MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki. Ja jak zwykle w pracy jestem. Ale dziś tylko do 13-tej. Jedziemy po chłopców do moich rodziców. Właśnie kończą się u nas ferie. Tak bardzo się cieszę, bo nie byłam u nich od 1 listopada. Niestety przed nami 300 km drogi i mam nadzieję, że nasz samochód - staruszek da sobie radę i nie zrobi nam psikusa.
-
Weronika,usg nerek zrobili mi na dzień dobry jeszcze na izbie przyjęć,razem z ktg,badaniem ginekologicznym i posiewem z pochwy.Dziś rano mocz-ogólne i posiew i krew,teraz mam kolejną kroplówkę nawadniającą,dostałam zastrzyk przeciwbólowy w tyłek i znów jestem podłączona do ktg.
Usg ciąży jak dotąd nie miałam,może dlatego,że dałam im opis usg,które mój ginekolog zrobił w ostatnią środę.Albo może jeszcze zrobią,nie wiem.
-
topa42, my zaczynamy od małych rzeczy, bo jeszcze nie wiemy gdzie wylądujemy na te 4 miesiące po porodzie, więc nie wiemy gdzie postawić łóżeczko itp. Zazdroszczę dokonania zakupów.
Cieszę się jednak, że zakup wózka u mnie odpada, ja mam tylko wybrać jaki chcę a teściowie finansują jako prezent.
Wymioty takie porządne teraz przeszły ale dalej mam uczucie, że tylko czekają żeby zaatakować ponownie. Do tego doszło lekkie pobolewanie brzucha na dole. Chyba się położę.. ale z drugiej strony muszę dokończyć pracę, tylko nie wiem czy w takim stanie ją ogarnę do dzisiejszego wieczora. -
Mucha pisałaś wczoraj chyba, że się super czujesz i że nawet po domu trochę pochodzić możesz. myślę, że to może być z przeforsowanoa bo jak człowiek poleży sobie tyle czasu i siły wrócą to się zapomina... może za dużo pochodziłaś sobie... chyba dni nie pomyliłam co? bo u mnoe pstatnio pamięć wyłączona
lepiej dmuchać na zimne - może faktycznie powinnaś na ip
Nutka też zaczęłam kocyk na szydełku tylko prostszym wzorem bo ja nigdy nie szydełkowałambędzie cały jednolity
niestety strasznie szybko wzrok mi siada i wszystko się rozmazuje, ale jakoś idzie i jak na pierwszy szydełkowy wyrób idzie mi całkiem nieźlenutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka zdrówka, może nie forsuj się!
zdrowie najwazniejsze..
Martynika, to dobrze, że się porządnie Tobą zajęli, mówiłam, że człowiek się uspokaja, kiedy się nim porządnie zajmująco to USG ciązy, to w MSWiA jest wymóg aby na dzien dobry zrobić USG, niezaleznie od tego kiedy kobieta miała robione gdzie indziej, raz jakiś młody doktorek nie zrobił i rano dostał totalny opieprz od Profesora i natychmiast zawieźli dziewczynę na USG
A jaki wynik usg nerek? był piasek i zastój?
Evas dobrej drogi i wracajcie szczęsliwieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:42
evas lubi tę wiadomość
-
No hej...wrocilam. Jak pojechalam na IP to jak na zlosc wszystko odpuscilo, lekarz sprawdzil szyjke i najwazniejsze ze od tego napinania brzucha sie nie skraca, dalej mam brac nospe i scopolan. Skurczy na ktg nie bylo. Jezeli chodzi o lozysko to moze sie jeszcze przesunac od ujscia i mam byc spokojna. Pojawic sie na IP mam jak beda ewentualne plamienia czy krwawienia.
Dziekuje dziewczyny za zainteresowanie. Faktycznie wczoraj lepiej sie czulam, ale nie przesadzalam z chodzeniem wlasnie zeby nie miala problemu
Taka juz moja natura ze macica walczy i juz.
Nam tez chyba tesciowie kupia wozek, a ciuszki, butelki itp. moji rodzice planuja i juz zamowili u kuzynki w stanach podobno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:14
weronikabp lubi tę wiadomość
-
a to jeszcze nie jest źle z moją pamięcią
dobrze, że wszystko ok
ja znowu z nerwów mam taki tik, że językiem masuję bezwiednie dziąsło i potem mnie boli. staram się tego nie robić ale się zapominam a jeszcze te dziąsła teraz podatne na obrzęk... ehhh
śpiąca pogoda dzisiaj a ja ze swoimi chłopakami idę kwestować - nie chce się jak cholerka ale mężowi obiecałamMucha lubi tę wiadomość
-
dziewczynki dostałam namiarki na wózeczek do 1500 zł. Koleżanka poleca.
http://allegro.pl/camarelo-carera-fotelik-parasolka-spiwor-gratisy-i3998460692.html
Czy może słyszałyście coś o nim? wygląd całkiem sympatyczny i gondola 85 cm i jaki lekki.
Ja od 8 na nogach sprzątanie, segregacja i opłata rachunków.. A jeszcze chce szafe całą przerzucić. Uf...
Jak chodzę to maluszek śpiocha jak usiądę- to się wierci i usypia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:46
-
AISAK wrote:dziewczynki dostałam namiarki na wózeczek do 1500 zł. Koleżanka poleca.
http://allegro.pl/camarelo-carera-fotelik-parasolka-spiwor-gratisy-i3998460692.html
Czy może słyszałyście coś o nim? wygląd całkiem sympatyczny i gondola 85 cm.
Tylko mi kolorystyka nie odpowiadała, i te kolorowe stelaże. Ale ogólnie całkiem przyjemny wózek. Lepiej się prowadził niż Tako.AISAK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a kompletując wyprawkę znalazlyscie moze jakas fajną wanienkę? Taką z nakładką na wannę.
Co sądzicie o tej? Biała mi sie podoba, ma termometr i jest do niej stelaż na wannę.
http://sklepmati.pl/wanienki/1060-ok-baby-wanienka-onda-z-termometrem.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 12:28
-
nick nieaktualnyAisAK - to słownik w tablecie takie psikusy robi
)koleżanki "mamuśki" mówiły, że te z nakładką wbudowaną lepiej się sprawdzają dla maluszków od tych z nakładką doczepianą, ale wiadomo, co mama to opinia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 12:31
AISAK lubi tę wiadomość
-
AISAK wrote:dziewczynki dostałam namiarki na wózeczek do 1500 zł. Koleżanka poleca.
Czy może słyszałyście coś o nim? wygląd całkiem sympatyczny i gondola 85 cm i jaki lekki.
Ja od 8 na nogach sprzątanie, segregacja i opłata rachunków.. A jeszcze chce szafe całą przerzucić. Uf...
Jak chodzę to maluszek śpiocha jak usiądę- to się wierci i usypia:)AISAK lubi tę wiadomość
-
monalisa wrote:Witam uff poczytałam trochę od czwartku wieczora się nazbierało. U nas powiedzmy ok tzn.krawiak nadal jest ale już nie 11 cm tylko 9.6 cm szyjka 23m
monalisa lubi tę wiadomość
-
MMaleństwo nie ujawniło płci niestety. Waga zdziwiła mnie i gin również robila 3 razy pomiary 1069 gr, gin powiedziała ze to po tacie takie duże
) ale zawsze bylo o tydzień większe niz z obliczeń @. No i niestety leżeć leżeć i raz jeszcze leżeć , juz mnie biodra i barki bolą
ale czego nie robi się dla dziecka.
Nataliak nie martw się na zapas. Ja po raz pierwszy się nie stresowalam bo po raz pierwszy tak na 100% pilnowalam się i zgodnie z zaleceniami leżałam i dlatego szłam bez strachy ze może byc coś nie tak.
Martynika trzymaj się i nie spiesz do domkuweronikabp lubi tę wiadomość