MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj wykonałam test dla pewności Obie linie są tak samo mocno zabarwione aż bordowe i grube Porównywałam z wcześniejszymi to rzeczywiście dzisiejszy test jest najmocniejszy Myślę że mocniejsze barwy na teście to już nie mogą wyjść Testy które wykonuję nazywają się Pink Test Polecam
Furia lubi tę wiadomość
-
Maksi8 wrote:Ja dzisiaj wykonałam test dla pewności Obie linie są tak samo mocno zabarwione aż bordowe i grube Porównywałam z wcześniejszymi to rzeczywiście dzisiejszy test jest najmocniejszy Myślę że mocniejsze barwy na teście to już nie mogą wyjść Testy które wykonuję nazywają się Pink Test Polecam
-
Tusia 84
Zrób sobie Pink Test z apteki Mnie nigdy nie zawiódł Jak byłam w ciąży to byłam jak nie to nie Jesteśmy obie w podobnym terminie więc testy powinny wyjść podobnie Mi ten test na dwa dni przed @ wyszedł pozytywnie linia wtedy była słaba ale wyraźna Więc jest czuły poza tym nie drogi Ja płacę 8 zł -
Nie zgodze się z tym,że podobny termin determinuje podobny wynik testu.Na to wpływ ma wiele rzeczy-owulacja,moment zagnieżdżenia.Wystarczy spojrzeć na galerię pozytywnych testów ciążowych i sprawdzić ile dni po owulacji zostały wykonane.Te,które są wykonane w tym samym czasie u różnych osób nie raz różnią się znacząco
.Ja na przykład druga kreskę zobaczyłam już w 11dpo,ale tak samo ciemne kreski pojawiły się dopiero w 18 dniu po owulacji.Poza tym,Tusia,też miałam taką sytuację jak Ty,tj jednego dnia,nie wiedzieć czemu,jeden test wyszedł słabiej,niż poprzedniego dnia.Nie wiem czemu,mógł być wadliwy.Jak widzisz po suwaczku,póki co wszystko jest ok .Trzymam za Ciebie kciuki! -
Martynika wrote:Gdzieś kiedyś przeczytałam (oto skutki zbyt częstego czytania internetowych mądrości, już tego nie robię), że jak jedną dziewczynę nagle przestały boleć piersi, to był objaw tego, że źle się działo z ciążą, już nie wnikajmy, wiadomo, że ile przypadków, tyle objawów, które przychodzą i odchodzą i nie muszą niczego oznaczać. Jednak od tamtego czasu nie mogę się powstrzymać od tego, żeby raz dziennie się nie pomacać i nie sprawdzić, czy nadal bolą w taki specyficzny sposób . Jak zobaczę, że nadal bolą, to robię się spokojniejsza.
Głupie, wiem, ale tak mam, od pierwszej chwili, gdy test wyszedł pozytywnie, czyli od trzech tygodni dziubię się w cyce codziennie .
Martynika u mnie przed zrobieniem testu było całkiem odwrotnie, piersi w ogóle mnie nie bolały chociaż przed okresem zawsze mniej więcej tydzień wcześniej już mnie pobolewały. To dało mi do myślenia, że coś może być na rzeczy i się nie pomyliłam:)
Także jak widać nie ma reguły:)
Ale jak już zaczęły boleć to bolą masakrycznie:) słyszałam, że w drugim trymestrze to mija... niestety u mnie jeszcze nie;) -
Dziewczyny po co się same nakręcacie, robiąc po 2-3 testy i więcej?
Ja w tej jak i w poprzedniej ciąży zrobiłam jeden. Są dwie krechy to ok. Jakbym robiła później to tylko zbędne nerwy, że słabsza kreska, że... itp Po co?
Na wizyty do gina potwierdzić ciążę i niech się dzieje wola nieba Nic nie zmienimy tym zamartwianiem, co ma być to będzie. Niestety w tym momencie chociaż byśmy chciały to nic nie możemy zrobićmonalisa, Modelka, Modelka, Kota lubią tę wiadomość
-
Topa,przeczytaj sobie mój post wyżej.Mnie dwie grube krechy wyszły długo po terminie miesiączki,długo były blade,z dnia na dzień ciemniały tylko trochę,choć pierwsza beta wyniosła 89 bodajże.A w zeszłą środę widziałam bijące serduszko.Nie martw się,nie rób już tych testów,zdaj się na badania,które zleci Ci lekarz i tyle .
Modelka lubi tę wiadomość
-
Mysle, ze wszelkie klucia mniejsze i wieksze sa dopuszczalne na poczatku i potem tez sie zdarza
najwazniejsze by nie bylo skurczy i plamien duzych
mnie na pocz 6 tyg rano klulo 1,5h w lewym boku, lezalam na nospie jak trusia, bo wiadomo strach. no ale przeszlo, czl sie boi, bo nigdy nie wiadomo co to...
potem dziewczyny pisza na forach ze wiezadla moga sie rozciagac
-
rada to delikatnie zmieniac pozycje, pamietac o brzuszku po prostu mimo, ze to poczatki
w prawym boku tez mnie kluje czasem dosc ostro ( wlasnie jak gwaltownie zmienie pozycje lezac lub wstajac), ale to "pamiatka" po operacji wyrostka chyba nie za bardzo udanej -
Jeśli chodzi o kłucia w brzuchu to mnie kuło mocno przed terminem@ i po Obecnie nie mam kłuć tylko pobolewanie całego brzucha takie ciągnięcie Ale to zdaża się rzadko i jak coś zjem to mija
Jeśli chodzi o testy to trudno się powstrzymać przed zrobieniem i czekać do wizyty u gina Ja sama mam tak że nie mogę się powstrzymać -
Maksi8 wrote:Jeśli chodzi o testy to trudno się powstrzymać przed zrobieniem i czekać do wizyty u gina Ja sama mam tak że nie mogę się powstrzymać
Ale po co? Skoro test zrobiony, wyszedł pozytywny, to po co się nakręcać czy kreska jest słabsza czy mocniejszaevas lubi tę wiadomość
-
Basia ma rację Staram się myśleć pozytywnie :-)na pewno będzie dobrze . Dziewczyny kiedy najlepiej wygrać się do gina? Wiecie tak żeby coś zobaczył. Kwas foliowy zażywam tylko zastanawiam się nad witaminami >? Nie chce brak czegoś na własną rękę i wolę to skonsultować z ginem. Myslałam że przed 1 listopada wybiore się do ginekologa - myślam nie o tym tyg tylko nastepnym. Jak myślicie nie jest za późno ? 22 wrzesnia miałam miesiączkę - dziś 29 dc - wczoraj minął termin @.
-
Limerikowo wrote:rada to delikatnie zmieniac pozycje, pamietac o brzuszku po prostu mimo, ze to poczatki
w prawym boku tez mnie kluje czasem dosc ostro ( wlasnie jak gwaltownie zmienie pozycje lezac lub wstajac), ale to "pamiatka" po operacji wyrostka chyba nie za bardzo udanej -
nick nieaktualny