X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Natalia super, że skończyłaś już 30 tydzień ciąży.. :D

Ja trochę nie lubię tych określeń kiedy kończę 26 tydzień, mówić, że jestem w 27 tyg. bo w razie porodu czy innej takie sytuacji lekarze patrzą na skończony tydzień ciąży i te tyg. wpisują w dokumenty tak samo mój lekarz nie wiem jak wasi ale zawsze wpisywał w początkowych tyg tydz. skończony.
    Teraz od kilku wizyt zaznacza np 25 3/7 czyli 25t 3d jak jestem na wizycie.

Wiem, że koncząc 26 tydz. rozpoczyna mi się 27 ale on dopiero zaczyna lecieć i całe 7 dni nim będę w skonczonym 27.

No i z tymi oznaczeniami miesięcy to też zabawne ovu od początku 26tyg pokazywało mi 7 miesiąc, mój suwaczek dopiero dzisiaj wskoczył na 7 miesiąc.. :)

Tusia a ja lubie te okreslenia i jak najbardziej bede sie nimi poslugiwala(rowniez tutaj) tak jak moj ginek ;-)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Tusia a ja lubie te okreslenia i jak najbardziej bede sie nimi poslugiwala(rowniez tutaj) tak jak moj ginek ;-)

Nie napisałam tego żeby się czepiać tylko o swoich odczuciach odnośnie tych tyg.

No oczywiście, że każda z nas je lubi bo sprawiają, ze czujemy się już bliżej porodu.. :)

Tak z ciekawości zapytam to jak dzisiaj konczysz 30tydz i byś poszła dziś na wizytę to Twój ginek wpisuje w kartę ciązy 31tydz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 08:58

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No oczywiście, że każda z nas je lubi bo sprawiają, ze czujemy się już bliżej porodu.. :)

Ostatnio u mojej babci wzielam do reki Claudie,tak bylo napisane ze od 32 tyg jest 9 miesiac hihihi az taka optymistka nie jestem :D

Dzis wpisalby 30 tydzien, od jutra 31 tydzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 09:00

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka,nie wiem,czy te meble od Waldka,Stefana,czy innego Henia,firma nazywa się 4poziom ;).I trochę się boję,jak to będzie finalnie wyglądało,bo trochę zamotani są...

Weronika,zasnęłam o 5.30.Ciągle mi czymś śmierdziało.
    A z zatyczek nie jestem w stanie zrezygnować,tyle razy uratowały mój sen.Nie umiem sobie poradzić melisą,gdy w tle słyszę jakiś wnerwiający dźwięk,doprowadzający mnie do szału.Żeby zasnąć muszę po prostu przestać go słyszeć ;).Ale staram się ograniczać używanie zatyczek.

weronikabp lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ostatnio u mojej babci wzielam do reki Claudie,tak bylo napisane ze od 32 tyg jest 9 miesiac hihihi az taka optymistka nie jestem :D

Dzis wpisalby 30 tydzien, od jutra 31 tydzien.

No to mój uparciuch jest i wpisuje co do dnia ;)

haha to wg Claudii dziewiąty miesiąc by nam się strasznie dłuuuużył bo byłby chyba najdłuższym miesiącem ze wszystkich ciążowych miesięcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 09:15

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalach i wszędzie liczą tygodnie od skończonego tygodnia, ja też lubię mysleć jak Natalia, ale formalnie można wpisać dany tydzień dopiero kiedy jest skończony, czyli ja jestem w 28 ale wpisaliby mi 27. - niestety hehe :)

NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    w szpitalach i wszędzie liczą tygodnie od skończonego tygodnia, ja też lubię mysleć jak Natalia, ale formalnie można wpisać dany tydzień dopiero kiedy jest skończony, czyli ja jestem w 28 ale wpisaliby mi 27. - niestety hehe :)
    W szpitalu taaak,na usg teeez,a w karcie na poczatku mialam np 7,5 tc a teraz juz pelne nawet jesli sa niepelne formalnie rzecz biorac :D

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No to mój uparciuch jest i wpisuje co do dnia ;)

haha to wg Claudii dziewiąty miesiąc by nam się strasznie dłuuuużył bo byłby chyba najdłuższym miesiącem ze wszystkich ciążowych miesięcy

Wg Claudii ciaza trwala 10 miesiecy chyba xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GDZIE TO SLONECZKO JA SIE PYTAM?! taaakie mialam plany na dzis a bez sloneczka nie mam energii :D <tak tak,tak sobie tlumacz :D>

weronikabp, maggda lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj cały dzień padało.. całą noc.. i od rana cały czas pada.. po prostu ręce opadają..

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak usłyszałam, że na wizyty mam przychodzić co tydzień to w pierwszym momencie pomyślałam matko!! co to za pomysł!! :)

A teraz doszłam do wniosku, że dzięki temu chyba szybciej będą leciały mi tyg. bo teraz we wtorek pójdę i praktycznie odliczanie 10 wizyt raz w tyg i mogę rodzić :D

NataliaK, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    U mnie dzisiaj początek III trymestru :)
    A co do wpisywania w kartę ciąży to mój ginek zawsze z dokładnością co do dnia wpisuje :) Ot taka skrupulatna bestia ;)

weronikabp, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Jak usłyszałam, że na wizyty mam przychodzić co tydzień to w pierwszym momencie pomyślałam matko!! co to za pomysł!! :)

A teraz doszłam do wniosku, że dzięki temu chyba szybciej będą leciały mi tyg. bo teraz we wtorek pójdę i praktycznie odliczanie 10 wizyt raz w tyg i mogę rodzić :D
    Tusiu ja chodzę co dwa i bardzo sobie to chwalę, a od kwietnia tez co tydzień, a co :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala co 2 tyg jak wszystko bedzie dobrze, a dopiero pod sam koniec co tydzien. Chociaz, tak jak pisze Tusia,dzieki wizytom co tydzien czas by szybciej lecial :D

• nutka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Ale dziś miałam noc;( Biodra już tak dokuczają, że w końcu poukładałam na łóżku poduszki z salonu, przykryłam swoją poduszką i spałam na siedząco;( Bo leżeć na plecach nie można, ale siedzieć już można... Nie mogę już spać na bokach, bo boli;(... Idę chyba jeszcze trochę spróbuję pospać, bo o 13 położna przychodzi, a ja prawie wcale nie spałam;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi wpusuja taki tydzien jaki akurat leci, niewazne czy to poczatek czy ostatni dzien danego tyg. Co do koszul u mnie nie ma klopotu bo do porodu daja swoje- nie nazwalabym tego koszula ale co tam :) a juz na oddziale nie ma odwiedzin na salach wiec nie ma problemu ze np maz sasiadki bedzie moja golizne ogladal :) mam dzis wizyte u gina, ciekawe co mi powie. Musze mu wspomniec o tych moich skurczach, w nocy jeden mialam tak bolesny ze az sie obudzilam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tydzień pełen przesyłek czas zacząć :)) pierwsza z motherhood, ręcznik kąpielowy i podkłady na materac, powiem, że jestem zaskoczona jakością materiałów i wykonaniem, super! polecam Wam :)
    c5b183b020df7584m.jpg

vikus001, NataliaK, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• azi Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radomsko to takie zaglebie stolarzy, wiec ciezkotrafic na tego samego;)
    Po obchodzie i po badaniu stwierdzili ze jest ok tylko mala nisko i szyjka rozpulchniona lekko ale trzyma. Wiec jeszcze do jutraleze, no i w domu lezonko..
    Motherhood ma super rzeczy i tez tam skladam zamowienie. Co do koszul i bielizny rowniez jestem fanka allesu, ale ostatnio kupilam jedna koszulke za 40zl w outlecie italin fashion.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rana pada, zimno i szaro .. Koszule do karmienia mam kupione 2 :) Jedną tańszą a drugą lepszą;) To tylko koszula wiec jak dla mnie nie musi być Bóg wie jaka :)

Mucha powodzenia na wizycie;) Ja jutro mam dentyste:(
    A wizyte u ginekologa 1 Kwietnia , ale data PRIMA APRILIS :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 10:46

NataliaK, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    U nas od rana pada, zimno i szaro .. Koszule do karmienia mam kupione 2 :) Jedną tańszą a drugą lepszą;) To tylko koszula wiec jak dla mnie nie musi być Bóg wie jaka :)

Mucha powodzenia na wizycie;) Ja jutro mam dentyste:(
    A wizyte u ginekologa 1 Kwietnia , ale data PRIMA APRILIS :) :D

Ja też 1 kwietnia :P ciekawe co wyczaruje :D

Weronika no mi właśnie zostały takie ''duperele'' do kupienia, ale nie mam natchnienia na ich kupno, więc póki co ubranka, ubranka, ubranka xD

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ