X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od dwóch dnia tak boli kręgosłup że szok już nie wiem czy siedzieć czy leżeć ehhh a gdzie tam jeszcze do 9 miesiąca :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    topa42 - ale ja marzę o tym z niebieską pleśnią i to może być tylko ten ser żaden inny. :( i tu tkwi problem! niedługo chyba zacznę pisać o nim piosenki lub wiersze z tej tęsknoty, jakąś inwokację do gorgonzoli.

Martynika - muszę się powstrzymywać przez zakupieniem i wyżłopaniem całej naleweczki, więc nie tylko Ty masz takie niezdrowe zachcianki.:D
    No to faktycznie tego z niebieską pleśnią chyba nie można :-(

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to nie mam ochoty odkąd się dowiedzieliśmy że jestem w ciąży kochaliśmy się tylko raz. Jakoś odeszło mi to na bok :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja też potwornie marznę. Chodzę ubrana po uszy, grube skarpetki, w nocy kołdra, koc i dalej mnie telepie. Mówiłam lekarzowi, ale tarczyca w porządku. Mam anemię, może to przez to?
    Hm.. ja nie mam anemii (jeszcze, bo niebezpiecznie zbliżam się do za niskiej hemoglobiny, a tabletki porzuciłam, bo żyć nie mogę po nich - zajadam szpinak bądź śliwki suszone) a i tak się trzęsę jak osika.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, ja też nie mam ochoty. Co prawda było częściej, niż raz, ale mnie się po prostu nie chce, nie mam parcia, sama zainicjowałam może ze 2-3 razy, przy reszcie to mąż się namęczył, żeby mi się zachciało :P.

Ostatnio lekarz się mnie pytał jak tam z seksem, bo robi sobie statystyki wśród swoich ciężarnych pacjentek ;). I powiedziałam, że ochota mi odeszła. Stwierdził, że właśnie sporo pacjentek mu tak mówi (z tych, które nie mają przeciwwskazań do seksu).

Ale to mi nie spędza snu z powiek, nie zmuszam się do niczego, mąż rozumie i jest git.

Limerikowo, Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella nie pamiętsm co to był za magnez - na receptę miałam jakiś specjalny.
    Co do marznięcia to ja też ubrana pod kocem a moje chłopaki w krótkim rękawku latają :) też mam anemię(przynajmniej tak z ostatnich wyników wyszło, teraz zażywam surbifer już od miesiąca 2x dziennie to może już lepsze wyniki) choć myślę, że to nie powód marznięcia :)
    jakoś mi te bezalkoholowe typu bavaria nie wchodzą ;)

zaraz pomarańczę opylę :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie - ja też codziennie rano smarkam krwią ale to normalka :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jest gorąco chodzę po domu w krótkim rękawku i krótkich spodenkach heheheheh.

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi krwawia dziasla ale to podobno tez normalne w ciazy.

U nas z sexem to wychodzi raz na tydzien a i tak mam wyrzuty sumienia, ze tak rzadko :) ale to prawda, ze w ciazy libido spada.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli chodzi o seks to nie mam ochoty zaczynać ale jak już się wkręcę to żałuję, że tak rzadko to robimy bo seks w ciąży nabiera innego wymiaru ;) najgorzej mnie namówić alr jak już się poddam to sama późnoej się cieszę hehe

AISAK, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ZZO to u nas w szpitalu trzeba było przyjść przed porodem na spotkanie-wywiad z anestezjologiem, a na poród z aktualnymi wynikami badań krwi (chodzi głównie o płytki krwi - najwyżej 2 tygodnie).

Marcysia - trzymam kciuki

c55fflw1uez1iz08.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Modelka ja Cię rozumiem doskonale ale z drugiej strony mnie zirytowałaś. Dlaczego? Ponieważ: ćwiczyłaś wcześniej i ćwiczysz w ciąży, ja np. nie mogę ćwiczyć i to mnie dobija, po drugie jesteś na dobrej drodze, żeby wpaść w chorobę a uwierz mi, że z niej łatwo się nie wychodzi, urodzenie dziecka tylko temu sprzyja, żeby się kryć z różnymi głupstwami. Ponad to może to pogorszyć Twoje relacje z dzieckiem, mężem i rodziną. Skoro już teraz w ten sposób o tym myślisz, to uważam, że powinnaś udać się do psychologa. Wcale nie żartuję, bo nie przekonujesz tak naprawdę siebie o tym, że tak ma być. Zaczynają się u ciebie tzw. dwie strony "ja" racjonalne i to zarażone. Jeśli nie zaczniesz pracować nad sobą to to drugie wygra.

U mnie maluszek się kręci i wczoraj miałam straszny apetyt! Ale mam też problem ponieważ marzy mi się ser pleśniowy, gorgonzola albo lazur. Śnię o nim na jawie i w nocy, patrzę się intensywnie w niego na sklepowych półkach jakbym się miała najeść wzrokiem, po czym odwracam się na pięcie i biegnę do kasy.:D

Dzięki za troskę, ale na szczęście co do popadania w chorobę nie masz racji :) W każdym razie nie uwierzę, że jestem jedyną laską na tym forum, która martwi się przybywającymi kilogramami i tym, czy da radę je zrzucić po ciąży...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Dzięki za troskę, ale na szczęście co do popadania w chorobę nie masz racji :) W każdym razie nie uwierzę, że jestem jedyną laską na tym forum, która martwi się przybywającymi kilogramami i tym, czy da radę je zrzucić po ciąży...

Zgadzam się z Tobą w 100%, sama drżę na myśl ile zajmie mi zrzucanie i pojawiły się tutaj głosy nie raz, że każda by chciała wrócić to formy - to naturalne. :)
    Raczej nie byłabym zadowolona z faktu, że mogłabym mieć rację, bo to oznaczałoby Twoją nie najciekawszą sytuację. Jednak Twoje wpisy są najbardziej paniczne, możliwe, że jestem wyczulona, ponieważ początki mojej choroby właśnie tak wyglądały. I wiem jak bardzo przeżywał to mój mąż i moja rodzina. Pragnę zaznaczyć po raz kolejny: to nie miało być złośliwe z mojej strony, tylko rzeczywiście wynikało z troski, w końcu po tu jesteśmy, żeby się wspierać.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie martwię, chociaż przyznam ze chciałabym by moje ciuszki rosły razem ze mną:) mnie to juz wieczorami lapie deprecha , ze nie wyobrażam sobie nie miec mego kochanego puki co lekko ruszającego się brzucholka.

A co do zrzucania kg- po porodzie nadrobimy z mężem zaległości łóżkowe z korzyścią dla nas dwojga:):) aj brakuje mi tej aktywności sex..... to gdzieś kuje, to chorobsko,to maz ma obawy a to w szczegolnosci. Ale jak pobudze jego zmysły to opanować sie nie moze:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z seksem różnie... są okresy, że oboje chcemy i jest codziennie, a później kilka tygodni posuchy i nikt nie inicjuje. Za to dość często zdarzają mi się erotyczne sny, choć już nie tak często jak w I trymestrze, gdzie potrafiłam obudzić się z realnym orgazmem osiągniętym we śnie :) I gdzie tu potwierdzenie teorii, że libido rośnie w II trymestrze? U mnie raczej zauważam tendencje spadkowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 17:14

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lekko libido poszlo w gore ale szalu nie ma dupy nie urywa :D co do kilogramow itd to ja mam juz plan ktory zaczne realizowac po porodzie :D takze tym sie w ogole nie przejmuje :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym cos dobrego zjadła hmmm może świeże truskawki mniam :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz wzięło na bezę pavlovej. Więc zrobiłam wersję mini z dwóch białek, niestety jeszcze się suszy w piekarniku. Mam liczi i bitą śmietanę do niej. Mniam.:D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka super, chyba jutro zrobię bezę z sosem cytrynowym..ślinka leci

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ale smaka robicie :-) Idę szukać czegoś dobrego w lodówce :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ