MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Natalia super, że skończyłaś już 30 tydzień ciąży..
Ja trochę nie lubię tych określeń kiedy kończę 26 tydzień, mówić, że jestem w 27 tyg. bo w razie porodu czy innej takie sytuacji lekarze patrzą na skończony tydzień ciąży i te tyg. wpisują w dokumenty tak samo mój lekarz nie wiem jak wasi ale zawsze wpisywał w początkowych tyg tydz. skończony.
Teraz od kilku wizyt zaznacza np 25 3/7 czyli 25t 3d jak jestem na wizycie.
Wiem, że koncząc 26 tydz. rozpoczyna mi się 27 ale on dopiero zaczyna lecieć i całe 7 dni nim będę w skonczonym 27.
No i z tymi oznaczeniami miesięcy to też zabawne ovu od początku 26tyg pokazywało mi 7 miesiąc, mój suwaczek dopiero dzisiaj wskoczył na 7 miesiąc..
Tusia a ja lubie te okreslenia i jak najbardziej bede sie nimi poslugiwala(rowniez tutaj) tak jak moj ginek
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Tusia a ja lubie te okreslenia i jak najbardziej bede sie nimi poslugiwala(rowniez tutaj) tak jak moj ginek
Nie napisałam tego żeby się czepiać tylko o swoich odczuciach odnośnie tych tyg.
No oczywiście, że każda z nas je lubi bo sprawiają, ze czujemy się już bliżej porodu..
Tak z ciekawości zapytam to jak dzisiaj konczysz 30tydz i byś poszła dziś na wizytę to Twój ginek wpisuje w kartę ciązy 31tydz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 08:58
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:No oczywiście, że każda z nas je lubi bo sprawiają, ze czujemy się już bliżej porodu..
Ostatnio u mojej babci wzielam do reki Claudie,tak bylo napisane ze od 32 tyg jest 9 miesiac hihihi az taka optymistka nie jestem
Dzis wpisalby 30 tydzien, od jutra 31 tydzien.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 09:00
Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Modelka,nie wiem,czy te meble od Waldka,Stefana,czy innego Henia,firma nazywa się 4poziom
.I trochę się boję,jak to będzie finalnie wyglądało,bo trochę zamotani są...
Weronika,zasnęłam o 5.30.Ciągle mi czymś śmierdziało.
A z zatyczek nie jestem w stanie zrezygnować,tyle razy uratowały mój sen.Nie umiem sobie poradzić melisą,gdy w tle słyszę jakiś wnerwiający dźwięk,doprowadzający mnie do szału.Żeby zasnąć muszę po prostu przestać go słyszeć.Ale staram się ograniczać używanie zatyczek.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Ostatnio u mojej babci wzielam do reki Claudie,tak bylo napisane ze od 32 tyg jest 9 miesiac hihihi az taka optymistka nie jestem
Dzis wpisalby 30 tydzien, od jutra 31 tydzien.
No to mój uparciuch jest i wpisuje co do dnia
haha to wg Claudii dziewiąty miesiąc by nam się strasznie dłuuuużył bo byłby chyba najdłuższym miesiącem ze wszystkich ciążowych miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 09:15
weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyw szpitalach i wszędzie liczą tygodnie od skończonego tygodnia, ja też lubię mysleć jak Natalia, ale formalnie można wpisać dany tydzień dopiero kiedy jest skończony, czyli ja jestem w 28 ale wpisaliby mi 27. - niestety hehe
NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:w szpitalach i wszędzie liczą tygodnie od skończonego tygodnia, ja też lubię mysleć jak Natalia, ale formalnie można wpisać dany tydzień dopiero kiedy jest skończony, czyli ja jestem w 28 ale wpisaliby mi 27. - niestety hehe
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak usłyszałam, że na wizyty mam przychodzić co tydzień to w pierwszym momencie pomyślałam matko!! co to za pomysł!!
A teraz doszłam do wniosku, że dzięki temu chyba szybciej będą leciały mi tyg. bo teraz we wtorek pójdę i praktycznie odliczanie 10 wizyt raz w tyg i mogę rodzićNataliaK, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki!
U mnie dzisiaj początek III trymestru
A co do wpisywania w kartę ciąży to mój ginek zawsze z dokładnością co do dnia wpisujeOt taka skrupulatna bestia
weronikabp, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Jak usłyszałam, że na wizyty mam przychodzić co tydzień to w pierwszym momencie pomyślałam matko!! co to za pomysł!!
A teraz doszłam do wniosku, że dzięki temu chyba szybciej będą leciały mi tyg. bo teraz we wtorek pójdę i praktycznie odliczanie 10 wizyt raz w tyg i mogę rodzić)
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się. Ale dziś miałam noc;( Biodra już tak dokuczają, że w końcu poukładałam na łóżku poduszki z salonu, przykryłam swoją poduszką i spałam na siedząco;( Bo leżeć na plecach nie można, ale siedzieć już można... Nie mogę już spać na bokach, bo boli;(... Idę chyba jeszcze trochę spróbuję pospać, bo o 13 położna przychodzi, a ja prawie wcale nie spałam;/
-
a mi wpusuja taki tydzien jaki akurat leci, niewazne czy to poczatek czy ostatni dzien danego tyg. Co do koszul u mnie nie ma klopotu bo do porodu daja swoje- nie nazwalabym tego koszula ale co tam
a juz na oddziale nie ma odwiedzin na salach wiec nie ma problemu ze np maz sasiadki bedzie moja golizne ogladal
mam dzis wizyte u gina, ciekawe co mi powie. Musze mu wspomniec o tych moich skurczach, w nocy jeden mialam tak bolesny ze az sie obudzilam.
-
nick nieaktualny
-
Radomsko to takie zaglebie stolarzy, wiec ciezkotrafic na tego samego;)
Po obchodzie i po badaniu stwierdzili ze jest ok tylko mala nisko i szyjka rozpulchniona lekko ale trzyma. Wiec jeszcze do jutraleze, no i w domu lezonko..
Motherhood ma super rzeczy i tez tam skladam zamowienie. Co do koszul i bielizny rowniez jestem fanka allesu, ale ostatnio kupilam jedna koszulke za 40zl w outlecie italin fashion.weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
U nas od rana pada, zimno i szaro .. Koszule do karmienia mam kupione 2
Jedną tańszą a drugą lepszą
To tylko koszula wiec jak dla mnie nie musi być Bóg wie jaka
Mucha powodzenia na wizycie;) Ja jutro mam dentyste:(
A wizyte u ginekologa 1 Kwietnia , ale data PRIMA APRILISWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 10:46
NataliaK, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyAgusia2312 wrote:U nas od rana pada, zimno i szaro .. Koszule do karmienia mam kupione 2
Jedną tańszą a drugą lepszą
To tylko koszula wiec jak dla mnie nie musi być Bóg wie jaka
Mucha powodzenia na wizycie;) Ja jutro mam dentyste:(
A wizyte u ginekologa 1 Kwietnia , ale data PRIMA APRILIS
Ja też 1 kwietniaciekawe co wyczaruje
Weronika no mi właśnie zostały takie ''duperele'' do kupienia, ale nie mam natchnienia na ich kupno, więc póki co ubranka, ubranka, ubranka xD