MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej hej
Witaj Kota. Trzymam kciuki!
Kucyk ja córcie podnoszę kiedy ma tylko na to ochotę. Niestety inaczej się nie da przy 8 miesięcznym dziecku. Co do zakupów i innych "ciężarów" to mam tragarza - męża
Anielka mój mąż miał być przy porodzie córci, oboje tego chcieliśmy. Skończyło się cc, a więc nie było opcji
Mati gratuluję serduszka!
Monalisa ja też nie robię bety. Nie stresuję się nie potrzebnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 18:45
monalisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Furia, a synek ile ma?
Mnie piersi w ciąży z synkiem bolały, a później z córką już nie i też sie martwiłam szczególnie, że lekarz pytał na wizycie czy bolą,a mnie nic... i wszystko się dobrze skończyło
teraz mnie bolą ale moja córcia ma już 5 lat więc trochę czasu minęło -
Synek ma 7 lat i dzisiaj miał pasowanie na pierwszaka w szkole
Ja też miałam 2 ciąże które nie zakończyły się dobrze pierwsza przed synkiem puste jajo płodowe, i przed córeczką serce dziecka przestało bić w 13 tyg.
Więc wiem co czujesz... ale w tej ciąży jestem dziwnie spokojna nawet do lekarza nie poleciałam zaraz po teście.. chcę już zobaczyć serduszko jak pójdęmonalisa lubi tę wiadomość
-
A jaka jest roznica miedzy synkiem a coreczka ? Ja bym chciala miec wizyte za soba, ale mam termin dopiero za 2 tygodnie Ja mialam zle zagniezdzona ciaze. rozwoj zatrzymal sie na 5tygodniu, zabieg byl w 10 tc
-
nick nieaktualnyA ja mam takie pytanie do Was dziewczyny, które pracować chcą jak najdłużej... przecież idąc na zwolnienie dostajecie 100 % wynagrodzenia.A pracodawca nie ma możliwości Was zwolnić. Ja nie mogła bym pracować kiedy źle się czuje, mam mdłości, jestem ciągle nieprzytomna itp. tym bardziej , że w pierwszy trymestr jest tak istotny aby o siebie w szczególności dbać.
Bobasek, naprawdę trochę przesadzasz i za bardzo się nakręcasz. Nie jesteś lekarzem tak więc nie masz co zastanawiać się i analizować wyników bety. Od tego jest lekarz. Na pewno twój wynik mieści się w przedziałach.Modelka lubi tę wiadomość
-
Mi nie chodzi o wynagrodzenie wiem, że na zwolnieniu jest 100% i oczywiście zdecydowanie lepiej jest siedzieć sobie w domku odpoczywać i dostawać takie same pieniążki... Mi bardziej chodzi o sytuację.. jeśli to nie jest konieczne to po co mam iść na zwolnienie? Ja cenię sobie moją pracę i szefową, która zawsze była i jest dla nas dobra i mam ją teraz tak zostawić z dnia na dzień... Jeśli to będzie konieczne to pójdę na zwolnienie wiadomo dobro dziecka najważniejsze.
fler, Modelka, BOBASEK, evas lubią tę wiadomość
-
Ooooo to podobna roznica jak u mnie No to moze faktycznie te cycki od tego Oby oby, macica boli, jajniki bola, mam nadzieje ze tym razem bedzie dobrze
Ja nie moge isc niestety szybciej, bo moja lekarka ma urlop. -
Kota wrote:Martynika tez tak mialam, ludzie nie wiedzieli jak reagowac wiec musialam ja im pomagac wybrnac z tej sytuacji.
Teraz jestes na zwolnieniu zeby dmuchac na zimne, czy z powodu poronienia masz ciaze podwyzszonego ryzyka? Ja planuje pracowac do marca, kwietnia, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Kota, jestem na zwolnieniu, bo lekarz stwierdził, że powinnam sobie po prostu odpocząć. Ciąża nie jest podwyższonego ryzyka, wyniki badań są dobre, poprzednia zakończyła się poronieniem samoistnym, bez zabiegu, po prostu mój lekarz ma dobre serce i wie, że moja praca mnie morduje i bez ciąży. No i jak najbardziej kwestia dmuchania na zimne.
Bobasku, nie mam już trochę do Ciebie siły... znowu to robisz, znowu się nakręcasz, znowu piszesz o tym samym w różnych tematach, analizujesz, podliczasz. Poprzednio też histeryzowałaś, a wszystko zakończyło się dobrze. Po prostu daj spokój . Te kobiety w punkcie pobrań powinny odmówić Ci kolejnych badań, dla Twojego dobra.Kota, Modelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Mi nie chodzi o wynagrodzenie wiem, że na zwolnieniu jest 100% i oczywiście zdecydowanie lepiej jest siedzieć sobie w domku odpoczywać i dostawać takie same pieniążki... Mi bardziej chodzi o sytuację.. jeśli to nie jest konieczne to po co mam iść na zwolnienie? Ja cenię sobie moją pracę i szefową, która zawsze była i jest dla nas dobra i mam ją teraz tak zostawić z dnia na dzień... Jeśli to będzie konieczne to pójdę na zwolnienie wiadomo dobro dziecka najważniejsze.
rozumiem -
Ja tez lubie swoja prace i chce pracowac jak najdluzej. W dodatku dostalam teraz awans, nowe stanowisko na mnie czeka od listopada i troche sie boje powiedziec, ze jestem w ciazy Mam zamiar powiedziec dopiero w 3 miesiacu,ale dosc kiepsko to bedzie wygladac, ze zaraz zaciazyla. Oczywiscie jezeli lekarz mi powie, ze lepiej zrobie siedzac w domu to go poslucham.