MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHankaa28 wrote:Mi w tej ciąży wyjątkowo męczą rózne zachcianki. W pierwszym trymestrze miałam faze na sam nabiał, a teraz przerzuciłam się na wędzone kiełbaski, szyneczkę, jajka z majonezem
A do tego wszystkiego lody .... Wczoraj zrobiłam sobie lody czekoladowo-wiśniowe z bananami, borówkami i bitą śmietaną polane czekoladą - mniammm....
Margotka wszystkiego najlepszego
czekolada czekoladę pogania :)mniam a ja właśnie czekam na ciasto czekoladowe od szwagierki) echhh
fler lubi tę wiadomość
-
Byliśmy dziś na małych zakupach, i teraz boli mnie strasznie głowa.
Ja w pierwszym trymestrze mogłabym jeśc tylko nabiał, teraz już mi przeszło. Zupe pomidorową mogłabym jeśc codziennie, tak samo jak pomarańcze. Czasem mnie najdzie na bardzo zwykłe potrawy, np kotlety mielone, chodzę i myślę o nich cały czas do momentu aż ich nie zjem
Ogólnie cały czas mam ochotę na coś, ale nie wiem na comonalisa lubi tę wiadomość
-
Ja też często mam ochotę na tak zwane "nie wiem co, coś dobrego"
w I trym. słodycze mogły dla mnie nie istnieć co było wielkim zaskoczeniem dla mnie bo jestem typowym słodyczem i często po posiłku musiałam zjeść coś słodkiego..
za to teraz w II trym. wzięło mnie na fast foody czyli jak w każdej ciąży:) nie jem często czasem zjem pizze czy tortille ale gdybym mogła to bym jadła niezdrowo codziennie
a i ochota na słodycze wróciławłaśnie w lodówce chłodzi się tiramisu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 17:32
-
excella wrote:Byliśmy dziś na małych zakupach, i teraz boli mnie strasznie głowa.
Ja w pierwszym trymestrze mogłabym jeśc tylko nabiał, teraz już mi przeszło. Zupe pomidorową mogłabym jeśc codziennie, tak samo jak pomarańcze. Czasem mnie najdzie na bardzo zwykłe potrawy, np kotlety mielone, chodzę i myślę o nich cały czas do momentu aż ich nie zjem
Ogólnie cały czas mam ochotę na coś, ale nie wiem na co
To tak jak u mnie:)
Pozdrawiam i witam wszystkie mamusie w niedzielę -
a mi wszystko marnie wchodzi... zupy odpadają, mięsa obiadowe raczej też. kanapki tylko przejdą i owoce chociaż właśnie opyliłam talerz gulaszu z kaszą gryczaną i ogórkiem w śmietanie
ale też jadłam bo czułam głód a nie bo miałam ochotę - padło na gulaszWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 17:44
-
u mnie zachcianek nie ma
słodycze zawsze lubiłam, teraz jem ich nawet mniej, bo niezdrowe;) więc się ograniczam. ale przedwczoraj zjadłam przepyszny czekoladowy sernik z malinami! niebo w gębie! kupiłam w cukierni na urodziny męża, drogi ale się opłacało!
ten smak niezapomniany więc wart swej ceny
ruchów jeszcze nie czuję takich na 100 %
muszę cierpliwie czekać.
za to mam wrażenie że macica mi bardziej "wyszła/urosła", jakoś tak wyczuwam pod palcami coś czego wcześniej nie czułam za bardzo. mało profesjonalny opisale pewnie wiecie o co chodzi
brzuszek mam nie za duży, okrąglutki, a na plusie 2 kg.
już się nie mogę doczekać ruchów, no i usg półówkowego
-
A ja jestem po jedzonku: schabowy, smażone ziemniaczki i ogórek kiszony,- nie zdążyłam odnieść talerza jak zaczęłam jeść lody waniliowe z bita smietana, polane sosem czekoladowym i suszona zurawina:)
Pycha... Myślę znowu o lodach haha- zaczęło się chyba na calego:) -
nick nieaktualny
-
czekajajaca wrote:A ja z innej beczki. Dziewczyny z Krakowa i okolic znacie kogoś godnego polecenia do wykonania łazienki zgodnie z projektem?
Zrobił bardzo ładnie ale my tylko flizowaliśmy i montował nam szklaną kabinę. Ja jestem z niego bardzo zadowolona - gość dokładny z Krakowa -jak chcesz podam Ci nr tel.
-
excella wrote:Byliśmy dziś na małych zakupach, i teraz boli mnie strasznie głowa.
Ogólnie cały czas mam ochotę na coś, ale nie wiem na coWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 20:23
-
Cześć dziewczyny mam nadzieję, że pozwolicie mi do was dołączyć
Tak jak wy będę w czerwcu mamusią upragnionego synka. Po pierwszym usg genetycznym stwierdzono, że dziecko może być chorę, więc porobiliśmy testy i koniec z końców zdecydowaliśmy się na amniopunkcję. Okazało się, że synuś jest zdrowy(dowiedziałam się o tym w piątek). Teraz wpadłam w wir zakupów
łóżeczko już wybrałam, teraz zastanawiam się nad materacem.
Możecie mi w tej kwestii pomóc, jaki materac wy wybieracie lub już macie?? Jaki materac byście mi poleciły??Limerikowo, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Witaj alexast:)
Tu link do fajnej firmy z bardzo dobrymi materacami, wzięliśmy kokos-gryka (z polecenia innych rodziców) i jesteśmy bardzo zadowoleni - polecam. My dla siebie też kupiliśmy w tej firmie. Podobno kokos-gryka są najzdrowsze
http://mirat.eu/materac-kokosowy-gryczany-ro51-60x120,id1629.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 20:52