MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co, macie rację i sama jestem zła na siebie, że zrobiłam ten drugi test...w poprzednich ciążach był jeden test a później już tylko wizyta u lekarza... mogę zrobić sobie nawet 100 testów tylko po co? teraz już tylko Wola Boża, a ja mogę ją przyjąć... ufam, że będzie dobrze
Ja również mam kłucie z prawej strony lub ciągnie mnie dołem brzuch.. Nic już nie pamiętam z poprzednich ciąż było to tak dawno
Słuchajcie jak wygląda wasze opakowanie duphastonu? bo ja pamiętam z kiedyś, że było białe i z żółtym elementem z boku.. a pani w aptece dała mi białe i z lewej strony tylko zielony pasek i się zaczęłam zastanawiać czy nie dała mi jakiegoś innego duphastonu heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 19:44
-
czesc dziewczyny dopisuje sie do czerwcowych mi ovu podalo 21.06. szukałam fora bo okropnie boli mnie w prawym boku i nie wiem czy to normalne bo nic nie robie a czy leze czy siedze boli mnie. z innych obiawów to oczywiscie piersi a tak to ok. to moja pierwsza ciaza i jestem przewrazliwiona. z ginem sie ociagam bo bym chciala juz cos zobaczyc.
-
Topa nie mam pojęcia jak to będzie. Mam nadzieję, że już zobaczysz serduszko. Ja nie mogę się już doczekać swojej wizyty.
Maksi8 hehehe sorry, ale nie mogłam się powstrzymać. A jak wyobrażasz sobie wizytę u gina bez badania, tak na piękne oczy? Napewno Cię zbada. Trzymam kciuki i napisz jak było
Czekająca kciukam za Ciebie
Witaj Fasolka13 -
topa42 wrote:Basia ma rację Staram się myśleć pozytywnie :-)na pewno będzie dobrze . Dziewczyny kiedy najlepiej wygrać się do gina? Wiecie tak żeby coś zobaczył. Kwas foliowy zażywam tylko zastanawiam się nad witaminami >? Nie chce brak czegoś na własną rękę i wolę to skonsultować z ginem. Myslałam że przed 1 listopada wybiore się do ginekologa - myślam nie o tym tyg tylko nastepnym. Jak myślicie nie jest za późno ? 22 wrzesnia miałam miesiączkę - dziś 29 dc - wczoraj minął termin @.
Też jeszcze nie zapisywałam się do lekarza, nawet jeszcze nie wiem do kogo pójść, bo w moim mieście nie ma ich zbyt wielu.
Co do witamin, to już kupiłam Vita-miner Prenatal + DHA. Przez pół roku wychodziłam z anemii, więc wolę teraz dmuchać na zimne. -
Evas ja w poprzedniej ciąży je brałam i jak skończę te co mam to napewno też je kupię
Moim zdaniem to bez różnicy jaka firma witamin. Wszystko to jedno i to samo. Mi gin poprzednio polecał Femibion - drogie. A skład jak Vitaminer, który jest połowę taszy -
Ja też robiłam dwa testy, pierwszy w dzień, kiedy miał przyjść okres, akurat byłam w Tesco i kupiłam za 5 zł Bobo Test. Wyszła mi bardzo słabiutka druga kreska, ale naczytałam się na forach, że te testy lubią pokazywać ciążę nawet gdy jej nie ma, więc mąż kupił kolejny już w aptece. Zrobiłam go po paru dniach, bo miesiączki nadal nie było, a akurat wybierałam się ze znajomymi na imprezę i wolałam wiedzieć. Test pokazał drugą kreskę, już mocniejszą, ale też bez szału. Potem jeszcze beta i 3 tygodnie oczekiwania na USG. Ciężki był ten początek, życie się zmienia, ale nie ma pewności :)Teraz czekam na ruchy malucha .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 20:57
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Ja też biorę FEMIBION. Teraz już wiem, że są drogie bo dałam za nie 19,50 zł. W sumie kupiłam je dlatego, że wyczytałam na jakiejś ulotce u lekarza, że są bardzo dobre.
Ale to nic byłam szoku, że Duphaston jest taki drogi za jedno opak zapłaciłam 38,50 zł.
Ale jak trzeba to trzeba !!! -
Bankierka wrote:Ja też biorę FEMIBION. Teraz już wiem, że są drogie bo dałam za nie 19,50 zł. W sumie kupiłam je dlatego, że wyczytałam na jakiejś ulotce u lekarza, że są bardzo dobre.
Ale to nic byłam szoku, że Duphaston jest taki drogi za jedno opak zapłaciłam 38,50 zł.
Ale jak trzeba to trzeba !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 22:57
-
Bankierka wrote:Ja też biorę FEMIBION. Teraz już wiem, że są drogie bo dałam za nie 19,50 zł. W sumie kupiłam je dlatego, że wyczytałam na jakiejś ulotce u lekarza, że są bardzo dobre.
Ale jak trzeba to trzeba !!!
następnym razem szukaj apteki SŁONECZNEJ w nich Duphaston jest po 20.99 zł za opakowanie. -
vosia cieszę się, że nie jestem sama.. mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości! wstawanie rano to dla mnie katorga. Ciągle tylko zawroty głowy i mdłości. Cóż takie życie.
Hmm.. ja na razie nie biorę żadnych leków oprócz kwasu foliowego. Być może przy następnej wizycie coś mi gin zaleci brać.