X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 2 dzieci, ale już dawno zapomniałam jak to jest być w ciąży i przeżywam to jakby pierwszy raz było.

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo hmmm rodzilam w lipcu - spuchlam jak balon i ledwie zylam przez upaly, wiec oby lato 2014 bylo deszczowe :P Przynajmniej czerwiec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 13:31

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieję że czerwiec 2014 nie będzie upalny. Swoich chłopców rodziłam zimą, więc teraz chciałam na wiosnę, a tu nam wyszło że na koniec czerwca.

9bsp388.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie Czy któraś z was ma tak że nie ma żadnych objawów ciąży ? Nawet piersi nie bolą? Jestem bardzo ciekawa bo u mnie w dalszym ciągu nic się nie dzieje Napiszcie jakie macie objawy?

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba będę miała znowu wszystkie możliwe dolegliwości ciążowe.
    Na dana chwilę:
    - ból piersi,
    - mdłości i zawroty głowy,
    - ciągnący ból w podbrzuszu,

Maksi8 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obecnie tylko ciagniecie w macicy i jajnikach, i takie chwilowki kiedy robi mi sie lekko niedobrze. No i latam czesto do WC.

Maksi8 lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 wrote:
    Dziewczynki mam pytanie Czy któraś z was ma tak że nie ma żadnych objawów ciąży ? Nawet piersi nie bolą? Jestem bardzo ciekawa bo u mnie w dalszym ciągu nic się nie dzieje Napiszcie jakie macie objawy?
    Maksi ja teraz jak i wcześniej nie mam żadnych objawów. Dosłownie nic. Martwię się troszkę, no ale w poprzedniej ciąży też tak było i było ok.

Witaminki mam też Leadee Vit. U nas kosztowały około 35zł. Mąż kupował. Później wracam do swoich z poprzedniej ciąży. Witaminer pranatal z DHA

O takie:
    http://www.doz.pl/apteka/p55683-Vita_miner_Prenatal_DHA_30_tabl.__30_kaps.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 15:46

Maksi8, evas lubią tę wiadomość

• Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny że napisałyście o objawach Ja obserwuję się od momentu zobaczenia 2 kreseczek i nic W poniedziałek mam wizytę u gina ale na pewno mi nie zrobi USG ale mam nadzieję że da mi skierowanie bo w poniedziałek wejdę w szósty tydzień ciąży Tym razem chcę wszystkie badania i lekarza chcę mieć na NFZ bo ostatnie ciąże z których nic nie wyszło i badania robiłam prywatnie Wydaliśmy kupę kasy i nic więcej Jeszcze raz wam dziękuję dziewczynki za wspaniałe opisy waszych objawów i braku ich

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to jest ze w upragnionej ciazy wypatruje sie objawow
    Poczekaj , poczekaj jeszcze tydz , dwa a bedziesz miala ich serdecznie dosc ;=)))

Mnie tam moje bolace cyce po bokach upewniaja ze mam nadz wszystko jest ok

f2w39n73wo2wm5l1.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi zaczęły mocno boleć jeszcze zanim wyszedł mi pozytywny test, to był pierwszy objaw. Ból taki przy dotyku, jakiego nigdy wcześniej nie miałam, dlatego czułam, że test wyjdzie pozytywnie.

Tak bolą mnie przez cały czas. Gdzieś kiedyś przeczytałam (oto skutki zbyt częstego czytania internetowych mądrości, już tego nie robię), że jak jedną dziewczynę nagle przestały boleć piersi, to był objaw tego, że źle się działo z ciążą, już nie wnikajmy, wiadomo, że ile przypadków, tyle objawów, które przychodzą i odchodzą i nie muszą niczego oznaczać. Jednak od tamtego czasu nie mogę się powstrzymać od tego, żeby raz dziennie się nie pomacać i nie sprawdzić, czy nadal bolą w taki specyficzny sposób ;). Jak zobaczę, że nadal bolą, to robię się spokojniejsza.
    Głupie, wiem, ale tak mam, od pierwszej chwili, gdy test wyszedł pozytywnie, czyli od trzech tygodni dziubię się w cyce codziennie :P.

magdalena lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi, powiem Ci tylko tyle, że mam wiele koleżanek, które przechodziły ciąże totalnie bezobjawowo, jedna wspomniała, że dopiero pod koniec zaczęły jej puchnąć nogi i to by było na tyle. Ile ciał, tyle przypadków, wszystkie jesteśmy prawdziwymi indywidualnościami, nie ma co zapatrywać się na cudze objawy :).

A parę dni temu mdłości mnie tak cholernie męczyły, że zaczęłam się zastanawiać, czy byłam normalna, że wypatrywałam ich z utęsknieniem. I też - jednego dnia są, drugiego dnia spokój, jak wiatr zawieje :).

• Furia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolaly bardzo jak bylam w ciazy z synem. Teraz nic... Moze dlatego ze dopiero od 5 miesiecy nie karmie, i nadal jak nacisne to jakies resztki sa.. Ja czekam na wymioty jak na zbawienie, bo po poronieniu boje sie bardzo zeby nie bylo powtorki, a wtedy nie mialam zadnych objawow...

tkzgeyx.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 18 października 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nadzieje, ze moimi objawami ciąży bedą rosnący brzuszek ii kopniaczki bo mdłości, wymioty , zgagi itp. Nie brzmią za ciekawie ;) choć cycki tez mnie bolą

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia ile synek ma msc/lat?

• Furia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma 15 miesiecy ( za tydzien ) :)

tkzgeyx.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety muszę się wypisać...nie zostane mamą w czerwcu. Zoastałam mamą aniołkową w październiku [*] [*]. Życzę Wam dużo zdrowia, spokojnych 9 miesięcy i zdrowych dzieciaczków w czerwcu :)

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek bardzo mi przykro :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Mnie piersi zaczęły mocno boleć jeszcze zanim wyszedł mi pozytywny test, to był pierwszy objaw. Ból taki przy dotyku, jakiego nigdy wcześniej nie miałam, dlatego czułam, że test wyjdzie pozytywnie.

Tak bolą mnie przez cały czas. Gdzieś kiedyś przeczytałam (oto skutki zbyt częstego czytania internetowych mądrości, już tego nie robię), że jak jedną dziewczynę nagle przestały boleć piersi, to był objaw tego, że źle się działo z ciążą, już nie wnikajmy, wiadomo, że ile przypadków, tyle objawów, które przychodzą i odchodzą i nie muszą niczego oznaczać. Jednak od tamtego czasu nie mogę się powstrzymać od tego, żeby raz dziennie się nie pomacać i nie sprawdzić, czy nadal bolą w taki specyficzny sposób ;). Jak zobaczę, że nadal bolą, to robię się spokojniejsza.
    Głupie, wiem, ale tak mam, od pierwszej chwili, gdy test wyszedł pozytywnie, czyli od trzech tygodni dziubię się w cyce codziennie :P.

Martynika, ale się uśmiałam, bo jak bym normalnie siebie widziała :) Robię to samo co Ty,w tym samym celu :):)

Martynika lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    O tej samej godzinie dziś testowałam ;) wynik też taki sam :D jutro rano powtórzę.

Super!! Gratuluję ja dzisiaj nie robiłam powtórki.. chociaż dzisiaj w pracy pobolewał mnie dołem brzuch, jak na okres tylko słabiej..

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Przyjmujemy wszystkich :) Gratuluje wszystkim mamusiom które się niedawno dowiedziały :) A jak się czujecie? Mnie dopadły już mdłości i zawroty głowy, ale spodziewałam się tego- w poprzedniej ciąży miałam takie rewolucje że ho ho ! :)

Dziękujemy za przywitanie :) Ja już przed zrobieniem testu czułam, że coś się święci ponieważ cały dzień mnie mdliło, więc myślę albo na jelitówkę albo jestem w ciąży.. do tego doszła straszliwa senność.. ja w poprzednich ciążach strasznie dużo spałam :) no i test potwierdził to co przeczuwałam :)

ggfxf7q.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ