X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od dwóch dnia tak boli kręgosłup że szok już nie wiem czy siedzieć czy leżeć ehhh a gdzie tam jeszcze do 9 miesiąca :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    topa42 - ale ja marzę o tym z niebieską pleśnią i to może być tylko ten ser żaden inny. :( i tu tkwi problem! niedługo chyba zacznę pisać o nim piosenki lub wiersze z tej tęsknoty, jakąś inwokację do gorgonzoli.

Martynika - muszę się powstrzymywać przez zakupieniem i wyżłopaniem całej naleweczki, więc nie tylko Ty masz takie niezdrowe zachcianki.:D
    No to faktycznie tego z niebieską pleśnią chyba nie można :-(

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to nie mam ochoty odkąd się dowiedzieliśmy że jestem w ciąży kochaliśmy się tylko raz. Jakoś odeszło mi to na bok :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja też potwornie marznę. Chodzę ubrana po uszy, grube skarpetki, w nocy kołdra, koc i dalej mnie telepie. Mówiłam lekarzowi, ale tarczyca w porządku. Mam anemię, może to przez to?
    Hm.. ja nie mam anemii (jeszcze, bo niebezpiecznie zbliżam się do za niskiej hemoglobiny, a tabletki porzuciłam, bo żyć nie mogę po nich - zajadam szpinak bądź śliwki suszone) a i tak się trzęsę jak osika.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, ja też nie mam ochoty. Co prawda było częściej, niż raz, ale mnie się po prostu nie chce, nie mam parcia, sama zainicjowałam może ze 2-3 razy, przy reszcie to mąż się namęczył, żeby mi się zachciało :P.

Ostatnio lekarz się mnie pytał jak tam z seksem, bo robi sobie statystyki wśród swoich ciężarnych pacjentek ;). I powiedziałam, że ochota mi odeszła. Stwierdził, że właśnie sporo pacjentek mu tak mówi (z tych, które nie mają przeciwwskazań do seksu).

Ale to mi nie spędza snu z powiek, nie zmuszam się do niczego, mąż rozumie i jest git.

Limerikowo, Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella nie pamiętsm co to był za magnez - na receptę miałam jakiś specjalny.
    Co do marznięcia to ja też ubrana pod kocem a moje chłopaki w krótkim rękawku latają :) też mam anemię(przynajmniej tak z ostatnich wyników wyszło, teraz zażywam surbifer już od miesiąca 2x dziennie to może już lepsze wyniki) choć myślę, że to nie powód marznięcia :)
    jakoś mi te bezalkoholowe typu bavaria nie wchodzą ;)

zaraz pomarańczę opylę :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie - ja też codziennie rano smarkam krwią ale to normalka :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jest gorąco chodzę po domu w krótkim rękawku i krótkich spodenkach heheheheh.

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi krwawia dziasla ale to podobno tez normalne w ciazy.

U nas z sexem to wychodzi raz na tydzien a i tak mam wyrzuty sumienia, ze tak rzadko :) ale to prawda, ze w ciazy libido spada.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli chodzi o seks to nie mam ochoty zaczynać ale jak już się wkręcę to żałuję, że tak rzadko to robimy bo seks w ciąży nabiera innego wymiaru ;) najgorzej mnie namówić alr jak już się poddam to sama późnoej się cieszę hehe

AISAK, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ZZO to u nas w szpitalu trzeba było przyjść przed porodem na spotkanie-wywiad z anestezjologiem, a na poród z aktualnymi wynikami badań krwi (chodzi głównie o płytki krwi - najwyżej 2 tygodnie).

Marcysia - trzymam kciuki

c55fflw1uez1iz08.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Modelka ja Cię rozumiem doskonale ale z drugiej strony mnie zirytowałaś. Dlaczego? Ponieważ: ćwiczyłaś wcześniej i ćwiczysz w ciąży, ja np. nie mogę ćwiczyć i to mnie dobija, po drugie jesteś na dobrej drodze, żeby wpaść w chorobę a uwierz mi, że z niej łatwo się nie wychodzi, urodzenie dziecka tylko temu sprzyja, żeby się kryć z różnymi głupstwami. Ponad to może to pogorszyć Twoje relacje z dzieckiem, mężem i rodziną. Skoro już teraz w ten sposób o tym myślisz, to uważam, że powinnaś udać się do psychologa. Wcale nie żartuję, bo nie przekonujesz tak naprawdę siebie o tym, że tak ma być. Zaczynają się u ciebie tzw. dwie strony "ja" racjonalne i to zarażone. Jeśli nie zaczniesz pracować nad sobą to to drugie wygra.

U mnie maluszek się kręci i wczoraj miałam straszny apetyt! Ale mam też problem ponieważ marzy mi się ser pleśniowy, gorgonzola albo lazur. Śnię o nim na jawie i w nocy, patrzę się intensywnie w niego na sklepowych półkach jakbym się miała najeść wzrokiem, po czym odwracam się na pięcie i biegnę do kasy.:D

Dzięki za troskę, ale na szczęście co do popadania w chorobę nie masz racji :) W każdym razie nie uwierzę, że jestem jedyną laską na tym forum, która martwi się przybywającymi kilogramami i tym, czy da radę je zrzucić po ciąży...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Dzięki za troskę, ale na szczęście co do popadania w chorobę nie masz racji :) W każdym razie nie uwierzę, że jestem jedyną laską na tym forum, która martwi się przybywającymi kilogramami i tym, czy da radę je zrzucić po ciąży...

Zgadzam się z Tobą w 100%, sama drżę na myśl ile zajmie mi zrzucanie i pojawiły się tutaj głosy nie raz, że każda by chciała wrócić to formy - to naturalne. :)
    Raczej nie byłabym zadowolona z faktu, że mogłabym mieć rację, bo to oznaczałoby Twoją nie najciekawszą sytuację. Jednak Twoje wpisy są najbardziej paniczne, możliwe, że jestem wyczulona, ponieważ początki mojej choroby właśnie tak wyglądały. I wiem jak bardzo przeżywał to mój mąż i moja rodzina. Pragnę zaznaczyć po raz kolejny: to nie miało być złośliwe z mojej strony, tylko rzeczywiście wynikało z troski, w końcu po tu jesteśmy, żeby się wspierać.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie martwię, chociaż przyznam ze chciałabym by moje ciuszki rosły razem ze mną:) mnie to juz wieczorami lapie deprecha , ze nie wyobrażam sobie nie miec mego kochanego puki co lekko ruszającego się brzucholka.

A co do zrzucania kg- po porodzie nadrobimy z mężem zaległości łóżkowe z korzyścią dla nas dwojga:):) aj brakuje mi tej aktywności sex..... to gdzieś kuje, to chorobsko,to maz ma obawy a to w szczegolnosci. Ale jak pobudze jego zmysły to opanować sie nie moze:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z seksem różnie... są okresy, że oboje chcemy i jest codziennie, a później kilka tygodni posuchy i nikt nie inicjuje. Za to dość często zdarzają mi się erotyczne sny, choć już nie tak często jak w I trymestrze, gdzie potrafiłam obudzić się z realnym orgazmem osiągniętym we śnie :) I gdzie tu potwierdzenie teorii, że libido rośnie w II trymestrze? U mnie raczej zauważam tendencje spadkowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 17:14

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lekko libido poszlo w gore ale szalu nie ma dupy nie urywa :D co do kilogramow itd to ja mam juz plan ktory zaczne realizowac po porodzie :D takze tym sie w ogole nie przejmuje :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym cos dobrego zjadła hmmm może świeże truskawki mniam :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz wzięło na bezę pavlovej. Więc zrobiłam wersję mini z dwóch białek, niestety jeszcze się suszy w piekarniku. Mam liczi i bitą śmietanę do niej. Mniam.:D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka super, chyba jutro zrobię bezę z sosem cytrynowym..ślinka leci

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ale smaka robicie :-) Idę szukać czegoś dobrego w lodówce :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ