MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Mąż mnie zabrał na spacer po tym całym sprzątaniu, rany, jest taki cudowny, ciepły wieczór. Odetchnęłam, wyluzowałam się i kupiłam w Lidlu TRUSKAWKI i BORÓWKI
. Idę jeść przy x-factorze
.
LISTA AKTUALNA:
Paula222 – 23 lata, Olsztyn, 20, 22 maja – chłopiec
leniuta29 – 31 maja – dziewczynka
Limerikowo – 34 lata, Irlandia, koniec maja/początek czerwca - dziewczynka
vikus001 – koniec maja/początek czerwca – dziewczynka
Bankierka – 29 lat, 2 czerwca – chłopiec
MagdaO – 29 lat, woj. Pomorskie, 2 czerwca – chłopiec
NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwca – chłopiec
Martynika – 25 lat, Warszawa – 4 czerwca – chłopiec
Judi2014 – 4 czerwca – chłopiec
czekajajaca – 30 lat, Kraków, 5 czerwca – dziewczynka
fler – 28 lat, okolice Krakowa, 5 czerwca – dziewczynka
MonikaS – 30 lat, 5 czerwca – chłopiec
mamablizniat:) – 6 czerwca – chłopiec x2
karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca – dziewczynka
Edyta84 – Mazury, 10 czerwca – dziewczynka
AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – dziewczynka
Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – dziewczynka
kambel – 22 lata, 12 czerwca – dziewczynka
Nalka – 23 lata, Gdańsk, 14 czerwca - dziewczynka
Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – chłopiec
azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca - dziewczynka
monalisa – 35 lat, Poznań, nr tel.: 502-061-997, 14 czerwca – dziewczynka
Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka
nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – chłopiec
weronikabp – 37 lat, Warszawa, 17 czerwca – dziewczynka
Elka:) – 25 lat, Małopolska, 18 czerwca – chłopiec
Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec
Niesforna – 29 lat, Warszawa, 19 czerwca - chłopiec
Karolajn – 22 czerwca
onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, 22 czerwca - dziewczynka
eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwca – chłopiec
sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca - dziewczynka
Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – dziewczynka
Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – dziewczynka
alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwca - chłopiec
Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – dziewczynka
ivv – 33 lata, 25 czerwca – dziewczynka
Agusia2312 – 23 lata, 25 czerwca – chłopiec
Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – dziewczynka
goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka
000kar000 – 27 lat, 26 czerwca – chłopiec
excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwca – chłopiec
monaaa - Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – chłopiec
evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – chłopiec
Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, 29 czerwca (lub 6.07)
Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwca – chłopiec
maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – dziewczynka
WIEK, MIASTO/REGION, DATA PORODU, PŁEĆ
-
NataliaK wrote:Dziewczyny powiedzcie mi kochane czy macie w ciazy jakies chore zachcianki?
Bo do mnie np. Przemawia cif o zapachu cytrynowym i gąbki.. cifa jesc a gąbki gryzc xD nie,nie naprawde jestem normalna,chociaz pewnie po przeczytaniu tego postu wiekszosc uzna ze nie bardzo
Ella właśnie urodziła córeczkę! Tzn. Pani mamut z epoki lodowcowej.
Aa.. moje dziecko ma ADHD. Już nie wiem co mam z nią robić..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 21:40
-
Nie było mnie tu od rana i znów nadrabiać co było
Dziś przeżyłam mega stres... Dziś w nocy po godz 1 odeszła z tego świata moja babcia
Byłam na mieście, spiął mi się brzuch i dostałam takich bóli, w domu dłuższy czas macica była spięta ale już jest ok... ehmonalisa lubi tę wiadomość
-
Paula współczuję...
przepraszam, że w takim momencie z pierdołą wyskakuję...ale...
ostatnie dwa dni mało się odzywałam bo się wkręciłam mocno w szydełkowanie. dzisiaj skończyłam czapkę mojemu synkowi. zaraz wkleję fotki jak wyszła
tak z przodu, zaraz cyknę z boku ale już nie na synku bo śpi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 22:07
weronikabp, Nalka, nutka, Limerikowo, AISAK, Tusia84, evas, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Już teraz ogólnie jest ok, babcia chorowała więc cóż trzeba było się tego spodziewać, ale jednak tak przykro że jej już nie ma i nie będzie
No i jeszcze teraz każdemu się tłumaczyć że na pogrzeb nie idę, ogólnie nie chce takich emocji w ciąży przeżywać, a weź tu każdemu się tłumacz co i jak
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
jasobie wyszukałam filmiki na youtubie a pełno tam tego i tak krok po kroku się uczę
zawsze lubiłam takie manualne zajęcia, swego czasu robiłam biżuterię... lubię tak się grzebać
szydełkowanie to mi Nutka podsunęła
mam jeszcze na oku taki wzór z kwiatków - kupiłam nawet specjalnie do tego włóczkę taką wielokolorowąmuszę skończyć kocyk i bucika dorobić bo mnie ta czapka odciągnęła - ciepło się zrobiło i okazało się, że synek ma same zimowe czapy - potrzebował na gwałt coś lżejszego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 22:40
nutka, maggda lubią tę wiadomość
-
mnie pani w sklepie poinstruowała - powiedziałam jej, że chcę zrobić kocyk na szydełku i nie wiem co mi będzie potrzebne. wybrała mi włóczkę i odpowiednio grube szydełko
a jak na allegro patrzeć włóczki to mają oznaczenia jkie szydełko do tego trzeba
moja mama mówi, że na drutach łatwiej ale ja jakoś noe lubię ijedyną rzeczą jaką na rutach potrafię zrobić to szalik
mykam lulaćbranoc i do jutra
słodkich snów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 22:57
monaaa lubi tę wiadomość
-
Monika ja po drutach to zawsze paluchy miałam pokłute(czy pokłóte, cholera nie wiem, oba podkreśla). Więc nie za bardzo, ale kto wie, czy za tydzień mi się nie odmieni:P
Ja już wszystkie chyba możliwe robótki próbowałam, niestety szybko się nudzę;( Chociaż nie, nie robiłam biżuterii, choć miałam już w planach zamówić zestaw cały;) Ale szycie, szydełkowanie, haftowanie, druty, decoupage, kwiaty z bibuły, na swięta choinki z makaronu, torty angielskie, no wszystko;p Do tego śpiew, gra na gitarze, trochę pianina. Ale tak jak mówię-niestety często jest tak, że coś zacznę i po jakimś czasie mi się nudzi.;P Na razie z szydełkiem jest sukces, kilka rzeczy zrobiłam. Teraz muszę się wziać i skończyć zaczęty kocyk, bo już koleżanka złożyła zamówienie na bieżnik, a chcę jeszcze sobie zrobić narzutkę taką, nie pamiętam jak to się nazywa- wkładaną przez głowę, ale cienką na lato i jeszcze myślałam o kocyku w kolorach biel, krem, brąz do wózka. Bo ten teraz jest żywy dosyć
Paula bardzo mi przykro;(
Monaa idź do pasmanterii i powiedz pani, że chcesz jakieś włóczki i szydełko tak na ok 2-2.5 rozmiar szydełka. To jest fajny rozmiar na kocyk:) Później poszukaj na youtube filmik jak się robi kocyk- albo z kwadratowych elementów, albo zwykły po całości;) Łatwe;) Ja nie robiłam wiele lat nic, a teraz kilka filmików i już nieźle mi idzie myślę
Aisak- ja dzisiaj siałam zioła do doniczek, 5 dużych podłużnych i dwie duże ogromne. Ale do głowy mi nie przyszło, żeby skosztować ziemi;P
Za to dziś w sklepie naszło mnie pierwszy raz na kapustkę kiszonąWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 23:14
MonikaS, monaaa lubią tę wiadomość
-
Hej kochane:)
Wiadomosci z frontu szpitalnego ciąg dalszy. Skurcze wyciszone, ale wczoraj wynalezli kolejne rzeczy do kontroli. Bo badania podobno średnie, mocz kiepski, crp podwyższone (ale ja mam cale zycie crp ponad norme) teraz jeszcze brak tarczycy wziąć pod lupe..na sile chyba mi czegos szukaja. Caly dzien lecą mi kroplowki wiec jestem przywiązana do lozka..3 razy dziennie ktg. Do tego mam na sali dziewczynę ktora chrapie jak smok..i spać nie daje:( a rano pyta czy tez mi sie dobrze spalo..bo jej rewelacyjnie...ehh
A takie mialam piękne plany na weekend..a teraz nie wiem ile tu jeszcze posiedze...
Milej niedzieli życzę dziewczyny! Nie przemeczajcie się!Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Azi trzymaj się tam. Wszystko jest dla Waszego dobra.
nalka hehe- amatorka kredowa:)
niestety każdy musi kiedyś umrzec- wczoraj byli dziadkowie u nas i pytali jakie plany mamy, ze pomogą nam przy kupnie mieszkania- ze rodziców nie mam, ale dziadków mam żeby o tym pamiętać. Dziadkowie maja juz ok. 85lat, wiec chcieliby pozalatwaiac sprawy przyziemne. Ja i tak nie poproszę o pomoc, no ale ...
Ja też ciężkie mam noce ostatnio- budzę się często, teraz jeszcze częściej bo gardło przeszkadza..Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
MagdaO jak tam po obiadku wczorajszym malenstwo pokopalo?
Azi dobrze, ze sprawdzaja, dasz rade
Trzymajcie sie wszystkie i milego dnia, oby nie padalo i slonko swiecilo, zebysmy my i malenstwa sie wszyscy dobrze czuliWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 07:36
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Azi,ja tam z kroplówką spacerowałam
.W pewnym momencie już się tak przyzwyczaiłam do tego wieszaka,że był jak trzecia noga
.Na noc polecam stopery.Ja bez nich nie umiem zasnąć w obcym miejscu.Ale polecam nie gąbkowe,czy takie plastelinowe,a wielorazowe,w kształcie stożka,o takie:
http://www.narzedziak.pl/media/products/b99ac4aca763995e173126603fc8ed65/images/thumbnail/big_yato-stopery-yt-7454.jpg?lm=1375358611
Z nimi naprawdę nic nie słychać,nie trzeba ich formować,są łatwe w użyciu.Serio,wypróbowałam już chyba wszystkie "modele".
Trzymam kciuki za resztę badań!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 07:59
azi, Limerikowo lubią tę wiadomość