X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U gina , bo po porodzie jeszcze nie byłam. Do tego w sobotę zrobię badanie krwi i moczu zobaczymy co powie, głównie chodzi mi o anemie ciążowa i pociazowa.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • alexast Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea trzymam kciuki mocno zaciśnięte. Daj znać jak będziecie po wizycie.

Limerikowo użyłam waciki ze spirytusem bo miałam wrażenie że mi pękła skóra nad blizną i chciałam sprawdzić czy szczypie. Nie szczypało. Mam nadzieję że ginka mi pomoże bo czuję się jak w reklamie metafenu, atakuje mnie tępy nieustający ból/pieczenie z atakiem mocniejszego bólu. Na początku myślałam że to na zmianę pogody, ale ból jest coraz bardziej uporczywy.

Asia trzymam kciuki za przegląd

Pewnie to głupie co teraz napiszę, no ale... Nie karmie piersią jakieś 1,5 / 2 miesiące a nie mam okresu. Biorę tabletki anty, ale takie słabe. Sam brzuch też mnie boli jak na początku ciąży z Olkiem. Teraz ta blizna i mam wrażenie że brzuch mi spuchł. W ciąży pewnie nie jestem, ale trochę się boję.

Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia wczoraj zrobila jedna malutka kupke, nie duzo ale za to kolor normalny. i nawet nie wymiotowala w nocy ! :) musi w koncu siw to uregulowac

eta, evas, alexast, Mucha, Bea_tina, Agusia2312, MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wczoraj nie mowilam ze jak nie urok to...??
    Prosze uprzejmie,teraz kolej na mnie. Rozlozylo mnie,albo ja sie zarazilam od Franka albo Franek odemnie. Niewiem czy jest sens jutro pobierac mu morfologie....

• eta Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea powodzenia u neurologa

Aisak - oby przegląd wypadł pomyślnie ;)

alexast - trzymam kciuki żeby lekarz pomógł Ci z tą blizną.. kurcze pecha masz jakiegoś, ale jakaś mocna maść na pewno Ci pomoże.. i pewnie zakaz dzwigania żeby tam mięśnie nie pracowały.. heh no zobaczymy, napisz po wizycie.
    a z tą ciążą... kurcze to byłby numer ;) ale postaraj się nie martwić na zapas, na pewno za parę dni po lekach będzie dużo lepiej.

Karolina - gratuluję postępów kupkowych :)

Natalia - noż Ty w życiu.. co Wy tam z tym Frankiem robicie?! zdrowieć mi tu szybko!

alexast, MonikaS, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja bym pobrała, zgodnie z zaleceniami ze szpitala.Myślę, że to ten cały stres się na Tobie odbija.Wtedy musiałaś się trzymać, teraz jest już trochę lepiej u Frania, więc złapało Ciebie.Trzymajcie się tam...

Galanea, wy jutro do neurologa, my dziś :).Kciuki za Was, Wy trzymajcie za nas.

Alexast, nie martw się na zapas.Swoją drogą, to myślałam, że tabletki anty to tabletki anty, a nie ma słabszych, czy mocniejszych? Jednak myślę, że to nie ciąża, bliznę za to trzeba koniecznie sprawdzić.

Artur dziś od rana w dużo lepszym humorze i spał spokojniej... może to nie były dziąsła? chociaż na noc posmarowałam mu bobodentem i były taaakie gorące pod palcem...

Agusia2312, MonikaS, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super że Oliwka zrobiła kupę.u nas nadal cisza.

Natalia współczuję. Życzę wam szybkiego powrotu do zdrowia

Leżę z Olinkiem w łóżku. On ma tyle energii, bawi się, guga i pedałuje nóżkami. A mi się nie chce tyłka ruszyć.

Martynika wiem że ciąża jest nierealna (na szczęście). Blizna mnie martwi. Dziewczyny po cięciu. Boli was brzuch nad blizną jak go dotykacie? Ja jak dotykam to mnie w środku boli, tak jakby mięśnie brzucha miały zakwasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 09:16

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest jedno podstawowe pytanie... czy powiedziałaś Olinkowi jak wielkie jest wsparcie dla jego siusiaka? :D he he.
    Mucha, a jak z Waszymi kupami?

Mucha, evas, MonikaS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz dzwonilam do lekarza i mam isc z nim na badanie,bezwgledu na wszystko. Jutro tez idxiemy po skierowanie do hematologs to od razu go osluvha czy to tylko katar czy cos jeszcze.
    A tym czasem do mnie przyjezdza natarcie w postavi ciocio-babci,ja ide na gore lezec a ona siedzi z Frankiem. Chcieli go wziac do siebie na kilka dni ale przeciez ja licho czuje sie od wczoraj,jakby mial sie zarazic to podejrzewam ze juz sie zarazil... ale to on poerwszy dostal katar. Dobrze ze szama te 180 ml co 2 h i nie ma temp chociaz nie ufam swojrmu termometrowi.

Tak na szybko,jaki polecacie termometr?mam jakies dziadostwo doskroniowe ale mierzy inna temp za kazdym razem...

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast- szalu raczej nie ma bo to bylo takie tyci tyci ze nawet kupa tego nazwac nie mozna. A dzis nadal ulewa ale to raczej mniejszy problem bo ulewa od zawsze. Kolor kupy za to jest inny- byla szaro zielona i oooookropnie cuchnaca a teraz byla musztardowa- to chyba jakis postep, praqda?

MonikaS lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja tez mam niby cudo bezdotykowe do czola a przy paru pomiarach pod rzad potrafi wahac sie o 1,5 stopnia.
    Marty.ika ile placilas za ten do ucha i jaki to konkretnie model?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 09:32

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, po tym jak ostatnio w nocy wydawało mi się, że Artur miał gorączkę, a moje również bezdotykowe dziadostwo z microlife pokazywało temperaturę z wahaniami sięgającymi 1 stopnia, wkurzyłam się i resztę nocy spędziłam na szukaniu w necie porządnego termometru.Czytałam opisy, opinie i tak wybrałam BRAUN IRT 4020.Ceny w Warszawie różne, najtaniej ze sklepów stacjonarnych chyba w komputroniku - 139zł.W Saturnie już za 180.W komputroniku nie każdym, na pewno w Jupiterze, ale musiałabyś zadzwonić i zapytać, czy jeszcze mają, bo jak ja męża wysyłałam, to były 2 szt.

Jestem bardzo zadowolona.Pomiar z ucha, precyzyjny, zresztą poczytaj sobie jakie ma opinie.Wreszcie czuję się bezpiecznie z tym termometrem, wiem ile naprawdę moje dziecko ma...

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wysyłką chyba jeszcze taniej można znaleźć.
    Cóż, tani nie jest, ale nie mogę mieć wątpliwości co do temperatury, a w nocy mierząc dziesiąty raz tym bezdotykowym i dziesiąty raz mając inny wynik stwierdziłam, że trudno, chrzanię to, termometr muszę mieć porządny, bo się wykończę nerwowo.
    Mam jeszcze zwykły elektroniczny z microlife, ale ładować to Arturowi do tyłka jak spał to średnio mi się widziało.

• eta Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Blizna mnie martwi. Dziewczyny po cięciu. Boli was brzuch nad blizną jak go dotykacie? Ja jak dotykam to mnie w środku boli, tak jakby mięśnie brzucha miały zakwasy.
    Alexast moja blizna w ogóle mnie już nie boli, bolało tam tylko na początku i bolało np. jak jelita mocno pracowały przy kupie..
    jednak słyszałam że niektórym dziewczynom po cesarce ból pozostaje na długie lata... bo niestety ale mogą się tworzyć zrosty i one mogą boleć.. nie wiem czy z tą blizną nie będziesz musiała do chirurga pójść bo to chyba oni bardziej mogą się znać na takich bliznach, ale zobaczysz co powie gin.

Natalia - ja mam termometr bezdotykowy microlife nc 150 i mierzy normalnie, bez cudów.

Karolina - musztardowa kupa jest jak najbardziej okej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:20

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 6 października (poniedziałek) w lidlu fajne rzeczy dla naszych maluchów:
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=431
    trzeba lecieć z rana i polować ;)

Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Majki kupa juz ladniejsza, aczkolwiek jeszcze sluz sie pojawia. Dzisiaj idziemy do lekarza na szczepienie (potencjalnie), zobaczymy jak waga...czy wreszcie przytyla tyle ile trzeba czy trzeba ja dokarmiac. Wieczorem na USG bioderek wiec trzymajcie kciuki za wszystkie wyniki.

Troche mniej sie odzywam bo mam wieczorami rehabilitacje na kregoslup i w dzien musze wszystko szybko poogarniac, zeby maz wieczorem mial gotowe.

Ciesze sie ze maluszkom sie poprawia.

Natalia biedaku trzymaj sie mocno!

Alexast mam nadzieje, ze z ta blizna nic zlego sie nie dzieje.

eta, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha kciuki za bioderka zaciśnięte :) super że kupki są ładniejsze.

Eta czytałam o zrostach i aż się boję.

Martynika mówiłam Olinkowi że ciocie trzymają kciuki ;)

Martynika, Mucha lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dzis jest promocja w Intermarche na pampersy:) a propo ciuszków denerwuje mnie ze do takich małych maluszków duzo jest sweterków czu bluz z kapturem, rozumiem jak dziecko starsze i siedzi to tak ale takiemu małemu nie wygodnie, zreszta ja jak mam tylko zakładam cos z kapturem na droge :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:58

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka powodzonka na wizytach.

Moja blizna też mnie nie boli wogole jej nie czuje, chyba ze ręką dotkne. Ogólnie pomoc ładnie mi zszyli. W sumie od początku się nie oszczedzalam i moze temu się to ładnie rozeszło.

Ja juz dziś zrobiłam zapas 4-czek pampersikow. 60gr za szt to chyba dobra cena.

Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś masz rację :) ja często chodzę do lumpeksu. Tam znajduję niekiedy takie perełki :) tam kupiłam mnóstwo sweterków bez kaptura. A ostatnio kupiłam taki kombinezon http://m.allegro.pl/coolclub-kombinezon-mis-z-uszkami-uszami-kubus-56-i4645453777.html rozm. 74 za 5 zł. Wygląda jak nowy :)

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ