X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    My po lekarzu, mała od nocy miała rzadkie kupy, mało jadła , była marudna. Jutro dajemy kał do badania, Pani dr mówi ze w razie czego mam kupić to obrzydliwe mleko na N i jeśli jutro nie bedzie jadła to próbować dokarmiać. Mówi ze to byc moze przez upały. Ze moze jutro przejdzie, ale trzeba wykluczyć infekcje, dlatego badanie kału.
    Byc moze mamy nietolerancje laktozy w połączeniu z alergia pokarmową, zobaczymy.. Jeśli objawy nie przejdą trzeba bedzie zypelnie przejsc na mm, to na N. Ale ona mówi ze często takie objawy przechodzą w 2 miesiącu życia, także zobaczymy, niestety to 1 tydzień kiedy mała mało przybrała, zawsze było wyjątkowo duzo, ale to tez podobniez nic nie mówi, bo czas najwyższy zeby zwolniła tempo mówi dr. Także najbliższe dni pokażą .. :-(

Wiesz my też miałyśmy kupkowy problem rzadkie, ze śluzem i krwią wszystkie badania ok, i przeszlysmy na nutramigen i powiem ci że ja pomimo tego ze byłam gotowa na wiele żeby karmić piersią i mleka mam aż w nadmiarze widzę że moje mleko poprostu jej szkodzi trochę czasu zabralo nam przestawienie się na to mleko ale dziecko po nim spokojne nie ma kolek nie męczą jej gazy a do smaku mleka się przyzwyczaiła, ja to wszystko gorzej znioslam niż ona, zaznacze ze przez miesiąc byłam na diecie bezmlecznej, bezjajecznej a ostatnio też wykluczylam gluten i co psinco, czasami trzeba wybrać to co dla dziecka najlepsze chociaż inni będą ci mówić że to wcale najlepsze nie jest, ja wiem że dla mojego dziecka najlepszy jest nutramigen pomimo tego że niedobry i śmierdzi i mam gdzieś to że ktoś mówi biedne dziecko takie niedobre mleko i co z tego skoro ona już je lubi i świetnie się po nim czuje

Sorry za długi wywód ale ja bardzo dużo łez wylalam zanim sobie to poukladalam w głowie i mam nadzieję że ten wywód komuś pomoże poradzic poradzić z tym szybciej :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    Wiesz my też miałyśmy kupkowy problem rzadkie, ze śluzem i krwią wszystkie badania ok, i przeszlysmy na nutramigen i powiem ci że ja pomimo tego ze byłam gotowa na wiele żeby karmić piersią i mleka mam aż w nadmiarze widzę że moje mleko poprostu jej szkodzi trochę czasu zabralo nam przestawienie się na to mleko ale dziecko po nim spokojne nie ma kolek nie męczą jej gazy a do smaku mleka się przyzwyczaiła, ja to wszystko gorzej znioslam niż ona, zaznacze ze przez miesiąc byłam na diecie bezmlecznej, bezjajecznej a ostatnio też wykluczylam gluten i co psinco, czasami trzeba wybrać to co dla dziecka najlepsze chociaż inni będą ci mówić że to wcale najlepsze nie jest, ja wiem że dla mojego dziecka najlepszy jest nutramigen pomimo tego że niedobry i śmierdzi i mam gdzieś to że ktoś mówi biedne dziecko takie niedobre mleko i co z tego skoro ona już je lubi i świetnie się po nim czuje

Sorry za długi wywód ale ja bardzo dużo łez wylalam zanim sobie to poukladalam w głowie i mam nadzieję że ten wywód komuś pomoże poradzic poradzić z tym szybciej :)
    Mirka dzieki za te słowa.. Sytuacja dokładnie taka jak u mnie, jak Ci sie udało przejsc na nutramigen? Stopniowo? Na zmianę? Czy radykalnie? Czy dajesz ten nutramigen lgg z probiotykiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 12:16

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeszlysmy radykalnie lekarka tak doradziła ze poprostu jak mała zglodnieje to nie bedzie wybrzydzać i zje chętniej bez względu na smak a jakbym jej dawała na zmianę z piersią to by go nie chciała, dostaje też dicoflor 2x po3 krople

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny, tak z innej beczki, polecacie jakiś leżaczek-bujaczek, ale nie tylko do 8-9kg, jak to przeważnie jest?

Artur ma już ponad 6, a chciałabym, żeby trochę dłużej mu posłużył... Bardzo mi się podoba z mamas&papas, znalazłam tanio na allegro, ale jest właśnie chyba do 9kg. Natalia, Twój jest do jakiej wagi?
    My mamy tiny love i sprawdza sie na zmiane pozycji wyzej nizej i na plasko oraz wibracje kojace mala, w zestawie jest tez grajaca karuzela, kosz tez ok gleboki i skladany do transportu

Martynika lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nutramigen zwykły ten z probiotykiem jest podobno 100% płatny czyli około 50zl za puszkę a za zwykly place 17zl ba jest częściowo refundowany a probiotyk tak jak pisałam w kropelkach

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    A nutramigen zwykły ten z probiotykiem jest podobno 100% płatny czyli około 50zl za puszkę a za zwykly place 17zl ba jest częściowo refundowany a probiotyk tak jak pisałam w kropelkach
    To jeszcze kochana powiedz jaka butelką karmisz? I czy przepajasz woda? Tak myślałam ze trzeba radykalnie tez mam nadzieje ze zglodnieje i zje, choć straszne jest to męczenie jej :-(( cieżko mi to znieść..za puszkę igg płaciliśmy 46 zł rzeczywiście drogie, ale lekarka poleciła właśnie to, nie wiem czemu nie to zwykle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 12:56

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie butelką antykolkowa tomme tippe i podaje jej czystą nieslodzona wodę

weronikabp lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że to jest masakra na początku ja płakałam razem z nią ale po tym mleku całkiem inne dziecko u mnie naprawdę było warto pocierpiec

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    Karmie butelką antykolkowa tomme tippe i podaje jej czystą nieslodzona wodę
    a jak często wodę? wodę przegotowaną czy mineralną dla dzieci? sorry że tak Cię męczę pytaniami. ps. wysłałam zaproszenie do przyjaciółek żeby tu nie zaśmiecać dziewczynom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 13:16

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo karmienia piersią raz dziennie podaję 40 ml wodę z glukozą lub zaparzam koper włoski. Lekarka mówiła że przy tych upałach można podać dziecku pić.
    Co do picia z butelki dzieci mają z tym problem, ale ja widzę że kupiłam aventu tą od narodzin i mały nie ma z nią problemu pije z butelki :-) a cały czas jest tylko na piersi.

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika my mamy slimaczek bright starts jestem zadowolona on jest do 11 kg,on bardziej jako bujaczek bo maly lubi,na lezaczek srednio sie nadaje. Fajne i praktyczne sa te tiny love co pisala Limerykowo :) a Frankowi chyba kupie pampersa z zabudowa maz sie pytal czy jak wsadzimy mu pampersa 5 to czy tez przejdzie kupa hahahha
    Topa my robimy u tesciow na mazurach,sami zaproponowali,wiec nie bedziemy wybrzydzac :) normalnue robilabym w restauracji :)
    Weronika ja z Frankiem probowalam kazdej prawoe butelki od medeli,aventa,tomme tippee i sprawdzil sie
    smoczek w nuku. Zwykla butla a od razu zakapowal o co chodzi,moze dlatego ze ten ksztalt no i tworzywo. Sa niedrogie,moze sprobuj kupic Poluni i z niej sie napije?kurcze cholernie zla sytuacja,strasznie stresujaca.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie mniej więcej co 3-4 h i pomiędzy karmieniami jak marudzi podaję wodę wypija różnie czasem 40ml a czasem nawet 120 ml w ciągu dnia zależy też od pogody woda źródlana dla niemowląt przegotowana dodatkowo z takiej wody przygotowuję też mleko a i wyczytałam też ze lepiej dawać to mleko w trochę niższej temp niż 37 stopni podobno lepsze w smaku i fatycznie Ewelina chłodniejsze chętniej pije, zaproszenie juz przyjmuję :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem już co robić, Zośka w ogóle nie chce spać w dzień, non stop marudzi. Już tu cuda wymyślam, żeby zasnęła i nic. Co jest grane? W nocy śpi super :/ a jak cudem zaśnie w dzień, to godzina i się budzi. Jak nie śpi to marudzi i płacze, chwila ciszy jest ze smoczkiem, ale zaraz go wypluwa.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ją zostawisz na jakiś czas płaczącą, to nie przyśnie? Nie mówię o pięciu minutach, tylko piętnastu na przykład.

Chociaż powiem Wam, że Artur w domu ładnie śpi w dzień, raz po 2-3 godziny i po południu jeszcze na godzinkę - półtorej, a jak pojechaliśmy na ponad tydzień na działkę, to ni cholery... cały dzień był aktywny, miał niesamowicie lekki sen, widać było, że się już zaadaptował, a to spanie w dzień jakoś nie szło.

Wróciliśmy do domu i znów jest po staremu. Też nie wiem, co mu było. A myślałam, że w wózku na świeżym wiejskim powietrzu tym bardziej będzie spał.

• balonik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Nie wiem już co robić, Zośka w ogóle nie chce spać w dzień, non stop marudzi. Już tu cuda wymyślam, żeby zasnęła i nic. Co jest grane? W nocy śpi super :/ a jak cudem zaśnie w dzień, to godzina i się budzi. Jak nie śpi to marudzi i płacze, chwila ciszy jest ze smoczkiem, ale zaraz go wypluwa.

Mój mały też nie chce spać w dzień. wieczorem dopiero zasypia. Chociaż teraz śpi bo byliśmy na spacerze :) CZyli mam jeszcze pewnie z 15 min. dla siebie :) Mam to szczęście, że na spacerze zawsze smacznie śpi.

x76lklh.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to samo co u Natalii i Franka- tyle smoczkow i butelek a mala chce tylko lateksowego nuka. wiec tez proponuje to sprawdzic. Kupilam jej mleko Humana anticolic. Jest obrzydliwe, na sam zapach mnie zemdlilo ale mala wypila, zobaczymy czy dziala. I kupy dzis zrobila dwie sama. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    u nas to samo co u Natalii i Franka- tyle smoczkow i butelek a mala chce tylko lateksowego nuka. wiec tez proponuje to sprawdzic. Kupilam jej mleko Humana anticolic. Jest obrzydliwe, na sam zapach mnie zemdlilo ale mala wypila, zobaczymy czy dziala. I kupy dzis zrobila dwie sama. :)
    bebilon też nie pachnie fiołkami, ale umówmy się, skoro dzieci jedzą to im smakuje :D

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3h marudzenia i płaczu w momentach kiedy wypadł jej z buzi smoczek, kąpieli i trzykrotnym przystawianiu do piersi - zasnęła. Jakiś horror. Powożnie już myślę o nadmiernym napięciu mięśniowym.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jaś w dzień też nie chce spać, no chyba że na spacerze albo w foteliku samochodowym podczas jazdy :-)
    W nocy jak już uda mi się go uspac to śpi, przeważnie ok 2 godzin, choć ostatnio zdarza się nawet 3-3,5 :-)
    W dzień też próbowałam już różnych sposobów, i nic. Nawet jeśli się uda to przysnie lekkim snem na 15 minut.
    Zostawiać placzacego też już próbowałam... 2 razy po 15 minut i nic. Więcej nie wytrzymałam :-(
    Na wadze przybiera prawidłowo, nic innego mu nie dolega, więc chyba ma taki charakter i temperament, że nie lubi spać w dzień, a ja muszę to znieść :-)

Też zaczęłam myśleć o tym napięciu miesniowym... Jasiek od jakichś dwóch tygodni jak biorę go do odbicia to pręży się, wygina plecy w łuk i odchyla głowę. I tak ja trzyma prosto. Do tego prawie cały czas ma zaciśnięte piastki, a jak złapie mnie np za koszulę, to muszę się natrudzic żeby puścił. Nie wiem, ale chyba za wcześnie na takie rzeczy u miesięcznego dziecka...
    Do tego czasem przy karmieniu się pręży, podczas ubierania też muszę się nieźle nagimnastykowac bo nie chce zginac rączek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 14:52

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, wasze maluchy nie spia, ale placza przy tym ciagle? Zoske ciezko nawet ubrac, bo sztywnieje, rece i nogi sztywne, dlonie zacisniete w piesci

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ