X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi narobiłaś ochoty tym arbuzem, teraz będzie mi siedział w głowie, najgorsze, że skąd o tej porze roku wziąć dobrego arbuza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 22:12

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arbuzy pycha- tylko nie o tej porze roku. Przed zrobieniem testu naszla mnie big ochota na arbuza I codziennie jadlam, przez cale wakacje tyle nie zjadłam co wtedy. I okazało się ze to pierwsza ciążowa zachcianka byla;).

PS. Zjadłam 2 kawałki pizzy a bobas cicho siedzi=( żeby tak te moje maleństwo spało po porodzie:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę, że już czujecie ruchy swoich szkrabów :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobila sie wakuola kolo 14 grud bylo widac ale lekarz tu nie poznal mowil ze artefakt -nalozny obraz z usg,ale teraz okazlo sie u dr w poz ze wakuola czyli taka pewna nieprawidlowosc lozyska,ze sie uwypukla do srodka troche, jakby zabiera miejsce dla malucha ,
    nie ma w tej tkance na szczescie przeplywow krwi, ale nada kontrolowac czy nie robi sie wiecej ich lub czy tam sie nei powieksza niebezpiecznie, na razie jest nad brzuszkiem a maluch ma ok miejsca i w gornej granicy wagi jest, takze lozysko ok dziala
    pamitam z lo z kl biol chem ze komorki roslinne i zwierzece maja takie wakuole ale maja funkcje ochronne
    w przypadku lozyska nie. jest to pewna anomalia, powinno dookola malucha ladnie okalac z tego co widze po fotkach a wyraznie sie wybrzusza
    za 2 tyg zrobie scan by sie nie martwic
    jak nie urok to...

f2w39n73qolnajph.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 22:18

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Galanea i ty się doczekasz :) Jeszcze nie raz dostaniesz kopniaka w żebro, aż "zawyjesz" z bólu ;)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, czy dobrze rozumiem, że może ona negatywnie wpływać na pracę łożyska, a co jak, nie daj Boże, będzie dalej rosła?

Limerikowo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • fler Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale się dziś rozpisałyście :-)

alkohol wyeliminowałam jakiś rok przed zajściem w ciąże i nie zamierzam go nawet wąchać póki nie przestanę karmić, a ostatnio impreza za imprezą.

papierosów nie paliłam, ale teraz mąż zabronił wszystkim znajomym i rodzinie w mojej obecności palić.

seks od kiedy jestem w ciąży mógłby nie istnieć.

czasami też mam straszne ciągotki do słodyczy ale wtedy staram się jeść owoce w zamian a kiedy organizm nie da się oszukać polecam gorzką czekoladę.

z dziwnych zachcianek ciążowych to ziemniaki w każdej postaci pieczone, gotowane, smażone, kudłate...

życze spokojnej nocy :-)

MonikaS, nutka lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od znajomych, i też dziś jedliśmy pizze i obowiązkowo sos czosnkowy ;) zjadłabym coś, najchętniej pokmidory z mozzarrllą, oliwą i czosnkiem. Jestem tak zmęczona że nie mam siły iść do łazienki. Oczywiście mąż mnie wkurzył bo za dużo wypił i musiałam sama dzwigać i ogarniać synka do snu, teraz nie czuje kręgosłupa.
    Jeśli chodzi o sex, są dni że mam dużą ochote ale nie mam na co liczyć bo mój mąż sie boi że zrobi mi lub dziecku krzywde.

• maggda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski, ja mam termin na poczatek lipca :)

tak czytam wasze posty o tej pizzy, arbuzie hhmmmmm i az mi slinka cieknie :D

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nada kontrolowac, nie mam pojecia z czego wytworzyla sie ta piprz.. wakuola,jakby malo bylo nam klopotow jeszcze...a tak sie czl juz cieszyl ze jest ok
    na pewno jestesmy po wczes problemach mocno przewrazliwieni i chuchamy na zimne
    czytalam na necie ale nei ma duzo na ten temat.jest troche o nieprawidlowosciach lozysk, ale nie chce sie nakrecac..
    mysle, ze trzeba sie uspokoic przede wszystkim i regular ok scany, monitorowac sytuacje na biezaco i jak cos to dzialac
    dobry news jest taki ze z Mala ok, waga ok, rozmiar plus ruchliwa i czuje ja, maluśką
    f2w39n73qolnajph.png

Galanea, Nalka, weronikabp, Martynika, Tusia84, Anielka27 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochłonęłam dzisiaj: krewetki tygrysie na maśle z czosnkiem, chili i pietruszką na makaronie oraz pół bezy. Podejrzewam, że gdybym zrobiła ją z 6 a nie 2 białek to nie zrobiłoby mi to różnicy. Pół to pół.:D i Liczi mm. Jestem zaspokojona.:D

A wczoraj dostałam takiego kopa, że aż pisnęłam z zaskoczenia i bólu.^^

Dobranoc!

weronikabp lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszlam do brata na sushi specjalnie dla ciezarnych z pieczonym lososiem...pyyycha chodzilo to za mna juz od ponad miesiaca, ale wczesniej brat nie mial czasu zrobic. Kupilismy az z mezem zestaw do robienia sushi i sami bedziemy sie uczyc :)
    Dzisiaj na 18ta do lekarza, prosze trzymajcie mocno kciuki. Ja jestem przerazona.

Anielka27 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Mucha, daj znać jak po wizycie.
    Ja kompletnie nie wyspana, miałam iść do Lidla le młody coś słabo się czuje to nie będę go ciągnąć. Sama jestem połamana po wczorajszym.
    Teraz się raczę kawką i ciasteczkiem ;)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego :) nie dziekuje za kciuki, dam znac wieczorkuem. Straszliwie dzisiaj wieje to moze faktycznie nie ma co mlodego ciagnac.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić sobie dresy do latania po domu bo już niektóre mam ciasne, no cóż może jeszcze będą jak mąż będzie wracał z pracy ;)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo,dzięki za wyjaśnienie,bo totalnie nie wiedziałam,co to jest.Pozostaje w takim razie kontrolować i być dobrej myśli,mam nadzieję,że to się nie rozrośnie i wszystko będzie w najlepszym porządku! Musi być :).

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu,daj znać jak w szpitalu.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella apropos kupowania to ja mam smieszny problem, bo mam leginsy ciazowe, ale jak tylko te ubiore to strasznie mi zimno w tylek, a normalne spodnie juz mnie gniota w brzuszek wiec nie moge ich do konca zapiac. Wymyslilam wiec cieply zestaw najpierw leginsy, a pozniej spodnie bez zapinania guzika :) ... chyba to wskazuje ze powinnam pojsc i kupic sobie normalne cieple spodnie ciazowe, bo chyba coraz cieplej to sie robic nie bedzie :)
    Czekam jeszcze tylko na wizyte i na zakupy ciuchowe (spodniowe) musze poleciec.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo na spokojnie, w sumie dobrze ze na tym etapie ktos to zauwazyl to mozna sie na tym skupic i obserwowac. Dobrze ze jest kontrola :) i bedzie dobrze.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha kciuki, a czemu jesteś przerażona? Coś się dzieje niepokojącego?

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ