X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie jestem tak szczęśliwa...wlasnie bawie sie z moją Polą, mówię do Niej czule daj mamie kopniaka, a ona kop ;-) i tak juz z 5 min :-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 21:04

Tusia84, czekajajaca, NataliaK, Galanea, nutka, maggda, Limerikowo, Mucha, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh szkoda ze moj Franek tak sie nie slucha... jest na etapie wypychania roznych czesci ciala ale nie moge odroznic tylka od glowy,wiec mowie Franek powtorz... a tu cisza! I za chwile noge wypchnie..albo reke-bo tez nie Rozrozniam jeszcze :D

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ehhh szkoda ze moj Franek tak sie nie slucha... jest na etapie wypychania roznych czesci ciala ale nie moge odroznic tylka od glowy,wiec mowie Franek powtorz... a tu cisza! I za chwile noge wypchnie..albo reke-bo tez nie Rozrozniam jeszcze :D
    No moja pierwszy raz tak sie bawi ze mną, kopie dokładnie tam gdzie trzymam rękę i po moich słowach "daj kopniaka" :-)))

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Milena chyba dzisiaj odwróciła się główką do dołu.. bo wcześniej miała ułożenie poprzeczne miednicowe i czułam kopniaczki po bokach lub bardzo nisko wewnątrz.. a dziś w kościele kopała mnie bardzo wysoko w tej części brzucha jeszcze jej nie czułam.. mam nadzieję, że już tak zostanie i we wtorek na sprawdzaniu szyjki potwierdzi się i już się nie obróci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 21:20

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Tusiu, znałam tylko jedna milenkę, była moja sąsiadką gdy byłam mała, to była bardzo miła dziewczynka o artystycznej duszy :-)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci.. ja nie znam żadnej Mileny.. tzn takiej dalszej koleżanki córka ma tak na imię ona już ma 5 latek ale jest śliczną i uroczą dziewczynką.. a tak nie znam nikogo.. :)

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo też zrobiło się bardziej ruchliwe. Jest ułożona główką w dół i kręci się mała wiercipiętka. Lekarz się wkurzał w czwartek, że ciężko mu było pomiary zrobić, bo taka ruchliwa ;) I udaje mi się ją obudzić, jak przychodzi pora na liczenie ruchów :)

Ps. Od kiedy zaczyna się 7 miesiąc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 21:37

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dziękuję Ci.. ja nie znam żadnej Mileny.. tzn takiej dalszej koleżanki córka ma tak na imię ona już ma 5 latek ale jest śliczną i uroczą dziewczynką.. a tak nie znam nikogo.. :)

Tusia zeby nie przechwalac, to ja znam kilka kobietek o tym imieniu, kazda mega inteligentna ;-)

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Moje maleństwo też zrobiło się bardziej ruchliwe. Jest ułożona główką w dół i kręci się mała wiercipiętka. Lekarz się wkurzał w czwartek, że ciężko mu było pomiary zrobić, bo taka ruchliwa ;) I udaje mi się ją obudzić, jak przychodzi pora na liczenie ruchów :)

Ps. Od kiedy zaczyna się 7 miesiąc?
    Wg forum u Ciebie od jutra kochana :-)

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Wg forum u Ciebie od jutra kochana :-)

O, ale fajnie :) Wszystkie kobitki mi mówią, że nie mogą uwierzyć, że już u mnie 7 miesiąc prawie, ponad 1kg dziecko, a brzuch tak mały :P Nie wiem gdzie ta Zośka się chowa :P

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea a w jakim szpitalu teraz jest ta dziewczyna? Super że dają jej szanse <3

A propo koszul ja mam takie:
    http://allegro.pl/koszula-dla-karmiacych-krata-italianfashion-xl-i3889135830.html

http://allegro.pl/koszula-ciaza-karmienie-bawelna-dobranocka-xl-i3922920309.html
    i
    http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-radosc-xl-i3931734322.html
    zastanawiam się którą przeznaczyć na poród...

Dziś znów miałam twardnienie brzucha, nie wiem co się dzieje ostatnio...
    A ja nie wiem czy już zaczęłam ten 8 miesiąc czy nie???

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, Weronika dziękuję Wam :) to bardzo miłe :) mam nadzieję, że i mojej Milenie udzielą się te cechy ;)

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea a w jakim szpitalu teraz jest ta dziewczyna? Super że dają jej szanse <3

W Wojewódzkim. I mówiła mi, że jakby dalej coś się działo, to żebym tam jechała.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Natalia, Weronika dziękuję Wam :) to bardzo miłe :) mam nadzieję, że i mojej Milenie udzielą się te cechy ;)
    Po mamusi bedzie na pewno wrażliwa i piekna :-)

Paula chyba wlasnie zaczynasz :-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 22:01

Paula222, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dobrze że chcę tam rodzić... Bo i ostatnio co chwile się słyszy że w tym miejskim źle się dzieje ...

Galanea lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a nie chcesz u Malarkiewicza?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mam lekarza prowadzącego ciążę w wojewódzkim, z resztą ten szpital jest najbliżej mojego domu, a szczerze Malarkiewicza nie wiem nawet gdzie dokładnie jest i słyszałam że on jest prywatny?

Weronika ojj ja w tych mc w ogóle się nie łapię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 22:07

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea mam lekarza prowadzącego ciążę w wojewódzkim, z resztą ten szpital jest najbliżej mojego domu, a szczerze Malarkiewicza nie wiem nawet gdzie dokładnie jest i słyszałam że on jest prywatny?

No szpital jest prawie w lesie :P Jest prywatny, ale na NFZ też przyjmują. Byłam tam, dowiadywałam się. Ale tylko ciąże donoszone, od 35-36 tc.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakim osiedlu? Na zatorzu gdzieś?
    To chyba Malarkiewicza zostawię na ,,rezerwę'' jak by w wojewódzkim nie przyjęli mnie... A Ty gdzie chcesz rodzić?

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • azi Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przeginaja w druga strone..ktg 3 razy dziennie, tylko male twrdnienie badaja detektorem, lekarze dociekliwi. Ale dobrze, widac ze sie staraja. Dzisiaj 3 wenflony mipadly...cala podziurawiona jestem. Położona powiedziala ze taki szajs im zamowili i ostatni juz poszla zwedxic z innego odzialu.czekam jutro na wizyte ordynatora i co postanowi.dobranoc, dobrej nocy:)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ