MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTopa fajne koszule wrzucala chiag mang do pamiętnika
a ja kupiłam sobie dwie do karmienia takie lo zwykle jak tu wrzucalyscie wlasnie takie odchylane a do domu juz piżamki do karmienia ze spodenkami
bo jakoś w koszuli to po domu nie chce lazic wiadomo w szpitalu trzeba ale a domu nikt mnie nie zmusi
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Słuchajcie, dzwoniła do mnie ta dziewczyna, którą zawieźli do innego szpitala (z odpływającymi wodami) i tam się nią zajęli, dają jej szansę. Dostała leki, kroplówkę i jest szansa, że wytrzyma jeszcze chwilę i uratują dzidziusia. Boże, ale się ucieszyłam, że jest nadzieja!!!
Galanea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Modelka wrote:Nutka, facet na warsztatach mówił, że nie ma różnicy. Możesz napisać, dlaczego wg Ciebie to najgorsze miejsce?
Jeśli chodzi o montowanie fotelika z przodu, to generalnie stanowczo odradzał. Oczywiście trzeba wyłączyć poduszkę powietrzną, chociaż trzeba też wiedzieć, że przepis w Polsce mówi, że nie wolno montować fotelika w samochodzie wyposażonym z przodu w poduszkę, bez względu na to, czy jest włączona, czy też nie. I możemy dostać za to mandat, jeśli nam się trafi służbista.
To nie wg mnie, tylko kilka razy już o tym czytałam. Że najmniej bezpieczne miejsce dla dziecka w foteliku jest za kierowcą -
Galanea wrote:Słuchajcie, dzwoniła do mnie ta dziewczyna, którą zawieźli do innego szpitala (z odpływającymi wodami) i tam się nią zajęli, dają jej szansę. Dostała leki, kroplówkę i jest szansa, że wytrzyma jeszcze chwilę i uratują dzidziusia. Boże, ale się ucieszyłam, że jest nadzieja!!!
SUPER!!!!!TRZYMAM KCIUKI ABY SIE UDALO!!!!weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
Chcecie seksowne koszule?
Takie znalazłam, ale nie wiem co je wyróżnia, że niby do karmienia
http://allegro.pl/seksowna-koszula-koszulka-nocna-do-karmienia-r-l-i4010481128.html
Albo ta http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-koszulka-do-karmienia-r-xxl-i4030699620.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 19:25
evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:A ja mogłam z boku zobaczyć jak wyglądała moja cesarka z Hania
i tez oczy zasłaniałam hehe
bardzo bym chciała rodzić teraz znowu naturalnie jak Kubusia
Wcale sie nie dziwie... tez bym chciala naturalniewidac znaczna roznice...i to chyba zupelnie inaczej sie odczuwa, cc a sn... normalnie przy sn lzy ciurkiem a przy cc raz dwa, ale coz zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, mam nadzieje ze po mojemu
i po Twojemu tez
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, wczoraj trochę wyluzowałam i darowałam sobie IP, mały nie szaleje, ale co jakiś czas go czuję, więc przestałam się nakręcać.
Plamy z mleka niestety śmierdzą skisłym mlekiemJak to jest z mlekiem zwłaszcza w ciepłe dni
Jeżeli chodzi o koszule nocne, zgodzę się z Tusią, że do porodu nie warto zakładać najlepszej i najdroższej, za to należy zwrócić uwagę, żeby była najlepiej bawełniana, bo przy porodzie idzie się nieźle napocić, a sztuczne materiały nie pomagają czuć się komfortowo (o ile w ogóle w tej sytuacji można mówić o komforcie)NataliaK, weronikabp, Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdaO wrote:Cześć dziewczyny, wczoraj trochę wyluzowałam i darowałam sobie IP, mały nie szaleje, ale co jakiś czas go czuję, więc przestałam się nakręcać.
Plamy z mleka niestety śmierdzą skisłym mlekiemJak to jest z mlekiem zwłaszcza w ciepłe dni
Jeżeli chodzi o koszule nocne, zgodzę się z Tusią, że do porodu nie warto zakładać najlepszej i najdroższej, za to należy zwrócić uwagę, żeby była najlepiej bawełniana, bo przy porodzie idzie się nieźle napocić, a sztuczne materiały nie pomagają czuć się komfortowo (o ile w ogóle w tej sytuacji można mówić o komforcie)
Zeby nie bylo-polubilam info o Tobie i maluszku,a nie info o skislym mleczku
Chociaz nie powiem-cenne info, moge sie na to nastawic,nigdy nie slyszalam o tymWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 20:10
MagdaO lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja już po dwudniowej edukacji związanej z porodem, połogiem i opieką nad noworodkiem. Bardzo cenne wskazówki, ogrom wiedzy i trochę praktyki. Ćwiczenia z oddychania, z pozycji pomocnych przyspieszyć poród oraz ćwiczeń łagodzących ból pleców, jak i ćwiczenia z kąpieli i pielęgnacji maluszków
Udało mi się podjąć decyzje dotyczącą samego porodu, gdyż się zastanawiałam poważnie nad cc. Ostatecznie po tych 2 dniach szkoły rodzenia jestem nastawiona na poród naturalny, ale ze znieczuleniem zewnątrz oponowym, które jest podawane w tym szpitalu, w którym chcę rodzić na życzenie matki.
Dodatkowo był krótki wykład o własnie fotelikach samochodowych i najbezpieczniejsze miejsce dla maluszka jest podobno z tyłu na samym środku, z tym że auta nie są przygotowane, aby w tym miejscu przypinać foteliki, więc drugim w kolejności miejscem jest miejsce z tyłu za pasażerem. Bardzo niebezpieczne miejsce jest z przodu - obok kierowcy i podobno można dostać mandat za przewożenie dziecka w foteliku w tym miejscu.
Był tez wykład na temat banku komórek macierzystych i tak jak się bardzo nad tym zastanawiałam i byłam bardzo nastawiona na tak, to po wykładzie, który miał promować ten bank, jestem na nie.
Po za tym dużo ciekawostek, o których pewnie było już pisane na forum, ale jeśli mi się przypomni coś na prawdę ciekawego, to napiszę. Chyba, że dziewczyny coś Wam przyjdzie do głowy to pytajcie, może akurat było to na wykładach i będę w stanie przekazać, to co nam mówiono.
Idę odpocząć, bo dziś i wczoraj bez drzemki.
NataliaK, weronikabp, Limerikowo, Modelka, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaciekawilyscie mnie tym miejscem na środku z tylu. Muszę koniecznie zglebic ten temat
A kupujecie lusterka na tył które odbijają sie w lusterku kierowcy i widac dziecko? Ja sie skusze, to wg mnie bardzo praktyczny gadżet. zwłaszcza ze ja duzo jeżdżę sama, więc często bedę sama z małą.vikus001 lubi tę wiadomość