X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Oni już słyszeli moją paszczę, jak terminy pomiarów też przekładali (a od pomiaru liczył się czas oczekiwania na kuchnię). Bo najpierw zadzwonili do męża, a że mój mąż bardzo spokojny człowiek jest, to przyjął do wiadomości, odparł, że szkoda i że mieliśmy nadzieję... ale jak tak, to trudno...

Słyszałam to, bo stałam obok i coś się we mnie gotowało. Przerwało im połączenie i za drugim razem już ja oddzwoniłam do tego pana, z paszczą właśnie.

Z tym, że racjonalne argumenty, że wydam kupę kasy na przekładanie wszystkiego innego w związku z ich opóźnionym terminem, że to niepoważne, nieprofesjonalne, że umowa, itd., itp. nie trafiają w ogóle, więc na koniec wzięłam faceta na brzuch :). Bardzo miły się zrobił, oby się na tonie nie skończyło.

No, w rodzinie to cięższa sprawa. Nam robił podłogi taki przyjaciel rodziny, jak byłam mała, to mówiłam do niego "wujku", ale postanowiłam w tej sytuacji nie wygłupiać się z "wujkami" i załatwialiśmy sprawy jak ze zwykłym fachowcem - zadbałam o to, żeby był termin, umowa, jasne zasady i żadnego "wujkowania". I dobrze, bo chłop też się okazał rozlazły, a w ryzach chyba trzymał go właśnie ten brak spoufalania się.

No tak, ale przyznaj kochana że chyba bym naprawdę była głupia, mając tatę z firmą, płacić komuś za robotę, skoro to będę miała za darmo :D
    Ja tak nie lubię, wole normalnie, aleee przecież to dziadek musi zrobić projekt pokoju dla Franka, no przecież by mi tego nie wybaczył :D

PS: a to widzę że mamy podobnych, spokojnych mężulków:P tylko ja taka ''szczekata'' jak to mawia mój drogi...

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku akurat usposobienie męża to zbawienie. Poza tym, że spokojny i wyważony, to niepoprawny optymista, zawsze widzi wyjście z sytuacji, ja go tak rzadko widuję z jakimś dołem, że jak już go ma, to zastanawiam się, czy nie jest poważnie chory.

Z kolei mnie wyprowadzają z równowagi takie niespodzianki, lubię mieć plan, jakieś anomalie dosyć szybko koryguję, ale kosztem sporych nerwów. A mąż działa wtedy jak balsam na moją duszę. No, ale opieprzam i egzekwuję zdecydowanie skuteczniej, niż Małżonek :).

Zbieram się do nowego mieszkania, muszę rury pomierzyć, bo panu od kuchni (po zdjęciach) wydaje się, że są przeniesione w złe miejsce... tak a propos niespodzianek, no nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 14:06

NataliaK lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już położna poszła;) Posłuchałam moje śliczne serdusio;)

Modelka, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to szukajmy terminu w przyszłym tygodniu, tak żeby wszystkim pasowało na tę kawkę :))

Mucha, evas lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - pozazdroszczę takiego męża :)
    Mój to nerwus, ja też do spokojnych nie należę :( ale jakoś się dogadujemy, choć czasem jest trudno. Ale jak trzeba staje na wysokości zadania :)
    Pokój małego pomalowany (po raz drugi) fototapeta zamówiona, może w środę będzie to K ją przyklei przez weekend i będę mogła skręcić łóżeczko :) aaa jeszcze listwy panelowe, poklejenie dziur w przedpokoju i zamalowanie ich po wymianie ościeżnic i remont gotowy yupiiiii
    Teraz muszę poszukać narożnika i nowe meble do dużego pokoju, bo stare idą do pokoju małego :) potem zacznę prać ubranka i zamówię ostatnie rzeczy potrzebne maluszkowi i mi do szpitala :)

27 kwietnia idziemy na komunie... w co ja się ubiorę???

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Martynika - pozazdroszczę takiego męża :)
    Mój to nerwus, ja też do spokojnych nie należę :( ale jakoś się dogadujemy, choć czasem jest trudno. Ale jak trzeba staje na wysokości zadania :)
    Pokój małego pomalowany (po raz drugi) fototapeta zamówiona, może w środę będzie to K ją przyklei przez weekend i będę mogła skręcić łóżeczko :) aaa jeszcze listwy panelowe, poklejenie dziur w przedpokoju i zamalowanie ich po wymianie ościeżnic i remont gotowy yupiiiii
    Teraz muszę poszukać narożnika i nowe meble do dużego pokoju, bo stare idą do pokoju małego :) potem zacznę prać ubranka i zamówię ostatnie rzeczy potrzebne maluszkowi i mi do szpitala :)

27 kwietnia idziemy na komunie... w co ja się ubiorę???
    A ja mam chrzest tego dnia i też zero pomysłu ;) a nie chce specjalnie kupowac sukienki, bo to bez sensu, coś trzeba wymyśleć, tylko co ;)

• alexast Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika - mam białe spodnie ciążowe, do tego jakaś bluzka i białe bolerko, ale nie wiem czy wypada iść na biało. Tym bardziej,że nie wiem co z butami bo na obcasach już nie umiem chodzić :(

Do wyboru mam jeszcze granatową sukienkę z białym kołnierzykiem i granatowe getry (ciepłe) ale też nie wiem co z butami :(

Ciekawa jestem jaka będzie pogoda...
    Jak się wkurzę to kupię sukienkę na allegro taką do 70zł

weronikabp lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chetnie bym sie spotkala, ale zobaczymy po dzisiejszej wizycie :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, na biało? super, to zawsze modnie wygląda i nie ma czegoś takiego czy wypada :) Ja mam taką fajną białą koszulę długą, też ją chyba założę do legginsów i już, a buty to zakładam na płaskim, spróbowałam na obcasie tydzień temu i nie dziękuję, zero równowagi, normalnie kocham szpile ale teraz niet :)
    Ale na IP na Żelaznej widziałam kobietę która przyszła do porodu w szpilach i szczerze podziwiam :)

Modelka lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba.zamowie sobie.taka kiecke http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4056921046
    Albo cos w tym stylu, zaraz święta a ja nie mam sie w co ubrac.
    Ide teraz na.kawke bo zasypiam a mam duzooo roboty :(

• nutka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ja mam 17 maja wesele przyjaciółki! To już w ogóle będzie kosmos;P I jeszcze jej kuzyna żona też w czerwcu ma termin, także będziemy dwa bączki;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja w szpilach przechodziłam prawie 5 lat, non stop,czy zima czy lato, w ciąży albo nogi zrobiły się koślawe, ale musiałam kupić płaskie, teraz bym sie chyba zabiła jakbym próbowała w chodzić na obcasie :P
    Co do komunii to dostaliśmy zaproszenie również, 11 maja, ale chyba raczej będę musiała podziękować grzecznie, nie dość że w rodzinnych stronach czyli kawał od Wawki to naprawdę brzuch brzuch brzuch i Natalia :D no i Franek będzie już donoszony więc w każdej chwili akcja ROOODZĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ może się rozpocząć =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 15:23

Paulina1986, Agusia2312, Modelka lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja mam wizytę jutro i później 01.04 dokładnie tak jak Wy mam nadzieję, że nasze dzieci żartów ze zmianą płci nie będą w ten dzien robiły :D

Martynika ale się uśmiałam z tego tekstu: "Mam brzuch i nie zawaham się go użyć " heheh dobre ;)

Ja też się ociągałam z wyprawką kilka ciuszków tylko miałam ale z siostrą ustaliłyśmy że ja wezmę dla mojej córci ciuszki od niej bo moja się rodzi w czerwcu a do sierpnia i tak już wyrośnie z tych najmniejszych rozmiarów 56 to będą akurat na jej dzidzię, która ma przyjść na świat w sierpniu( chociaż ja myślę, że teraz będzie syn więc i tak te ciuchy odpadną dla niej;) )

Ale zamówiłam pościel do kołyski, kołyskę, materac pojadę w tyg po pieluszki tetrowe flanelowe i takie pierdoły, wanienkę tez już mam więc zostanie tylko wózek.

NataliaK, weronikabp, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się nad tymi

http://allegro.pl/sliczna-wygodna-sukienka-tunika-ciaza-s-m-i-l-xl-i4080632554.html

http://allegro.pl/modna-sukienka-ciazowa-2191-dwukolorowa-l-xl-i4075665942.html
    http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-z-kolnierzykiem-oliwia-42-xl-i4032326815.html
    http://allegro.pl/sukienka-tunika-ciazowa-rozm-42-xl-kolory-8437-i4008263451.html

Ja niestety muszę iść :( komunia na miejscu. Córka siostry męża ma komunię i muszę iść, czy chce czy nie

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwijam się do lekarza od cukrzycy :( odezwę się później

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A ja mam chrzest tego dnia i też zero pomysłu ;) a nie chce specjalnie kupowac sukienki, bo to bez sensu, coś trzeba wymyśleć, tylko co ;)

Ha! my na początku maja idziemy na 40-te urodziny, z tego co już widzę, dość hucznie będą wyprawiane...każdy się będzie stroił itp.."uwielbiam" takie imprezy.
    ja to mam w nosie, znalazłam taką sukienkę i zakupiłam w ciemno, na zapas.mam tylko nadzieję, że nie walnie śniegiem :D
    6t35nn.png
    te z allegro fajne, ale teraz nie umiem tak bez przymierzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 15:49

81clk9i.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim was nadrobię to polecam wam link. Oryginalny pomysł, szkoda, że mój mąż nie umie śpiewać. A na gitarze gram ja.:D

http://www.youtube.com/watch?v=yJ7-v7xVm3I#t=176

Ps. dla dziewczyn mieszkających w okolicach Trójmiasta: są targi w Gdańsku 29 marca.

http://m.trojmiasto.pl/news/Targi-Mother-Baby-po-raz-pierwszy-w-Gdansku-n78068.html

weronikabp, NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to dziś oglądałam;P I tez gram na gitarze;) I śpiewam lepiej niż mój mąż;P Heheh:) Więc jego brzuch możemy fotografować;D

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Zanim was nadrobię to polecam wam link. Oryginalny pomysł, szkoda, że mój mąż nie umie śpiewać. A na gitarze gram ja.:D

http://www.youtube.com/watch?v=yJ7-v7xVm3I#t=176

Ps. dla dziewczyn mieszkających w okolicach Trójmiasta: są targi w Gdańsku 29 marca.

http://m.trojmiasto.pl/news/Targi-Mother-Baby-po-raz-pierwszy-w-Gdansku-n78068.html
    bardzo fajneee :) wzruszyłam się.. też gram na gitarze i na piano, ale przede wszystkim śpiewam, powiem Wam że już czasem podśpiewuję mojej małej, mam nadzieję, że Ona to lubi :)) czytałam, że powinno się śpiewać dzieciaczkom już w brzuszku, że to je bardzo uspokaja.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś miły dzień w domku z mężusiem, jedyne co to zanieśliśmy pity do urzędu. Zastanawia mnie że Galanea nie dała znać...

NataliaK ja w maju też rezygnuję z dalszych wypraw :) Wolałabym nie iść do szpitala np w okolicy teściów :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ