X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic sie nie dzieje, ale z racji tego ze jestem po przejsciach (3 nieudanych ciazach) to kazda wizyta mnie przeraza. Tym bardziej, ze wlasciwie teraz to nie czuje sie jakbym byla w ciazy...normalnie pewnie bym sie cieszyla, ale tak to mam stresa.

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również mam dzisiaj wizytę na 19.30 i także się denerwuje. Więc też trzymajcie kciuki i za nas.

Gdyby przy pierwszym USG genetycznym , kiedy wszystko okazuje się być w porządku było już tak do końca ciąży to takie USG były by samą przyjemnością a tak to nigdy nic nie wiadomo i stres jednak jakiś jest.

• alexast Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anielka, mucha - trzymam kciuki za wizyty, napewno będzie wszystko dobrze :)

Mucha, Anielka27 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka KCIUKI!

Anielka27 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaciskam za Ciebie i maleństwo!

Mucha lubi tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte mam dopiero w piątek więc póki co trzymam kciuki za Wasze wizyty:)

Anielka27, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wizyty przed Wami na godzinach i dniach. Ja do 7lutego czekam na połówkowe. bedzie dobrze- brzuchy do gory:) chociaż powiem Wam, ze sama co wizytę rozstroju żołądka dostaje. W sumie to taka nasza rola- zależy nam na naszych Skarbach.

A spytam Was , bo mój M schrupal mnie na śniadanko... I tak chce Was podpytać, czy jak zaszalejecie z partnerami pozwalacie na finał w środku? Bo ja się troszku oczytalam i mam barierę.

Mucha, Anielka27, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety na poczatku mialam zakaz, a teraz oboje sie boimy i sie nie chrupiemy :) wiec ciezko mi nawet postawic sie w Twojej sytuacji i cokolwiek podpowiedziec.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pozwalam na final w srodku i z tego co wiem dopiero pod koniec ciazy moze to wywolac akcje porodowa :)poza tym lekarz nic nie wspominal ze nie wolno ale zawsze mozesz go zapytac jesli masz watpliwosci :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha i Anielka - kciuki!!

Aisak to razem wizytujemy 7 mego połowicznie, ja od razu robię echo serca mojemu Skarbowi.

Dziś już po badaniach, nawet ładnie się Pani wbiła, ufff :))

Anielka27, AISAK, Mucha lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK mnie też to nurtowało, zapytałam więc lekarza, do którego chodzę prywatnie. Powiedział, że w drugim trymestrze kochanie się do końca jest jak najbardziej poprawne. Uważać należy w trzecim semestrze, jednak nie u każdej pary powoduje to przyspieszonie porodu.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tym bardziej stresujaca to będzie wizyta , bo pierwszego genetycznego nie robiliśmy. Tak zdecydowaliśmy, chcemy Maleństwo takim jakie jest. Lekarz z reszta preferuje solidne polowkowe, bo wtedy kazdy organ podlega zbadaniu. Co prawda poogladal wtedy Małego główkę, nóżki, raczki, brzuszek i POW, ze oki.

MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny... Ja po ciężkim weekendzie, robiliśmy z mężem łóżeczko dla Maluszka ;) Jeszcze trzeba namalować obrazek i będzie super ;)

Za 11 dni mam wizytę w tej poradni, sres zaczyna mnie poważnie zżerać... Jakoś mam wrażenie że maluszek ostatnio mniej kopie :( Już jakieś czarne scenariusze :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ale Wam zazdroszczę, że już czujecie ruchy swoich szkrabów :(

Ja tez jeszcze nie czuje ruchów kochana.. Czekam niecierpliwie.

Margotka tez mam w piatek wizyte. Trzymam kciuki za te które maja dzis:*

Papierosów nie paliłam przed ciąża wcale, kiedys sporadycznie spróbowałam na imprezie:) alkohol odstawiłam na okres ciazy, ale na piwko mam smaka:)
    Wczoraj jadłam pyszna LASAGNE :) Mniam:) Miłego dnia;)

Mam dzis usg brzucha skontrolowac jak sie zachowuje mój naczyniak na wątrobie, oj stres jest..;)

Mucha, Margotka87, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka u was dzis pogoda?? U mnie falatnie. Cały czas pada deszcz i na termometrze 0 czyli odrazu marznie, i ja akurat musze sama jechac autem na to badanie, trzeba bedzie ostrożnie. Samochód stał na podwórku cały skuty lodem jest... ohh co za pogoda!!!

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • azi Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) dobrze że cały weekend Was podczytywalam, to nie mam zaległości ;-) cały ten czas spędziłam w zasniezonym Toruniu,u wujka który jest ginekologiem. Było usg! I wszystko dobrze, raczej będzie dziewczynka, która ma już 300 gram, długości się już nie da zmierzyć bo nie mieści się w obrazie usg ;-) próbowałam trochę wujka popytać o różne sprawy z forum, ale nie było łatwo, bo twierdzi że lepiej żeby ciężarne nie wiedziały za dużo o czyhających zagrożeniach. Co do odejścia wód płodowych tak wcześnie to zazwyczaj jest to spowodowane bakteriami,a mogą się one dostać do nas w różny sposób, nawet podczas seksu lub podczas aplikowania tabletek dopochwowych. Ale jak ma być dobrze to będzie dobrze :-) mamy się nie stresować i nie szukać problemów :-)
    Też mam 7 lutego badanie połówkowe, więc śmigamy razem :-)

Agusia2312, Martynika, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała zrobić USG i zajrzeć, zobaczyć co tam słychać u malucha. Ale moja gin jest zdania, że nie ma sensu za często tam zaglądać. Ost. usg miałam 11 grudnia (prenatalne, na świetnym sprzęcie), a następne mam 11 lutego (połówkowe + echo serca na tym samym sprzęcie). Mam tylko nadzieję, że wszystko tam ok, czekam z niecierpliwością na USG. Na wizytach gin jedynie detektorem tętna sprawdza puls malucha.

Agusia2312 - W Olsztynie bez słońca, śniegu do kolan i -6 stopni. Wczoraj było przepięknie, słonecznie, duży mróz, więc wybraliśmy się z partnerem na spacer do lasu.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pada ale jest na plusie więc tylko szaro i smutno.

Trzymam kciuki za wasze badania i czekam na relacje jak wyjdziecie od lekarzy :)

Właśnie byłam pod prysznicem i zauważyłam małe rozstępy na lewej piersi :( ale co tam i tak jej nie wywalam na publiczne oglądanie :)

miłego dnia

Mucha, weronikabp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Mam takie samo podejście, a jednocześnie rozumiem Modelkę, każdy może mieć inne spojrzenie w tej kwestii. Ale "rybka albo pipka" mi się podoba :D.

I jakieś półtora tygodnia temu, gdy poszłam z mężem do Liroy Merlin wybierać płytki, pierwszy raz zauważyłam, że ktoś zupełnie obcy spostrzegł mój stan! Pani siedziała sobie na ławce w centrum handlowym, zawiesiła wzrok na moim brzuchu i uśmiechnęła się do mnie, wzruszyło mnie to! Pierwsza taka sytuacja, czułam się jak milion dolarów :).
    Super uczucie co nie ;-)
    Ja mam już brzuch taki sporawy dość, na Wielkiej Orkiestrze wolontariuszka nakleiła mi 2 serduszka na brzuch, każdy kto przechodził to się uśmiechał na ten widok, a ja miałam taką radochę xD

Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przypadkiem go nie zacznij skrobac, bo takie wyciafanie to chyba nie jest wskazane, moze lepiej wlacz go wczesniej niech sam troche odmarznie.
    Tutaj tak samo z pogoda :( mnie na szczescie maz zawiezie.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ