MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie nic sie nie dzieje, ale z racji tego ze jestem po przejsciach (3 nieudanych ciazach) to kazda wizyta mnie przeraza. Tym bardziej, ze wlasciwie teraz to nie czuje sie jakbym byla w ciazy...normalnie pewnie bym sie cieszyla, ale tak to mam stresa.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja również mam dzisiaj wizytę na 19.30 i także się denerwuje. Więc też trzymajcie kciuki i za nas.
Gdyby przy pierwszym USG genetycznym , kiedy wszystko okazuje się być w porządku było już tak do końca ciąży to takie USG były by samą przyjemnością a tak to nigdy nic nie wiadomo i stres jednak jakiś jest.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
super wizyty przed Wami na godzinach i dniach. Ja do 7lutego czekam na połówkowe. bedzie dobrze- brzuchy do gory:) chociaż powiem Wam, ze sama co wizytę rozstroju żołądka dostaje. W sumie to taka nasza rola- zależy nam na naszych Skarbach.
A spytam Was , bo mój M schrupal mnie na śniadanko... I tak chce Was podpytać, czy jak zaszalejecie z partnerami pozwalacie na finał w środku? Bo ja się troszku oczytalam i mam barierę.
Mucha, Anielka27, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AISAK mnie też to nurtowało, zapytałam więc lekarza, do którego chodzę prywatnie. Powiedział, że w drugim trymestrze kochanie się do końca jest jak najbardziej poprawne. Uważać należy w trzecim semestrze, jednak nie u każdej pary powoduje to przyspieszonie porodu.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dla mnie tym bardziej stresujaca to będzie wizyta , bo pierwszego genetycznego nie robiliśmy. Tak zdecydowaliśmy, chcemy Maleństwo takim jakie jest. Lekarz z reszta preferuje solidne polowkowe, bo wtedy kazdy organ podlega zbadaniu. Co prawda poogladal wtedy Małego główkę, nóżki, raczki, brzuszek i POW, ze oki.
MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny... Ja po ciężkim weekendzie, robiliśmy z mężem łóżeczko dla Maluszka
Jeszcze trzeba namalować obrazek i będzie super
Za 11 dni mam wizytę w tej poradni, sres zaczyna mnie poważnie zżerać... Jakoś mam wrażenie że maluszek ostatnio mniej kopieJuż jakieś czarne scenariusze
-
Galanea wrote:Ale Wam zazdroszczę, że już czujecie ruchy swoich szkrabów
Ja tez jeszcze nie czuje ruchów kochana.. Czekam niecierpliwie.
Margotka tez mam w piatek wizyte. Trzymam kciuki za te które maja dzis:*
Papierosów nie paliłam przed ciąża wcale, kiedys sporadycznie spróbowałam na imprezie:) alkohol odstawiłam na okres ciazy, ale na piwko mam smaka:)
Wczoraj jadłam pyszna LASAGNEMniam:) Miłego dnia;)
Mam dzis usg brzucha skontrolowac jak sie zachowuje mój naczyniak na wątrobie, oj stres jest..Mucha, Margotka87, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
A jaka u was dzis pogoda?? U mnie falatnie. Cały czas pada deszcz i na termometrze 0 czyli odrazu marznie, i ja akurat musze sama jechac autem na to badanie, trzeba bedzie ostrożnie. Samochód stał na podwórku cały skuty lodem jest... ohh co za pogoda!!!
[/url]
[/url]
-
Hej dziewczyny
dobrze że cały weekend Was podczytywalam, to nie mam zaległości
cały ten czas spędziłam w zasniezonym Toruniu,u wujka który jest ginekologiem. Było usg! I wszystko dobrze, raczej będzie dziewczynka, która ma już 300 gram, długości się już nie da zmierzyć bo nie mieści się w obrazie usg
próbowałam trochę wujka popytać o różne sprawy z forum, ale nie było łatwo, bo twierdzi że lepiej żeby ciężarne nie wiedziały za dużo o czyhających zagrożeniach. Co do odejścia wód płodowych tak wcześnie to zazwyczaj jest to spowodowane bakteriami,a mogą się one dostać do nas w różny sposób, nawet podczas seksu lub podczas aplikowania tabletek dopochwowych. Ale jak ma być dobrze to będzie dobrze
mamy się nie stresować i nie szukać problemów
Też mam 7 lutego badanie połówkowe, więc śmigamy razemAgusia2312, Martynika, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość
-
Ja bym chciała zrobić USG i zajrzeć, zobaczyć co tam słychać u malucha. Ale moja gin jest zdania, że nie ma sensu za często tam zaglądać. Ost. usg miałam 11 grudnia (prenatalne, na świetnym sprzęcie), a następne mam 11 lutego (połówkowe + echo serca na tym samym sprzęcie). Mam tylko nadzieję, że wszystko tam ok, czekam z niecierpliwością na USG. Na wizytach gin jedynie detektorem tętna sprawdza puls malucha.
Agusia2312 - W Olsztynie bez słońca, śniegu do kolan i -6 stopni. Wczoraj było przepięknie, słonecznie, duży mróz, więc wybraliśmy się z partnerem na spacer do lasu.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
U nas też pada ale jest na plusie więc tylko szaro i smutno.
Trzymam kciuki za wasze badania i czekam na relacje jak wyjdziecie od lekarzy
Właśnie byłam pod prysznicem i zauważyłam małe rozstępy na lewej piersiale co tam i tak jej nie wywalam na publiczne oglądanie
miłego dniaMucha, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynika wrote:Mam takie samo podejście, a jednocześnie rozumiem Modelkę, każdy może mieć inne spojrzenie w tej kwestii. Ale "rybka albo pipka" mi się podoba
.
I jakieś półtora tygodnia temu, gdy poszłam z mężem do Liroy Merlin wybierać płytki, pierwszy raz zauważyłam, że ktoś zupełnie obcy spostrzegł mój stan! Pani siedziała sobie na ławce w centrum handlowym, zawiesiła wzrok na moim brzuchu i uśmiechnęła się do mnie, wzruszyło mnie to! Pierwsza taka sytuacja, czułam się jak milion dolarów.
Ja mam już brzuch taki sporawy dość, na Wielkiej Orkiestrze wolontariuszka nakleiła mi 2 serduszka na brzuch, każdy kto przechodził to się uśmiechał na ten widok, a ja miałam taką radochę xDMartynika, Limerikowo lubią tę wiadomość