X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten krew i mocz to jest dużo badań wiem że na jakieś przeciwciała i kardiotypy takie różne badania a kolejną wizytę u gina mam na 08 11 2013 Wtedy już będę po USG i tamte z krwi i moczu też będą Lekarz powiedział że wcześniej usg nie ma sensu i żeby nie naświetlać nie potrzebnie Chodzę do prof Buczek w Matki Polce w Łodzi

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pęcherzyk!:) Mamy się zgłosić za 2 tygodnie;)

Furia, Modelka, vosia lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to pracować chciałabym jak najdłużej. Na razie czuję się super, żadnych uciążliwych dolegliwości. Nawet ochotę na drzemkę w ciągu dnia mam rzadziej niż miałam 2 tyg. temu. W pracy jeszcze nikt nie wie. Powiem za miesiąc, jak przekroczę 12ty tydzień. Na razie wie tylko mąż :) Myślę, że w domu sama bym się zanudziła, gdybym miała tak siedzieć całe dnie, więc wolę pracować :) ale na szczęście nie wszyscy są tacy sami i każdy lubi co innego :)

vosia lubi tę wiadomość

• Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprostu muszę siedzieć i odpoczywać Nie prosiłam o zwolnienie Lekarz sam je dał żebym znowu nie poroniła Czuję się dobrze a objawów nadal nie mam rzadnych

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 ja nie mówię, że to źle. Sama gdybym musiała leżeć i odpoczywać, gdybym miała zagrożenie, to na pewno bym leżała. Nie chciałam nikogo urazić, nie odbieraj tak tego.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka gratuluję a który to tydzień ? Ja właśnie mam dylemat kiedy umówić się na wizytę - prywatnie jak teraz pójde to nic nie będzie widać zapłace tylko 150 zł za wizytę i każde przyjść za dwa tygodnie. Jak myślicie który tydzień ciąży jest najbardziej odpowiedni na wizytę ?

zem3i09keg891u11.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że pełne 5 tygodni musi być A USG najwcześniej w 7 tygodniu bo wtedy powinno już bić serduszko ale z tym to różnie bywa W każdym razie ja takie mam zdanie

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które robiły betę Napiszcie mi jaką miałyście wartość w 5 tyg ciąży?

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 22 października 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca, myślę podobnie, zwariowałabym w domu 8 miesięcy, rozumiem oczywiście dziewczyny z bagażem niemiłych doświadczeń, zagrożonych ciąż czy wykonujących prace fizyczne - to jest BEZDYSKUSYJNE, ale znam przypadki jak pewnie każda z was, które wykorzystują bez liku stan ciąży - zdrowej ciąży, dlatego też wolałabym nie nadużywać zaufania szefa, niestety ja tez muszę od dzisiaj 2-3 dni poleżeć w domu z powodu przeziębienia :/

co do przypadków 2 utkwiły mi w pamięci, jeden z pracy:
    Dziewczyna zatrudniła się w ok 5 m-cu ciąży, oczywiście zataiła ten fakt, był konkurs wygrała, ubierała luźne ciuchy, nikt nie zauważył, przepracowała miesiąc i zwolnienie, każdy w szoku, ale zapewniła sobie wypłatę na paręnaście miesięcy, niestety spaliła za sobą mosty, ponieważ pracę jaką wykonywała to bardzo małe i spójne grono wiec w województwie nie znalazła pracy, może poza...

Drugi to koleżanka, która miała bardzo dobrze płatną pracę poszła na zwolnienie od początku ale w czasie ciąży była na Teneryfie, Maladze, Grecji a do tego dodawała zdjęcia na portale społecznościowe ze swoich wakacji, myślała, że jest w pracy niezastąpiona, ale dziewczyna, która była zatrudniona na jej zastępstwo spisywała się lepiej i ją wygryzła.

Jedna znowu prawie urodziła w pracy bo siedziała do 9 m-ca także ile ciąż tyle przypadków.

Gdzieś wyżej jeszcze przeczytałam o badaniu USG żeby za często go nie wykonywać, nie wiem skąd wziął się taki mit. USG często mylone jest z prześwietleniem rentgenowskim a przecież obraz z USG uzyskuje się za pomocą niesłyszalnych dla człowieka fal dźwiękowych, a nie promieniowania. USG jest badaniem nieinwazyjnym i całkowicie bezpiecznym dla dziecka :)

(rozpisałam się ale oto właśnie przyczyna siedzenia w domu :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 09:18

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje fizycznie stoję przez 7.5 h jednak nie dostałam zwolnienia. Dostałam zaświadczenie ze nie mogę się przepracowywac i dzwigac. Mój menager doskonale to zrozumiał postawił na wolnej lini na której pracuje jeszcze jedna ciezarna i w sumue dla mnie tak jest ok bo w domu chyba w głow. Bym dostała:)

Limerikowo, vosia lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tyle razy poroniłam i mam stwierdzone poronienia nałogowe Więc nie dziwi mnie że na dzień dobry dostałam L4 Całe szczęście że lekarz nie położył mnie w szpitalu Ale jak pracujecie i dobrze się czujecie to dobrze Ja od wczoraj do końca zostanę na zwolnieniu Ale nie boję się o pracę Zanim wrócę z powrotem do pracy to pewnie wiele się zmieni a zamierzam trochę pobyć w domu z dzieckiem jak już się urodzi

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 22 października 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi nikogo nie dziwi dbaj o siebie i odpoczywaj :)

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    ja tez sie do was dopisuje, termin na 26 czerwca :) Jestem po 1 poronieniu, ciaza obumarla w 11 tygodniu ciazu. W czwartek mam pierwsza wizyte u lekarza, ale nastawiam sie pozytywnie i wierze ze w czerwcu urodze! :)

Modelka lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Musimy byc dobrej mysli, ja tez jestem po poronieniu ( zabieg w 10tc, zaszlam znow 1 pelny cykl od zabiegu )

Zazdroszcze wizyty :) Ja musze jeszcze poczekac na swoja dosc dlugo, co nie ukrywam dziala mi na nerwy :D

Kota lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wczorajsza beta koniec 5 tygodnia 130. Jutro sprawdzenie czy wzrosła.

Furia lubi tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia ja zamierzam byc upierdliwa pacjentka i chodzic co 2, 3 tygodnie na wizyte nawet jezeli wszystko bedzie ok, przynajmniej w I trymestrze. Nie dam sie splawiac jak w 1 ciazy.

Furia, Modelka lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede trzymala kciuki by bylo 260 :)

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota i dobrze ! U mnie to nie bylo zaniedbanie lekarza tylko zle zagniezdzenie wiec nie moge nikogo winic, a wizyte mam pozno bo moa lekarka ma urlop, a innego lekarza nie chce :)

tkzgeyx.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Właśnie apropo bety jaki powinnien być prawidłowy przyrost ja w sobotę miałam bete 58 dziś idę ją powtórzyć czyli minęło 72 godziny. Może mi ktoś to obliczyć ile mniej więcej powinna mieć ? A i widzę że piszecie o pracy no ja chciałabym pracować jak najdłużej lecz niestety mam siedzącą pracę i problemy z kręgosłupem nie wiem ile wytrzymam. U was już wiedzą w pracy? No ja się zastanawiam kiedy jest najlepszy okres żeby powiedzieć ? Jak myślicie ? Rodzina u Was już wie ?

zem3i09keg891u11.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta powinna wzrastac przez 48h dwukrotnie lub minimum o 66%, wiec jesli bedziesz miala 120 te bedzie ladna beta :)

Ja nie pracuje, wychowuje w domu synka.

Olena lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ