X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea musisz zapomnieć o tym na razie. Bo to odbije się na was wszystkich. Zamartwianiem się nie zmienisz wyników, które lepsze być nie muszą bo beda super.

Nasze dzieciaczki są wyjątkowe i dzielne.

Sunset wyczekuje na zdjęcie Twojej ślicznotki czarniutkiej:)

Cieszmy się kochane moje każdym dniem, każdą chwila, bo w życiu piękne są tylko chwile, szkoda marnować życie na zmartwienia.

Limerikowo, Galanea, alexast, evas, Agusia2312, Martynika lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa muszę wam napisać,ze wujek co mnie wychowywał miał operacje wycięcia jelit zaatakowanych rakiem. Dziś przyszły wyniki histo. i brak zmian nowotworowych. Żadnych przerzutów:) mega szczęśliwa jestem. Dziękuję Bogu.

Bea_tina, MonikaS, Limerikowo, Galanea, alexast, evas, Agusia2312, Tusia84, eta, Martynika lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK super wiadomość :) cieszę się razem z Tobą. Tak bardzo lubię czytać takie dobre wiadomości :)
    napiszę do Sunset - może się odezwie bo i sama zaczęłam się zastanawiać co tam u nich :)
    Też jestem ciekawa jak tam Monalisa czy nas podczytuje i jak się czuje wraz ze swoimi córciami :)
    Alexast dobrze, że z tymi bliznami to nic bardziej poważnego bo z tego co pisałaś wcześniej to niezbyt ciekawie to wyglądało. Dobrze, że nie jest tak źle :) a co do Olusia to wierzę w to, że te niedotlenienie nie zdziałało nic złego :) to zdrowy silny chłopczyk - widać to na tych zdjęciach basenowych ;)
    Galanea będzie dobrze z tymi badaniami zobaczysz :)
    Tusia nie martw się u mnie też lekarz nic dodatkowego nie zleca. Jak jest wszystko ok to i nie ma potrzeby. :) myślę, że nasze doktorki tak samo są skrupulatne jak i u pozostałych mamusiek czerwcowych.
    Dzisiaj byłam na kontroli bo dzieciaki były chore. Piotruś nie ciągnie głowy jak za ręce do siebie przyciągać i o to pytałam bo przecież ma już 4 miesiące. Pani doktor powiedziała, że skoro leżąc na brzusiu ładnie trzyma główkę i już tam zaczyna się obracać na boczki to znaczy, że jest wszystko ok bo nie każde dziecko w tym samym czasie te same etapy przechodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 22:18

Galanea, alexast, Limerikowo, evas, Agusia2312, Mucha, Martynika lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak ja też się cieszę z takich dobrych wieści. Super że wygrał walkę!!!

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :)

Powiem wam że tak strasznie kocham mojego bobaska, że zaczynam się bać jak to będzie z drugim.. Jak to jest u was?
    Kurczę nie widzę świata poza nim. Już teraz boję się dnia kiedy pójdę do pracy i będę musiała go zostawić w żłobku.
    Jutro planuje zostawić Olinka u mamy na noc i się wyspać, ale nie wiem czy będę umiała go zostawić. Ciężko mi się z nim rozstawać na dłużej niż godzinkę, dwie. Wiem że to bardzo niedobrze.

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, dobrze Cię rozumiem. Ja też jestem zakochana po uszy w mojej kruszynce :) Ale nie miej wyrzutów sumienia, wyśpij się i korzystaj :) Jeśli Tobie to dobrze zrobi, to na pewno również Olkowi.

AISAK, bardzo się cieszę z tak dobrych wyników :)

Tusiu, jeśli lekarz nie zleca Wam żadnych badań, to widocznie nie ma takiej potrzeby i Twoja Gabi jest zdrowiutka. Tylko się cieszyć :)

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast ja też się martwiłam co to będzie. A najbardziej przeżyłam jak już urodziłam i byłam w szpitalu. Martwiłam się co tam u Michasia i jak to przeżywa. Potem martwiłam się bo nie miałam dla niego tyle czasu co wcześniej. Straaaaaaasznie mocno to przeżyłam a do tego doszły te hormony co tak działają po porodzie różnie - oj naprawdę cięęęężko było ze mną. A Michaś to lepiej przeżył niż bym się spodziewała :) ale jak teraz nawet sobie przypomnę te wszystkie emocje to aż mi się tak słabo robi hehe pamiętam, że sobie obiecałam, że trzeciego dziecka nie będzie bo tego najzwyczajniej w świecie emocjonalnie nie przeżyję. A teraz mam dwa skarby do kochania :) i też się z nimi nie rozstaję :) żałuję tylko, że Michasia do przedszkola nie oddałam bo właśnei chciałam lepiej żeby nie czuł się odtrącony to zostawić przy sobie bo i tak w domu siedzę a tu wyszło, że krzywdę mu zrobiłam bo on marzy o przedszkolu ;) jego cioteczne rodzeństwo właśnie do przedszkoli poszło pierwszy raz a on jeden nie i mu smutno z tego powodu... ale świetnie się razem we trójkę bawimy i sobie radzimy :)
    a niedługo nastaną gorsze czasy bo tatuś będzie pracował w delegacji i tylko na weekendy będzie wracał. Jakoś sobie poradzimy ;)

p.s. jak wróciłam z malutkim ze szpitala to Michaś wydał mi się mega duuuuży i to nie że tylko fizycznie ale i tak z zachowania, taki samodzielny i juz taki duży mądry chłopiec a nie maluszek :) jakbym zostawiła maluszka w domu a wróciła po roku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 22:42

alexast, evas, Agusia2312, Mucha, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek- jakie ładne zdrobnienie.

Ja też zapatrzona w Córkę. Też boje się powrotu do pracy i później podzielenia miłości miedzy dziećmi. Boje się ze z 3latkiem będzie tyle roboty, ze ho! A gdzie nowe dziecko , ewentualne kolki, matka na rolkach z dzieckiem na rękach próbująca dogonić małego trzylatka co zasowa jak mały motorek. Wrr.

ale Grunt to się nie poddawać, a rozwiązanie moze samo przyjdzie:)Wujek wygrał z rakiem to ja wygram ze swoimi słabościami, to tylko słabości. Podziwiam wielodzietne rodziny i zazdroszczę tej milosci:)

I tak zdecydowałam się na bobasa, mimo, ze po śmierci rodziców zarzekalam się ze nie będę miała dzieci, aby nie przeżywały tego piekła co ja przeżyłam mając zaledwie 11lat. Lidze ze doczekam się wnuków:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 22:51

alexast, Galanea, evas, Agusia2312, Mucha, Limerikowo, eta, Martynika lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest źle tylko trzeba wcześniej dobrze tego starszego poduczyć żeby się słuchał i pilnował. Ja juz raz zgubiłam Michałka hehe a raczej on sam się zgubił, ale tyle strachu się najadłam, że ho ho :) dobrze, że znalazła się pani co zechciała mi Piotrusia pod sklepem z wózkiem przypilnować :) a później druga pani co powiedziała, że mały chłopczyk płacze za sklepem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 22:47

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia pewnie też będę to tak przeżywać jak ty. Cieszę się, że Michaś zaakceptował braciszka i jest wam razem dobrze. Ty zawsze tak ciepło piszesz o swoich skarbach, czuć że masz dużo miłości w sobie.

Asiak tak mi wyszło Olek brzmi zwyczajnie a mój synuś jest wyjątkowy (bynajmniej dla mnie) i jakoś mi to zdrobnienie przyszło do głowy. Jak mały marudzi to mu śpiewam "Olinek, muminek kochany mamy synek" i takie inne rymowanki :) a Olinek się do mnie szeroko uśmiecha. Jak ja to uwielbiam :)

MonikaS, evas, Mucha, eta, Martynika lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ajna rymowanka ;)
    dzięki Alexast za miłe słowa :)

ja już mykam spać dziewczyny pa i miłej nocki życzę :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, wpisałam w google drżenie rąk u niemowlęcia i wyskoczył mi cały artykuł nt porażenia mózgowego. Dużo objawów związanych z napięciem mięśniowym, drżenie rąk, wyginanie itp :/ Chyba sobie palnę w łeb, że to przeczytałam :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea kupię Ci gumowy młotek i ci go wyślę ;) gdyby Zosieńka miała porażenie mózgowe to by się chyba tak dobrze nie rozwijała!!! Wszystko będzie dobrze zobaczysz. Wiem co czujesz ja też googlowałam wyniki usg główki i wpadłam w panikę. Prawie cały dzień przeryczałam a się okazało że wszystko jest ok :) u was będzie to samo. Głowa do góry i już nie googluj!!!

Galanea, Agusia2312, MonikaS, evas, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia trzymam kciuki żeby Franio miał bardzo dobre wyniki:)
    Tusia widocznie Gabi to okaz zdrowia:)
    Alexaat Marcel też jak miał 6 tygodni to się nie śmiał a jak zaczął się uśmiechać do nas to teraz końca nie widac:) taki z niego smieszek:P
    Galanea nie czytaj takich bzdur ale z własnego doświadczenia wiem ze ja też często tak robię a zaś zaluje strasznie...

Marcel juz był w sumie 3 noce poza domem u teściowej bo byliśmy na weselach , ogólnie nie było źle aby jak przyszliśmy do domu to tak dziwnie zastać puste łóżeczko :)

Juz od 6 nie spie , taki z niego ranny ptaszek:)

Byłam wczoraj w inter po pampersy a teraz też są w promocji w polomarkecie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 07:41

alexast, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jeszcze śpi :) powoli coś tam się zaczyna kręcić.

Galanea nie czytaj tych wszystkich rzeczy bo się załamiesz do reszty. Przecież widzisz, że Zosia zdrowa :) a te badanie to tylko dla pewności lekarza, bo teraz taka nagonka z tymi niedopatrzeniami, że już wolą zrobić jak nie zrobić :)

ja jeszcze Piotrusia nie zostawiałam, a nie - raz zostawiłam na jakieś 2h jak jeździłam na rozmowę kwaliikacyjną ale na noc to ani razu :) ale nie wiem czy by się dało bo tylko w nocy je z cycki i raczej to takie bardziej dla przytulenia i żeby mnie poczuć niż dla zajadania, chociaż to przy okazji robi :)

ja wczoraj kupowałam pampersy w rossmannie, trójki 82 pieluchy za 47zł, to drożej niż te w polo czy w inter?
    wychodzi po 58 gr/szt
    w stokrotce dzis promocja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 08:43

alexast, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W intermarsche rozm 3 -54 gr, rozm4-60gr.
    W stokrotce drozej.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • alexast Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina zauważyłam że Olek zaczął ulewać. Wcześniej tak nie robił, ale za to zrobił wczoraj dwie porządne kupy.

Ja Olinka już dwa razy zostawiłam u mamy. Trzeci raz już nie umiałam. Ale dzisiaj muszę. Strasznie mnie kręgosłup boli i muszę przespać choć jedną noc. Poza tym muszę porządnie posprzątać :)

Ja pampersy kupuję w Rossmanie. Z kartą rossnę są ciągle w promocji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:35

Agusia2312 lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea dostaniesz kopniaka za czytanie takich rzeczy :P

Kurde u mnie właściciel mieszkania od rana wierci i mi dziecko straszy :/ No i jeszcze stuka młotem :P

Galanea lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorzej, że w Białymstoku nie mamy intermarsche, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo :)
    alexast ja właśnie z kartą rossne kupowałam, ale patrzę, że i tak drożej niż nawet w stokrotce, bo od dziś są w promocji :) trudno - wczoraj kupiłam już w rossmannie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:41

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wyrzuc internet!!!!!!...zachowaj tylko forum ;)

evas, AISAK, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea dostaniesz kopniaka za czytanie takich rzeczy :P

Kurde u mnie właściciel mieszkania od rana wierci i mi dziecko straszy :/ No i jeszcze stuka młotem :P
    U mnie też któryś z sąsiadów od rana z młotkiem i wiertarką szaleje :(

9bsp388.png
‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ