X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    a propo ciuszków denerwuje mnie ze do takich małych maluszków duzo jest sweterków czu bluz z kapturem, rozumiem jak dziecko starsze i siedzi to tak ale takiemu małemu nie wygodnie, zreszta ja jak mam tylko zakładam cos z kapturem na droge :)

to samo myślę :)
    w lidlu w ofercie co wkleiłam link jest jedna bluza bez kaptura ją właśnie chce upolować ;D

Mucha - powodzenia na usg!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:15

Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam chyba całkiem sensowną stronę na temat rozszerzania diety, można coś poczytać i posiłkować się w pomysłach na jedzenie.

http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/content/upload/Schemat-zywienia-niemwlat-2014/Schemat-zywienia-niemwlat-2014.pdf

http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Article/9d24843f-1140-4798-815a-35e4eee8bb2b

Mucha, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, Oliwka bardzo malo je a co zje to wymiotuje, potrafi rzygnac nawet po poltora godziny. do tego naciska sie jak na kupe i placze

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina poczekaj - może zaraz ta kupa będzie i uda się wtedy normalnie nakarmić. Co prawda mój Piotruś też mocno zwracał po hippie, ale Twoja Oliwka dopiero się a to mleko przestawia więc różnie na początku może być :)

my po lekarzu - wygląda na to, że nareszcie wyszliśmy z tych chorób :) dzieci zdrowe tylko kaszel i katar został. Można już na spacery chodzić :) super :)

Mucha, Martynika, Limerikowo, Agusia2312, evas, Galanea, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie, dzisiaj o 6 Piotrusiowi tak się nosek przytkał, że pół godziny walczyłam zanim oczyściłam. Dokarmiłam i jak zasnęliśmy to spaliśmy do 9:30 a miałam wizytę na 9:50. Szybko dzieci nakarmiłam, sama już nie miałam czasu, ubrałam ich i poleciałam do tego lekarza. Nawet ie wiedziałam jak na twarzy wyglądam, czy czasem resztek makijażu ie mam rozmazanego... i oczywiście cały czas o tym myślałam hehe i miałam wrażenie, że wszyscy na mnie patrzą jak na jakieś dziwo :) do lekarza dojechaliśmy na 10:15 a tam jeszcze czekaliśmy w kolejce pół godziy albo i dłużej. Michaś znalazł sobie kolegę do zabawy samochodami a Piotruś ludzi uśmiechem zaczepiał :)

Limerikowo, Agusia2312, evas, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he mialam ostatnio tak samo, pojechalam na miasto patrze w aucie w lusterku a ja mam tylko oka pomalowane lekko tak jak na spacer
    no nic zahaczylam o tesco by kupic co nada i w toalecie sie domalowalam
    bo z natury mam czerwone ciut policzki :--)))))))))))))))

Martynika, eta lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast ja też kupuje dużo ciuszków do małego w lumpeksie ostatnio super kurteczke na jesień z Nexta, sweterek taki beżowy no i bez kaptura, pajaców dużo do spania i też lepsze firmy za tanie pieniadze:) I się tego nie wstydzę że mogę dziecko nosi używane rzeczy a powiem wam ze jak miał cos nowego to po wypraniu się zmechaciło a to z lunpeksu nigdy:)

Co do blizny po cc też mnie nie boli i wogole jej nie czuje , po porodzie robiłam wszystko nie zwazalam na to uwagi żeby jakoś się oszczędzać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:24

Limerikowo, alexast, eta lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Pewnie to głupie co teraz napiszę, no ale... Nie karmie piersią jakieś 1,5 / 2 miesiące a nie mam okresu. Biorę tabletki anty, ale takie słabe. Sam brzuch też mnie boli jak na początku ciąży z Olkiem. Teraz ta blizna i mam wrażenie że brzuch mi spuchł. W ciąży pewnie nie jestem, ale trochę się boję.
    my tez mielismy alarm teraz, ale po ciazy raczej organizm dochodzi do siebie, co nie znaczy ze nie zajdzie plodnie w kolejna ciaze he he

ja po 3mcach mm butli dostalam okres dopiero

alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bliznę po cc czuję i nad blizną mam takie dziwne "sensacje" dotykowe. Właściwie unikam dotykania tam, bo to wcale przyjemne nie jest. Teraz dodatkowo mam tam wszystko napięte po kolejnej operacji i ta rana się dużo bardziej paskudzi. Pionowe cięcia są chyba jakieś gorsze do zrastania.

Limerikowo lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowala ktoras z Was Debridat?

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie, ale jak tak Piotruś mocno ulewał to doktor powiedziała, że jak nie przestanie to wypisze debridat... ale zmieniłam mleko i się rozeszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 15:15

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika i jak po wizycie u lekarza?

Agusia ja też się tego nie wstydzę. Ciuszki ze szmatolandu są niekiedy prawie jak nowe. Bardzo lubię szperać, a zwłaszcza jak jest cały towar po 1zł :)

Ja już czekam w kolejce 3 panie przede mną, w tym jedna ciężarna. Trochę się stresuję. Znając moje szczęście to mi i tak nie pomoże bo nie będzie wstanie.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem ze jest na recepte tak? wlasnoe wyszperalam w necie ze przy refluksie jest stosowany ale skad ja wytrzasne recepte, jeden pediatra w ulewaniu nie widzi problemu a druga zapisuje gassstrotus a ten nam nie pomaga

• Mucha Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec Maja przybrala raczej srednio, ale z racji tego ze trzyma sie przy 50 centylu to nie trzeba jej dokarmiac jeszcze. Na kupki dostala jeszcze dodatkowo enterol...moze grzybki jej pomoga. Ogolnie wyglada dobrze podobno.

Teraz na 19ta bioderka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 15:40

alexast, Limerikowo, evas, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko super wieści :) czekam na relację z bioderek i trzymam kciuki.

My idziemy w poniedziałek na bioderka i do poradni patologii noworodka. Aż się boję. Będzie babka go oceniała czy się dobrze rozwija. Pewnie będzie znowu marudziła. Niekiedy mam wrażenie że ona koniecznie chce się czegoś doczepić. Dobrze że mąż pójdzie z nami.

Karolina a nie umiesz iść do kogoś prywatnie i poprosić żeby ci wypisał receptę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 15:48

Limerikowo, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mowie o prywatnych pediatrach, o tych na NFZ sKoda gadac

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Ale ja mowie o prywatnych pediatrach, o tych na NFZ sKoda gadac
    ja tak mysle skromnie Karolina po Twoich postach, ze w zw z klopotami Oliwka potrzebuje bys jej znalazla ok pediatre, ktory od a do z zajmie sie porzadnie dzieckiem i Ciebie jako mame tez wesprze

eta lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast ja jetem po 2 cc i powiem Ci, po pierwszej miałam cały czas czucie ciągnięcia itp., okazało się, że mój brzuch to jeden wielki zrost:/ teraz jest ok, nie czuje ciągnięć, ale czuje bliznę wewnętrzną, głównie jak Łukasz mi kopie w brzuch, iejsca nad blizną nie "czuję", takie mega dziwne uczucie i od ok 3-4 tygodni plamię, sama muszę się do lekarza wybrać, ale tak mi się nie chce:P trzymam kciuki, żeby było wszystko ok!

Limerikowo, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina my nadal bierzemy debridad ale powoli bedziemy schodzic stopniowo z racji jego bolesci brzuszka jakie mial, nam go zapisal lekarz prywatnie bo ten na nfz nie widzial takiej potrzeby, ale jak teraz ide albo dzwonie do lekarza na nfz i mowie ze chce recepte na debridat to odrazu wypisuje. aha jak pił mleko humana sl to raz dziennie wymiotowal i ulewal dosyc czesto a po debridadzie problem zniknal, teraz pije nutramigen i jest ok , wiec ja bym na twoim miejscu kupila i podawala zobaczysz Oliwka przestanie ulewac i wymiotowac, to jest lekarz starej daty w podeszlym wieku ale zna sie bardzo dobrze w porownaniuu z tymi mlodymi aha i koszt wizyty prywatnej to 30 zl wiec nie jest zle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 16:19

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    rozumiem ze jest na recepte tak? wlasnoe wyszperalam w necie ze przy refluksie jest stosowany ale skad ja wytrzasne recepte, jeden pediatra w ulewaniu nie widzi problemu a druga zapisuje gassstrotus a ten nam nie pomaga
    nie wiem czy a receptę, zapytaj w aptece :) być może można bez recepty kupić. Sprawdziłam - na receptę. po prostu idź do lekarza i poproś o receptę i tyle. jak co to skłam, że już miałaś i pomagało a ci się skończył
    dla mnie doktorka mówiła, że te gastrotuss to na refluks nie pomoże a co najwyżej, że dziecku nie będzie piekło gardziołko od tego ulewania, w sensie na podrażnienie przełyku bo mi druga przepisała jak w sobotę poszłam do takiej przychodni co przyjmuje 24/h bo nasza nie przyjmowała a pilnie potrzebowałam skonsultować to ulewanie. i stoi na półce niepotrzebnie wydane 2 dychy.

Alexast dzięki - dzieciaki już zdrowe i można spaceroawć :) kaszel sam przejdzie :) tylko syropek jeszcze podawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 16:20

Limerikowo, evas, Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ