X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Ja jak zwykle w pracy jestem. Ale dziś tylko do 13-tej. Jedziemy po chłopców do moich rodziców. Właśnie kończą się u nas ferie. Tak bardzo się cieszę, bo nie byłam u nich od 1 listopada. Niestety przed nami 300 km drogi i mam nadzieję, że nasz samochód - staruszek da sobie radę i nie zrobi nam psikusa.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika,usg nerek zrobili mi na dzień dobry jeszcze na izbie przyjęć,razem z ktg,badaniem ginekologicznym i posiewem z pochwy.Dziś rano mocz-ogólne i posiew i krew,teraz mam kolejną kroplówkę nawadniającą,dostałam zastrzyk przeciwbólowy w tyłek i znów jestem podłączona do ktg.
    Usg ciąży jak dotąd nie miałam,może dlatego,że dałam im opis usg,które mój ginekolog zrobił w ostatnią środę.Albo może jeszcze zrobią,nie wiem.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika trzymaj się tam :-) Myślami jestem z Tobą :-)

Martynika lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42, my zaczynamy od małych rzeczy, bo jeszcze nie wiemy gdzie wylądujemy na te 4 miesiące po porodzie, więc nie wiemy gdzie postawić łóżeczko itp. Zazdroszczę dokonania zakupów.:) Cieszę się jednak, że zakup wózka u mnie odpada, ja mam tylko wybrać jaki chcę a teściowie finansują jako prezent. :)

Wymioty takie porządne teraz przeszły ale dalej mam uczucie, że tylko czekają żeby zaatakować ponownie. Do tego doszło lekkie pobolewanie brzucha na dole. Chyba się położę.. ale z drugiej strony muszę dokończyć pracę, tylko nie wiem czy w takim stanie ją ogarnę do dzisiejszego wieczora.:(

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha pisałaś wczoraj chyba, że się super czujesz i że nawet po domu trochę pochodzić możesz. myślę, że to może być z przeforsowanoa bo jak człowiek poleży sobie tyle czasu i siły wrócą to się zapomina... może za dużo pochodziłaś sobie... chyba dni nie pomyliłam co? bo u mnoe pstatnio pamięć wyłączona :) lepiej dmuchać na zimne - może faktycznie powinnaś na ip

Nutka też zaczęłam kocyk na szydełku tylko prostszym wzorem bo ja nigdy nie szydełkowałam :) będzie cały jednolity :)
    niestety strasznie szybko wzrok mi siada i wszystko się rozmazuje, ale jakoś idzie i jak na pierwszy szydełkowy wyrób idzie mi całkiem nieźle ;)

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka a od czego masz te wymioty ?
    Ale Ci dobrze że ktoś kupi wózek :-) to chyba jeden z największych wydatków

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka zdrówka, może nie forsuj się! :-) zdrowie najwazniejsze..

Martynika, to dobrze, że się porządnie Tobą zajęli, mówiłam, że człowiek się uspokaja, kiedy się nim porządnie zajmują :) co to USG ciązy, to w MSWiA jest wymóg aby na dzien dobry zrobić USG, niezaleznie od tego kiedy kobieta miała robione gdzie indziej, raz jakiś młody doktorek nie zrobił i rano dostał totalny opieprz od Profesora i natychmiast zawieźli dziewczynę na USG :)
    A jaki wynik usg nerek? był piasek i zastój?

Evas dobrej drogi i wracajcie szczęsliwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:42

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej...wrocilam. Jak pojechalam na IP to jak na zlosc wszystko odpuscilo, lekarz sprawdzil szyjke i najwazniejsze ze od tego napinania brzucha sie nie skraca, dalej mam brac nospe i scopolan. Skurczy na ktg nie bylo. Jezeli chodzi o lozysko to moze sie jeszcze przesunac od ujscia i mam byc spokojna. Pojawic sie na IP mam jak beda ewentualne plamienia czy krwawienia.

Dziekuje dziewczyny za zainteresowanie. Faktycznie wczoraj lepiej sie czulam, ale nie przesadzalam z chodzeniem wlasnie zeby nie miala problemu ;)

Taka juz moja natura ze macica walczy i juz.

Nam tez chyba tesciowie kupia wozek, a ciuszki, butelki itp. moji rodzice planuja i juz zamowili u kuzynki w stanach podobno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:14

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze że jest ok :-) Cieszę się :-)

Mucha lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jeszcze nie jest źle z moją pamięcią ;)
    dobrze, że wszystko ok :)
    ja znowu z nerwów mam taki tik, że językiem masuję bezwiednie dziąsło i potem mnie boli. staram się tego nie robić ale się zapominam a jeszcze te dziąsła teraz podatne na obrzęk... ehhh
    śpiąca pogoda dzisiaj a ja ze swoimi chłopakami idę kwestować - nie chce się jak cholerka ale mężowi obiecałam :)

Mucha lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki dostałam namiarki na wózeczek do 1500 zł. Koleżanka poleca.

http://allegro.pl/camarelo-carera-fotelik-parasolka-spiwor-gratisy-i3998460692.html
    Czy może słyszałyście coś o nim? wygląd całkiem sympatyczny i gondola 85 cm i jaki lekki.

Ja od 8 na nogach sprzątanie, segregacja i opłata rachunków.. A jeszcze chce szafe całą przerzucić. Uf...
    Jak chodzę to maluszek śpiocha jak usiądę- to się wierci i usypia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:46

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

http://allegro.pl/camarelo-carera-fotelik-parasolka-spiwor-gratisy-i3998460692.html
    Czy może słyszałyście coś o nim? wygląd całkiem sympatyczny i gondola 85 cm.
    Jak byłam w sklepie oglądać wózki to pani polecala ten właśnie model. Ze dobrze się sprzedaje i jest solidny. Pojezdzilam nim trochę i fajnie się prowadzi, łatwo składa i ma wszystkie potrzebne rzeczy.
    Tylko mi kolorystyka nie odpowiadała, i te kolorowe stelaże. Ale ogólnie całkiem przyjemny wózek. Lepiej się prowadził niż Tako.

AISAK lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kompletując wyprawkę znalazlyscie moze jakas fajną wanienkę? Taką z nakładką na wannę.
    Co sądzicie o tej? Biała mi sie podoba, ma termometr i jest do niej stelaż na wannę.

http://sklepmati.pl/wanienki/1060-ok-baby-wanienka-onda-z-termometrem.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 12:28

• AISAK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika- co za stefan ci w głowie siedzi aaa? ;) (chodzi o stelaż^^)

My kupujemy normalną- taką na dłuższy czas. Bez termometru. Ewentualnie foczkę z przyssawkami do kupimy.

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisAK - to słownik w tablecie takie psikusy robi :))koleżanki "mamuśki" mówiły, że te z nakładką wbudowaną lepiej się sprawdzają dla maluszków od tych z nakładką doczepianą, ale wiadomo, co mama to opinia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 12:31

AISAK lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, widziałam te wanienki na żywo i wyglądają całkiem przyzwoicie. Są wykonane z solidnego plastiku. No i wielki plus za to że można na wannę je zamontować.

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

Czy może słyszałyście coś o nim? wygląd całkiem sympatyczny i gondola 85 cm i jaki lekki.

Ja od 8 na nogach sprzątanie, segregacja i opłata rachunków.. A jeszcze chce szafe całą przerzucić. Uf...
    Jak chodzę to maluszek śpiocha jak usiądę- to się wierci i usypia:)
    Jeździłąm tym wózkiem w hurtowni tam był tańszy bo 3 w 1 kosztował 1300 zł - fajny jest lekka gondola, i dobre amory lepszy niż tako on jest na równi z tym co ja kupiłam tylko że mój jest cięższy.

AISAK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam uff poczytałam trochę od czwartku wieczora się nazbierało. U nas powiedzmy ok tzn.krawiak nadal jest ale już nie 11 cm tylko 9.6 cm szyjka 23m

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Witam uff poczytałam trochę od czwartku wieczora się nazbierało. U nas powiedzmy ok tzn.krawiak nadal jest ale już nie 11 cm tylko 9.6 cm szyjka 23m
    No to dobrze że się zmniejsza, dużo odpoczywaj i będzie ok :-)

monalisa lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMaleństwo nie ujawniło płci niestety. Waga zdziwiła mnie i gin również robila 3 razy pomiary 1069 gr, gin powiedziała ze to po tacie takie duże :)) ale zawsze bylo o tydzień większe niz z obliczeń @. No i niestety leżeć leżeć i raz jeszcze leżeć , juz mnie biodra i barki bolą :( ale czego nie robi się dla dziecka.
    Nataliak nie martw się na zapas. Ja po raz pierwszy się nie stresowalam bo po raz pierwszy tak na 100% pilnowalam się i zgodnie z zaleceniami leżałam i dlatego szłam bez strachy ze może byc coś nie tak.
    Martynika trzymaj się i nie spiesz do domku

bontbhr.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ