X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Właśnie słyszałam o cargo ze fajna ale droga sprawa. Myślę ze warta inwestycji.

A powiedzcie jakie najlepsze są programy w zmywarkach i pralkach, bo jak zykle duży wybór na rynku.

Polecam, Cargo cud wynalazek, my mamy taki malutki kosz Cargo, bo tylko na 15cm szeroki, ale wszystkie butelki i słoiki mają już swoje miejsce! :)

W zmywarce używam od samego początku wyłącznie trybu "eco" (Bosh) i daje radę (nie bardzo rozumiem, czym ten tryb różni się od innych, ale naczynia są czyste, pachnące, a nazwa "eco" działa mi na wyobraźnię, że rachunki takie niskie będą i te sprawy ;) ), w pralce "pranie codziennie" (Samsung), jak chcę szybciej (godzinka), albo też "eco" jak nie zależy mi na czasie i pranie nie jest bardzo brudne (dwie godziny, w zimnej wodzie). Zarówno ze zmywarki, jak i z pralki jestem bardzo zadowolona.

W zależności od tego, ile masz miejsca zmywarkę możesz sobie wziąć mniejszą (40cm), albo większą (bodajże 60). My mamy tę mniejszą, starcza nam, no, ale ja nie gotuję, więc jak lubisz pichcić, to pomyśl, czy by nie upchać jednak tej większej :).

• excella Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

excell patrze na suwaczek, powiedz jak sobie radzisz z dwoma maluchami?

Różnie, raz.jest lepiej raz gorzej. Jeden i drugi potrzebuje mojej uwagi. Gotowac moge tylko.jak.jest mąż w domu, on wraca a.ja do kuchni przygotowac posiłki na.nastepny dzien. Czesto miewam kryzys ze zmęczenia. Ale trzeba dać rade :) wyjscia na zakupy z nimi sama jeszcze sobie nie wyobrażam :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za pamiec. Majka przestala wymiotowaci z tego bardzo sie ciesze :) ale za to od 5 dni straszne problemy sa z zasypianiem...3 godziny stekania, zlosci itp. wczoraj usnela dopiero po nurofenie forte :( dodatkowo ma lekka anemie i nie wiem co robic czy zaczac podawac miesko, no i czekamy na wynik powtornego posiewu do ok piatku, moze poniedzialku.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK serio? Nie jestem fanką parkietu ale teść jest, kładł w każdym mieszkaniu na całej powierzchni oprócz kuchni właśnie. Mieszkanie mamy 6letnie, nie wiem jak dużo się zmieniło od tej pory. Może faktycznie już takie powstały.

Jeny jakie udo! Anna ma dwa patyki, takie z krzaka.. nie waży nawet 5kilogramów.

Mucha Trzymam kciuki za Majeczkę. Oby już wszystko wróciło do normy!

Odnośnie słoiczków gerber i reszty to już pisałam, że zdaję się na teściową. Ja jako jedynie technik dietetyki jestem w tych sprawach kiepska i nie mam doświadczenia w żywieniu maluszków. :) Z drugiej strony ja daję wszystko co znajdę, byleby Anna zjadła. Gdyby masło z cukrem nie szkodziło to bym jej tylko to dawała.

Mucha lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie biało za oknem:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak serio ?? a gdzie to tak biało? ja tez chcę! :)

Muszko - wiesz, ze mocno dopinguję Majusi, będzie dobrze, juz jest lepiej! :)

Ja jestem jakaś padnięta, idę lulać, mam nadzieję, że Mała da pospać.. jutro szczepienie..:(

Nalka - mam nadzieję, że Anna niebawem będzie już ładnie jadła i będziesz się mniej stresować! życzę tego i sobie i wszystkim którzy mają problem z niejadkami.

Galanea puk puk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 20:54

Galanea, Mucha lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem! Ponownie dziękuję za pamięć Weronika :*

Była dziś u mnie Mama, porobiłyśmy trochę porządków w szafach. Człowiek trzyma tyyyle rzeczy, których nie nosi.
    Zosia trochę marudna, znów były płacze przy jedzeniu. Musiałam uspakajać zanim "zassała" butlę i zjadła :/ Nie wiem co to...

weronikaipola lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika bedzie dobrze z jutrzejszym szczepieniem! Musi byc...trzymam kciuki.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, nie nadrobiłam Was. Jutro szczepienie? Weronika - kciuki!!!!!!!!!

Sorki, nieprzytomna trochę jestem :( Zosia od 5 popłakiwała, a jak uśpiłam ją o 7 to zaczął wiercić jakiś dziad :[

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:18

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiercące Dziady sa straszne tez ostatnio takiego miałam :-)
    Właśnie upieklam mojemu K muffins z makiem na życzenie ;-) zajada sie popijając mlekiem, stwierdził ze juz go atmosfera świąteczna opanowała :-)
    Dziękujemy za kciuki, sa bardzo potrzebne!

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika a dlaczego jutro? nie miałyście mieć 18? Coś nie ogarnęłam.. Pamiętam jak pisałaś, że źle wpisali Polę i starali się odkręcić. Dlatego macie jutro to szczepienie? Pola nie jest szczepiona na zakładkę? Może tak lepiej by znosiła szczepienia?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zakładkę ? Co to znaczy? :-)
    Pola ma i tak duże opóźnienie w szczepieniu, przez te urojone alergie itd. Także szczepimy jutro 2 dawka hexa i prenevar.
    Miała miec we wtorek ale przez pomyłkę Baby zabrakło juz miejsca wiec ma jutro.
    Muszko odpisalam na wiadomość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:41

Galanea lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zakładkę, czyli nie co 6 a co 3 tygodnie. W tej chwili musiałyśmy przerwać szczepienia aż do grudnia ale ogólnie takim sposobem jest szczepiona. Jest malutka i chuda, jej organizm być może gorzej zniósłby całą szczepionkę. Muszę przyznać, że to był bardzo dobry pomysł, bo Anna po każdym szczepieniu czuła się dobrze. Nie miała gorączki, braku apetytu*, nie była apatyczna. Jedynie po pierwszym szczepieniu więcej spała.

*apetytu nie ma nigdy, ale nie zmniejszył się do 0 jak mogłoby być w jej przypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:44

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy sie tak da podzielić hexe i prenevar, a Ty czym szczepisz? Pola zawsze była w odpowiednich centylach wiec pewnie nie było takiej potrzeby. Ale moze to rzeczywiście dobry pomysł.

• monaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dziś szczepienie..Aż do momentu pójścia spać było ok. Apetyt w porządku, nie marudził, trochę pospał. Natomiast Po jedzeniu wieczornym płacz, takie zawodzenie, biedny mój :( Nic nie pomagało niestety. Nóżka nie jest czerwona, gorączki nie miał (max. 37). Nie wiem co to, tak mi go szkoda, serce sie kraje. Nie jestem przyzwyczajona, bo Maksiu oprócz tego, gdy jest głodny, to nie płacze, tym bardziej tak :( Niedawno dopiero zasnął ehh :(
    A ja się oczywiście naczytałam o tzw nieutulonym płaczu po szczepieniu :/

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu na razie mały śpi. Idą nam 2 ząbki na dole :D Borysek wazy 8,5 kg ! Teraz mam chwile to Was nadrabiam :)

Paula222, weronikaipola lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika trzymam kciuki za jutro.

81clk9i.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika muszę spojrzeć w książeczkę, a teraz nie mam takiej sposobności, bo jestem w drugim mieszkaniu a Anna jest z tatą. A wiadomo - tam gdzie Anna tam jej książeczka.

Monaaa bardzo mi przykro. Wątpię, żeby Maksiu był nieutulony. :) Nie czytaj internetów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 22:01

monaaa, Martynika lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika zawsze można rozłożyć szczepienia, hexa osobno, prevenar osobno. Oczywiście już nie raz słyszałam jak koleżankom lekarze nawet z prywatnych przychodni mówili że trzeba szczepić jak w kalendarzu szczepień, nie wolno nic zmieniać, nawet jedna opierdziel zebrała za fakt że tylko pomyślała o tym żeby rozdzielić w czasie dwie szczepionki.. Całkowita bzdura.. Ale to temat rzeka.
    My w następną środę mamy dopiero pierwsza dawkę infanrix ipv hib.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Białej Podlaskiej przy granicy z Bialorusia, i wreszcie nie tylko z nazwy jest biala. Z 3cm sniegu i dalej pada:) slicznie:) Monia a jak tam u Was na Podlasiu?

Martynika, weronikaipola lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1760 1761 1762 1763 1764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ