X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, macie rację i sama jestem zła na siebie, że zrobiłam ten drugi test...w poprzednich ciążach był jeden test a później już tylko wizyta u lekarza... mogę zrobić sobie nawet 100 testów tylko po co? teraz już tylko Wola Boża, a ja mogę ją przyjąć... ufam, że będzie dobrze

Ja również mam kłucie z prawej strony lub ciągnie mnie dołem brzuch.. Nic już nie pamiętam z poprzednich ciąż było to tak dawno :)

Słuchajcie jak wygląda wasze opakowanie duphastonu? bo ja pamiętam z kiedyś, że było białe i z żółtym elementem z boku.. a pani w aptece dała mi białe i z lewej strony tylko zielony pasek i się zaczęłam zastanawiać czy nie dała mi jakiegoś innego duphastonu hehehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 19:44

ggfxf7q.png
  • fasolka13 Debiutantka

Wysłany: 20 października 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny dopisuje sie do czerwcowych mi ovu podalo 21.06. szukałam fora bo okropnie boli mnie w prawym boku i nie wiem czy to normalne bo nic nie robie a czy leze czy siedze boli mnie. z innych obiawów to oczywiscie piersi a tak to ok. to moja pierwsza ciaza i jestem przewrazliwiona. z ginem sie ociagam bo bym chciala juz cos zobaczyc.

f2w39n73jsv0dbhz.png
    fasolka
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa nie mam pojęcia jak to będzie. Mam nadzieję, że już zobaczysz serduszko. Ja nie mogę się już doczekać swojej wizyty.

Maksi8 hehehe sorry, ale nie mogłam się powstrzymać. A jak wyobrażasz sobie wizytę u gina bez badania, tak na piękne oczy? Napewno Cię zbada. Trzymam kciuki i napisz jak było

Czekająca kciukam za Ciebie

Witaj Fasolka13

• evas Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Basia ma rację :-) Staram się myśleć pozytywnie :-)na pewno będzie dobrze :-). Dziewczyny kiedy najlepiej wygrać się do gina? Wiecie tak żeby coś zobaczył. Kwas foliowy zażywam tylko zastanawiam się nad witaminami >? Nie chce brak czegoś na własną rękę i wolę to skonsultować z ginem. Myslałam że przed 1 listopada wybiore się do ginekologa - myślam nie o tym tyg tylko nastepnym. Jak myślicie nie jest za późno ? 22 wrzesnia miałam miesiączkę - dziś 29 dc - wczoraj minął termin @.
    Hej ;) jesteśmy na tym samym etapie ciąży.
    Też jeszcze nie zapisywałam się do lekarza, nawet jeszcze nie wiem do kogo pójść, bo w moim mieście nie ma ich zbyt wielu.
    Co do witamin, to już kupiłam Vita-miner Prenatal + DHA. Przez pół roku wychodziłam z anemii, więc wolę teraz dmuchać na zimne.

9bsp388.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas ja w poprzedniej ciąży je brałam i jak skończę te co mam to napewno też je kupię

Moim zdaniem to bez różnicy jaka firma witamin. Wszystko to jedno i to samo. Mi gin poprzednio polecał Femibion - drogie. A skład jak Vitaminer, który jest połowę taszy

• Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka 13
    Witam i gratuluję pozytywnego testu

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam dwa testy, pierwszy w dzień, kiedy miał przyjść okres, akurat byłam w Tesco i kupiłam za 5 zł Bobo Test. Wyszła mi bardzo słabiutka druga kreska, ale naczytałam się na forach, że te testy lubią pokazywać ciążę nawet gdy jej nie ma, więc mąż kupił kolejny już w aptece. Zrobiłam go po paru dniach, bo miesiączki nadal nie było, a akurat wybierałam się ze znajomymi na imprezę i wolałam wiedzieć. Test pokazał drugą kreskę, już mocniejszą, ale też bez szału. Potem jeszcze beta i 3 tygodnie oczekiwania na USG. Ciężki był ten początek, życie się zmienia, ale nie ma pewności :)Teraz czekam na ruchy malucha :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 20:57

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dzięki to trochę mnie pocieszyłaś :-) Nie będę się zamartwiać zrobię betę i będę wiedzieć :-)
    Evas no na to wychodzi że razem jestesmy w 4 tygodniu :-)
    Gratuluję wszystkim czerwcowym mamą ! :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasypiam na stojąco.Też tak macie?

relganli3wx3d6wm.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę FEMIBION. Teraz już wiem, że są drogie bo dałam za nie 19,50 zł. W sumie kupiłam je dlatego, że wyczytałam na jakiejś ulotce u lekarza, że są bardzo dobre.
    Ale to nic byłam szoku, że Duphaston jest taki drogi za jedno opak zapłaciłam 38,50 zł.
    Ale jak trzeba to trzeba !!!

• topa42 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie też się spać chce :-) Dziś spałam popołudniu 2 godzinki. Teraz też mykam spać bo rano do pracy :-)dobranoc

zem3i09keg891u11.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki cierpię na bezsenność Ciężko mi zasnąć wieczorem a z samego rana wstaję Tak mam

Furia lubi tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:
    Ja też biorę FEMIBION. Teraz już wiem, że są drogie bo dałam za nie 19,50 zł. W sumie kupiłam je dlatego, że wyczytałam na jakiejś ulotce u lekarza, że są bardzo dobre.
    Ale to nic byłam szoku, że Duphaston jest taki drogi za jedno opak zapłaciłam 38,50 zł.
    Ja za Femibion płaciłam 55zł przez połowę ciąży. Później przerzuciłam się na Vitaminer. Jakby kosztowały 19.50zł to bym nie zmieniała. Bo tańszych witamin ciążowych to chyba nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 22:57

• evas Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za Vitaminer płaciłam około 28 zł za 30 tabletek + 30 kapsułek z DHA.
    Wydaje mi się że wszystkie mają podobny skład, różnią się tylko ceną. W poprzednich ciążach (a było to bardzo dawno temu) brałam Falvit i też był dobry.

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupiłam witamin, biorę kwas foliowy.. pamiętam, że po witaminach mnie mdliło.. i lekarz polecił brać je na noc, podobno wtedy lepiej się wchłaniają :)

ggfxf7q.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:

następnym razem szukaj apteki SŁONECZNEJ w nich Duphaston jest po 20.99 zł za opakowanie.

• Furia Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spac nie mohe:/ do tego mam narwobol pod lopatka. Denerwuje sie, bo z malym bylam ciagle zmeczona.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 21 października 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ja za Duphaston 20 tabletek zapłaciłam 48 zł!!! :/

Poza tym dzisiaj pierwsze wymioty, i senność mnie nie opuszcza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 08:26

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • fasolka13 Debiutantka

Wysłany: 21 października 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc chcialam tez suwak i sprawdzam czy dziala
    f2w39n7393zairow.png

f2w39n73jsv0dbhz.png
    fasolka
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vosia cieszę się, że nie jestem sama.. mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości! wstawanie rano to dla mnie katorga. Ciągle tylko zawroty głowy i mdłości. Cóż takie życie. :)
    Hmm.. ja na razie nie biorę żadnych leków oprócz kwasu foliowego. Być może przy następnej wizycie coś mi gin zaleci brać.

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ