X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten krew i mocz to jest dużo badań wiem że na jakieś przeciwciała i kardiotypy takie różne badania a kolejną wizytę u gina mam na 08 11 2013 Wtedy już będę po USG i tamte z krwi i moczu też będą Lekarz powiedział że wcześniej usg nie ma sensu i żeby nie naświetlać nie potrzebnie Chodzę do prof Buczek w Matki Polce w Łodzi

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pęcherzyk!:) Mamy się zgłosić za 2 tygodnie;)

Furia, Modelka, vosia lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to pracować chciałabym jak najdłużej. Na razie czuję się super, żadnych uciążliwych dolegliwości. Nawet ochotę na drzemkę w ciągu dnia mam rzadziej niż miałam 2 tyg. temu. W pracy jeszcze nikt nie wie. Powiem za miesiąc, jak przekroczę 12ty tydzień. Na razie wie tylko mąż :) Myślę, że w domu sama bym się zanudziła, gdybym miała tak siedzieć całe dnie, więc wolę pracować :) ale na szczęście nie wszyscy są tacy sami i każdy lubi co innego :)

vosia lubi tę wiadomość

• Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprostu muszę siedzieć i odpoczywać Nie prosiłam o zwolnienie Lekarz sam je dał żebym znowu nie poroniła Czuję się dobrze a objawów nadal nie mam rzadnych

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 ja nie mówię, że to źle. Sama gdybym musiała leżeć i odpoczywać, gdybym miała zagrożenie, to na pewno bym leżała. Nie chciałam nikogo urazić, nie odbieraj tak tego.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka gratuluję a który to tydzień ? Ja właśnie mam dylemat kiedy umówić się na wizytę - prywatnie jak teraz pójde to nic nie będzie widać zapłace tylko 150 zł za wizytę i każde przyjść za dwa tygodnie. Jak myślicie który tydzień ciąży jest najbardziej odpowiedni na wizytę ?

zem3i09keg891u11.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że pełne 5 tygodni musi być A USG najwcześniej w 7 tygodniu bo wtedy powinno już bić serduszko ale z tym to różnie bywa W każdym razie ja takie mam zdanie

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które robiły betę Napiszcie mi jaką miałyście wartość w 5 tyg ciąży?

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 22 października 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca, myślę podobnie, zwariowałabym w domu 8 miesięcy, rozumiem oczywiście dziewczyny z bagażem niemiłych doświadczeń, zagrożonych ciąż czy wykonujących prace fizyczne - to jest BEZDYSKUSYJNE, ale znam przypadki jak pewnie każda z was, które wykorzystują bez liku stan ciąży - zdrowej ciąży, dlatego też wolałabym nie nadużywać zaufania szefa, niestety ja tez muszę od dzisiaj 2-3 dni poleżeć w domu z powodu przeziębienia :/

co do przypadków 2 utkwiły mi w pamięci, jeden z pracy:
    Dziewczyna zatrudniła się w ok 5 m-cu ciąży, oczywiście zataiła ten fakt, był konkurs wygrała, ubierała luźne ciuchy, nikt nie zauważył, przepracowała miesiąc i zwolnienie, każdy w szoku, ale zapewniła sobie wypłatę na paręnaście miesięcy, niestety spaliła za sobą mosty, ponieważ pracę jaką wykonywała to bardzo małe i spójne grono wiec w województwie nie znalazła pracy, może poza...

Drugi to koleżanka, która miała bardzo dobrze płatną pracę poszła na zwolnienie od początku ale w czasie ciąży była na Teneryfie, Maladze, Grecji a do tego dodawała zdjęcia na portale społecznościowe ze swoich wakacji, myślała, że jest w pracy niezastąpiona, ale dziewczyna, która była zatrudniona na jej zastępstwo spisywała się lepiej i ją wygryzła.

Jedna znowu prawie urodziła w pracy bo siedziała do 9 m-ca także ile ciąż tyle przypadków.

Gdzieś wyżej jeszcze przeczytałam o badaniu USG żeby za często go nie wykonywać, nie wiem skąd wziął się taki mit. USG często mylone jest z prześwietleniem rentgenowskim a przecież obraz z USG uzyskuje się za pomocą niesłyszalnych dla człowieka fal dźwiękowych, a nie promieniowania. USG jest badaniem nieinwazyjnym i całkowicie bezpiecznym dla dziecka :)

(rozpisałam się ale oto właśnie przyczyna siedzenia w domu :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 09:18

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje fizycznie stoję przez 7.5 h jednak nie dostałam zwolnienia. Dostałam zaświadczenie ze nie mogę się przepracowywac i dzwigac. Mój menager doskonale to zrozumiał postawił na wolnej lini na której pracuje jeszcze jedna ciezarna i w sumue dla mnie tak jest ok bo w domu chyba w głow. Bym dostała:)

Limerikowo, vosia lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tyle razy poroniłam i mam stwierdzone poronienia nałogowe Więc nie dziwi mnie że na dzień dobry dostałam L4 Całe szczęście że lekarz nie położył mnie w szpitalu Ale jak pracujecie i dobrze się czujecie to dobrze Ja od wczoraj do końca zostanę na zwolnieniu Ale nie boję się o pracę Zanim wrócę z powrotem do pracy to pewnie wiele się zmieni a zamierzam trochę pobyć w domu z dzieckiem jak już się urodzi

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 22 października 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi nikogo nie dziwi dbaj o siebie i odpoczywaj :)

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    ja tez sie do was dopisuje, termin na 26 czerwca :) Jestem po 1 poronieniu, ciaza obumarla w 11 tygodniu ciazu. W czwartek mam pierwsza wizyte u lekarza, ale nastawiam sie pozytywnie i wierze ze w czerwcu urodze! :)

Modelka lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Musimy byc dobrej mysli, ja tez jestem po poronieniu ( zabieg w 10tc, zaszlam znow 1 pelny cykl od zabiegu )

Zazdroszcze wizyty :) Ja musze jeszcze poczekac na swoja dosc dlugo, co nie ukrywam dziala mi na nerwy :D

Kota lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wczorajsza beta koniec 5 tygodnia 130. Jutro sprawdzenie czy wzrosła.

Furia lubi tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia ja zamierzam byc upierdliwa pacjentka i chodzic co 2, 3 tygodnie na wizyte nawet jezeli wszystko bedzie ok, przynajmniej w I trymestrze. Nie dam sie splawiac jak w 1 ciazy.

Furia, Modelka lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede trzymala kciuki by bylo 260 :)

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota i dobrze ! U mnie to nie bylo zaniedbanie lekarza tylko zle zagniezdzenie wiec nie moge nikogo winic, a wizyte mam pozno bo moa lekarka ma urlop, a innego lekarza nie chce :)

tkzgeyx.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Właśnie apropo bety jaki powinnien być prawidłowy przyrost ja w sobotę miałam bete 58 dziś idę ją powtórzyć czyli minęło 72 godziny. Może mi ktoś to obliczyć ile mniej więcej powinna mieć ? A i widzę że piszecie o pracy no ja chciałabym pracować jak najdłużej lecz niestety mam siedzącą pracę i problemy z kręgosłupem nie wiem ile wytrzymam. U was już wiedzą w pracy? No ja się zastanawiam kiedy jest najlepszy okres żeby powiedzieć ? Jak myślicie ? Rodzina u Was już wie ?

zem3i09keg891u11.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta powinna wzrastac przez 48h dwukrotnie lub minimum o 66%, wiec jesli bedziesz miala 120 te bedzie ladna beta :)

Ja nie pracuje, wychowuje w domu synka.

Olena lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ