X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi zewnetrze nie poznasz :) Ja np hmmm sluz mam taki gesty bialo zolty. Polecam test clearblue ktory pokazuje napis lub plusa i do tego tygodnie ciazy. Ja zrobilam takie 2 zeby wiedziec czy beta przyrasta :P :P

Witaj Topa :) Zycze pieknego rozwiniecia bety :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) Jutro rano robię test żeby sprawdzić czy będzie mocniejsza - mam nadzieję że będzie wszystko ok :-)

Furia lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Maxi zewnetrze nie poznasz :) Ja np hmmm sluz mam taki gesty bialo zolty. Polecam test clearblue ktory pokazuje napis lub plusa i do tego tygodnie ciazy. Ja zrobilam takie 2 zeby wiedziec czy beta przyrasta :P :P

Witaj Topa :) Zycze pieknego rozwiniecia bety :)
    ja też robiłam clearblue dla potwierdzenia że rośnie ten który wskazuje tydz ciąży ,jednak jest on dość drogi w porównaniu co do testów ciążowych .no cóż ciekawość i troska zazwyczaj bierze górę :)

Furia lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie bedzie :)

tkzgeyx.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też robię test ale po to żeby sprawdzić czy kreska nie jest słabsza od poprzednich kresek Mój śluz ma kolor bezbarwny i narządy minimalnie są zasinione troszeczkę a może nawet i nie

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    Dziewczyny bo tak wogula wam powiem że w dniu naszego Ślubu zrobiłam test i dowiedziałam się że jestem w ciąży.To jest piękny prezent.A staraliśmy sie 9 miesięcy.

Mati1980 gratuluje ślubu ja też świeżo upieczona mężatka i też nie mam ochoty na seks no i mamy zakaz na razie więc jestem usprawiedliwiona a mąż cierpliwie czeka :)
    Prezent dostaliście przepiękny!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na czas @ miałam śluz jasno brązowy , później ściemniał . teraz jest raz przezroczysty a raz żółty . na szczeście jednak wszystko jest ok .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vosia wrote:
    dziewczyny, miałyście w obecnych albo poprzednich ciążach plamienia jasno brązowe (bez krwi) w początkowym etapie ciąży?

vosia ja miałam plamienie i udałam się na USG wszystko było ok ale byłam spokojniejsza!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Witaj :) Wielkie gratulacje !!!

Furia - ja mam wizyte na 30 października i tak nie mam pewności czy na 100% zrobi mi USG. Z tego co słyszałam USG zazwyczaj robi się (oczywiście jak ciąża przebiega prawidłowo bez krwawień itp) na przełomie 11-14 tygodnia. Więc przynajmniej już konkretnie będzie można zobaczyć dzidzie :)

Anielka27 na przelomie 11-14 tygodnia robi się USG które rozpoznaje czy nie występują wady genetyczne u dziecka, wcześniej lekarze wykonują USG żeby potwierdzić ciąże :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tylko ja mam bezbarwny śluz trochę mi lżej Naczytałam się że śluz powinien być biały lub kremowy Ciekawe

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    Anielka27 na przelomie 11-14 tygodnia robi się USG które rozpoznaje czy nie występują wady genetyczne u dziecka, wcześniej lekarze wykonują USG żeby potwierdzić ciąże :)
    ja mieszkam w uk i pierwsze usg wykonuje się ok 12 tyg - potwierdzające ciąze , a genetyczne ok 20 tyg .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny dużo już was jest na czerwiec fajowo widać że lato było owocne :) he he he wszystkim Wam życzę spokojnych ciaż choć wiem, że niepokój towarzyszy od samego poczatku potem jest coraz lepiej :)
    także głowa do góry wszystkie urodzimy ślicznie dzidzie!!!!! :) no i tak ma być nie inaczej.

czekajajaca lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro robię powtórkę z testowania :)

A dzisiaj byliśmy u mojego brata i jego żonki i coś mi zaszkodziło z jedzenia i teraz się męczę...

Każda z nas martwi się o dzieciątko.. wiem jak to jest troska od pierwszych dni... aż do porodu.. chodzenie co chwilę do toalety sprawdzić czy wszystko jest ok... później czekanie na pierwsze ruchy dziecka i sprawdzanie czy było ich wystarczająco dużo.. później lęk o poród.. ale to szczęście po przytuleniu maleństwa CUD dla którego warto przez to wszystko przejść :)

evas lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Martynika, ale się uśmiałam, bo jak bym normalnie siebie widziała :) Robię to samo co Ty,w tym samym celu :):)
    Ja mam kochana tak samo zupelnie jak bym czytala o sobie. Ciesze sie ze Nie tylko ja tak robie.

Martynika, Anielka27 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wiem co myśleć jestem zła, że zrobiłam ten drugi test mogłam to zostawić tak jak jest... Zrobiłam rano test innej firmy niż pierwszy test i druga kreska wyszła ale jest bardzo słabo widoczna.. w poprzednim teście była zdecydowanie mocniejsza... i teraz nie wiem czy coś złego się dzieje czy po prostu test mają inną czułość... echhh

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się ja na twoim miejscu poszłabym na bete. Ja też robiłam dziś rano żeby sprawdzić ale tej samej fimy i kreska jest mocniejsza - ciutkę ale jest :)

zem3i09keg891u11.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zapytaj w aptece o test o czulosci 10 ? na nim powinnas miec uz ladna kreseczke :)

tkzgeyx.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! i ja się nieśmiało zamelduję na czerwcowych mamuśkach:) narazie jestem po dodatnim teście,becie i ogólnie w szoku;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 10:00

Furia, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 20 października 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 tak jak napisała Furia, mogę jedynie podpowiedzieć, że w aptece nie znalazłam testów o czułości 10 mlU, a znalazłam je w Tesco! nazywają się Pepino, polecam

Furia lubi tę wiadomość

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 20 października 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    vosia ja miałam plamienie i udałam się na USG wszystko było ok ale byłam spokojniejsza!
    magdalena, ja również na drugi dzień byłam u lekarza, zrobił mi się malutki polip na szyjce i dlatego te plamienia, podobno nie zagrażające ciąży, pęcherzyk był większy niż parę dni wcześniej, więc się nie zadręczam myślami :)

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ