X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea przykre to strasznie :( trzymaj sie tam mocno.

Azi Ty tez sie trzymaj mocno.

Martynika kolory stelarza standardowe to czarny, bialy, srebrny i kosc sloniowa, sa jeszcze jakies specjalne edycje ale to juz drozsze np. zloty, czerwony.

Weronika nie wiem czy to mialas na mysli z fotelikiem, ale
    Pan nam powiedzial, ze niestety fotelik nie jest stabilizowany ze wszystkich stron jak jest tylko w pasy wpiety i jak ktos uderzy w tyl naszego samochodu to otwarta raczka zapobiegnie uderzenia dziecka twarza w oparcie bo zatrzyma sie na raczce (znow glupotka ktorej nie wiedzialam, ale jaka wazna, a najbezpieczniej to jest z baza isofix tylko to duzy koszt dodatkowy).

Ja mam dzisiaj jakis taki dzien ze mnie kregoslup pobolewa, ogolnie jakas taka "niepewna" sie czuje. Dobrze, ze jutro spotkanie z malenstwem :)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea to jest straszne, tyle się mówi ostatnio o takim traktowaniu w szpitalach, media nagłaśniają a ci dalej swoje. Moim zdaniem skarga za skargą powinna iść, nawet o byle pierdołę, bo tylko w taki sposób można z tym walczyć chyba. Może powiedz tej dziewczynie, że w razie czego potwierdzisz, ze wiele razy zgłaszała, gdyby zdecydowała się ona podać szpital do sądu (powinna!).

Muszka, kurcze ja jeszcze nie widziałam tych nowych stelaży a właśnie nam bardzo zależy na takim hamulcu. Nie orientujesz się czy można już je zamówić w internecie?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, mówiłyśmy dziewczynie, że powinna skargę złożyć, ale ona jest tak zrezygnowana, że machnęła ręką i powiedziała, że nie chce.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    a najbezpieczniej to jest z baza isofix tylko to duzy koszt dodatkowy).

Pisałam już o tym na III trymestrze. Jak ktoś ma nie najnowsze auto, to warto sprawdzić, czy w ogóle ma możliwość podpięcia tego isofixa, bo my np. w naszym Nissanie z lat 90tych nie mamy takiej opcji i w takim wypadku można tylko pasami.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka szczerze powiem, ze jak patrzylam w internecie to widzialam tylko te stare, a i w sklepie powiedzieli ze moze sie zdarzyc ze zamiast nowego przyjdzie stary, ale wtedy my mowimy, ze go nie
    Przyjmujemy bo chcielismy nowy i musi producent im ten nowy przyslac. A w swiecie dziecka cena jest atrakcyjna nawet, bo tylko ok 100 zl wyzsza niz w internecie z przesylka, a i reklamacje latwiej pozniej ewentualnie skladac. A i warto zamowic dentki do przednich kol na wszelki wypadek bo maja niestandardowy rozmiar, do tylnych podobno latwiej dostac dentke.

Martynika to fakt, ale facet w sklepie mowil, ze w autoryzowanym serwisie dorobili mu za 150 zl system isofix w starym samochodzie, za to jakas tam klientka w swoim samochodzie musialaby zaplacic 1000, a to juz bez sensu...podobno mozna dorobic w czesci samochodow tylko to caly czas kwestia kosztow no i zalezy od samochodu. Oczywiscie mozna tez jezdzic z fotelikiem wpietym w pasy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:21

Nalka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja mysle ze ona teraz to nie ma glowy do skladania skarg, ale moze jak troche sie uspokoji to jednak sie zdecyduje...a powiedz przewiezlo ja juz? To na 100% poczatek porodu, nie da sie jakos lekami jeszcze go zatrzymac? Wspolczuje jej bardzo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:25

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea jej co za rzeczy ! Coś strasznego, nie wyobrażam sobie jej cierpienia :( Ja bym chyba tych lekarzy tam rozniosła! :(

Ja dziś noc średnia, budziłam się kilka razy :/ Miałam fazę że Franek się nie rusza i już stres ale zaraz mnie przekopał... Nie wiem jakaś wrażliwa się robię :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Pisałam już o tym na III trymestrze. Jak ktoś ma nie najnowsze auto, to warto sprawdzić, czy w ogóle ma możliwość podpięcia tego isofixa, bo my np. w naszym Nissanie z lat 90tych nie mamy takiej opcji i w takim wypadku można tylko pasami.
    to prawda, trzeba to sprawdzić, my na szczęście w jednym aucie mamy, moje musiałam sprzedać, bo było typowo sportowe i nawet nie było mozliwości zamontowania fotelika :( cięzko mi było się z nią rozstać,bo była moja wymarzona, także teraz szukamy drugiego rodzinnego, chyba dziś sobie popróbujemy jak się instaluje bazę i fotelik :))

Galanea - to strasznie smutna historia kochana, nie denerwuj się, moim zdaniem jeśli nie będziemy zgłaszac takich historii to nic się w tym kraju nie zmieni :((

Galanea lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Już teraz ogólnie jest ok, babcia chorowała więc cóż trzeba było się tego spodziewać, ale jednak tak przykro że jej już nie ma i nie będzie :/ No i jeszcze teraz każdemu się tłumaczyć że na pogrzeb nie idę, ogólnie nie chce takich emocji w ciąży przeżywać, a weź tu każdemu się tłumacz co i jak :/
    Paula, wyrazy współczucia :(
    Wiem co czujesz Kochana. Moja babcia zmarła pod koniec października. Ja leżałam wtedy w szpitalu z zagrożoną ciążą. Też nie byłam na pogrzebie. Pojechałam tydzień później pomodlić się na jej grobie.
    Myślę, że kobietom w ciąży niepotrzebny jest taki stres. I nikt nie powinien mieć o to do Ciebie pretensji. Wiadomo pogrzeb bliskiej osoby to wielkie przeżycie, a nasze maluchy to odczuwają.

Paula222, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Pani w sklepie kilka razy akcentowała to, że trzeba do znudzenia wpinać i wypinać ten fotelik w samochodzie z odpowiednim wyprzedzeniem (znaczy się tatuś ma to przećwiczyć), bo najgorszym błędem, jaki można popełnić, to wziąć się za to dopiero, gdy się już dziecko i mamę ze szpitala odbiera :P.

Wtedy to NIGDY nie wychodzi i nie wiadomo co w co wsadzić, więc trzeba to przedtem robić tak często, żeby, gdy trzeba, poszło już odruchowo :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:44

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas dzięki, bo już miałam wyrzuty sumienia że źle robię... Ale najważniejsze zdrowie synka, tym bardziej że pogrzeb jest 130 km od mojego domu...

evas lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula każdy mądry zrozumie Twoją nieobecność a tak pojedziesz do Babci na grób w spokoju jak już będzie do tego gotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 12:02

evas lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:44

weronikabp, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Tak, przewieźli ją do drugiego szpitala, tam mają sprzęt dla wcześniaków. Podziwieli, że zrobią co się da, ale żeby nie robiła sobie nadziei, bo dziecko za małe, a jej już infekcja się wdała. Mimo wszystko trzymam kciuki, żeby skurcze minęły, wytrzymała ze 2 tyg i uratowali dzieciaczka.

Kurcze w takich sytuacjach czlowiek sobie uswiadamia jak wazny jest kazdy tydzien, niby te 7 dni to krotko, a moze zawazyc na zyciu!!!

Galanea, maggda, AISAK lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea współczuje tej dziewczyny, że jej nie pomogli w nocy :(

Azi dasz rade :)

U nas dzis szaro, ponuro i momentami pada:) A my sie szykujemy i jedziemy do teściów :) Miłej niedzieli mamuśki :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ci nasi lekarze powinni jeszcze raz się zastanowić po co poszli na medycynę a piguły tak samo i nauczyć się empatii.

skandal kobieta leży w szpitalu mówi ze coś jest nie tak to te w dupie to maja :/ bo im pewnie spać się chciało a nie ratować

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, niestety, poza testami z wiedzy powinni mieć testy na empatię.

Tak samo jak miałam kroplówkę na noc zakładaną - jednej nocy położna przychodziła i sprawdzała, czy się kończy, czy już cała zeszła i na śpiocha mi ją odpinała, a kolejnej nocy czekałam, aż inna przyjdzie, ani razu do mnie nie zajrzała i sama wędrowałam z tym wieszakiem, żeby mi odpięła.

To spała rozłożona w fotelu z kołdrą i poduszką, chyba była niezadowolona, że ją obudziłam :>. A powinna sprawdzać tę kroplówkę, bo gdyby do żyły dostała się bańka powietrza, to byłby problem. W ciągu dnia mi kazały wołać, gdy jeszcze trochę zostawało na dnie i wtedy już wymieniały, w nocy nie były takie skrupulatne (przynajmniej nie wszystkie).

• Modelka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Tam też Ci odpisałam - jest tzw. easy base 2, do montowania w samochodach bez isofixa :)

A w ogóle to wczoraj byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch i serdecznie polecam wszystkim - i z mężami trzeba iść. Pierwsza część była o prawidłowym montowaniu fotelika w samochodzie i postaram się tutaj to jakoś w punktach wypisać, może którejś się przyda:
    --> pasy w foteliku zapinamy ciasno, by pasa nie dało się uszczypnąć,
    --> dziecko w foteliku powinno nie mieć na sobie zbyt wielu warstw materiału, bo podczas zderzenia zachowają się one tak, jakby pasy były za luźne
    --> najbezpieczniejsze miejsce to środek tylnej kanapy (bo dużo zderzeń jest bocznych), jak się nie da zamontować na środku, to obojętne, czy za kierowcą, czy za pasażerem
    --> zwróćmy uwagę na tylne szyby w samochodzie: jeśli nie mamy klejonych, to albo fundujemy sobie specjalną folię na szybę, albo chociaż kupujemy zwykły taki ochraniacz od słońca. Jak szyba pęknie, to kawałeczki nie polecą dziecku na twarz
    --> rączka w foteliku musi być podniesiona - dodatkowo chroni ona dzieciaczka, szczególnie jak fotelik montowany jest jedynie pasami!
    --> dziecko powinno jak najdłużej jeździć tyłem do kierunku jazdy, dlatego na to trzeba zwracać uwagę przy kupnie w drugiego fotelika (tego od 8-16 kg)

A jeśli chodzi o warsztaty z pierwszej pomocy, to najlepiej się na jakieś zapisać, ale na stronie Bezpieczny Maluch na FB są podobno filmiki, to chociaż tak się można dokształcić. A NAPRAWDĘ WARTO!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 13:44

Martynika, eta, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea straszne dla tej rodziny, nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. No i kurcze przykro mi ze musiałaśto przeżyć.
    Paula moj dziadek zmarl 8.02 , a kuzyn 13.02 i nie bylam na zadnym pogrzebie, przezylam strasznie ale pozgnalam ich za życia i zanim uniwersum ich zabrało. Napewno zrozumieją rodzina i przybyli na ceremonię. Jak tylko urodze to pojade na cmentarz zapalic znicze , wszystkim mam w jednym grobowcu wiec nie bede musiała odjeżdżac mij tata tez tam leży i dawno nie byłam o 1.11.

Ok , a teraz optymistyczne informacje mojego m koledze dzis o 5.30 urodzila się córeczka waga 4,680kg i 58 cm sn , nacieta oczywiście :) kupilam pajacyka na 58 cm ale przy tej wadze to mam obawy ze sie zmieści coz zostawię dla mojej córki , a jutro pośle m po większy :)
    Baze isofix zamontujesz w autach powyżej 2004roku no chyba ze w francuskich autach to od 2003 roku tak mi mowila koleżanka z marketu z wózkami , my w obu autach mamy wiec spoko

Limerikowo, Martynika lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelko z jednym się tylko nie zgodzę- najgorsze jest miejsce za kierowcą na fotelik. Tylko jak nie mamy innego wyjścia to powinniśmy montować tam fotelik.
    + jeśli chcemy zamontować fotelik z przodu to trzeba pamiętać o wyłączeniu poduszki powietrznej u pasażera.

Ja od kilku dni źle śpię- bolą biodra i jedno kolano. Co dziwne jak chodzę to kolano mnie nie boli a w nocy tak. Do tego milion razy wstawanie do toalety i napić się.:( Się wymęczyłam:P

Tak się mówi, że z isofixem to drogo wychodzą foteliki, ale zobaczcie:
    - wózek jedo fyn 2w1 kosztuje ok 1500
    - wózek ten sam 3w1(z fotelikiem) koszt 1900-2000
    - fotelik Recaro(bardzo dobra firma) w tej chwili można kupić w promocji już za 630zł razem z bazą isofix. My kupiliśmy za 700, ale już od 630 są róże kolory.
    Wychodzi nam 100-200zł więcej. Czy nie warto zainwestować w bezpieczeństwo swojego dziecka? Dla mnie warto;)

Limerikowo, Martynika, eta lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ