X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a zresztą mogę Wam pokazać, czekajta :).

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2baef94175604d2f.jpg

Furia, kambel, monalisa, vosia, nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa zazdrosc mnie zjada !!! Ja jeszcze 3 tyg. do wizyty...

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem zazdrość będzie zjadała te, które zajdą dopiero co, jak Ty już będziesz miała za sobą tę wizytę :).

Furia, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny i chciałam dołączyć do dziewczyn z terminem na czerwiec :)

Kupiłam dziś test i miałam czekać do jutra rano jednak nie wytrzymałam i zrobiłam o 16 wynik pozytywny :)

Martynika, evas, Furia, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:

Kupiłam dziś test i miałam czekać do jutra rano jednak nie wytrzymałam i zrobiłam o 16 wynik pozytywny :)

Witaj :) Wielkie gratulacje !!!

Furia - ja mam wizyte na 30 października i tak nie mam pewności czy na 100% zrobi mi USG. Z tego co słyszałam USG zazwyczaj robi się (oczywiście jak ciąża przebiega prawidłowo bez krwawień itp) na przełomie 11-14 tygodnia. Więc przynajmniej już konkretnie będzie można zobaczyć dzidzie :)

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Furia - ja mam wizyte na 30 października i tak nie mam pewności czy na 100% zrobi mi USG. Z tego co słyszałam USG zazwyczaj robi się (oczywiście jak ciąża przebiega prawidłowo bez krwawień itp) na przełomie 11-14 tygodnia. Więc przynajmniej już konkretnie będzie można zobaczyć dzidzie :)

Anielka w 11-14 tygodniu to już będę miała 3 usg, tzw. genetyczne. Na pierwszej wizycie powinien Ci zrobić, chociażby żeby potwierdzić ciąże i sprawdzić serduszko

• Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel gratuluję serduszka
    Pozostałe mamusie witam serdecznie

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika super USG Mam nadzieję też takie zobaczyć tylko swoje

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

nie wiem jak wy, ale ja jestem potwornie zmęczona ale mi mój dwuletni synek w tym bardzo pomaga. tzn jest drugim głównym sprawcą tego zmęczenia :)

ja przestałam już plamić ale za to wątroba spuchnięta i obolała i tak się zastanawiam czy to nie efekt uboczny duphastonu.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basssia87 wrote:
    Anielka w 11-14 tygodniu to już będę miała 3 usg, tzw. genetyczne. Na pierwszej wizycie powinien Ci zrobić, chociażby żeby potwierdzić ciąże i sprawdzić serduszko

ja mówię o procedurach w państwowych placówkach.Zaleceniach Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego. Pierwsze oczywiście może być wykonane aby potwierdzić ciążę ale nie jest obowiązkowe. Obowiązkowe muszą być przeprowadzone między 11-14, 18-24,30-35 tyg. ciąży.
    Ja miałam robione USG w 3 tygodniu ciąży i co z tego jak i tak nic nie było widać, często dziewczyny robią prywatnie usg we wczesnym etapie i często nic nie widać, albo widać ledwo pęcherzyk nie wiadomo czy nie jest pusty, a to jeszcze nie bije serduszko i tylko płaci się i dodatkowo denerwuje. Mi ginekolog powiedział, że jeżeli ciąża przebiega prawidłowo nie ma potrzeby tak wcześnie robić usg bo tylko moge nie potrzebnie się denerwować a tak już wszystko dokładnie będzie widać i będzie mógł określić czy nie ma jakiś wad dzidzia. Wiadomo, on w ciąży nie jest nie przeżywa tego co ja ale co ma być to będzie. Wiem, że jest dużo dziewczyn , które miały tyle szczęścia, że w 5 tyg. czy 6 tyg ciąży już słyszały bijące serduszko ale jest naprawdę wiele kobiet, które panikowały bo niczego się po USG nie dowiedziały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 21:33

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To idę do Was się pochwalić :)

Nasza fasolka ma 0,44 mm i bijące serduszko
    wszystko jest na swoim miejscu. Lekarz powiedział, że bardzo ładnie to wszystko wygląda.
    Założył mi kartę ciąży a termin przypada na 02.06.2014!!!

nutka, Modelka, vosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:
    To idę do Was się pochwalić :)

Nasza fasolka ma 0,44 mm i bijące serduszko
    wszystko jest na swoim miejscu. Lekarz powiedział, że bardzo ładnie to wszystko wygląda.
    Założył mi kartę ciąży a termin przypada na 02.06.2014!!!

Wielkie Gratulacje, najważniejsze, że wszystko jest w porządku i oby szło w dobrym kierunku :) I jak się czułaś jak usłyszałaś serduszko? Pewnie coś niesamowitego i nie da się opisać? :)

• evas Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:

O tej samej godzinie dziś testowałam ;) wynik też taki sam :D jutro rano powtórzę.

Tusia84 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Wielkie Gratulacje, najważniejsze, że wszystko jest w porządku i oby szło w dobrym kierunku :) I jak się czułaś jak usłyszałaś serduszko? Pewnie coś niesamowitego i nie da się opisać? :)

Pewnie, że tak !!! Super przeżycie, patrzyłam tylko, czy jest tam ta czarna plamka na monitorze. Była ogromna i te serducho, które tak szybko biło.
    Oprócz tego pokazywał mi ciałko żółte, które odpowiada za pokarm o ile czegoś nie pomieszałam.
    Kazał odstawić luteinę dopochwową i zacząć brać duphaston.
    Kazał dużo pić napojów niegazowanych.
    Kazał jeść często ale w małych ilościach.
    Super lekarz!!! Cieszył się razem ze mną.

Anielka27, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę dopiero mam na 24 października, ale wczoraj byłam znów na zleconej przez położną becie i wyszło 5880 :) To chyba fajnie rosnie, prawda? Tydzień temu było 162.

magdalena lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • vosia Znajoma

Wysłany: 18 października 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po drugiej wizycie w ciągu tygodnia, ze względu na plamienia, które wywołuje polip na szyjce wielkości ziarenka pieprzu, podobno nie zagraża to ciąży, ale profilaktycznie dostałam duphaston 2 x dziennie, pocieszający jest fakt, że po 3 dniach od poprzedniej wizyty pęcherzyk z 5.9 mm urósł do 9.1 :)

Widzę, że nas coraz więcej :) ale fajnie :]

Modelka lubi tę wiadomość

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ja wizytę dopiero mam na 24 października, ale wczoraj byłam znów na zleconej przez położną becie i wyszło 5880 :) To chyba fajnie rosnie, prawda? Tydzień temu było 162.

Jak rośnie to dobrze nawet bardzo dobrze. Ja też 10 dni temu miałam bete 5490 a teraz już bije serduszko.
    Dobrze kochana, że tą wizytę masz dopiero 24-go niech fasolka jeszcze rośnie.

Trzymam kciuki!!!

Modelka lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak sobie myślałam, że do przyszłego czwartku Fasolek ( bo to chłopak jest) podrośnie i jeśli lekarz zrobi mi usg, to może już zobaczę serducho :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w czwartek. Może już zobaczę serduszko..? Zmartwię się jeśli nie.
    Modelka - beta świetna! Ja miałam tylko 3887,5 tydzień temu. (czyli w 5 tygodniu i 1 dniu)

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ