X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Mam 2 dzieci, ale już dawno zapomniałam jak to jest być w ciąży i przeżywam to jakby pierwszy raz było.
    To dokładnie tak jak ja :) Mam 7 letniego synka i 5 letnią córeczkę

vosia lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny będę nadal czekać na objawy a w niedzielę rano zrobię 4 test Słyszałam że napoczątku ciąży jeśli się poroni albo przestanie rozwijać To takie hcg szybko spada Za to w późniejszych ciążach utrzymuje się dłużej

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 18 października 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Ja niestety muszę się wypisać...nie zostane mamą w czerwcu. Zoastałam mamą aniołkową w październiku [*] [*]. Życzę Wam dużo zdrowia, spokojnych 9 miesięcy i zdrowych dzieciaczków w czerwcu :)
    Gosiaczek bardzo mi przykro ;( mam nadzieje, ze przy najbliższej okazji pojawi sie znów druga, silna i mocna kteseczka, która utrzyma sie przez 9 miesięcy, tego Ci życzę, często do najpiękniejszych momentów musimy przejść przez drut kolczasty, trzymaj sie i do roboty ;) powodzenia

Gosiaczek, Martynika, magdalena lubią tę wiadomość

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek trzymam kciuki za Was. Mam nadzieję, że nie długo utulisz swojego skarbka :*:*:*

Gosiaczek lubi tę wiadomość

• Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2013, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek bardzo mi cię szkoda ale poradzisz sobie kobiety muszą to jakoś znieść Powodzenia

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ściskam mocno bo w takich chwilach trudno jest coś powiedzieć, ale mam nadzieję, że szybko się Wam uda i będziesz mamą zdrowego Maleństwa w 2014 r.

I tak właśnie nasze maleństwa odwracają nam życie.
    Byłam na kontroli i nasze Maleństwo ma 1,1 cm, bijące serduszko i jest przepiękne.
    Niestety przez bóle w dolnej części brzucha dostałam L4 (a miałam nadzieję pracować najdłużej jak się da) i nakaz oszczędzania się, a także duphaston 3 razy dziennie, witaminy i listę badań do wykonania.

Witam wszystkie nowe czerwcowe mamusie i życzę spokojnych już 8 miesięcy.

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Ja niestety muszę się wypisać...nie zostane mamą w czerwcu. Zoastałam mamą aniołkową w październiku [*] [*]. Życzę Wam dużo zdrowia, spokojnych 9 miesięcy i zdrowych dzieciaczków w czerwcu :)

Właśnie myślałam co z Tobą :(
    Domyślam się co czujesz bo też przez to przechodziłam.
    Dasz radę!! Trzymaj się kochana!! Bądź silna :).

• Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek bardzo mi przykro...Wiem co czujesz...

Fler- gratulacje, naprawdę duża dzidzia :) Dbaj o siebie.

Tusia84 ale będziesz miała gromadkę :D Zazdroszczę :) Masz 29 lat?

Maksi8 ja trochę objawów mam ale o wiele mniej niż w pierwszej ciąży....
    Ale staram się o tym nie myśleć. Żyje dniem dzisiejszym i staram sie nie martwić na zapas :) Będzie co ma być obojętnie co bym nie zrobiła.

Martynika super zdjęcie z usg :) gratulacje.

Martynika lubi tę wiadomość

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku mi również bardzo przykro wiem przez co przechodzisz ale zobaczysz będzie wszystko dobrze...

Kucyk, tak to już będzie można nazwać gromadką :D Trochę się boję jak ja to logistycznie ogarnę.. jednak moja 2 jest już dosyć duża więc pewnie wszystko się ułoży. Tak mam 29 lat :)

hmm czytam, że dziewczyny dostają duphaston na bóle brzucha ja w poprzednich ciążach też brałam.. teraz boli mnie brzuch w dole jednak wizytę mam dopiero na 05.11 i nie wiem co robić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 12:03

ggfxf7q.png
  • Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 27 i jeszcze żadnego dzieciątka... A propo duphastonu możesz spróbować w aptece poprosić i powiedzieć ze doniesiesz recepte. Albo do lekarza szybciej, niekoniecznie na usg ale na samą konsultacje i wypisanie recepty. Mi lekarz jeszcze nospe poradził w razie bóli...

magdalena lubi tę wiadomość

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Gosiaczku przykro mi, wiem co czujesz :(

Co do tego ze beta przy poronieniu rosnie i nagle spada, to nie zawsze...Mi rosla pomimo ze w macicy juz zbierala sie krew,a zarodek sie nie rozwijal :(

Ja ciagle do wc latam i sprawdzam czy nie krwawie.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, ja właśnie wczoraj zauważyłam jasniutka plamkę i chociaż teoretycznie wiem, że w pierwszym trymestrze można plamić, to jednak cieszę się na te wizytę u lekarza za kilka dni. Do tego łapią mnie niestety znów te lekkie bóle w dole brzucha, więc wolę to sprawdzić.

zem3upjygjyf6uag.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli brzuch, ale z synkiem tez mnie bolal wiec mam nadzieje ze wszystko jest ok :) Jesli to byla tylko plamke to sie nie martw, nie powinno to byc nic zlego :)
    Ja sie juz wsciekam ze jeszcze tyle musze czekac, a z 2 stony i tak teraz bym za wiele sie nie dowiedziala :P

tkzgeyx.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chej dziewczynki mnie też boli brzuch Więc mam pierwszy objaw na szczęście nie plamię

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, ja z synkiem mialam tak, ze macica bolala coraz mocniej az jej kazdy lekki ucisk powodowal wymioty, dlatego musiakam nosic legginsy lub dresy bo inaczej zdychalam.

Ja latam ciagle do lazienki sprawdzac...

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 wrote:
    Dzięki dziewczyny będę nadal czekać na objawy a w niedzielę rano zrobię 4 test Słyszałam że napoczątku ciąży jeśli się poroni albo przestanie rozwijać To takie hcg szybko spada Za to w późniejszych ciążach utrzymuje się dłużej
    nie zgodze sie kochana z Toba ,ja poroniłam na poczatku 4 tc i beta utrzymywała mi sie przez troszeczke ponad miesiac, a wiec to tez zalezy od organizmu.Pozdrawiam wszystkie mamy czerwcowe.
    Była mama majowa 2014

• Furia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przykro mi :(

tkzgeyx.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziewczyny :-) Ja dziś zrobiłam teścik i 2 kreska jeszcze blada ale za to beta 58 więc sam początek ciąży - według obliczeń owu rozwiązanie wychodzi mi na 28 czerwca - Jejku jak ja się cieszę - staraliśmy się 11 miesięcy- to będzie nasze drugie dziecko - pierwsza to dziewczynka ma 10 lat :-)
    Nie wiem czy już się cieszyć czy może na coś zwrócić uwagę ? Może jakieś rady?

zem3i09keg891u11.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie nie uda mi się nic wcześniej wywnioskować W poniedziałek od lekarza też się pewnie nic nie dowiem bo po zwykłym badaniu to pewnie nic nie powie USG najwcześniej mogę zrobić w listopadzie żeby cokolwiek było widać Listopad niby nie długo ale nie dla mnie A może są jakieś zewnętrzne objawy? Czytałam w internecie że narządy rodne sinieją ale nie wiem kiedy Czy tak się dzieje na samym początku? Czy trochę później?

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa42
    Witaj w gronie czerwcówek Gratuluję kreseczek

w4sqqqmzwfjj49tr.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ