X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widzę że Jaś ma mocno biały język i po bokach w buzi, to gazikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie wycieram mi tam trochę. Ale sporadycznie - że 3 razy może mi się dopiero zdarzyło.

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Natalia my nie myjemy. Parę razy to zrobiliśmy gazikiem jałowym zanurzonym w przegotowanej wodzie. Nie wiedzieliśmy czy to pleśniawki czy normalny język taki biały. :P Okazało się, że język ok, pleśniawek brak a na nie i tak najlepszy jest mocz maluszka.

Kurcze myślisz, że coś może być nie tak, że tak szybko dostałam okres? Też się zdziwiłam. Moja matka długo nie dostawała okresu jak mnie urodziła. A ja? 5 tygodni i 4 dni po porodzie ledwo skończyłam plamić tymi odchodami i zaraz okres dostałam.

Agusia chrzcicie w moje 23 urodziny. :D

Wiesz co wydaje mi sie ok,ginekolog pytal sie czy dostalam juz miesiaczke. Kolezanka,co prawda po cc ale dostala miesiaczke 1,5 miesiaca po porodzie wiec nie Ty jedna :)
    No wlasnie ja nie mylam mu jeszcze i sie zastanawiam czy zaczac to robic (juz sobie wyobrazam Franka w akcji przy czyszczeniu :D :D :D)

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzednim razem dostalam okres 4 tyg po porodzie, to normalne jak sie nie karmi sama piersia. Narazie poki co (tfu tfu) kolki nie ma a mala jest dzis zupelnie innym dzieckiem

Galanea, Limerikowo, weronikabp, nutka, alexast lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Ja poprzednim razem dostalam okres 4 tyg po porodzie, to normalne jak sie nie karmi sama piersia. Narazie poki co (tfu tfu) kolki nie ma a mala jest dzis zupelnie innym dzieckiem
    kurde.. ale ja karmie tylko swoim mlekiem..

20120810580117.png

26ympwo.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale odciagasz mleko prawda? a to juz ma znaczenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    kurde.. ale ja karmie tylko swoim mlekiem..
    A kiedy masz wizyte po pologu?chyba niebawem?

• excella Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzednim razem okres dostałam 7 miesiecy po.porodzie. tak sie zwijałam z bólu, myślałam że umre :/
    Mój łobuz.też dziś marudny, caly dzien.spac nie chce.

Moj pierwszy syn też miał napiecie mięśniowe, byliśmy u.neurologa i sprawdzała wszystkie odruchy małego. Na rechabilitacji babka.pokazala nam ćwiczenia ktore robiliśmy w donu. Po jakimś czasie Młody co raz mniej sie spinał.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, kolejny ciężki dzień za nami. Zosia przespała trochę, bo pojechaliśmy do sklepu, ale później na spacerze już się wybudzała z płaczem. Mam wrażenie, że jak nie śpi, to ciągle kwęka i płacze :/ Chwilę udaje mi się ją zabawić, ale zaraz znów jest marudzenie i płacz. Possie smoczka - cisza, smoczek wypadnie - płacz :/

Dzisiaj po raz kolejny po kąpieli i karmieniu na noc jadła i odrywała się od piersi z wrzaskiem :/ Nie wiem co jest grane, w dzień je normalnie. To już trzeci raz, kiedy karmiona na noc wrzeszczy przy piersi. Je, je, je, wrzask! I tak w kółko :( Strasznie umęczona już dziś jestem i łeb mi pęka.
    Mała na szczęście śpi. Noce przesypia ładnie, je i śpi, w dzień horror.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    ale odciagasz mleko prawda? a to juz ma znaczenie
    Tak to prawda, odciągam aż mi ręka usycha. Najpierw ściągnę zanim Anna się obudzi potem Anna siorbie cycka, później butelkę i znowu odciąganie i tak w kółko. Przy takim trybie może wystąpić okres tak szybko?

Natalia umawiam się we wtorek teraz do lekarza. Mój ma urlop więc muszę się umówić do jakiegoś innego + jestem w rodzinnym mieście na dłużej więc tutaj się ogarnę z ginekologiem. Trochę się martwie, bo nie wiem co tam się dzieje w środku. Chociaż intuicyjnie czuję, że jest ok - mimo to wypada sprawdzić.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - moja kaja tez tak czasami ma je je zaczyna się denerwować co chwila się odciaga od cyca i zaczyna krzyczeć, wtedy biorę ja do odbicia nawet jak dalej płacze i po tym jest ok i wyciągam cyca jeszcze raz by dojadla juz bez nerwów i płaczu.

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie,czy ktoras z Wasdawala czopek glicerynowy na zatwardzenie??jas od 2 dni nie robi kupki,przewaznie jedna dziennie byla...jest karmiony mm.dawalam tez herbatke na trawienie hippa i nic.mam problem z wlozeniem tego czopka,ten otwor jest taki mini a Maly placze przy tym...macie jakies sposoby?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Galanea - moja kaja tez tak czasami ma je je zaczyna się denerwować co chwila się odciaga od cyca i zaczyna krzyczeć, wtedy biorę ja do odbicia nawet jak dalej płacze i po tym jest ok i wyciągam cyca jeszcze raz by dojadla juz bez nerwów i płaczu.

Dokładnie też tak robię i jakoś udaje mi się ją dokarmić po tym.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze wielkie zainteresowanie tym ze szlysmy z Maja do lekarza :)

Martynika ja poprosze namiary na ta pediatre na Bielanach, bo mam wrazenie, ze nikt do tej pory sie nie zainteresowal tak jak trzeba Mai ulewaniem (a moze wymiotami), luzna kupka, napieciem miesniowym, placzem po przebudzeniu. Wszyscy ja ogladaja zewnetrznie i mowia piekne dziecko i co mi z tego jak nikt zadnych badan nie zleci!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaraz wyjdzie na to ze wszystkie dzieci na forum mają wzmożone napięcie mięśniowe. Wyluzujcie trochę...

weronikabp, NataliaK, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam powiedzieć Wam, że od wieczora mała się przełamała i je Nutramigen lgg, jest bardzo spokojna i śpi, nie zrobiła kupki pierwszy raz w nocy ale to podobnież normalne w fazie przejściowej, na twarzy krosty już złagodniały, więc chyba jest tak jak pisała Mirka, bardzo mi przykro, że moje mleko jej nie służyło bo chciałyśmy się długo karmić, ale jej dobro jest najważniejsze, siła wyższa. Mam nadzieję, że teraz będzie jej się lepiej żyło, bo męczyła się strasznie. Alergie, biegunki, skurcze jelit itd..
    Dobrej niedzieli.

Limerikowo, Galanea, Niesforna, nutka lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- odetnij ok 1/5 czopka, uformuj w ksztalt jaki ma caly czopek i wloz do zamrazalki. Jak zmatznie to bedzie twardy i go wlozysz bez problemu. Jeszcze latwiej jest jak ulozysz do tego dziecko na brzuchu. i po elozeniu koniecznie przytrzymaj malemu posladki razem zeby nie wypchnal go od razu. powodzenia :)

misia_k1, Limerikowo lubią tę wiadomość

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje:)
    podzielilam na malutkie porcje i za trzecim razem udalo sie ale ile sie przy tym nameczylam psychicznie bo jas tak plakal masakra serce boli.posmarowalam troszke linomagiem odbyt aby lepsze tarcie bylo...mam nadziejeze mu to nie zaszkodzilo ale kupke po 20 min zrobil:)
    karolina1990 wrote:
    Misia- odetnij ok 1/5 czopka, uformuj w ksztalt jaki ma caly czopek i wloz do zamrazalki. Jak zmatznie to bedzie twardy i go wlozysz bez problemu. Jeszcze latwiej jest jak ulozysz do tego dziecko na brzuchu. i po elozeniu koniecznie przytrzymaj malemu posladki razem zeby nie wypchnal go od razu. powodzenia :)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny u nas troche dziś lepiej. Nasz Marcelek ma juz 4 mleko mm, PO miesiacu stosowania tego 1 dostał skaze wiec lekarz przepisal nutramigen ktorego wogole nie chcial pic to był horror w domu, wiec dostalismy bebilon pepti dha, mleko swietnie pil niestety wogole go nie trawil kupy byly zielone i spienione i smierdzace, wiec znow wizyta u lekarza i zmiana na mleko humana, które zaczał trawic i kupki normalne. Teraz czekamy na zejscie skazy bo jest wysypany bardzo. Przedstawiam Marcelka juz w szelkach
    067eaeca17b02927med.jpg
    afc0e26a4a537043med.jpg
    f8655292c0932d31med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 11:37

Martynika, Limerikowo, weronikabp, Niesforna, nutka, alexast, evas lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ale Marcelek ma modny garniturek :--))
    oczyw zartuje,zdrowka najwazniejsze, patrze jak ok zabezpieczylas platkami kosmetycznymi by mu nozki nie obtarl pasek
    moja siostra tez miala szelki i rozporke na bioderka-obustronne zwichniecie, ciagnieta na ost chwile po cc

Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, super, że Pola zjadła mleczko :) Oby wszystkie Wasze problemy zniknęły.

Agusia, Marcelek widać nic sobie nie robi z szelek :) ważne, żeby mu pomogły szybko.

Za nami dobra noc, Zosia spała po 4h, jadła i spała. Ogólnie wydaje mi się, że mało je, bo dość krótko intensywnie ssie, a później się trochę bawi i już nie chce, no ale może tyle jej wystarcza.
    W dzień oczywiście marudna, ale jakoś udało mi się ją uśpić, przynajmniej na chwilę.
    Nareszcie się ochłodziło!!!

weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ