X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wykonałam test dla pewności Obie linie są tak samo mocno zabarwione aż bordowe i grube Porównywałam z wcześniejszymi to rzeczywiście dzisiejszy test jest najmocniejszy Myślę że mocniejsze barwy na teście to już nie mogą wyjść Testy które wykonuję nazywają się Pink Test Polecam

Furia lubi tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 wrote:
    Ja dzisiaj wykonałam test dla pewności Obie linie są tak samo mocno zabarwione aż bordowe i grube Porównywałam z wcześniejszymi to rzeczywiście dzisiejszy test jest najmocniejszy Myślę że mocniejsze barwy na teście to już nie mogą wyjść Testy które wykonuję nazywają się Pink Test Polecam
    Maksi8 ja właśnie pierwszy test na którym kreska była bardzo wyraźna wykonałam testem pink a dzisiaj zrobiłam innym i kreseczka jest mniej widoczna... pomyślałam, że kupię znowu ten pink test dziś i zrobię wtedy będzie bardziej wiarygodne

ggfxf7q.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia 84
    Zrób sobie Pink Test z apteki Mnie nigdy nie zawiódł Jak byłam w ciąży to byłam jak nie to nie Jesteśmy obie w podobnym terminie więc testy powinny wyjść podobnie Mi ten test na dwa dni przed @ wyszedł pozytywnie linia wtedy była słaba ale wyraźna Więc jest czuły poza tym nie drogi Ja płacę 8 zł

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgodze się z tym,że podobny termin determinuje podobny wynik testu.Na to wpływ ma wiele rzeczy-owulacja,moment zagnieżdżenia.Wystarczy spojrzeć na galerię pozytywnych testów ciążowych i sprawdzić ile dni po owulacji zostały wykonane.Te,które są wykonane w tym samym czasie u różnych osób nie raz różnią się znacząco
    .Ja na przykład druga kreskę zobaczyłam już w 11dpo,ale tak samo ciemne kreski pojawiły się dopiero w 18 dniu po owulacji.Poza tym,Tusia,też miałam taką sytuację jak Ty,tj jednego dnia,nie wiedzieć czemu,jeden test wyszedł słabiej,niż poprzedniego dnia.Nie wiem czemu,mógł być wadliwy.Jak widzisz po suwaczku,póki co wszystko jest ok :).Trzymam za Ciebie kciuki!

• topa42 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja rano zrobiłam test i wyszła wyraźniejsza kreska tylko jeszcze nie taka mocna jak kontrolna. Trochę się martwię :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie, my wychodziły bladziochy przed terminem ostatecznej @. W dniu @ dwie tłuste krechy, wg owu to był 4 tydzień i 3 dni. Spokojnie!

20120810580117.png

26ympwo.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Gdzieś kiedyś przeczytałam (oto skutki zbyt częstego czytania internetowych mądrości, już tego nie robię), że jak jedną dziewczynę nagle przestały boleć piersi, to był objaw tego, że źle się działo z ciążą, już nie wnikajmy, wiadomo, że ile przypadków, tyle objawów, które przychodzą i odchodzą i nie muszą niczego oznaczać. Jednak od tamtego czasu nie mogę się powstrzymać od tego, żeby raz dziennie się nie pomacać i nie sprawdzić, czy nadal bolą w taki specyficzny sposób ;). Jak zobaczę, że nadal bolą, to robię się spokojniejsza.
    Głupie, wiem, ale tak mam, od pierwszej chwili, gdy test wyszedł pozytywnie, czyli od trzech tygodni dziubię się w cyce codziennie :P.

Martynika u mnie przed zrobieniem testu było całkiem odwrotnie, piersi w ogóle mnie nie bolały chociaż przed okresem zawsze mniej więcej tydzień wcześniej już mnie pobolewały. To dało mi do myślenia, że coś może być na rzeczy i się nie pomyliłam:)
    Także jak widać nie ma reguły:)
    Ale jak już zaczęły boleć to bolą masakrycznie:) słyszałam, że w drugim trymestrze to mija... niestety u mnie jeszcze nie;)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam 29 dc - czyli wczoraj powinnam dostać @ beta 58 wyszła ale test coś blady :-(

zem3i09keg891u11.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po co się same nakręcacie, robiąc po 2-3 testy i więcej?

Ja w tej jak i w poprzedniej ciąży zrobiłam jeden. Są dwie krechy to ok. Jakbym robiła później to tylko zbędne nerwy, że słabsza kreska, że... itp Po co?

Na wizyty do gina potwierdzić ciążę i niech się dzieje wola nieba :) Nic nie zmienimy tym zamartwianiem, co ma być to będzie. Niestety w tym momencie chociaż byśmy chciały to nic nie możemy zrobić

monalisa, Modelka, Modelka, Kota lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa,przeczytaj sobie mój post wyżej.Mnie dwie grube krechy wyszły długo po terminie miesiączki,długo były blade,z dnia na dzień ciemniały tylko trochę,choć pierwsza beta wyniosła 89 bodajże.A w zeszłą środę widziałam bijące serduszko.Nie martw się,nie rób już tych testów,zdaj się na badania,które zleci Ci lekarz i tyle :).

Modelka lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miewacie ostre kucia w podbrzuszu? Od wczoraj sa monety ze strasznie boli mnie jak na @ ale dużo bardziej.

bontbhr.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze wszelkie klucia mniejsze i wieksze sa dopuszczalne na poczatku i potem tez sie zdarza
    najwazniejsze by nie bylo skurczy i plamien duzych
    mnie na pocz 6 tyg rano klulo 1,5h w lewym boku, lezalam na nospie jak trusia, bo wiadomo strach. no ale przeszlo, czl sie boi, bo nigdy nie wiadomo co to...
    potem dziewczyny pisza na forach ze wiezadla moga sie rozciagac

f2w39n73wo2wm5l1.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rada to delikatnie zmieniac pozycje, pamietac o brzuszku po prostu mimo, ze to poczatki
    w prawym boku tez mnie kluje czasem dosc ostro ( wlasnie jak gwaltownie zmienie pozycje lezac lub wstajac), ale to "pamiatka" po operacji wyrostka chyba nie za bardzo udanej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kłucia w brzuchu to mnie kuło mocno przed terminem@ i po Obecnie nie mam kłuć tylko pobolewanie całego brzucha takie ciągnięcie Ale to zdaża się rzadko i jak coś zjem to mija
    Jeśli chodzi o testy to trudno się powstrzymać przed zrobieniem i czekać do wizyty u gina Ja sama mam tak że nie mogę się powstrzymać

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 wrote:
    Jeśli chodzi o testy to trudno się powstrzymać przed zrobieniem i czekać do wizyty u gina Ja sama mam tak że nie mogę się powstrzymać

Ale po co? Skoro test zrobiony, wyszedł pozytywny, to po co się nakręcać czy kreska jest słabsza czy mocniejsza :)

evas lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ma rację :-) Staram się myśleć pozytywnie :-)na pewno będzie dobrze :-). Dziewczyny kiedy najlepiej wygrać się do gina? Wiecie tak żeby coś zobaczył. Kwas foliowy zażywam tylko zastanawiam się nad witaminami >? Nie chce brak czegoś na własną rękę i wolę to skonsultować z ginem. Myslałam że przed 1 listopada wybiore się do ginekologa - myślam nie o tym tyg tylko nastepnym. Jak myślicie nie jest za późno ? 22 wrzesnia miałam miesiączkę - dziś 29 dc - wczoraj minął termin @.

zem3i09keg891u11.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę u ginekologa umówioną na jutro Jestem bardzo ciekawa co powie i czy będzie mnie badał

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    rada to delikatnie zmieniac pozycje, pamietac o brzuszku po prostu mimo, ze to poczatki
    w prawym boku tez mnie kluje czasem dosc ostro ( wlasnie jak gwaltownie zmienie pozycje lezac lub wstajac), ale to "pamiatka" po operacji wyrostka chyba nie za bardzo udanej
    Dziękuję bardzo za slowa otuchy kochane jesteście

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny kochane jesteście nigdy nie miałam czegos podobnego wuec sie zmartwilam

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie jutro rano kciuki, o 7:30 mam sądną wizytę u gina, zobaczę czy jest bijące serduszko. Miłej nocy :)

Nalka lubi tę wiadomość

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ