MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Witam dziewczyny i chciałam dołączyć do dziewczyn z terminem na czerwiec
Kupiłam dziś test i miałam czekać do jutra rano jednak nie wytrzymałam i zrobiłam o 16 wynik pozytywny
Witaj Wielkie gratulacje !!!
Furia - ja mam wizyte na 30 października i tak nie mam pewności czy na 100% zrobi mi USG. Z tego co słyszałam USG zazwyczaj robi się (oczywiście jak ciąża przebiega prawidłowo bez krwawień itp) na przełomie 11-14 tygodnia. Więc przynajmniej już konkretnie będzie można zobaczyć dzidzieLimerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Anielka27 wrote:Furia - ja mam wizyte na 30 października i tak nie mam pewności czy na 100% zrobi mi USG. Z tego co słyszałam USG zazwyczaj robi się (oczywiście jak ciąża przebiega prawidłowo bez krwawień itp) na przełomie 11-14 tygodnia. Więc przynajmniej już konkretnie będzie można zobaczyć dzidzie
Anielka w 11-14 tygodniu to już będę miała 3 usg, tzw. genetyczne. Na pierwszej wizycie powinien Ci zrobić, chociażby żeby potwierdzić ciąże i sprawdzić serduszko
-
Cześć,
nie wiem jak wy, ale ja jestem potwornie zmęczona ale mi mój dwuletni synek w tym bardzo pomaga. tzn jest drugim głównym sprawcą tego zmęczenia
ja przestałam już plamić ale za to wątroba spuchnięta i obolała i tak się zastanawiam czy to nie efekt uboczny duphastonu.
-
nick nieaktualnybasssia87 wrote:Anielka w 11-14 tygodniu to już będę miała 3 usg, tzw. genetyczne. Na pierwszej wizycie powinien Ci zrobić, chociażby żeby potwierdzić ciąże i sprawdzić serduszko
ja mówię o procedurach w państwowych placówkach.Zaleceniach Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego. Pierwsze oczywiście może być wykonane aby potwierdzić ciążę ale nie jest obowiązkowe. Obowiązkowe muszą być przeprowadzone między 11-14, 18-24,30-35 tyg. ciąży.
Ja miałam robione USG w 3 tygodniu ciąży i co z tego jak i tak nic nie było widać, często dziewczyny robią prywatnie usg we wczesnym etapie i często nic nie widać, albo widać ledwo pęcherzyk nie wiadomo czy nie jest pusty, a to jeszcze nie bije serduszko i tylko płaci się i dodatkowo denerwuje. Mi ginekolog powiedział, że jeżeli ciąża przebiega prawidłowo nie ma potrzeby tak wcześnie robić usg bo tylko moge nie potrzebnie się denerwować a tak już wszystko dokładnie będzie widać i będzie mógł określić czy nie ma jakiś wad dzidzia. Wiadomo, on w ciąży nie jest nie przeżywa tego co ja ale co ma być to będzie. Wiem, że jest dużo dziewczyn , które miały tyle szczęścia, że w 5 tyg. czy 6 tyg ciąży już słyszały bijące serduszko ale jest naprawdę wiele kobiet, które panikowały bo niczego się po USG nie dowiedziały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 21:33
-
To idę do Was się pochwalić
Nasza fasolka ma 0,44 mm i bijące serduszko
wszystko jest na swoim miejscu. Lekarz powiedział, że bardzo ładnie to wszystko wygląda.
Założył mi kartę ciąży a termin przypada na 02.06.2014!!!nutka, Modelka, vosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBankierka wrote:To idę do Was się pochwalić
Nasza fasolka ma 0,44 mm i bijące serduszko
wszystko jest na swoim miejscu. Lekarz powiedział, że bardzo ładnie to wszystko wygląda.
Założył mi kartę ciąży a termin przypada na 02.06.2014!!!
Wielkie Gratulacje, najważniejsze, że wszystko jest w porządku i oby szło w dobrym kierunku I jak się czułaś jak usłyszałaś serduszko? Pewnie coś niesamowitego i nie da się opisać? -
Tusia84 wrote:Witam dziewczyny i chciałam dołączyć do dziewczyn z terminem na czerwiec
Kupiłam dziś test i miałam czekać do jutra rano jednak nie wytrzymałam i zrobiłam o 16 wynik pozytywny
O tej samej godzinie dziś testowałam wynik też taki sam jutro rano powtórzę.Tusia84 lubi tę wiadomość
-
Anielka27 wrote:Wielkie Gratulacje, najważniejsze, że wszystko jest w porządku i oby szło w dobrym kierunku I jak się czułaś jak usłyszałaś serduszko? Pewnie coś niesamowitego i nie da się opisać?
Pewnie, że tak !!! Super przeżycie, patrzyłam tylko, czy jest tam ta czarna plamka na monitorze. Była ogromna i te serducho, które tak szybko biło.
Oprócz tego pokazywał mi ciałko żółte, które odpowiada za pokarm o ile czegoś nie pomieszałam.
Kazał odstawić luteinę dopochwową i zacząć brać duphaston.
Kazał dużo pić napojów niegazowanych.
Kazał jeść często ale w małych ilościach.
Super lekarz!!! Cieszył się razem ze mną.Anielka27, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość
-
Hej, ja już po drugiej wizycie w ciągu tygodnia, ze względu na plamienia, które wywołuje polip na szyjce wielkości ziarenka pieprzu, podobno nie zagraża to ciąży, ale profilaktycznie dostałam duphaston 2 x dziennie, pocieszający jest fakt, że po 3 dniach od poprzedniej wizyty pęcherzyk z 5.9 mm urósł do 9.1
Widzę, że nas coraz więcej ale fajnie :]Modelka lubi tę wiadomość
-
Modelka wrote:Ja wizytę dopiero mam na 24 października, ale wczoraj byłam znów na zleconej przez położną becie i wyszło 5880 To chyba fajnie rosnie, prawda? Tydzień temu było 162.
Jak rośnie to dobrze nawet bardzo dobrze. Ja też 10 dni temu miałam bete 5490 a teraz już bije serduszko.
Dobrze kochana, że tą wizytę masz dopiero 24-go niech fasolka jeszcze rośnie.
Trzymam kciuki!!!Modelka lubi tę wiadomość