X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artur też się krzywi przy buziakach, chyba jeszcze nie odbiera tego jako przyjemność ;).Ma łaskotki, ale jeszcze się przy nich nie śmieje.Uśmiechać się świadomie zaczął dopiero po miesiącu życia.Teraz czasami uśmiecha się w odpowiedzi na uśmiech, albo jakieś zaczepki, ale też nie zawsze, jak mu się zachce, a we wtorek kończy już dwa miesiące.Olek ma dopiero miesiąc i tydzień, z dnia na dzień będzie nawiązywał coraz lepszy kontakt z Tobą, zobaczysz :).Jeżeli się jednak bardzo niepokoisz-zwróć na to uwagę lekarzowi, np.przy okazji szczepień.
    Natalia-boskie ujęcie :D.
    Topa, Borysek do wycałowania :).

topa42, NataliaK, alexast lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:

co do Olka to trochę się niepokoję. On nie reaguje na mnie. Nie uśmiecha się do mnie. Wprawdzie wodzi wzrokiem za mną jak go karmię lub za zabawką, ale nie widzę, żeby nawiązywał ze mną kontaktu. Jak go całuje w policzek to się krzywi. Też tak macie? Bardzo się boję że jest z nim coś nie tak.

Na pewno jest z nim wszystko ok. Przeciez dopiero skonczyl miesiąc, niebawem zacznie sie do Ciebie usmiechac, moj syn tez.sie do mnie nie usmiecha, nie gaworzy itp jeszcze ma.na.to czas. Pamietaj ze kazde dziecko rozwija sie w.swoim tempie.

alexast lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast mój syn dopiero w tym tygodniu świadomie się usmiecha do mnie! Wczesniej sie usmiechal głownie do maskotek, wiec sama sie domysl moje niedoczekanie, ale w koncu sie udalo:) na wszystko przyjdzie czas, cierpliwości ;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,i mój syn też sie krzywi jak go całuje. Ten starszy też ;)

• azi Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja też wczoraj byłam u lekarza w związku z kupkami i katarem. Mała meczyla się od wtorku. A ja już się schizowalam ze albo zapalenia ucha dostanie albo zapalenia płuc. No i jeszcze tajemnica wysypka na policzku. Lekarz rozwiał moje wszystkie wątpliwości. Wysypka spowodowana jest moimi hormonami i zniknie do 6 miesięcy. Kupki o konsystencji twarogu lub serka wiejskiego są w porządku a katar to nie katar tylko powoli rozszerzają się jej kanaliki w nosie i dlatego takie charczenie. No o rozwiązała się zagadka. Ja mam tak ze za dużo czytam i doszukuje się niepotrzebnie objawów u małej..
    Co wieczór przed karmieniem pije melise i nie wiem czy od tego ale Lena spi od 21 do 3;)
    miłego dnia

Martynika lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast moj Franek dopiero sie usmiechnal do mnie swiadomie kiedy mial 1 miesiac i 3 dni. Tak to cieszyl sie tylko nieswiadomie do czegos. Teraz juz sie smiejeregularnie,wiec spokojnie i na Twojego synka przyjdzie kolej :) teraz tez na buziaki reaguje taka wesola minka i marszczy nosek :) tez troche potrwalo zanim przestal sie krzywic.

Dziewczyny zycze Wam zeby jednak Wasze dzieci robily kupy codziennie :D Franek ostatnia zrobil w srode no i kilkanascie minuy temu tez zrobil... maz akurat go karmil i wzial go za pupe,chcial poklepac i krzyczy "aaaaaaa kuuuupaaaaaaaa fuuuu" :D -dodam ze M robi z Frankiem absolutnie wszystko ale jednak przebierac go nie lubi a wrecz nie chce :D Franek narobio na tatusia,mial cale kolanaw kupie,sam siebie tez az po pachy,nie wspomne o rampersie ktory niewiem czy sie dopierze :D ale uklon w kierunku dady-utrzymala tyle ile mogla :D hahahahaha jak jasie usmialam! Franek mial poranna kapiel bo nie daloby rady inaczej, a jaki byl zadowolony!:D

Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, Natalia.wspominałaś coś, że robicie chrzciny za tydzień? Zacznij się już zastanawiać, jak namówić Franka, żeby załatwił się PRZED tą uroczystością :D.
    Bo czytając już trochę o nim wcale bym się nie zdziwiła, gdyby zrzucił bombę w trakcie "ja ciebie chrzczę" :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 10:13

excella, NataliaK, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ha ha, Natalia.wspominałaś coś, że robicie chrzciny za tydzień? Zacznij się już zastanawiać, jak namówić Franka, żeby załatwił się PRZED tą uroczystością :D.
    Bo czytając już trochę o nim wcale bym się nie zdziwiła, gdyby zrzucił bombę w trakcie "ja ciebie chrzczę" :D.
    Tak,właśnie kochana zaczęliśmy się zastanawiać co zrobimy jak się zwali tak na chrzcie xD hahahaha po prostu też byśmy się nie zdziwili :D muszę z nim porozmawiać poważnie :D

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha dobre "ja ciebie chrzczę" :-)
    My w środę idziemy do księdza ustalać datę ale myślę że zrobimy gdzieś 6 września chrzciny. I mam pytanko robicie w restauracji czy domu?

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, weź go może podklej, są takie szare taśmy do pakowania... :D

My na pewno w restauracji, po prostu nie chcę w domu bałaganu. Chcę pójść na gotowe, wrócić i relaksować się w mieszkaniu, we trójkę, na spokojnie celebrować sobie w domu święto Artura, a nie myśleć o zabawianiu gości i sprzątaniu ;).

No i nienawidzę gotować, więc mąż musiałby przygotować wszystko sam. Jemu to by nawet sprawiło przyjemność, ale też by się umordował, a po co?

Także zbieramy kasę i ogarniamy jakąś miejscówę.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak z innej beczki, polecacie jakiś leżaczek-bujaczek, ale nie tylko do 8-9kg, jak to przeważnie jest?

Artur ma już ponad 6, a chciałabym, żeby trochę dłużej mu posłużył... Bardzo mi się podoba z mamas&papas, znalazłam tanio na allegro, ale jest właśnie chyba do 9kg. Natalia, Twój jest do jakiej wagi?

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika nie pomogę bo leżaczek dostaliśmy, więc nawet nie jestem w temacie.
    Co do chrzcin to my też planujemy w restauracji u nas cena waha się od 50-100 zł za osobę. Kasę już mamy zostało ustalić datę, restaurację też już mamy obczajoną :-)A jak ubieracie swoje dzieci ? Mnie się podoba taki mały garniturek :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana :-( mała bardzo mało je z cyca a butelki nie chce za żadne skarby.. Jak tak bedzie to musimy jechać do szpitala :-(( masakra..nie mam sił.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika, a może mniej je, bo jest jej gorąco?? Łukasz też mniej je, ale częściej za to.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    weronika, a może mniej je, bo jest jej gorąco?? Łukasz też mniej je, ale częściej za to.
    Ale ona je 2,3 minuty i koniec .. Poza tym mamy spróbować przejsc na mm dla alergikow na 2,3 dni zobaczyć czy bedzie lepiej, czy objawy sie zmniejsza, no ale nie mamy jak bo ona nie chce butelki. Rycze od rana, nie mam sił.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia też mniej je i częściej jęczy, w ogóle się marudna zrobiła. W nocy śpi super, 6,5h, później co 4h, w dzień prawie spać nie chc i bardzo marudna, załamka, wczoraj już dość miałam. Już też zaczęłam się zastanawiać nad tym napięciem nerwowym.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Zuzia tez w dzień jest marudna ale to od upałów :/
    Dziewczyny czy wy jak ściągacie pokarm do butelki i chowacie do lodówki to jak później je ogrzewacie? W kąpieli wodnej czy mikrofali?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Nasza Zuzia tez w dzień jest marudna ale to od upałów :/
    Dziewczyny czy wy jak ściągacie pokarm do butelki i chowacie do lodówki to jak później je ogrzewacie? W kąpieli wodnej czy mikrofali?

Ja wstawiam na chwilę do garnka z gorącą wodą.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika kurde:/ Mój Łukaszo tez raz je 10 min, a raz 4 min. Bo może przez upały nie chce też tak jeść. A jakbyś odciągała i jej podawała? Trudno coś doradzić :(

A może czuje, że sie martwisz, denerwujeszi ona też to podłapuje, kurde:(

Maggda w mikrofali lepiej nie podgrzewać, bo może być za gorące w środku i oparzyć malucha. Lepiej podgrzać w wodzie.

weronikabp lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- my mamy lezak z fisher price, jest do 15 czy 18 kg. taki z wibracja, bez melodyjek. Linku Ci nie podesle bo kupowalam ze sklepu.

Róża lubi tę wiadomość

‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ