X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówcie o leniu... cały najbliższy tydzień czeka mnie segregowanie, przygotowywanie i pakowanie rzeczy do przeprowadzki. Zrobiłam już 1/3 szafy i połowę biurka. Zapełniłam 60L worek na śmieci niepotrzebnymi papierami. Reszta leży na wierzchu i nie wiem, co z tym zrobić, a jeszcze szuflady... no, masakra.

Jutro odkurzanie i pakowanie książek. Nie do wiary, że na 20m2 zgromadziliśmy przez prawie 4 lata tyle szpargałów, kurzołapów i bzdetów. Już mnie od tego głowa boli. Mąż wróci za godzinę, chyba go wyciągnę na szybki spacer... na loda do Maca :D.

evas, Agusia2312, weronikabp, maggda, Limerikowo lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też próbowałam swojego wyciągnąć na lody do Maca, ale się nie dał. Powiedział że dopiero wieczorem będzie miał czas :( a ja bym już chciała teraz :(

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja też próbowałam swojego wyciągnąć na lody do Maca, ale się nie dał. Powiedział że dopiero wieczorem będzie miał czas :( a ja bym już chciała teraz :(
    a w lodówce jakieś są kochana?
    ja ma ostatnio zawsze waniliowe haagen dazsy, uwielbiam ;)
    a ja cieszę na jutro, będą ur i imieniny Teściowej, dziś wpadliśmy do Niej na chwilę, to robiła takie pyszności, że mi ślina do ziemi poleciała :) także jutro błogie lenistwo i obżarstwo.
    Wklejam Wam link, jeśli ktoś nie widział MUSI to zobaczyć, czad :)
    https://www.youtube.com/watch?v=TpaQYSd75Ak

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajebiste :D. Szkoda, że potem wymiany zdań nie rozumiem, ale reakcje boskie :D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Zajebiste :D. Szkoda, że potem wymiany zdań nie rozumiem, ale reakcje boskie :D.
    zachwycali się nią, byli wzruszeni, Ona powiedziała ze czeka teraz na tel od Papy Francesco, gdy ją zapytali czy ma zgodę Watykanu :)

Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe miny bezcenne :) super, że miała odwagę :)

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, uwielbiam takie wyluzowane duchowne towarzystwo :). Papa Francesco też jest przecież wyluzowany, a niektórzy się ciągle zachowują jakby kij połknęli. Bomba! :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Aisak jakie ciasto robiłaś bo ja się zastanawiam jakie jutro zrobić bo mąż się upomina o coś słodkiego :/ Ja dzisiaj mam takiego lenia ze szok może to od pogody?

Ciasto z kakaem i jabłkami. Wychodzi jakby wilgotny piernik z duza ilością jabłek. Pycha . Został juz tylko wąski pasek. Przepis krążył po forum, ostatnio prosiłam o niego w czwartek- przepisik gdzieś tam jest.
    Brat za to robił wczoraj rafaelo z krakersów, 2 budyni, 1masla i wiórek. Szybkie są to ciasta.

nutka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, później poszukam na forum teraz biorę się za robienie pizzy na wczesna kolacje :P

AISAK lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a w lodówce jakieś są kochana?
    ja ma ostatnio zawsze waniliowe haagen dazsy, uwielbiam ;)
    a ja cieszę na jutro, będą ur i imieniny Teściowej, dziś wpadliśmy do Niej na chwilę, to robiła takie pyszności, że mi ślina do ziemi poleciała :) także jutro błogie lenistwo i obżarstwo.
    Wklejam Wam link, jeśli ktoś nie widział MUSI to zobaczyć, czad :)
    https://www.youtube.com/watch?v=TpaQYSd75Ak
    Niestety w zamrażarce mam tylko mięsko i kostki lodu :( ale moi panowie byli w sklepie i zakupili ciasteczka, i moją ulubioną czekoladę miętową. Zrobili kawkę z mlekiem i spędziliśmy miło czas :D

weronikabp, AISAK lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi kochane czy macie w ciazy jakies chore zachcianki?
    Bo do mnie np. Przemawia cif o zapachu cytrynowym i gąbki.. cifa jesc a gąbki gryzc xD nie,nie naprawde jestem normalna,chociaz pewnie po przeczytaniu tego postu wiekszosc uzna ze nie bardzo :D

AISAK lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ło matko;P Tylko się nie skuś na ten cif;P

Ja też robiłam dziś to wasze ciasto.:) Znajoma zadzwoniła, że będzie za godzinę i szybko ukręciłam.:) Smaczne jest;)

A na lody też mam chęć... mmm a w lodówce tylko gruszkowe- niewypał jakiś :P i takie na patyku ale owocowe, nie śmietankowe...:(

I burza idzie do nas chyba. Już dwa razy błysnęło i zagrzmiało.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie dziś też zaliczony lód :-) Pychotka. Taka śliczna pogoda że aż chce się siedzieć koło domu :-) mąż porobił porządki koło domu ja wywietrzyłam pościel i posiedziałam na słoneczku.
    Tez upiekłam ciasto ale taką wilgotną babkę z kakao - szybka a pyszna.

AISAK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że nie tylko ja uwielbiam waniliowe :-) Dzidzia mało ruchliwa dziś :-( Idę zjeść marchewkę :-) zawsze po niej szaleje

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś studniówka ;)
    co do boleści krocza-mnie też tak dziwnie pobolewa, ostatnio na wizycie gin powiedział, że te okolice spuchnięte. i zaczęły się bóle w okolicach żeber.
    też się stresuję szyją, Wy macie za niedługo wizyty, ja dopiero za 3 tygodnie.
    i jak tu wytrzymać do tego czasu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 19:27

weronikabp, AISAK, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Natalia ło matko;P Tylko się nie skuś na ten cif;P

Ja też robiłam dziś to wasze ciasto.:) Znajoma zadzwoniła, że będzie za godzinę i szybko ukręciłam.:) Smaczne jest;)

A na lody też mam chęć... mmm a w lodówce tylko gruszkowe- niewypał jakiś :P i takie na patyku ale owocowe, nie śmietankowe...:(

I burza idzie do nas chyba. Już dwa razy błysnęło i zagrzmiało.

Hyhyhy no wlasnie wiem chociaz tak ladnie pachnie... pytalam sie lekarza,czy moze mam jakies niedobory,ale wyniki ok, stwierdzil ze ja to pikus jeszcze,kiedys mial pacjentke ktora miala schize na punkcie gryzienia gabek,jakies sklepy z chemia musiala omijac bo slina ciekla jej do pasa :D

• nutka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zrób sobie lemoniadę?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, możesz na liście wykasować słowo "prawdopodobnie", bo potwierdziło się, że pod serduchem noszę córeczkę :-)

weronikabp, Martynika, monalisa lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o zachciance na ziemie z doniczki lub krede-lol:)

ja nie miałam nic takiego- tylko na wybrane jadalne rzeczy:)

NataliaK lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    To może zrób sobie lemoniadę?

hahahahaha wierzę że pomoże ;-)

Aisak, ziemia z doniczki... hmmm dobry pomysł, dobrze że nie mam za wiele kwiatków ;-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 19:39

AISAK lubi tę wiadomość

‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ