X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Ja jak zwykle w pracy jestem. Ale dziś tylko do 13-tej. Jedziemy po chłopców do moich rodziców. Właśnie kończą się u nas ferie. Tak bardzo się cieszę, bo nie byłam u nich od 1 listopada. Niestety przed nami 300 km drogi i mam nadzieję, że nasz samochód - staruszek da sobie radę i nie zrobi nam psikusa.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika,usg nerek zrobili mi na dzień dobry jeszcze na izbie przyjęć,razem z ktg,badaniem ginekologicznym i posiewem z pochwy.Dziś rano mocz-ogólne i posiew i krew,teraz mam kolejną kroplówkę nawadniającą,dostałam zastrzyk przeciwbólowy w tyłek i znów jestem podłączona do ktg.
    Usg ciąży jak dotąd nie miałam,może dlatego,że dałam im opis usg,które mój ginekolog zrobił w ostatnią środę.Albo może jeszcze zrobią,nie wiem.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika trzymaj się tam :-) Myślami jestem z Tobą :-)

Martynika lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42, my zaczynamy od małych rzeczy, bo jeszcze nie wiemy gdzie wylądujemy na te 4 miesiące po porodzie, więc nie wiemy gdzie postawić łóżeczko itp. Zazdroszczę dokonania zakupów.:) Cieszę się jednak, że zakup wózka u mnie odpada, ja mam tylko wybrać jaki chcę a teściowie finansują jako prezent. :)

Wymioty takie porządne teraz przeszły ale dalej mam uczucie, że tylko czekają żeby zaatakować ponownie. Do tego doszło lekkie pobolewanie brzucha na dole. Chyba się położę.. ale z drugiej strony muszę dokończyć pracę, tylko nie wiem czy w takim stanie ją ogarnę do dzisiejszego wieczora.:(

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha pisałaś wczoraj chyba, że się super czujesz i że nawet po domu trochę pochodzić możesz. myślę, że to może być z przeforsowanoa bo jak człowiek poleży sobie tyle czasu i siły wrócą to się zapomina... może za dużo pochodziłaś sobie... chyba dni nie pomyliłam co? bo u mnoe pstatnio pamięć wyłączona :) lepiej dmuchać na zimne - może faktycznie powinnaś na ip

Nutka też zaczęłam kocyk na szydełku tylko prostszym wzorem bo ja nigdy nie szydełkowałam :) będzie cały jednolity :)
    niestety strasznie szybko wzrok mi siada i wszystko się rozmazuje, ale jakoś idzie i jak na pierwszy szydełkowy wyrób idzie mi całkiem nieźle ;)

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka a od czego masz te wymioty ?
    Ale Ci dobrze że ktoś kupi wózek :-) to chyba jeden z największych wydatków

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka zdrówka, może nie forsuj się! :-) zdrowie najwazniejsze..

Martynika, to dobrze, że się porządnie Tobą zajęli, mówiłam, że człowiek się uspokaja, kiedy się nim porządnie zajmują :) co to USG ciązy, to w MSWiA jest wymóg aby na dzien dobry zrobić USG, niezaleznie od tego kiedy kobieta miała robione gdzie indziej, raz jakiś młody doktorek nie zrobił i rano dostał totalny opieprz od Profesora i natychmiast zawieźli dziewczynę na USG :)
    A jaki wynik usg nerek? był piasek i zastój?

Evas dobrej drogi i wracajcie szczęsliwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:42

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej...wrocilam. Jak pojechalam na IP to jak na zlosc wszystko odpuscilo, lekarz sprawdzil szyjke i najwazniejsze ze od tego napinania brzucha sie nie skraca, dalej mam brac nospe i scopolan. Skurczy na ktg nie bylo. Jezeli chodzi o lozysko to moze sie jeszcze przesunac od ujscia i mam byc spokojna. Pojawic sie na IP mam jak beda ewentualne plamienia czy krwawienia.

Dziekuje dziewczyny za zainteresowanie. Faktycznie wczoraj lepiej sie czulam, ale nie przesadzalam z chodzeniem wlasnie zeby nie miala problemu ;)

Taka juz moja natura ze macica walczy i juz.

Nam tez chyba tesciowie kupia wozek, a ciuszki, butelki itp. moji rodzice planuja i juz zamowili u kuzynki w stanach podobno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:14

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze że jest ok :-) Cieszę się :-)

Mucha lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jeszcze nie jest źle z moją pamięcią ;)
    dobrze, że wszystko ok :)
    ja znowu z nerwów mam taki tik, że językiem masuję bezwiednie dziąsło i potem mnie boli. staram się tego nie robić ale się zapominam a jeszcze te dziąsła teraz podatne na obrzęk... ehhh
    śpiąca pogoda dzisiaj a ja ze swoimi chłopakami idę kwestować - nie chce się jak cholerka ale mężowi obiecałam :)

Mucha lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki dostałam namiarki na wózeczek do 1500 zł. Koleżanka poleca.

http://allegro.pl/camarelo-carera-fotelik-parasolka-spiwor-gratisy-i3998460692.html
    Czy może słyszałyście coś o nim? wygląd całkiem sympatyczny i gondola 85 cm i jaki lekki.

Ja od 8 na nogach sprzątanie, segregacja i opłata rachunków.. A jeszcze chce szafe całą przerzucić. Uf...
    Jak chodzę to maluszek śpiocha jak usiądę- to się wierci i usypia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:46

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

http://allegro.pl/camarelo-carera-fotelik-parasolka-spiwor-gratisy-i3998460692.html
    Czy może słyszałyście coś o nim? wygląd całkiem sympatyczny i gondola 85 cm.
    Jak byłam w sklepie oglądać wózki to pani polecala ten właśnie model. Ze dobrze się sprzedaje i jest solidny. Pojezdzilam nim trochę i fajnie się prowadzi, łatwo składa i ma wszystkie potrzebne rzeczy.
    Tylko mi kolorystyka nie odpowiadała, i te kolorowe stelaże. Ale ogólnie całkiem przyjemny wózek. Lepiej się prowadził niż Tako.

AISAK lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kompletując wyprawkę znalazlyscie moze jakas fajną wanienkę? Taką z nakładką na wannę.
    Co sądzicie o tej? Biała mi sie podoba, ma termometr i jest do niej stelaż na wannę.

http://sklepmati.pl/wanienki/1060-ok-baby-wanienka-onda-z-termometrem.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 12:28

• AISAK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika- co za stefan ci w głowie siedzi aaa? ;) (chodzi o stelaż^^)

My kupujemy normalną- taką na dłuższy czas. Bez termometru. Ewentualnie foczkę z przyssawkami do kupimy.

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisAK - to słownik w tablecie takie psikusy robi :))koleżanki "mamuśki" mówiły, że te z nakładką wbudowaną lepiej się sprawdzają dla maluszków od tych z nakładką doczepianą, ale wiadomo, co mama to opinia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 12:31

AISAK lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, widziałam te wanienki na żywo i wyglądają całkiem przyzwoicie. Są wykonane z solidnego plastiku. No i wielki plus za to że można na wannę je zamontować.

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

Czy może słyszałyście coś o nim? wygląd całkiem sympatyczny i gondola 85 cm i jaki lekki.

Ja od 8 na nogach sprzątanie, segregacja i opłata rachunków.. A jeszcze chce szafe całą przerzucić. Uf...
    Jak chodzę to maluszek śpiocha jak usiądę- to się wierci i usypia:)
    Jeździłąm tym wózkiem w hurtowni tam był tańszy bo 3 w 1 kosztował 1300 zł - fajny jest lekka gondola, i dobre amory lepszy niż tako on jest na równi z tym co ja kupiłam tylko że mój jest cięższy.

AISAK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam uff poczytałam trochę od czwartku wieczora się nazbierało. U nas powiedzmy ok tzn.krawiak nadal jest ale już nie 11 cm tylko 9.6 cm szyjka 23m

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Witam uff poczytałam trochę od czwartku wieczora się nazbierało. U nas powiedzmy ok tzn.krawiak nadal jest ale już nie 11 cm tylko 9.6 cm szyjka 23m
    No to dobrze że się zmniejsza, dużo odpoczywaj i będzie ok :-)

monalisa lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMaleństwo nie ujawniło płci niestety. Waga zdziwiła mnie i gin również robila 3 razy pomiary 1069 gr, gin powiedziała ze to po tacie takie duże :)) ale zawsze bylo o tydzień większe niz z obliczeń @. No i niestety leżeć leżeć i raz jeszcze leżeć , juz mnie biodra i barki bolą :( ale czego nie robi się dla dziecka.
    Nataliak nie martw się na zapas. Ja po raz pierwszy się nie stresowalam bo po raz pierwszy tak na 100% pilnowalam się i zgodnie z zaleceniami leżałam i dlatego szłam bez strachy ze może byc coś nie tak.
    Martynika trzymaj się i nie spiesz do domku

bontbhr.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ