MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPo wizycie,mieszane uczucia.
Franek ofkors na początku badania odwrócił się do nas tyłkiem, przytulił się do mojego kręgosłupa i nie pokazał mi nawet buźki, za to jajkami ładnie wymachiwał. Jest w położeniu podłużnym-główkowym, ale wiadomo że ma jeszcze czas żeby tą pozycję zmienić 10 razy. Waży równy 1 kg. Szyjka macicy długa na 43 mm, czyli się wydłużyła bo pocżątkowo miała 36 mm, łozysko ma II stopień dojrzałości.
Gin powiedziała że trzeba obserwować układ kielichowo-miedniczkowy, bo na razie jest na granicy dobrego i złego, do 7 mm jest prawidłowy w 2 trymestrze, do 10 mm w 3 trymestrze, a Franek ma 7,6 mm a ja jestem prawie obiema nogami w 3 trymestrze, więc już sama nie wiem co mam myśleć. Dodatkowo to piekielne łożysko 11 mm od ujścia szyjki macicy, od połówkowego znów się obniżyło (było 2 cm od ujścia w 20 tc). Te badania robiono mi na innym sprzęcie niż wszystkie prenatalne, bo też wizyta nie w Medicover tylko u drugiego lekarza w gabinecie,mam nadzieje że ostatnie badanie usg prenatalne na tym samym sprzęcie co poprzednie 2 badania w szpitalu MC wyjdzie ok.
Ale oczywiście już załapałam schizę i doła, głębokiego jak Rów Mariański, jest mi smutno i w ogóle źle. Gin jeszcze na moje zapytanie odnośnie tego układu kielichowo-miedniczkowego czy się leczy w życiu płodowym odpowiedziała- po prostu zakańcza się ciąże. Gin sama w ciąży jest a tak mnie zdołowała ta wizyta że kolejne dni będę miała zwalone na maxa, chyba powinna wiedzieć jak się obchodzić z ciężarnymi żeby nie martwić zanadto jak nie ma potrzeby, ale widać dziś miała kiepski dzień. Chyba zostanę przy 1 jednym lekarzu tym w MC bo już głupieje.
źle źle źle a więc idę spać i podołować się pod kołdrąWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 20:43
-
nick nieaktualnyNatalia a co to ten układ kielichowo-miednixkowy? To cos z nerkami ? Nie stresuj sie, wlasnie najgorzej jest jak sie dziecko bada na rożnych sprzetach, tez tego doświadczyłam. Więc moze rzeczywiście korzystaj w 1 miejscu, żeby sie nie denerwować.
Nie smutaj sie juz, tak naprawdę nie mialas żadnych złych wieścimały ma kg! Super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 20:50
-
nick nieaktualnytopa42 wrote:Natalia nie martw się na zapas - wszystko będzie dobrze :-)A może umów się do innego lekarza i to jeszcze sprawdź ?
Poczekam do 3 badania usg, na tym samym sprzęcie co wcześniejsze 2. Jak umówie się do kolejnego lekarza to zeschizuje do końca bo już nie będę wiedziała co myśleć a co gorsza kogo słuchać i które pomiary są ok a które nie bardzo.Nie wiem w którym tygodniu te usg będę miała ale nic nie zrobię, nie pomogę ani sobie ani Frankowi bo po prostu się nie da.
Wiem że sprzęt usg sprzętowi usg nie równy, także poczekam na ten najlepszy,mam nadzieje że niebawem lekarz da mi skierowanie na ostatnie prenatalne które mogę mieć już robione od poniedziałku.
Weronika no właśnie tak zrobię, wyszłam z tego gabinetu taka wściekła że myślałam że pozabijam wszystkich. Zachciało mi się mieć dwóch lekarzy prowadzących ciążę,ah zachciało. Czasami człowiek potrafi przedobrzyć. Ten UKM to od nerek system kanalików, który jeśli jest powiekszony może prowadzić do wodonercza. Wszystkie pomiary jak dotąd były ok, nerki są prawidłowe itd.
Niby nic złego ale też mnie martwi to łozysko, przez nie leżakowałam dość długo w grudniu, miałam potężne krwawienia, w tym tc już raczej nie ma za wielkich szans żeby się podniosło
Taaak kg jestduży chłopak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 21:04
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Poczekam do 3 badania usg, na tym samym sprzęcie co wcześniejsze 2. Jak umówie się do kolejnego lekarza to zeschizuje do końca bo już nie będę wiedziała co myśleć a co gorsza kogo słuchać i które pomiary są ok a które nie bardzo.Nie wiem w którym tygodniu te usg będę miała ale nic nie zrobię, nie pomogę ani sobie ani Frankowi bo po prostu się nie da.
Wiem że sprzęt usg sprzętowi usg nie równy, także poczekam na ten najlepszy,mam nadzieje że niebawem lekarz da mi skierowanie na ostatnie prenatalne które mogę mieć już robione od poniedziałku.
Weronika no właśnie tak zrobię, wyszłam z tego gabinetu taka wściekła że myślałam że pozabijam wszystkich. Zachciało mi się mieć dwóch lekarzy prowadzących ciążę,ah zachciało. Czasami człowiek potrafi przedobrzyć. Ten UKM to od nerek system kanalików, który jeśli jest powiekszony może prowadzić do wodonercza. Wszystkie pomiary jak dotąd były ok, nerki są prawidłowe itd.
Niby nic złego ale też mnie martwi to łozysko, przez nie leżakowałam dość długo w grudniu, miałam potężne krwawienia, w tym tc już raczej nie ma za wielkich szans żeby się podniosło
Taaak kg jestduży chłopak
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:No tak lożysko juz nie zmieni miejsca, ale to czymś grozi? Naprawdę jest tak nisko?
nutka, evas lubią tę wiadomość
-
Cześć
U mnie intensywny dzień. Synuś skończył dziś 2 latka. Narobiłam się, ale urodzinki się udały- malutki był w 7 niebie i zasnął natychmiast po założeniu mu piżamki ( nadmiar wrażeń)
No i zaczęłam dziś 7 miesiąc ciąży:)NataliaK, Galanea, Agusia2312, MagdaO, weronikabp, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
evas wrote:Martynika dodałaś listę i tak patrzę, że sporo mam się nie udziela. Dawno nie widziałam MagdyO, Kambel, Hanki i Limerikowo - ciekawe co u nich słychać?
Ja jestem, jestemU mnie wszystko ok, podczytuje Was jak znajdę chwilę, ale że intensywnie szykujemy się do turnusu rehabilitacyjnego z Zuzką i dodatkowo pakuję swój cały dobytek z dołu w przygotowaniach do remontu, to wolnego czasu mam strasznie mało
Ale duchem cały czas jestem z Wami
Galanea, NataliaK, Paulina1986, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NataliaK wrote:Jak bedzie w takim tempie schodzic na dol to zasloni ujscie szyjki, w koncu jest tylko 11 mm od niej. A to sie rowna bezwarunkowe cc a do porodu lezenie i lezenie bo jak sie nie lezy i nie oszczedza to wtedy jest krwawienie baaardzo duze. W grudniu jak tam mialam to juz myslalam ze to koniec, mozna sie przerazic taka iloscia krwi. Ale spokojnie,to tylko dziadowe usg, ktore napewno sie pomylilo w swoich obliczeniach a ja nie mam co sie przeciez martwic bo za chwile bede miala ostanie prenatalne i przeciez bedzie wszystko dobrze...
Tak właśnie będzie!Kochana nie martw się!
A mi już nerwy przeszły.Taka ilość tego śluzu już się nie powtórzyła, więc to pewnie przez to chodzenie i trzymanie siku.
Mały dokazuje i z każdym kopniakiem kocham go jeszcze bardziej!
evas lubi tę wiadomość
-
Jestem w szpitalu,zostawią mnie mniej więcej do wtorku,takie samo postępowanie jak u Weroniki,już leżę pod kroplówką.Z jednej strony cieszę się,że wszystko sprawdzą od A do Z
,z drugiej strasznie smutno mi bez męża.Wiezie mi właśnie rzeczy,bo głupia nie spakowałam torby.
-
Na Inflanckiej poważnie podeszli do sprawy,nikt mnie nie olał,o nic nie musiałam się prosić,sympatyczny personel.Poza tym mają piękne sale i nowy sprzęt,po prostu jest miło.Mam też fajną koleżankę z sali,23 tydzień,krwawiła mocno po stosunku,jest od dzisiejszego rana.To chyba tylko otarcie,bo z badań nic jej nie wyszło,ale też będzie tu do poniedziałku.
U mnie już druga kroplówka idzie,tym razem z elektrolitami,popędzam ją wzrokiem,bo strasznie chce mi się spać.Nie żałuję,że przyjechałam,choć jak mąż przyszedł z torbą i zaraz musiał sobie pójść,to łezka mi się zakręciła w oku,ale są inne priorytety.
Lekarz mnie opitolił,że nie miałam w ciąży robionego badania na grupę krwi(to tak a propos tego,o czym dziś rozmawiałysmy),powinnam mieć przy sobie oryginał nawet jak ją znam,więc zadbajcie o to,żeby to mieć.Mi zrobią tu jutro rano i już będę miała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 22:38
weronikabp, evas lubią tę wiadomość