X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    następnym razem szukaj apteki SŁONECZNEJ w nich Duphaston jest po 20.99 zł za opakowanie.
    To jest jakaś sieć aptek? We Wrocławiu też są?
    Ja przed ciążą brałam Vitaminer prenatal (bez tych DHA kwasów) - 16zł, 60 tabletek na dwa miesiące. Teraz mam tylko kwas foliowy na receptę 15mg, 30 tabletek za 3zł :)

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 21 października 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelka oby nie przepisał, to znak, że wszystko jest dobrze.

Mam pytanie do dziewczyn pracujących, planujecie pójść na zwolnienie, czy dopóki samopoczucie pozwoli będziecie pracować? powiedziałyście już swoim szefom?

Ja co prawda już się pochwaliłam, i na zwolnienie nie planowałam iść, ale dzisiaj byłoby to zbawienie bardzo sie męczę:/

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk to jest sieć aptek, we Wrocławiu nie ma.
    W Małopolsce widziałam je w paru miastach.

adres stronki tych aptek
    http://www.apteka-sloneczna.com.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 10:23

• Martynika Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam zwolnienie od razu, w piątym tygodniu. Mój lekarz wie, że w pracy stoję 8h i mogę usiąść tylko przez pół godziny, wie że mam godziny nocne, no i doszła kwestia poronienia niecałe 3 miesiące wcześniej. W ogóle nie było mowy o pracowaniu i w ten oto sposób już trzy tygodnie bumeluję sobie w domku :). I nie mam najmniejszego zamiaru wracać, choćbym miała książkową i bezproblemową ciążę.

Uważam, że nie ma co robić czegoś na siłę i ok, w niektóre dni czuję się super, ale w inne jestem w stanie tylko leżeć, bo mam na przykład takie mdłości, albo duszności i kołatanie serca. NIE WYOBRAŻAM sobie pracować w takiej sytuacji, zwłaszcza stojąc i uśmiechając się do klientów.

Oczywiście wiem jak to wygląda, gdy kobieta ledwo zrobi test, a już idzie na zwolnienie (ja od pozytywnego testu popracowałam jeszcze tylko tydzień), ale mam to GDZIEŚ :).

Anielka27, Modelka, Bankierka lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam super lekarza, który sam powiedział, że najwyższa pora odpocząć i darujemy sobie już to pracowanie ;). Stwierdził, że jeżeli chodzi o L4, to zawsze mam u niego otwarte drzwi.

• vosia Znajoma

Wysłany: 21 października 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dobrze Ci :)a tak naprawdę nie dziwie się, zwłaszcza jeśli miałaś takie przeżycia i praca stojąca, trochę zazdroszczę, bo też chciałabym nie tyle odpocząć co wyspać się :) ale jeszcze się zastanowić muszę

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuję się do Was. Mój termin na 24 czerwca. W tej chwili żadnych objawów. Mam lekki plamienia i dziś idę odebrać betę i lecę do gina.

Furia, nutka lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki ze bete :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na urlopie rodzicielskim do lutego. W poprzedniej ciąży poszłam na L4 w 5 miesiącu i do tej pory jestem w domku. No i szybko do pracy nie wrócę. Jak skończy mi się rodzicielski to idę na L4 do porodu, później roczny macierzyński. Później jeszcze wypoczynkowy. Czyli mniej więcej do pracy wrócę w sierpniu 2015

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko bije :) maluch ma 12 mm według usg 7 tyg 3 dni :)

fler, vosia, Furia, Kucyk lubią tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super !!!! A wedlug OM tak samo wychodzilo ?

tkzgeyx.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Serduszko bije :) maluch ma 12 mm według usg 7 tyg 3 dni :)
    Gratuluję!!! I zazdroszczę cholernie :) jeszcze tydzień do wizyty

czekajajaca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz wyliczył także 7 tydz i 3 dni, ovu natomiast 1 dzień więcej :)

Furia lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa jak mi bedzie liczyc termin, z owu czy u om :)

tkzgeyx.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekająca SUPER bardzo się cieszę i już też nie mogę doczekać się swojej wizyty :)

Ja do pracy chodzę i chciałam pracować ile się da jednak dzisiaj tak mnie męczyły mdłości i zmęczenie, że się zastanawiałam czy dam radę... Ja w pracy nie powiedziałam jeszcze i chciałam zatrzymać do w tajemnicy do około 4 miesiąca, kiedy będę już wiedziała, że wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 13:56

czekajajaca lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    No i mam super lekarza, który sam powiedział, że najwyższa pora odpocząć i darujemy sobie już to pracowanie ;). Stwierdził, że jeżeli chodzi o L4, to zawsze mam u niego otwarte drzwi.

No ja się właśnie biję z myślami, bo z jednej strony bym popracowala, a z drugiej bywają takie momenty jak w tej chwili, kiedy jest mi aż źle ze zmęczenia i ledwo siedzę.... A pierwsze miesiące tak ważne dla Maleństwa... Za 3 dni idę do lekarza, to pomyślimy.

Rodzinie mówię w niedzielę, a w pracy jak najpóźniej.

zem3upjygjyf6uag.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomyślcie sobie tak, że kiedy jak nie teraz będziecie mogły być tyle czasu "legalnie" na L4. To jest czas dla Was, na odpoczynek, na leniuchowanie. Po porodzie już tego nie będzie. Poczekajcie chwilę do serduszek i na L4. Nie ma co się zastanawiać. Chyba, że któraś chce bardzo pracować, to ok. Ja bym korzystała ile się da.

Anielka27 lubi tę wiadomość

• Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wtóciłam od gina Przy badaniu ręcznym nie stwierdził ciąży ale zanim usiadłam na fotel powiedział że na tym etapie to i tak nic nie będzie widział Ze względu na moje wcześniejsze poronienia dostałam od razu L4 Wypisał mi skierowanie na USG oraz na mocz i krew Oczywiście wszystko na kasę chorych Jeśli chodzi o tabletki to mam brać kwas foliowy luteinę i clexane w zastrzyku wszystko na receptę Powiedział żebym odpoczywała i zabronił katygorycznie seksu Na USG zapisana jestem na 07.11.2013

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie zrobiłam prywatnie BetaHcg bo jak już wcześniej pisałam jestem niecierpliwa zrobiłam na cito i mam już wynik 8464 które odpowiada według norm laboratorium 5/6 tydzień Wszystko się zgadza Jestem szczęśliwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 15:14

Furia lubi tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi cieszę się razem z Tobą. Szkoda, że od razu nie miałaś usg. A czemu tylko krew i mocz masz zrobić? A reszta badań? Nic nie mówił?

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ