X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stara, ugotujesz się w tym w czerwcu :). Szukaj wersji summer :D.

No i tutaj jest góra taka, jak mi nie odpowiada, tzn. odpinana i wyciągasz cycka w całej okazałości. Wolę takie dyskretne "dziury", że ten cycek nagle nie wiadomo skąd wyskakuje i szybko się chowa ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 16:17

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Stara, ugotujesz się w tym w czerwcu :). Szukaj wersji summer :D.

Hahaahaa moze faktycznie masz racje :D:D:D

Cos w ten deseń :Dhttp://allegro.pl/pizama-do-karmienia-zyta-italian-fashion-s-xxl-i4018898814.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 16:17

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, jakie ten sprzedawca ma tanie rajstopy ciążowe!

Znaczy się ten poprzedni z opcją "zimową" :). A ta zyta fajna :). Tylko znowu te guziczki. Ale do domu bym sobie taką kupiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 16:20

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Wow, jakie ten sprzedawca ma tanie rajstopy ciążowe!

Ja w ciazy mialam tylko raz rajstopy i to przez 5 minut zakladania... dalam za nie 80 zl i w trakcie sie porwaly jak probowalam w nie wsadzic swoje 4 litery. Stwierdzilam, ze cala ciaze po tym traumatycznym przezyciu przechodze bez rajstop :D

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    A ja z innej beczki - zaczęłam sobie szukać koszulek do szpitala i wszystkie są takie... mamuśkowate... Nic mi się nie podoba... A wiem, że jak założę na siebie coś mamuśkowatego, to się będę źle czuła po prostu... BLEH!
    ja kupiłam z alles i są super i nawet sexi, polecam :)
    http://sklep.alles.pl/produkt,sawanna-koszulka,567.html
    http://sklep.alles.pl/produkt,mama-rene-01-koszulka,207.html

kupiłam na allegro, tam są dużo tańsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 16:37

NataliaK, Modelka lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co a ja właśnie miałam pisać, że mam w domu kilka takich koszulek nocnych na ramiączkach coś jak ta z Alles co Weronika wkleiła tą drugą i one nie są niby typowo ciążowe czy do karmienia ale z racji tego że są na ramiączkach to nie ma problemu z wystawieniem piersi do karmienia.. a że rodzimy w czerwcu to będę w nich właśnie spała..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu i słusznie, gdybym takie miała to bym nie kupowała tych do karmienia, ale ja podobnie jak dziewczyny nie cierpię koszul, koszulek nocnych, więc nic nie miałam, te z alles są naprawdę fajne i czuję się w nich dobrze, kobieco. Od położnej wiem,że bardzo ważne jest wietrzenie zarówno krocza jak i piersi w pierwszych dniach i tyg po porodzie, więc piżama odpada zdecydowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 17:17

Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładne są, ale chyba wezmę te, do których link wcześniej wkleiłam, bo ta "dziura" na cyca mi się podoba :). Nie wiem, jakie warunki będą w szpitalu, czy w czasie karmienia nie zwali mi się do sąsiadek trzech tatusiów, teściowe i wujek z dziadkiem, więc odpowiada mi taka opcja, że wystawiam tylko kawałeczek cycucha i prawie nie widać, że się karmi :).
    O tym mówię dokładnie:

karmienie350x350.jpg

No, a z odpinanymi od góry, to już trzeba wyłożyć mleczarnię.

evas lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz patrzę a tak piszę zaczęłaś 7 miesiąc :-) heheheh dziwne to ovu przecież do czerwca jeszcze trochę czasu jest :-) Panika :-)

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja za tydzień zaczynam 8... nie ogarniam.

Natalia, ale właśnie ten sprzedawca, od którego piżamę wrzuciłaś najpierw ma rajty za 9.90 :). I ja bym sobie grube wzięła, nie takie cieniutkie, to może tak szybko nie pójdą ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Bardzo ładne są, ale chyba wezmę te, do których link wcześniej wkleiłam, bo ta "dziura" na cyca mi się podoba :). Nie wiem, jakie warunki będą w szpitalu, czy w czasie karmienia nie zwali mi się do sąsiadek trzech tatusiów, teściowe i wujek z dziadkiem, więc odpowiada mi taka opcja, że wystawiam tylko kawałeczek cycucha i prawie nie widać, że się karmi :).
    O tym mówię dokładnie:

karmienie350x350.jpg

No, a z odpinanymi od góry, to już trzeba wyłożyć mleczarnię.
    sa plusy i minusy :) tu się łatwo pobrudzić mlekiem a plamy po mleku podobnież śmierdzą, więc koszulka zaraz do prania :) ale dobrze, że mamy do wyboru do koloru, każda weźmie to co jej pasi bardziej :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i wiecie co nie ubierajcie do porodu koszulki którą sobie kupicie do karmienia czy innej full wypas bo najczęściej ta koszula nie nadaje się już do niczego innego jak do wyprania lub wyrzucenia.. kładą Wam dziecko zaraz po urodzeniu i często jest ona poplamiona krwią i wszystkim tym co związane z porodem.. więc nie ma się co stroić.. ja zaraz po porodzie jak odleżałam swoje i mogłam wstać to poszłam pod prysznic i wtedy się przebrałam..a koszulę z porodu dałam mamie i mówię, żeby wyrzuciła oczywiście nie zrobiła tego tylko wyprała ją i moja siostra później w niej też rodziła pierwsze swoje dziecko :)

ale nie wyglądała ciekawie.. a też się wystroiłam bo nie pomyślałam przy pierwszym dziecku, że tak będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 17:25

weronikabp, NataliaK, Martynika, Modelka, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika i ja tez 8 ;-)
    Nie,ja mam taka traume po tych rajtuzach,ze nie wiem kiedy zaloze :D jak je podarlam to siedzialam na lozku z pol godziny i ryczalam hahaha bardzo donośnie,az sie zaciagalam,maz przylecial i oczywiscie na moj widok... smiech :D

Weronika,wlasnie wieeem ze nie mozna w pizamce,a szkoda bo ja naprawde bede czula sie jak golas,jeszcze do tego pewnie bedzie noga a'la albinos biel az razi... mmm:D

PLAMY Z MLEKA SMIERDZA?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 17:27

weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tusia, słuszna uwaga, już mam taką jedną ;)
    Natalia tak słyszałam, ale nie wiem ;) nie wąchałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 17:34

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam ze śmierdzą ale czy serio to nie wiem z drugiej strony nawet takim mlekiem od krowy jak zalwjesz sie to śmierdzi wiec chyba to prawda :) a co do koszuli tl do porodu lepiej wziąć jakaś stara lub koszulkę męża bo pózniej to do niczego sie nie nadaje tak moj ginek mówi :)

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    My dopiero z mężusiem wróciliśmy po weekendzie u teściów :-) Było nawet ok, oprócz tego, że siostrzeniec mojego męża wszedł mu dosłownie na laptopa i klops, cały monitor do wymiany. Na szczęście mój przewidujący mąż wykupił dodatkowe ubezpieczenie, więc mam nadzieję, że nie będzie żadnego problemu.

A propo koszulek czy też innej odzieży w której zamierzamy rodzić, tak jak pisała Tusia moja położna też mówiła, żeby do porodu nie iść w jakiejś super itd. gdyż właśnie położną nam nasze maleństwa i będą całe we krwi itp. Dlatego też ja też nie zamierzam szaleć jeżeli chodzi o koszulkę do porodu, a potem to już zupełnie co innego... :-)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    A ja z innej beczki - zaczęłam sobie szukać koszulek do szpitala i wszystkie są takie... mamuśkowate... Nic mi się nie podoba... A wiem, że jak założę na siebie coś mamuśkowatego, to się będę źle czuła po prostu... BLEH!

Dokladnie! Tez juz szukalam i wszytskie sa w misie albo w obrzydliwych morelowo rozowych kolorach geriatrycznych. Tak jak by kobieta po porodzie chciala wygladac i czuc sie jak najgorzej. Ja kupilam sobie czarna i szara, jedna udalo mi sie dostac w oysho a druga w tk maxie.

Modelka lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety dziś o 18.00 na polsat cafe będzie powtórka programu "porody" odc.2 we wtorki o 21 chyba jest kolejny nowy odcinek. Nie oglądałam jeszcze więc zaraz zobaczę czy warto oglądać :)

NataliaK, Miriam, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo tak Tusia, juz wiem co bede ogladala ;-)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja muszę sprawdzić czy mam polsat cafe, nigdy nie oglądałam ;)

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ