X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic sie nie dzieje, ale z racji tego ze jestem po przejsciach (3 nieudanych ciazach) to kazda wizyta mnie przeraza. Tym bardziej, ze wlasciwie teraz to nie czuje sie jakbym byla w ciazy...normalnie pewnie bym sie cieszyla, ale tak to mam stresa.

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również mam dzisiaj wizytę na 19.30 i także się denerwuje. Więc też trzymajcie kciuki i za nas.

Gdyby przy pierwszym USG genetycznym , kiedy wszystko okazuje się być w porządku było już tak do końca ciąży to takie USG były by samą przyjemnością a tak to nigdy nic nie wiadomo i stres jednak jakiś jest.

• alexast Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anielka, mucha - trzymam kciuki za wizyty, napewno będzie wszystko dobrze :)

Mucha, Anielka27 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka KCIUKI!

Anielka27 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaciskam za Ciebie i maleństwo!

Mucha lubi tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte mam dopiero w piątek więc póki co trzymam kciuki za Wasze wizyty:)

Anielka27, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wizyty przed Wami na godzinach i dniach. Ja do 7lutego czekam na połówkowe. bedzie dobrze- brzuchy do gory:) chociaż powiem Wam, ze sama co wizytę rozstroju żołądka dostaje. W sumie to taka nasza rola- zależy nam na naszych Skarbach.

A spytam Was , bo mój M schrupal mnie na śniadanko... I tak chce Was podpytać, czy jak zaszalejecie z partnerami pozwalacie na finał w środku? Bo ja się troszku oczytalam i mam barierę.

Mucha, Anielka27, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety na poczatku mialam zakaz, a teraz oboje sie boimy i sie nie chrupiemy :) wiec ciezko mi nawet postawic sie w Twojej sytuacji i cokolwiek podpowiedziec.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pozwalam na final w srodku i z tego co wiem dopiero pod koniec ciazy moze to wywolac akcje porodowa :)poza tym lekarz nic nie wspominal ze nie wolno ale zawsze mozesz go zapytac jesli masz watpliwosci :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha i Anielka - kciuki!!

Aisak to razem wizytujemy 7 mego połowicznie, ja od razu robię echo serca mojemu Skarbowi.

Dziś już po badaniach, nawet ładnie się Pani wbiła, ufff :))

Anielka27, AISAK, Mucha lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK mnie też to nurtowało, zapytałam więc lekarza, do którego chodzę prywatnie. Powiedział, że w drugim trymestrze kochanie się do końca jest jak najbardziej poprawne. Uważać należy w trzecim semestrze, jednak nie u każdej pary powoduje to przyspieszonie porodu.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tym bardziej stresujaca to będzie wizyta , bo pierwszego genetycznego nie robiliśmy. Tak zdecydowaliśmy, chcemy Maleństwo takim jakie jest. Lekarz z reszta preferuje solidne polowkowe, bo wtedy kazdy organ podlega zbadaniu. Co prawda poogladal wtedy Małego główkę, nóżki, raczki, brzuszek i POW, ze oki.

MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny... Ja po ciężkim weekendzie, robiliśmy z mężem łóżeczko dla Maluszka ;) Jeszcze trzeba namalować obrazek i będzie super ;)

Za 11 dni mam wizytę w tej poradni, sres zaczyna mnie poważnie zżerać... Jakoś mam wrażenie że maluszek ostatnio mniej kopie :( Już jakieś czarne scenariusze :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ale Wam zazdroszczę, że już czujecie ruchy swoich szkrabów :(

Ja tez jeszcze nie czuje ruchów kochana.. Czekam niecierpliwie.

Margotka tez mam w piatek wizyte. Trzymam kciuki za te które maja dzis:*

Papierosów nie paliłam przed ciąża wcale, kiedys sporadycznie spróbowałam na imprezie:) alkohol odstawiłam na okres ciazy, ale na piwko mam smaka:)
    Wczoraj jadłam pyszna LASAGNE :) Mniam:) Miłego dnia;)

Mam dzis usg brzucha skontrolowac jak sie zachowuje mój naczyniak na wątrobie, oj stres jest..;)

Mucha, Margotka87, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka u was dzis pogoda?? U mnie falatnie. Cały czas pada deszcz i na termometrze 0 czyli odrazu marznie, i ja akurat musze sama jechac autem na to badanie, trzeba bedzie ostrożnie. Samochód stał na podwórku cały skuty lodem jest... ohh co za pogoda!!!

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • azi Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) dobrze że cały weekend Was podczytywalam, to nie mam zaległości ;-) cały ten czas spędziłam w zasniezonym Toruniu,u wujka który jest ginekologiem. Było usg! I wszystko dobrze, raczej będzie dziewczynka, która ma już 300 gram, długości się już nie da zmierzyć bo nie mieści się w obrazie usg ;-) próbowałam trochę wujka popytać o różne sprawy z forum, ale nie było łatwo, bo twierdzi że lepiej żeby ciężarne nie wiedziały za dużo o czyhających zagrożeniach. Co do odejścia wód płodowych tak wcześnie to zazwyczaj jest to spowodowane bakteriami,a mogą się one dostać do nas w różny sposób, nawet podczas seksu lub podczas aplikowania tabletek dopochwowych. Ale jak ma być dobrze to będzie dobrze :-) mamy się nie stresować i nie szukać problemów :-)
    Też mam 7 lutego badanie połówkowe, więc śmigamy razem :-)

Agusia2312, Martynika, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała zrobić USG i zajrzeć, zobaczyć co tam słychać u malucha. Ale moja gin jest zdania, że nie ma sensu za często tam zaglądać. Ost. usg miałam 11 grudnia (prenatalne, na świetnym sprzęcie), a następne mam 11 lutego (połówkowe + echo serca na tym samym sprzęcie). Mam tylko nadzieję, że wszystko tam ok, czekam z niecierpliwością na USG. Na wizytach gin jedynie detektorem tętna sprawdza puls malucha.

Agusia2312 - W Olsztynie bez słońca, śniegu do kolan i -6 stopni. Wczoraj było przepięknie, słonecznie, duży mróz, więc wybraliśmy się z partnerem na spacer do lasu.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pada ale jest na plusie więc tylko szaro i smutno.

Trzymam kciuki za wasze badania i czekam na relacje jak wyjdziecie od lekarzy :)

Właśnie byłam pod prysznicem i zauważyłam małe rozstępy na lewej piersi :( ale co tam i tak jej nie wywalam na publiczne oglądanie :)

miłego dnia

Mucha, weronikabp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Mam takie samo podejście, a jednocześnie rozumiem Modelkę, każdy może mieć inne spojrzenie w tej kwestii. Ale "rybka albo pipka" mi się podoba :D.

I jakieś półtora tygodnia temu, gdy poszłam z mężem do Liroy Merlin wybierać płytki, pierwszy raz zauważyłam, że ktoś zupełnie obcy spostrzegł mój stan! Pani siedziała sobie na ławce w centrum handlowym, zawiesiła wzrok na moim brzuchu i uśmiechnęła się do mnie, wzruszyło mnie to! Pierwsza taka sytuacja, czułam się jak milion dolarów :).
    Super uczucie co nie ;-)
    Ja mam już brzuch taki sporawy dość, na Wielkiej Orkiestrze wolontariuszka nakleiła mi 2 serduszka na brzuch, każdy kto przechodził to się uśmiechał na ten widok, a ja miałam taką radochę xD

Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przypadkiem go nie zacznij skrobac, bo takie wyciafanie to chyba nie jest wskazane, moze lepiej wlacz go wczesniej niech sam troche odmarznie.
    Tutaj tak samo z pogoda :( mnie na szczescie maz zawiezie.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ