MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Arbuzy pycha- tylko nie o tej porze roku. Przed zrobieniem testu naszla mnie big ochota na arbuza I codziennie jadlam, przez cale wakacje tyle nie zjadłam co wtedy. I okazało się ze to pierwsza ciążowa zachcianka byla;).
PS. Zjadłam 2 kawałki pizzy a bobas cicho siedzi=( żeby tak te moje maleństwo spało po porodzie:) -
zrobila sie wakuola kolo 14 grud bylo widac ale lekarz tu nie poznal mowil ze artefakt -nalozny obraz z usg,ale teraz okazlo sie u dr w poz ze wakuola czyli taka pewna nieprawidlowosc lozyska,ze sie uwypukla do srodka troche, jakby zabiera miejsce dla malucha ,
nie ma w tej tkance na szczescie przeplywow krwi, ale nada kontrolowac czy nie robi sie wiecej ich lub czy tam sie nei powieksza niebezpiecznie, na razie jest nad brzuszkiem a maluch ma ok miejsca i w gornej granicy wagi jest, takze lozysko ok dziala
pamitam z lo z kl biol chem ze komorki roslinne i zwierzece maja takie wakuole ale maja funkcje ochronne
w przypadku lozyska nie. jest to pewna anomalia, powinno dookola malucha ladnie okalac z tego co widze po fotkach a wyraznie sie wybrzusza
za 2 tyg zrobie scan by sie nie martwic
jak nie urok to...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 22:18
-
dziewczyny ale się dziś rozpisałyście
alkohol wyeliminowałam jakiś rok przed zajściem w ciąże i nie zamierzam go nawet wąchać póki nie przestanę karmić, a ostatnio impreza za imprezą.
papierosów nie paliłam, ale teraz mąż zabronił wszystkim znajomym i rodzinie w mojej obecności palić.
seks od kiedy jestem w ciąży mógłby nie istnieć.
czasami też mam straszne ciągotki do słodyczy ale wtedy staram się jeść owoce w zamian a kiedy organizm nie da się oszukać polecam gorzką czekoladę.
z dziwnych zachcianek ciążowych to ziemniaki w każdej postaci pieczone, gotowane, smażone, kudłate...
życze spokojnej nocy
MonikaS, nutka lubią tę wiadomość
-
Wróciliśmy od znajomych, i też dziś jedliśmy pizze i obowiązkowo sos czosnkowy
zjadłabym coś, najchętniej pokmidory z mozzarrllą, oliwą i czosnkiem. Jestem tak zmęczona że nie mam siły iść do łazienki. Oczywiście mąż mnie wkurzył bo za dużo wypił i musiałam sama dzwigać i ogarniać synka do snu, teraz nie czuje kręgosłupa.
Jeśli chodzi o sex, są dni że mam dużą ochote ale nie mam na co liczyć bo mój mąż sie boi że zrobi mi lub dziecku krzywde. -
no nada kontrolowac, nie mam pojecia z czego wytworzyla sie ta piprz.. wakuola,jakby malo bylo nam klopotow jeszcze...a tak sie czl juz cieszyl ze jest ok
na pewno jestesmy po wczes problemach mocno przewrazliwieni i chuchamy na zimne
czytalam na necie ale nei ma duzo na ten temat.jest troche o nieprawidlowosciach lozysk, ale nie chce sie nakrecac..
mysle, ze trzeba sie uspokoic przede wszystkim i regular ok scany, monitorowac sytuacje na biezaco i jak cos to dzialac
dobry news jest taki ze z Mala ok, waga ok, rozmiar plus ruchliwa i czuje ja, maluśką
Galanea, Nalka, weronikabp, Martynika, Tusia84, Anielka27 lubią tę wiadomość
-
Pochłonęłam dzisiaj: krewetki tygrysie na maśle z czosnkiem, chili i pietruszką na makaronie oraz pół bezy. Podejrzewam, że gdybym zrobiła ją z 6 a nie 2 białek to nie zrobiłoby mi to różnicy. Pół to pół.
i Liczi mm. Jestem zaspokojona.
A wczoraj dostałam takiego kopa, że aż pisnęłam z zaskoczenia i bólu.^^
Dobranoc!weronikabp lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj poszlam do brata na sushi specjalnie dla ciezarnych z pieczonym lososiem...pyyycha chodzilo to za mna juz od ponad miesiaca, ale wczesniej brat nie mial czasu zrobic. Kupilismy az z mezem zestaw do robienia sushi i sami bedziemy sie uczyc
Dzisiaj na 18ta do lekarza, prosze trzymajcie mocno kciuki. Ja jestem przerazona.Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Excella apropos kupowania to ja mam smieszny problem, bo mam leginsy ciazowe, ale jak tylko te ubiore to strasznie mi zimno w tylek, a normalne spodnie juz mnie gniota w brzuszek wiec nie moge ich do konca zapiac. Wymyslilam wiec cieply zestaw najpierw leginsy, a pozniej spodnie bez zapinania guzika
... chyba to wskazuje ze powinnam pojsc i kupic sobie normalne cieple spodnie ciazowe, bo chyba coraz cieplej to sie robic nie bedzie
Czekam jeszcze tylko na wizyte i na zakupy ciuchowe (spodniowe) musze poleciec.