X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Kota Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a powiedzialas juz w pracy? Jaka reakcja?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie mówić do końca 3 miesiąca jednak doszłam do wniosku, że skoro zawsze byłam traktowana dobrze to sama też chcę być uczciwa i powiedziałam dzisiaj :) reakcja była dobra wiadomo szefowa powiedziała, że będzie się modliła za mnie i dzieciątko zeby było wszystko dobrze abym mogła pracować :)

z tą uczciwością to chodziło mi o to, że jeśli lekarz wyśle mnie na zwolnienie to już mogą się tego spodziewać, że mnie nie będzie, a nie z zaskoczenia.

nutka lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia każda ciąża jest inna a więc nie martw się, że piersi nie bolą, tylko się ciesz :)

Mnie przy córci nie bolały no i teraz też nie bolą :)

Furia, Anielka27 lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ja powiem dopiero po końcu pierwszego trymestru, chyba że wcześniej będę musiała iść na zwolnienie. Niedlugo mam pracowe piwko i już się zastanawiam, jak się wykręcić, bo jak nie będę piła, to się domyslą...

A rodzinie mówimy w niedzielę :)

Modelko- widzę po suwaczku, że jesteśmy w tym samym dniu i tygodniu:) Z tym, że wg ostatniej miesiaczki wychodzi mi więcej, ale wg owulacji to ten sam dzień i tydzień:)

Modelka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż nie, ty miałaś owulkę 2 dni szybciej;) Ale mi też dziś 5t5d wg owulki :P Więc chyba Twój suwaczek przekłamuje;)

Modelka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane beta odebrana :-)
    19 października - beta 53 - dziś - 22 października 284 :-) Chyba jest ok :-)

Kota, Furia, Ruda27 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa gratuluję;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Bobasku idz na usg i daj nam koniecznie znac, bo fakt po becie to niezbyt dobrze widac juz w pozniejszych tygodniach

f2w39n73wo2wm5l1.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 23:17

BOBASEK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Modelko- widzę po suwaczku, że jesteśmy w tym samym dniu i tygodniu:) Z tym, że wg ostatniej miesiaczki wychodzi mi więcej, ale wg owulacji to ten sam dzień i tydzień:)

Nutka, mi ovu wyliczyło, że jestem dziś w 5tyg i 7dniu. Suwaczek trochę przekłamuje. Jutro idę do lekarza to się dowiem dokładnie, w którym dniu jestem :)

I cieszę się, że jutro idę, bo właśnie mnie chwycił taki bol brzucha jak na miesiaczke i chociaż położna mówiła, że to normalne, to ja jednak wolę spytać mojego lekarza...

zem3upjygjyf6uag.png
  • fasolka13 Debiutantka

Wysłany: 23 października 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze tez macie dylematy żeby informowac o ciazy u mnie narazie wie tylko mąż, jestem szczesliwa i chce sie tym podzielic ale zwlekam az mi lekarz powie ze tam na pewno jest moja fasolka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 09:51

f2w39n73jsv0dbhz.png
    fasolka
  • fasolka13 Debiutantka

Wysłany: 23 października 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie czaje tego suwaka czemu sie nie pokazuje?

f2w39n73jsv0dbhz.png
    fasolka
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go widze :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • fasolka13 Debiutantka

Wysłany: 23 października 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom doczytałąm sie w starych postach

f2w39n73jsv0dbhz.png
    fasolka
  • azi Ekspertka

Wysłany: 23 października 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ja mam jutro pierwsza wizytę, boję się, bo poprzednia ciąża właśnie w podobnym czasie się zakończyła (nieprawidłowe jajo płodowe) mam nadzieję ze usłudze bijące serduszko..
    Co do informacji o ciąży, wie mąż, przyjaciółka i mama. Jak się zaczęłam źle czuć dowiedziała się też moja kierowniczka, ale na nią zawsze mogę liczyć i dostosowała mi tak grafik żebym mogła też odpoczywać.
    Pozdrawiam Was kochane, miłego dnia

Furia lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przepraszam, ze pisze tutaj, ale w ciazy nie jestem.. Widze, ze wy swieze mamuski wiec chcialabym was o cos spytac..
    Czy cykl w ktorym zaszlyscie w ciaze roznil sie od poprzednich cykli? Chodzi mi o temperaturke? Czy te cykly byly podobne, badz takie same,,czy calkowicie rozne skoki temperatury?
    Przepraszam raz jeszcze za to pytanie, ale ja jestem starajaca sie i nie umiem znalezc odp na to pytanie, wiec mysle ze lepiej was zapytam. Dzieki i pozdrawiam :)
    Oczywiscie gratuluje wam wszystkim kochane :)

• Modelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, u mnie sie nijak nie różnił - wszystko przed owulka bo tak samo. Potem już podejrzewałam, że jestem w ciąży, bo tak brzuch w dole ciągnął i bolał...

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, a po owu temperatura byla podobna jak w poprzednim cyklu? Czy roznila sie znaczaco?
    Dziekuje za odpowiedz :)

• Furia Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulaca byla bolesna, bolal mnie ajkik i szyjka macicy, zaraz po zaplodnieniu bolala mnie macica.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • 000kar000 Znajoma

Wysłany: 23 października 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny też dołączam do czerwcowych mam:) termin 26 czerwiec, dziś albo w piatek wybiore się do lekarza więc sie okaże co i jak, mam nadzieję żę wszytko ok ...:) jak do tej pory jedyne objawy to bardzo bolace piersi, chodz od poniedziałku już troszkę mniej i niesamowita senność... w pracy już się ze mnie smieją co ja robię nocami bo tylko ziewam i jak bym mogła to zasneła bym na stojąco...:)

km5s8ribuhassbgh.png

0d1y9jcgkre9oz0b.png

km5s8ribx7n8zh7s.png

uwo99jcgjaaldxkl.png

• topa42 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    000kar000 gratuluję jestesmy na podobnym etapie ciąży - też mi się spać che :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ