X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Oni już słyszeli moją paszczę, jak terminy pomiarów też przekładali (a od pomiaru liczył się czas oczekiwania na kuchnię). Bo najpierw zadzwonili do męża, a że mój mąż bardzo spokojny człowiek jest, to przyjął do wiadomości, odparł, że szkoda i że mieliśmy nadzieję... ale jak tak, to trudno...

Słyszałam to, bo stałam obok i coś się we mnie gotowało. Przerwało im połączenie i za drugim razem już ja oddzwoniłam do tego pana, z paszczą właśnie.

Z tym, że racjonalne argumenty, że wydam kupę kasy na przekładanie wszystkiego innego w związku z ich opóźnionym terminem, że to niepoważne, nieprofesjonalne, że umowa, itd., itp. nie trafiają w ogóle, więc na koniec wzięłam faceta na brzuch :). Bardzo miły się zrobił, oby się na tonie nie skończyło.

No, w rodzinie to cięższa sprawa. Nam robił podłogi taki przyjaciel rodziny, jak byłam mała, to mówiłam do niego "wujku", ale postanowiłam w tej sytuacji nie wygłupiać się z "wujkami" i załatwialiśmy sprawy jak ze zwykłym fachowcem - zadbałam o to, żeby był termin, umowa, jasne zasady i żadnego "wujkowania". I dobrze, bo chłop też się okazał rozlazły, a w ryzach chyba trzymał go właśnie ten brak spoufalania się.

No tak, ale przyznaj kochana że chyba bym naprawdę była głupia, mając tatę z firmą, płacić komuś za robotę, skoro to będę miała za darmo :D
    Ja tak nie lubię, wole normalnie, aleee przecież to dziadek musi zrobić projekt pokoju dla Franka, no przecież by mi tego nie wybaczył :D

PS: a to widzę że mamy podobnych, spokojnych mężulków:P tylko ja taka ''szczekata'' jak to mawia mój drogi...

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku akurat usposobienie męża to zbawienie. Poza tym, że spokojny i wyważony, to niepoprawny optymista, zawsze widzi wyjście z sytuacji, ja go tak rzadko widuję z jakimś dołem, że jak już go ma, to zastanawiam się, czy nie jest poważnie chory.

Z kolei mnie wyprowadzają z równowagi takie niespodzianki, lubię mieć plan, jakieś anomalie dosyć szybko koryguję, ale kosztem sporych nerwów. A mąż działa wtedy jak balsam na moją duszę. No, ale opieprzam i egzekwuję zdecydowanie skuteczniej, niż Małżonek :).

Zbieram się do nowego mieszkania, muszę rury pomierzyć, bo panu od kuchni (po zdjęciach) wydaje się, że są przeniesione w złe miejsce... tak a propos niespodzianek, no nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 14:06

NataliaK lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już położna poszła;) Posłuchałam moje śliczne serdusio;)

Modelka, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to szukajmy terminu w przyszłym tygodniu, tak żeby wszystkim pasowało na tę kawkę :))

Mucha, evas lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - pozazdroszczę takiego męża :)
    Mój to nerwus, ja też do spokojnych nie należę :( ale jakoś się dogadujemy, choć czasem jest trudno. Ale jak trzeba staje na wysokości zadania :)
    Pokój małego pomalowany (po raz drugi) fototapeta zamówiona, może w środę będzie to K ją przyklei przez weekend i będę mogła skręcić łóżeczko :) aaa jeszcze listwy panelowe, poklejenie dziur w przedpokoju i zamalowanie ich po wymianie ościeżnic i remont gotowy yupiiiii
    Teraz muszę poszukać narożnika i nowe meble do dużego pokoju, bo stare idą do pokoju małego :) potem zacznę prać ubranka i zamówię ostatnie rzeczy potrzebne maluszkowi i mi do szpitala :)

27 kwietnia idziemy na komunie... w co ja się ubiorę???

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Martynika - pozazdroszczę takiego męża :)
    Mój to nerwus, ja też do spokojnych nie należę :( ale jakoś się dogadujemy, choć czasem jest trudno. Ale jak trzeba staje na wysokości zadania :)
    Pokój małego pomalowany (po raz drugi) fototapeta zamówiona, może w środę będzie to K ją przyklei przez weekend i będę mogła skręcić łóżeczko :) aaa jeszcze listwy panelowe, poklejenie dziur w przedpokoju i zamalowanie ich po wymianie ościeżnic i remont gotowy yupiiiii
    Teraz muszę poszukać narożnika i nowe meble do dużego pokoju, bo stare idą do pokoju małego :) potem zacznę prać ubranka i zamówię ostatnie rzeczy potrzebne maluszkowi i mi do szpitala :)

27 kwietnia idziemy na komunie... w co ja się ubiorę???
    A ja mam chrzest tego dnia i też zero pomysłu ;) a nie chce specjalnie kupowac sukienki, bo to bez sensu, coś trzeba wymyśleć, tylko co ;)

• alexast Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika - mam białe spodnie ciążowe, do tego jakaś bluzka i białe bolerko, ale nie wiem czy wypada iść na biało. Tym bardziej,że nie wiem co z butami bo na obcasach już nie umiem chodzić :(

Do wyboru mam jeszcze granatową sukienkę z białym kołnierzykiem i granatowe getry (ciepłe) ale też nie wiem co z butami :(

Ciekawa jestem jaka będzie pogoda...
    Jak się wkurzę to kupię sukienkę na allegro taką do 70zł

weronikabp lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chetnie bym sie spotkala, ale zobaczymy po dzisiejszej wizycie :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, na biało? super, to zawsze modnie wygląda i nie ma czegoś takiego czy wypada :) Ja mam taką fajną białą koszulę długą, też ją chyba założę do legginsów i już, a buty to zakładam na płaskim, spróbowałam na obcasie tydzień temu i nie dziękuję, zero równowagi, normalnie kocham szpile ale teraz niet :)
    Ale na IP na Żelaznej widziałam kobietę która przyszła do porodu w szpilach i szczerze podziwiam :)

Modelka lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba.zamowie sobie.taka kiecke http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4056921046
    Albo cos w tym stylu, zaraz święta a ja nie mam sie w co ubrac.
    Ide teraz na.kawke bo zasypiam a mam duzooo roboty :(

• nutka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ja mam 17 maja wesele przyjaciółki! To już w ogóle będzie kosmos;P I jeszcze jej kuzyna żona też w czerwcu ma termin, także będziemy dwa bączki;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja w szpilach przechodziłam prawie 5 lat, non stop,czy zima czy lato, w ciąży albo nogi zrobiły się koślawe, ale musiałam kupić płaskie, teraz bym sie chyba zabiła jakbym próbowała w chodzić na obcasie :P
    Co do komunii to dostaliśmy zaproszenie również, 11 maja, ale chyba raczej będę musiała podziękować grzecznie, nie dość że w rodzinnych stronach czyli kawał od Wawki to naprawdę brzuch brzuch brzuch i Natalia :D no i Franek będzie już donoszony więc w każdej chwili akcja ROOODZĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ może się rozpocząć =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 15:23

Paulina1986, Agusia2312, Modelka lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja mam wizytę jutro i później 01.04 dokładnie tak jak Wy mam nadzieję, że nasze dzieci żartów ze zmianą płci nie będą w ten dzien robiły :D

Martynika ale się uśmiałam z tego tekstu: "Mam brzuch i nie zawaham się go użyć " heheh dobre ;)

Ja też się ociągałam z wyprawką kilka ciuszków tylko miałam ale z siostrą ustaliłyśmy że ja wezmę dla mojej córci ciuszki od niej bo moja się rodzi w czerwcu a do sierpnia i tak już wyrośnie z tych najmniejszych rozmiarów 56 to będą akurat na jej dzidzię, która ma przyjść na świat w sierpniu( chociaż ja myślę, że teraz będzie syn więc i tak te ciuchy odpadną dla niej;) )

Ale zamówiłam pościel do kołyski, kołyskę, materac pojadę w tyg po pieluszki tetrowe flanelowe i takie pierdoły, wanienkę tez już mam więc zostanie tylko wózek.

NataliaK, weronikabp, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się nad tymi

http://allegro.pl/sliczna-wygodna-sukienka-tunika-ciaza-s-m-i-l-xl-i4080632554.html

http://allegro.pl/modna-sukienka-ciazowa-2191-dwukolorowa-l-xl-i4075665942.html
    http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-z-kolnierzykiem-oliwia-42-xl-i4032326815.html
    http://allegro.pl/sukienka-tunika-ciazowa-rozm-42-xl-kolory-8437-i4008263451.html

Ja niestety muszę iść :( komunia na miejscu. Córka siostry męża ma komunię i muszę iść, czy chce czy nie

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwijam się do lekarza od cukrzycy :( odezwę się później

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A ja mam chrzest tego dnia i też zero pomysłu ;) a nie chce specjalnie kupowac sukienki, bo to bez sensu, coś trzeba wymyśleć, tylko co ;)

Ha! my na początku maja idziemy na 40-te urodziny, z tego co już widzę, dość hucznie będą wyprawiane...każdy się będzie stroił itp.."uwielbiam" takie imprezy.
    ja to mam w nosie, znalazłam taką sukienkę i zakupiłam w ciemno, na zapas.mam tylko nadzieję, że nie walnie śniegiem :D
    6t35nn.png
    te z allegro fajne, ale teraz nie umiem tak bez przymierzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 15:49

81clk9i.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim was nadrobię to polecam wam link. Oryginalny pomysł, szkoda, że mój mąż nie umie śpiewać. A na gitarze gram ja.:D

http://www.youtube.com/watch?v=yJ7-v7xVm3I#t=176

Ps. dla dziewczyn mieszkających w okolicach Trójmiasta: są targi w Gdańsku 29 marca.

http://m.trojmiasto.pl/news/Targi-Mother-Baby-po-raz-pierwszy-w-Gdansku-n78068.html

weronikabp, NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to dziś oglądałam;P I tez gram na gitarze;) I śpiewam lepiej niż mój mąż;P Heheh:) Więc jego brzuch możemy fotografować;D

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Zanim was nadrobię to polecam wam link. Oryginalny pomysł, szkoda, że mój mąż nie umie śpiewać. A na gitarze gram ja.:D

http://www.youtube.com/watch?v=yJ7-v7xVm3I#t=176

Ps. dla dziewczyn mieszkających w okolicach Trójmiasta: są targi w Gdańsku 29 marca.

http://m.trojmiasto.pl/news/Targi-Mother-Baby-po-raz-pierwszy-w-Gdansku-n78068.html
    bardzo fajneee :) wzruszyłam się.. też gram na gitarze i na piano, ale przede wszystkim śpiewam, powiem Wam że już czasem podśpiewuję mojej małej, mam nadzieję, że Ona to lubi :)) czytałam, że powinno się śpiewać dzieciaczkom już w brzuszku, że to je bardzo uspokaja.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś miły dzień w domku z mężusiem, jedyne co to zanieśliśmy pity do urzędu. Zastanawia mnie że Galanea nie dała znać...

NataliaK ja w maju też rezygnuję z dalszych wypraw :) Wolałabym nie iść do szpitala np w okolicy teściów :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ