X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi zewnetrze nie poznasz :) Ja np hmmm sluz mam taki gesty bialo zolty. Polecam test clearblue ktory pokazuje napis lub plusa i do tego tygodnie ciazy. Ja zrobilam takie 2 zeby wiedziec czy beta przyrasta :P :P

Witaj Topa :) Zycze pieknego rozwiniecia bety :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) Jutro rano robię test żeby sprawdzić czy będzie mocniejsza - mam nadzieję że będzie wszystko ok :-)

Furia lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Maxi zewnetrze nie poznasz :) Ja np hmmm sluz mam taki gesty bialo zolty. Polecam test clearblue ktory pokazuje napis lub plusa i do tego tygodnie ciazy. Ja zrobilam takie 2 zeby wiedziec czy beta przyrasta :P :P

Witaj Topa :) Zycze pieknego rozwiniecia bety :)
    ja też robiłam clearblue dla potwierdzenia że rośnie ten który wskazuje tydz ciąży ,jednak jest on dość drogi w porównaniu co do testów ciążowych .no cóż ciekawość i troska zazwyczaj bierze górę :)

Furia lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie bedzie :)

tkzgeyx.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też robię test ale po to żeby sprawdzić czy kreska nie jest słabsza od poprzednich kresek Mój śluz ma kolor bezbarwny i narządy minimalnie są zasinione troszeczkę a może nawet i nie

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    Dziewczyny bo tak wogula wam powiem że w dniu naszego Ślubu zrobiłam test i dowiedziałam się że jestem w ciąży.To jest piękny prezent.A staraliśmy sie 9 miesięcy.

Mati1980 gratuluje ślubu ja też świeżo upieczona mężatka i też nie mam ochoty na seks no i mamy zakaz na razie więc jestem usprawiedliwiona a mąż cierpliwie czeka :)
    Prezent dostaliście przepiękny!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na czas @ miałam śluz jasno brązowy , później ściemniał . teraz jest raz przezroczysty a raz żółty . na szczeście jednak wszystko jest ok .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vosia wrote:
    dziewczyny, miałyście w obecnych albo poprzednich ciążach plamienia jasno brązowe (bez krwi) w początkowym etapie ciąży?

vosia ja miałam plamienie i udałam się na USG wszystko było ok ale byłam spokojniejsza!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Witaj :) Wielkie gratulacje !!!

Furia - ja mam wizyte na 30 października i tak nie mam pewności czy na 100% zrobi mi USG. Z tego co słyszałam USG zazwyczaj robi się (oczywiście jak ciąża przebiega prawidłowo bez krwawień itp) na przełomie 11-14 tygodnia. Więc przynajmniej już konkretnie będzie można zobaczyć dzidzie :)

Anielka27 na przelomie 11-14 tygodnia robi się USG które rozpoznaje czy nie występują wady genetyczne u dziecka, wcześniej lekarze wykonują USG żeby potwierdzić ciąże :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tylko ja mam bezbarwny śluz trochę mi lżej Naczytałam się że śluz powinien być biały lub kremowy Ciekawe

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    Anielka27 na przelomie 11-14 tygodnia robi się USG które rozpoznaje czy nie występują wady genetyczne u dziecka, wcześniej lekarze wykonują USG żeby potwierdzić ciąże :)
    ja mieszkam w uk i pierwsze usg wykonuje się ok 12 tyg - potwierdzające ciąze , a genetyczne ok 20 tyg .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny dużo już was jest na czerwiec fajowo widać że lato było owocne :) he he he wszystkim Wam życzę spokojnych ciaż choć wiem, że niepokój towarzyszy od samego poczatku potem jest coraz lepiej :)
    także głowa do góry wszystkie urodzimy ślicznie dzidzie!!!!! :) no i tak ma być nie inaczej.

czekajajaca lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro robię powtórkę z testowania :)

A dzisiaj byliśmy u mojego brata i jego żonki i coś mi zaszkodziło z jedzenia i teraz się męczę...

Każda z nas martwi się o dzieciątko.. wiem jak to jest troska od pierwszych dni... aż do porodu.. chodzenie co chwilę do toalety sprawdzić czy wszystko jest ok... później czekanie na pierwsze ruchy dziecka i sprawdzanie czy było ich wystarczająco dużo.. później lęk o poród.. ale to szczęście po przytuleniu maleństwa CUD dla którego warto przez to wszystko przejść :)

evas lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Martynika, ale się uśmiałam, bo jak bym normalnie siebie widziała :) Robię to samo co Ty,w tym samym celu :):)
    Ja mam kochana tak samo zupelnie jak bym czytala o sobie. Ciesze sie ze Nie tylko ja tak robie.

Martynika, Anielka27 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wiem co myśleć jestem zła, że zrobiłam ten drugi test mogłam to zostawić tak jak jest... Zrobiłam rano test innej firmy niż pierwszy test i druga kreska wyszła ale jest bardzo słabo widoczna.. w poprzednim teście była zdecydowanie mocniejsza... i teraz nie wiem czy coś złego się dzieje czy po prostu test mają inną czułość... echhh

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się ja na twoim miejscu poszłabym na bete. Ja też robiłam dziś rano żeby sprawdzić ale tej samej fimy i kreska jest mocniejsza - ciutkę ale jest :)

zem3i09keg891u11.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zapytaj w aptece o test o czulosci 10 ? na nim powinnas miec uz ladna kreseczke :)

tkzgeyx.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! i ja się nieśmiało zamelduję na czerwcowych mamuśkach:) narazie jestem po dodatnim teście,becie i ogólnie w szoku;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 10:00

Furia, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 20 października 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 tak jak napisała Furia, mogę jedynie podpowiedzieć, że w aptece nie znalazłam testów o czułości 10 mlU, a znalazłam je w Tesco! nazywają się Pepino, polecam

Furia lubi tę wiadomość

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 20 października 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    vosia ja miałam plamienie i udałam się na USG wszystko było ok ale byłam spokojniejsza!
    magdalena, ja również na drugi dzień byłam u lekarza, zrobił mi się malutki polip na szyjce i dlatego te plamienia, podobno nie zagrażające ciąży, pęcherzyk był większy niż parę dni wcześniej, więc się nie zadręczam myślami :)

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ