X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka nie zartuj sobie z tym cialem...przeciez taki brzuszek ciazowy to kwintesencja tego na co czekamy :) ;) ja wczoraj szlam do znajomych, ktorzy maja 2 miesiecznego synka i tez nie mialam czego na siebie zalozyc, ale w gruncie rzeczy to sie z tego cieszylam :) ta wizyta uswiadomila mi jak bardzo chcialabym zeby Maja byla juz z nami...takie dzieciatko to cud! Ja to mam nieustannie kryzys czy wszystko jedt wporzadku i nie jest mi z tym latwo, ale do jutra musze poczekac na wizyte (szczerze powiem, ze sie boje).

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzieciątko czekam z utęsknieniem. Ale załamkę z ciałem i tak mam. Nic na to nie poradzę...

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Cześć Natalia, mamy taki sam termin porodu i ja też spodziewam się synka - Stasia :)
    Super :-) miałaś już usg połówkowe?:-)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj już lepiej się czuję :) głowa przstała boleć. U nas dzisiaj jet -10°C. Zamierzamy podjechac do parku na sanki :) a później na obiadek się wbić do teściów hihi trzeba zawczasu zadzwonić i uprzedzić. Narazie śnieg nie pada, ale ponoć ma padać - lepiej żeby nie bo i tak dużo jest :)

Ciekawe jak tam Marcysia się czuje?

Zdrówka wszystkim życzę :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa87 wrote:
    Natalia super ze wszystko ok;-) ja teŻ będę miała Synka Konradka;)) i też jestem po przejściach;( ale kopiacy Maluszek wynagradza wszystko;))

Zgadzam się, że wynagradza wszystko :-)
    Czekam na swojego Franka naprawdę bardzo długo, jak zobaczyłam krew 21 grudnia to autentycznie myślałam że zejdę na zawał...
    Okazało się że mam a właściwie miałam niskoschodzące łożysko które już na szczęście się podniosło, ale miesiąc strachu i leżenia trochę zryło mi główkę i teraz każda wizyta w toalecie wiąże się ze stresem.
    A u Ciebie już wszystko w porządku?

• Kota Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    No ja właśnie też pozegnalam znajomych, a mąż jeszcze siedzi i gada przy drinku z bratem.

A ja mam dziś akurat jakąś zalamke brzuchowa... Nby wiem, że synek w brzuszku rośnie i to jest cudne uczucie... Ale z drugiej strony patrze na siebie w lustrze i zupełnie nie wiem, gdzie się podzialo to idealne ciało, które jeszcze nie tak dawno miałam...

Ja mialam wczoraj to samo, godzine sie ubieralam na impreze, nic nie pasowalo, we wszystkim czulam sie jak baleron. CO prawda nie jest bo urosl mi tylko lekki brzuszek i w sumie to mi sie on bardzo podoba i czekalam na niego :) ale jakis gorszy dzien mialam.

Modelka lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Na dzieciątko czekam z utęsknieniem. Ale załamkę z ciałem i tak mam. Nic na to nie poradzę...
    Po porodzie wrócisz do formy :-) Chyba każda kobieta ma czasami małe kryzysy związane z wzrostem wagi w ciąży :-)

Anielka27 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK gratuluję synka - właśnie dopiero zauważyłam, że tak długo się staraliście. ogromna radość :)

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    NataliaK gratuluję synka - właśnie dopiero zauważyłam, że tak długo się staraliście. ogromna radość :)
    Dziękuje :-D
    Niestety bardzo długo, ale jak to powiadają jak człowiek sobie odpuści i skupi się bezwiednie na czymś innym to się uda, no i się udało, po 3 miesiącach jak sobie odpuściliśmy te wszystkie wyliczanki, kalendarzyki itp ustrojstwa zobaczyłam 2 kreski ;-)

Byłam w takim szoku że pobiegłam z mężem do apteki po kolejne 6 testów i zrobiłam jeden po drugim xD

MonikaS, alexast, Limerikowo, MagdaO, ivv lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia piekna historia :-)))

My juz po śniadaniu, naleśniki były pycha :-)
    Czekam z utęsknieniem na śnieg, bo mróz juz jest.
    Marcysiu daj znać jak sie czujesz :-) dobrej niedzieli wszystkim!

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:

Modelka, regularnie ćwiczyłaś przed ciążą, z tego, co pamiętam teraz też, wrócisz do doskonałej formy, a z obecnej sytuacji staraj się wyciągać pozytywy, zamiast skupiać się na negatywach.

Na przykład... ja nigdy w życiu nie miałam takich cycków! Żaden push-up nigdy nie zrobił dla mojego dekoltu tyle, co ciąża, w najlepszym staniku piersi mi się nie stykały, a teraz? bez biustonosza wyglądają jak jędrne, dobrze napompowane piłeczki :D. Kochane koleżanki mówią, żebym się nie napalała, bo opadnie po porodzie (zawsze można na nie liczyć ;) ), ale nie myślę o tym, co po porodzie, tylko cieszę się obecnym stanem!

Nie wierzę, że w tym wszystkim nie nastąpiła jakaś zmiana, która Ci się podoba, np. skóra, włosy, paznokcie, skup się na tym :). Brzuszek będzie już tylko rósł, a przecież nie możesz się nim dołować przez pozostałe miesiące!

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK nie dziwię się - też bym testy jak szalona robiła hihi zresztą robiłam pomimo, że się krócej staraliśmy ;) mąż to aż na mnie krzyczał za te testy ;)
    ponoć jak człowiekowi mocno zależy i się mocno stara to jakoś się blokuje - coś w tym musi być :) sobie obiecałam, że jak zobaczę pozytywy wynik to zachowam to dla siebie i wybiorę odpowiedni moment, żeby większa niespodzianka dla męża była,ale moja radość była tak wielka, że nie potrafiłam tego ukryć :) od razu wiedział :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 11:05

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny leze i czekam nic sie nie dzieje skurczy brak jakiś innych dolegliwości tez buzka

Martynika, Limerikowo, evas, Kota, MonikaS, Galanea, weronikabp, Niecierpliwa87, Tusia84 lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie ma co się teraz za bardzo przejmować figurą, i tak po porodzie szybko zejdzie. Tyle zajęć przy maluchu, jakaś tam dieta jak się karmi piersią i waga leci w dół. Ja w poprzedniej ciąży bardzo się sobie podobałam, lubiłam swoj podobno ogromny brzuch i w ogóle byłam bardziej promienna. Jak tylko urodziłam to szybko wszystko zrzuciłam, moja waga była mniejsza jak przed ciążą o 8 kg :)

Mój maluch właśnie poszedł spać, zjemy obiad i lecimy do znajonych. Niestety, ja też nie mam się w co ubrać;)

Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem dumna z mego brzuszka niech rosnie zdrowo wraz z Mala.wszelkie obsesje wagowe odrzucam ale nie wage w total ka,t.
    Mysle albo rybka albo pipka.wazne zdrowe Baby I happy mama. Na diete czas po ciazy bedzie
    Czuje po prostu spojrzenia ludzi pozytywne w stanie blogoslawionym
    Pomyslcie ile kobiet tylko na tym forum chocby chcialoby z big be, benkiem spacerowac

Anielka27, weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    Hej dziewczyny leze i czekam nic sie nie dzieje skurczy brak jakiś innych dolegliwości tez buzka

Marcysiu, świetnie, oby tak dalej! :) może trzeba to po prostu przeczekać i tym razem będzie dobrze, czuję, że tak właśnie będzie :).

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ja tam jestem dumna z mego brzuszka niech rosnie zdrowo wraz z Mala.wszelkie obsesje wagowe odrzucam ale nie wage w total ka,t.
    Mysle albo rybka albo pipka.wazne zdrowe Baby I happy mama. Na diete czas po ciazy bedzie
    Czuje po prostu spojrzenia ludzi pozytywne w stanie blogoslawionym
    Pomyslcie ile kobiet tylko na tym forum chocby chcialoby z big be, benkiem spacerowac

Mam takie samo podejście, a jednocześnie rozumiem Modelkę, każdy może mieć inne spojrzenie w tej kwestii. Ale "rybka albo pipka" mi się podoba :D.

I jakieś półtora tygodnia temu, gdy poszłam z mężem do Liroy Merlin wybierać płytki, pierwszy raz zauważyłam, że ktoś zupełnie obcy spostrzegł mój stan! Pani siedziała sobie na ławce w centrum handlowym, zawiesiła wzrok na moim brzuchu i uśmiechnęła się do mnie, wzruszyło mnie to! Pierwsza taka sytuacja, czułam się jak milion dolarów :).

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he ja tez nie mam się w co ubrać - też musze jakieś bluzki kupić :-) My juz po śniadanku i leżymy jeszcze w łóżeczku - za chwilkę musze wstawić pyszny rosołek mniam :-) A co do brzuszka heheheh ja wyglądam jak w 6 miesiącu ciązy taki mam mega brzuch i jak na siebie patrzę to mówię wow ale jestem ogromna ale pocieszam się tym że przytyłam tylko 1,5 kg od poczatka ciąży :) Jestem niska więc teraz jestem jak kuleczka hehehehh

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ostatnio wgięło musiałam czekać w poczekalni 2 godziny żeby Pani doktor wypisała mi zwolnienie żadna baba mnie nie przepuściła a widać że jestem w ciąży nawet pielęgniarka głośno powiedziała. Z resztą dla mnie to było dziwne że sama pielęgniarka na to nie wpadła żeby powiedzieć do mnie żebym weszła, no nic wkońcu mieszkam na wsi. Nie mogę się przestawić wcześniej mieszkałam w mieście i tam są całkowicie inni ludzie.

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja miałam z kolei nieprzyjemną sytuację. Było to owszem jakiś czas temu, kiedy byłam oddać mocz i pobrać krew.
    Siedziałam i czekałam wśród starszych pań na moja kolej.( węch wyczulony więc dla mnie to była katorga) Po czym nagle przyszła kobieta z nosem podniesionym do góry jak to się mówi usiadła sobie i przyszła kolejna kobietka pyta się kto jest ostatni... ona ledwo powiedziała, że właśnie ona po czym drzwi do gabinetu sie otworzyły ( i pielęgniarka od razu zawołała tą babeczkę z "noskiem" mówiąc , że ta pani jest w ciąży i ma pierwszeństwo) podejrzewam, że kobietki się znały. No to ja wyobraźcie sobie pomyślałam, " cholera jasna ja tez jestem w ciąży a głupia czekam w długiej kolejce- w końcu mam swoje prawa więc dlaczego miała bym z nich nie skorzystać" Drzwi ponownie się otworzyły , szybko wstałam i powiedziałam, iż tez jestem w ciąży- A CO! I weszłam do gabinetu. Żebyście widziały te wszystkie stare baby jak się na mnie patrzyły! Jak by miały mnie zaszlachtować na miejscu... Brzuch już widoczny miałam widać, że ciążowy a one jak by mogły to by mi oczy powydłubywały... Tak jak by zapomniały, że same w ciąży za młodu były! Nie mówię , że wszyscy tacy są ale wówczas 10 kobiet na raz jak by mogło zrobiło by mi krzywdę, że weszłam przed nimi bo jestem w stanie błogosławionym.
    ( a się rozpisałam- sorry musiałam to z siebie wyrzucić ) :P

Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ