video nianie
jak to dobrze miec w domu informatyka
)
Limerikowo, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Ja Was w ogóle przepraszam bo tak się wciełam bezczelnie na Wasze forum mam nadzieję że tutaj nikomu nie przeszkadzam bo już od dłuższego czasu Was podczytuje z racji tego że tu najwięcej się dzieje, a przywiodło mnie tu z kwietniowo- majowych mamusiek urodziłam moją pierwszą córkę 22 maja sn była to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończyła się poronieniem w zeszłym roku również w maju o dziecko staraliśmy się prawie 6 lat, mam 31 lat i mieszkam w stolicy Podbeskidzia
NataliaK, Limerikowo, weronikabp, Galanea, Nalka, Mucha, Modelka, madamama, evas lubią tę wiadomość
-
Pepka kikutek u nas odpadl regulaminowo w 14 dn i tez sie martwilam ze dlugo ale kazdy typ inny:-)
Byly sladowe ilosci krwi, nie nada sie przejmowac tylko regular czyscic /zbierac patyczkiem do uszu delikatnie wczesniej psikac octaniseptem i gra muzyka
podobno pielegnacja pepka nie boli ale baby nie lubi takich zabiegow i innych-przemywanie oczek, czyszczenie noska , malzowin uszuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 18:31
mirka14, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Halo Mirka witamy i zapraszamy:-)
ja tez bylam/czytalam watek kwiecien-maj bo tak wstepnie to termin byl na 27-31maj a potem zagrozenie porodem przedwczesnym bo skracajaca sie szyjka ale obstawilam czerwcowki na zodiakalna blizniaczke i voila jestmirka14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMirka zawsze jakas sprawdzona rada-to cenna rada.
Matko jedyna jaki Franek dzis marudny glows mi peka doslownie,spal tylko raz 1,5 h a tak ciagle albo placze albo marudzi i uspokaja sie tylko na rekach. W ogole zauwazylam ze jak jest taka pogoda to kolbe ma totalna,moze boi sie odglosow burzy?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Mamusie ja tez przepajam na mm enfamil 1 ale rumiankiem lekko rozcienczonym wg wskazoewk mej mamy
po wodzie z glukoza mozecie sie spodziewac zwiekszonego apetytu waszych pociech
mala dostala glukoze stezona w szpitalu do picia i apetyt od razu na mleko pojawil sie
nie wiem jak ona wypila ta glukoze bo mi po 1ej kropli buzie wykrecalo na zabojczy slodko slodki smak)
-
Natalia mam taka sama dzis marude jak Ty, wspolczujmy sobie nawzajem , glowe daje ze na ten piprzony upal, Majorka w Pl jak trza, swietego by umeczylo a prognozy sa obiecujace dalej slonce na full ufff
moj wentylator dzis zastrajkowal nawet , od rana po 2 wylaczyl sie sam i juz
na szczescie ochlonal i pracuje nadal w trybie ciaglym
ps zazdroszcze tej 1.5h relaksu bo ja jak zlapalam dzis 20min na ogarniecie chaty i zjedzenie obiadku to tyle dobregoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 18:57
Agusia2312, NataliaK lubią tę wiadomość