MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ten krew i mocz to jest dużo badań wiem że na jakieś przeciwciała i kardiotypy takie różne badania a kolejną wizytę u gina mam na 08 11 2013 Wtedy już będę po USG i tamte z krwi i moczu też będą Lekarz powiedział że wcześniej usg nie ma sensu i żeby nie naświetlać nie potrzebnie Chodzę do prof Buczek w Matki Polce w Łodzi
-
nick nieaktualnyKurcze ja to pracować chciałabym jak najdłużej. Na razie czuję się super, żadnych uciążliwych dolegliwości. Nawet ochotę na drzemkę w ciągu dnia mam rzadziej niż miałam 2 tyg. temu. W pracy jeszcze nikt nie wie. Powiem za miesiąc, jak przekroczę 12ty tydzień. Na razie wie tylko mąż Myślę, że w domu sama bym się zanudziła, gdybym miała tak siedzieć całe dnie, więc wolę pracować ale na szczęście nie wszyscy są tacy sami i każdy lubi co innego
vosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nutka gratuluję a który to tydzień ? Ja właśnie mam dylemat kiedy umówić się na wizytę - prywatnie jak teraz pójde to nic nie będzie widać zapłace tylko 150 zł za wizytę i każde przyjść za dwa tygodnie. Jak myślicie który tydzień ciąży jest najbardziej odpowiedni na wizytę ?
-
Czekająca, myślę podobnie, zwariowałabym w domu 8 miesięcy, rozumiem oczywiście dziewczyny z bagażem niemiłych doświadczeń, zagrożonych ciąż czy wykonujących prace fizyczne - to jest BEZDYSKUSYJNE, ale znam przypadki jak pewnie każda z was, które wykorzystują bez liku stan ciąży - zdrowej ciąży, dlatego też wolałabym nie nadużywać zaufania szefa, niestety ja tez muszę od dzisiaj 2-3 dni poleżeć w domu z powodu przeziębienia
co do przypadków 2 utkwiły mi w pamięci, jeden z pracy:
Dziewczyna zatrudniła się w ok 5 m-cu ciąży, oczywiście zataiła ten fakt, był konkurs wygrała, ubierała luźne ciuchy, nikt nie zauważył, przepracowała miesiąc i zwolnienie, każdy w szoku, ale zapewniła sobie wypłatę na paręnaście miesięcy, niestety spaliła za sobą mosty, ponieważ pracę jaką wykonywała to bardzo małe i spójne grono wiec w województwie nie znalazła pracy, może poza...
Drugi to koleżanka, która miała bardzo dobrze płatną pracę poszła na zwolnienie od początku ale w czasie ciąży była na Teneryfie, Maladze, Grecji a do tego dodawała zdjęcia na portale społecznościowe ze swoich wakacji, myślała, że jest w pracy niezastąpiona, ale dziewczyna, która była zatrudniona na jej zastępstwo spisywała się lepiej i ją wygryzła.
Jedna znowu prawie urodziła w pracy bo siedziała do 9 m-ca także ile ciąż tyle przypadków.
Gdzieś wyżej jeszcze przeczytałam o badaniu USG żeby za często go nie wykonywać, nie wiem skąd wziął się taki mit. USG często mylone jest z prześwietleniem rentgenowskim a przecież obraz z USG uzyskuje się za pomocą niesłyszalnych dla człowieka fal dźwiękowych, a nie promieniowania. USG jest badaniem nieinwazyjnym i całkowicie bezpiecznym dla dziecka
(rozpisałam się ale oto właśnie przyczyna siedzenia w domu )Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 09:18
-
Ja pracuje fizycznie stoję przez 7.5 h jednak nie dostałam zwolnienia. Dostałam zaświadczenie ze nie mogę się przepracowywac i dzwigac. Mój menager doskonale to zrozumiał postawił na wolnej lini na której pracuje jeszcze jedna ciezarna i w sumue dla mnie tak jest ok bo w domu chyba w głow. Bym dostała:)
Limerikowo, vosia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tyle razy poroniłam i mam stwierdzone poronienia nałogowe Więc nie dziwi mnie że na dzień dobry dostałam L4 Całe szczęście że lekarz nie położył mnie w szpitalu Ale jak pracujecie i dobrze się czujecie to dobrze Ja od wczoraj do końca zostanę na zwolnieniu Ale nie boję się o pracę Zanim wrócę z powrotem do pracy to pewnie wiele się zmieni a zamierzam trochę pobyć w domu z dzieckiem jak już się urodzi
-
Czesc dziewczyny,
ja tez sie do was dopisuje, termin na 26 czerwca Jestem po 1 poronieniu, ciaza obumarla w 11 tygodniu ciazu. W czwartek mam pierwsza wizyte u lekarza, ale nastawiam sie pozytywnie i wierze ze w czerwcu urodze!Modelka lubi tę wiadomość
-
Witam
Musimy byc dobrej mysli, ja tez jestem po poronieniu ( zabieg w 10tc, zaszlam znow 1 pelny cykl od zabiegu )
Zazdroszcze wizyty Ja musze jeszcze poczekac na swoja dosc dlugo, co nie ukrywam dziala mi na nerwyKota lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny. Właśnie apropo bety jaki powinnien być prawidłowy przyrost ja w sobotę miałam bete 58 dziś idę ją powtórzyć czyli minęło 72 godziny. Może mi ktoś to obliczyć ile mniej więcej powinna mieć ? A i widzę że piszecie o pracy no ja chciałabym pracować jak najdłużej lecz niestety mam siedzącą pracę i problemy z kręgosłupem nie wiem ile wytrzymam. U was już wiedzą w pracy? No ja się zastanawiam kiedy jest najlepszy okres żeby powiedzieć ? Jak myślicie ? Rodzina u Was już wie ?