X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też szukam koszul do karmienia i na razie nic mi się nie podoba :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa fajne koszule wrzucala chiag mang do pamiętnika ;) a ja kupiłam sobie dwie do karmienia takie lo zwykle jak tu wrzucalyscie wlasnie takie odchylane a do domu juz piżamki do karmienia ze spodenkami :) bo jakoś w koszuli to po domu nie chce lazic wiadomo w szpitalu trzeba ale a domu nikt mnie nie zmusi ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:45

weronikabp, Tusia84, Limerikowo, Martynika, NataliaK, Paulina1986, maggda, nutka, vikus001, Mucha, excella, Paula222, MonikaS, Modelka, evas, monaaa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Słuchajcie, dzwoniła do mnie ta dziewczyna, którą zawieźli do innego szpitala (z odpływającymi wodami) i tam się nią zajęli, dają jej szansę. Dostała leki, kroplówkę i jest szansa, że wytrzyma jeszcze chwilę i uratują dzidziusia. Boże, ale się ucieszyłam, że jest nadzieja!!!
    to jest super wiadomość! cuda się zdarzają, oby i tak było tym razem :)

Galanea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Tusiaaa ale fajne ;-))
    Chociaz sie z deczka splakalam,maz zaslanial oczy-ah jakie swiezaczki z nas :D

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogłam z boku zobaczyć jak wyglądała moja cesarka z Hania :) i tez oczy zasłaniałam hehe

bardzo bym chciała rodzić teraz znowu naturalnie jak Kubusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 19:11

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Nutka, facet na warsztatach mówił, że nie ma różnicy. Możesz napisać, dlaczego wg Ciebie to najgorsze miejsce?

Jeśli chodzi o montowanie fotelika z przodu, to generalnie stanowczo odradzał. Oczywiście trzeba wyłączyć poduszkę powietrzną, chociaż trzeba też wiedzieć, że przepis w Polsce mówi, że nie wolno montować fotelika w samochodzie wyposażonym z przodu w poduszkę, bez względu na to, czy jest włączona, czy też nie. I możemy dostać za to mandat, jeśli nam się trafi służbista.

To nie wg mnie, tylko kilka razy już o tym czytałam. Że najmniej bezpieczne miejsce dla dziecka w foteliku jest za kierowcą;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Słuchajcie, dzwoniła do mnie ta dziewczyna, którą zawieźli do innego szpitala (z odpływającymi wodami) i tam się nią zajęli, dają jej szansę. Dostała leki, kroplówkę i jest szansa, że wytrzyma jeszcze chwilę i uratują dzidziusia. Boże, ale się ucieszyłam, że jest nadzieja!!!

SUPER!!!!!TRZYMAM KCIUKI ABY SIE UDALO!!!!

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcecie seksowne koszule?:P Takie znalazłam, ale nie wiem co je wyróżnia, że niby do karmienia
    http://allegro.pl/seksowna-koszula-koszulka-nocna-do-karmienia-r-l-i4010481128.html

Albo ta http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-koszulka-do-karmienia-r-xxl-i4030699620.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 19:25

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    A ja mogłam z boku zobaczyć jak wyglądała moja cesarka z Hania :) i tez oczy zasłaniałam hehe

bardzo bym chciała rodzić teraz znowu naturalnie jak Kubusia :)

Wcale sie nie dziwie... tez bym chciala naturalnie :) widac znaczna roznice...i to chyba zupelnie inaczej sie odczuwa, cc a sn... normalnie przy sn lzy ciurkiem a przy cc raz dwa, ale coz zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, mam nadzieje ze po mojemu :) i po Twojemu tez :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję jak Ty :) bo różnica jest ogromna jak dla mnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 19:29

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacze na każdym porodzie ktory oglądam i to jak! :-))

vikus001, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam to samo....ile bym ich nie ogladala to przy kazdym wyjsciu dzieciatka zaaawsze rycze jak bobr:)))

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teeeeez, swoja droga na tym polsat cafe to albo jakas babka mega wyciszona,ale jak na nia patrzylam to wiem i zazdroszcze jej tego ze tak to przezyla, mnie bedzie slyszal caly szpital pewnie =D

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie to pól miasta zapewne, Mąż ma biuro niedaleko Żelaznej więc śmieje sie ze przyjdzie na mój krzyk :-)

NataliaK, vikus001, Modelka lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wczoraj trochę wyluzowałam i darowałam sobie IP, mały nie szaleje, ale co jakiś czas go czuję, więc przestałam się nakręcać.

Plamy z mleka niestety śmierdzą skisłym mlekiem :) Jak to jest z mlekiem zwłaszcza w ciepłe dni :)

Jeżeli chodzi o koszule nocne, zgodzę się z Tusią, że do porodu nie warto zakładać najlepszej i najdroższej, za to należy zwrócić uwagę, żeby była najlepiej bawełniana, bo przy porodzie idzie się nieźle napocić, a sztuczne materiały nie pomagają czuć się komfortowo (o ile w ogóle w tej sytuacji można mówić o komforcie) ;)

NataliaK, weronikabp, Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Cześć dziewczyny, wczoraj trochę wyluzowałam i darowałam sobie IP, mały nie szaleje, ale co jakiś czas go czuję, więc przestałam się nakręcać.

Plamy z mleka niestety śmierdzą skisłym mlekiem :) Jak to jest z mlekiem zwłaszcza w ciepłe dni :)

Jeżeli chodzi o koszule nocne, zgodzę się z Tusią, że do porodu nie warto zakładać najlepszej i najdroższej, za to należy zwrócić uwagę, żeby była najlepiej bawełniana, bo przy porodzie idzie się nieźle napocić, a sztuczne materiały nie pomagają czuć się komfortowo (o ile w ogóle w tej sytuacji można mówić o komforcie) ;)

Zeby nie bylo-polubilam info o Tobie i maluszku,a nie info o skislym mleczku :D
    Chociaz nie powiem-cenne info, moge sie na to nastawic,nigdy nie slyszalam o tym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 20:10

MagdaO lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po dwudniowej edukacji związanej z porodem, połogiem i opieką nad noworodkiem. Bardzo cenne wskazówki, ogrom wiedzy i trochę praktyki. Ćwiczenia z oddychania, z pozycji pomocnych przyspieszyć poród oraz ćwiczeń łagodzących ból pleców, jak i ćwiczenia z kąpieli i pielęgnacji maluszków :)
    Udało mi się podjąć decyzje dotyczącą samego porodu, gdyż się zastanawiałam poważnie nad cc. Ostatecznie po tych 2 dniach szkoły rodzenia jestem nastawiona na poród naturalny, ale ze znieczuleniem zewnątrz oponowym, które jest podawane w tym szpitalu, w którym chcę rodzić na życzenie matki.
    Dodatkowo był krótki wykład o własnie fotelikach samochodowych i najbezpieczniejsze miejsce dla maluszka jest podobno z tyłu na samym środku, z tym że auta nie są przygotowane, aby w tym miejscu przypinać foteliki, więc drugim w kolejności miejscem jest miejsce z tyłu za pasażerem. Bardzo niebezpieczne miejsce jest z przodu - obok kierowcy i podobno można dostać mandat za przewożenie dziecka w foteliku w tym miejscu.
    Był tez wykład na temat banku komórek macierzystych i tak jak się bardzo nad tym zastanawiałam i byłam bardzo nastawiona na tak, to po wykładzie, który miał promować ten bank, jestem na nie.
    Po za tym dużo ciekawostek, o których pewnie było już pisane na forum, ale jeśli mi się przypomni coś na prawdę ciekawego, to napiszę. Chyba, że dziewczyny coś Wam przyjdzie do głowy to pytajcie, może akurat było to na wykładach i będę w stanie przekazać, to co nam mówiono.
    Idę odpocząć, bo dziś i wczoraj bez drzemki.

NataliaK, weronikabp, Limerikowo, Modelka, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciekawilyscie mnie tym miejscem na środku z tylu. Muszę koniecznie zglebic ten temat :-)
    A kupujecie lusterka na tył które odbijają sie w lusterku kierowcy i widac dziecko? Ja sie skusze, to wg mnie bardzo praktyczny gadżet. zwłaszcza ze ja duzo jeżdżę sama, więc często bedę sama z małą.

vikus001 lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry pomysl z tym lusterkiem weronika....pewnie tez takie cos zakupie

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ