X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A mnie ostatnio wgięło musiałam czekać w poczekalni 2 godziny żeby Pani doktor wypisała mi zwolnienie żadna baba mnie nie przepuściła a widać że jestem w ciąży nawet pielęgniarka głośno powiedziała. Z resztą dla mnie to było dziwne że sama pielęgniarka na to nie wpadła żeby powiedzieć do mnie żebym weszła, no nic wkońcu mieszkam na wsi. Nie mogę się przestawić wcześniej mieszkałam w mieście i tam są całkowicie inni ludzie.

Pamiętaj , że nie ważne gdzie mieszkasz masz pierwszeństwo jak jesteś w ciąży. Ja głupia też jak myszka cichutko siedziałam i czekałam jak wszyscy do puki nie przeczytałam, że mam swoje prawa... Trzeba tylko głośno o tym powiedzieć i tyle! :) I nie trzeba być jak to się mówi na łasce innych, masz pierwszeństwo i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 12:00

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie krępuję, jakiś czas temu byłam z koleżankami w Pizzy hut i tam do "normalnych" toalet (które się nie zamykają i są brudne) trzeba schodzić w dół po schodach, a inwalidzka oraz dla matek z dziećmi jest tuż przy wejściu, więc poszłam sobie do tej.

W trakcie ktoś mi się zaczął dobijać, więc krzyczę, że zajęte. Wyszłam, a tam stary babiszon mi sapie pod tymi drzwiami, czy ja jestem niepełnosprawna, że tu przyszłam.

Więc wypięłam się dumnie i odparłam, że jestem W CIĄŻY i nie wolno mi chodzić po schodach :P.

Przepraszała ze trzy razy, buehehehehe.

Nalka, Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka ja wiem że mamy swoje prawa i chyba zacznę z nich korzystać !

Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:36

Martynika, Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ostatnio w nocy strasznie drętwieją mi ręce tak że mam je cięzkie jak beton - dopiero jak potrzepię nimi to zaczynają po mału puszczać i mrówki mi chodzą. Strasznie nie przyjemne uczucie ! A powiedzcie mi wy też macie z tym problem ?

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch-trzech dni zaczynają mi sporadycznie drętwieć ręce, a właściwie to lewa głównie. Na razie jeszcze nie jest to uciążliwe, po prostu zauważyłam, że coś takiego się dzieje częściej, niż normalnie.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pl mentalnosci to jeszcze duuuzo musi sie zmienic.wczor wrocilam z poz.nie tyle stan drog co "styl" pl jazdy do big poprawki.w wypozyczlni mowia ze to normalne a ja na to ze chyba w indiach.fakt swoje w kolejce z seniorami I innymi klientami my babki w ciazy musimy odczekac
    Brak taryfy ulgowej mimo ze golym okiem widac spore braki w pl demografii

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też już przepuszczano ostatnio w enelmedzie na przykład, niesmoawicie miłe to uczucie :)))
    co robicie na obiad? u mnie pachnie już rosołkiem, strasznie jestem rosołkowa w tej ciąży, a na drugie pieczone ziemniaki z rozmarynem, fasolka zielona i grilowana pierś w ziołach.

• Nalka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ja Cię rozumiem doskonale ale z drugiej strony mnie zirytowałaś. Dlaczego? Ponieważ: ćwiczyłaś wcześniej i ćwiczysz w ciąży, ja np. nie mogę ćwiczyć i to mnie dobija, po drugie jesteś na dobrej drodze, żeby wpaść w chorobę a uwierz mi, że z niej łatwo się nie wychodzi, urodzenie dziecka tylko temu sprzyja, żeby się kryć z różnymi głupstwami. Ponad to może to pogorszyć Twoje relacje z dzieckiem, mężem i rodziną. Skoro już teraz w ten sposób o tym myślisz, to uważam, że powinnaś udać się do psychologa. Wcale nie żartuję, bo nie przekonujesz tak naprawdę siebie o tym, że tak ma być. Zaczynają się u ciebie tzw. dwie strony "ja" racjonalne i to zarażone. Jeśli nie zaczniesz pracować nad sobą to to drugie wygra.

U mnie maluszek się kręci i wczoraj miałam straszny apetyt! Ale mam też problem ponieważ marzy mi się ser pleśniowy, gorgonzola albo lazur. Śnię o nim na jawie i w nocy, patrzę się intensywnie w niego na sklepowych półkach jakbym się miała najeść wzrokiem, po czym odwracam się na pięcie i biegnę do kasy.:D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja tak mam - w nocy jak się budzę to ręce i ramiona mam zdrętwiałe. Raz jedna ręka, raz druga.

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Mnie też już przepuszczano ostatnio w enelmedzie na przykład, niesmoawicie miłe to uczucie :)))
    co robicie na obiad? u mnie pachnie już rosołkiem, strasznie jestem rosołkowa w tej ciąży, a na drugie pieczone ziemniaki z rozmarynem, fasolka zielona i grilowana pierś w ziołach.
    a ja bardzo antyrosołowa a normalnie za nim przepadam jak i reszta rodziny. teraz jak gotuję rosół to wszyscy ponajadani a ja nawet nie próbuję :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ja tak wczoraj patrzyłam na wędzonego łososia, którego moja rodzinka jadła na śniadanie :(

Niestety w ciąży możemy zapomnieć o serach pleśniowych i wędzonych rybach. Na szczęście można jeść Camamberta i Brie jeśli są zrobione z pasteryzowanego mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 12:27

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    a ja bardzo antyrosołowa a normalnie za nim przepadam jak i reszta rodziny. teraz jak gotuję rosół to wszyscy ponajadani a ja nawet nie próbuję :)
    to ja mam tak z łososiem, normalnie uwielbiam a w ciąży beee ale za to krewety mogę jeść non stop :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 12:27

• Limerikowo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dretwienia rak od 5 tyg dobrych.myslalam ze to chyba przez nacisk ok kregoslupa i brzuszka.po prostu uroki ciazy ;-);-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam problem z obiadkami, od kiedy jestem w ciąży. Mam słaby apetyt, nie mam ochoty na mięso, wszystko co kwaśne mnie odrzuca. Za to ciągnie mnie do słodyczy. Ech i co tu na obiad?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę mi ulżyło że nie tylko mi drętwieją. Jak pójdę na wizytę pogadam o tym z lekarzem :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krewety tigersy zakupiłam dzisiaj proszę ja was i będę "żreć" nawet mężowi nie dam!

kurde, a ja tam łososia wędzonego wciągnęłam..

aa, no i odkąd jestem w ciąży to mi wiecznie zimno.:( marzną mi stopy okrutnie i dłonie, seks wyłącznie pod kołdrą, jakaś sexy bielizna? Pod puchowym szlafrokiem i w miśkowatych skarpetach (wyglądam komicznie a nie pociągająco, uwierzcie.. )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 12:34

Anielka27, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was ciągle do serów i wędzonych ryb, a mnie... ech, wstyd się przyznać i nie wiem skąd to się bierze, ale od początku ciąży dałabym się posiekać za łyk napoju energetycznego... Tiger, Red bull, te klimaty. Nie wiem czemu. Oczywiście, że tego nie piję, ale mam na te napoje takiego smaka i to akurat w ciąży, że śmiało mogę to nazwać moją zachcianką ciążową nie do zrealizowania.

Podobnie z Colą, ale tutaj sobie pozwalam od czasu do czasu, i jeszcze piwo typu Sommersby, którego oczywiście nie ruszam. Tak... to są moje zachcianki ciążowe, matko :P.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też antymięsna się zrobiłam. tylko wędlina wchodzi w grę i antyzupna ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ja ostatnio miałam taką ochotę, że kupiłam sobie i wyczytałam że można ser pleśniowy tylko z mleka pasteryzowanego :-)i zjadłam a co !

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ