X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    bardzo fajneee :) wzruszyłam się.. też gram na gitarze i na piano, ale przede wszystkim śpiewam, powiem Wam że już czasem podśpiewuję mojej małej, mam nadzieję, że Ona to lubi :)) czytałam, że powinno się śpiewać dzieciaczkom już w brzuszku, że to je bardzo uspokaja.
    Rozśmieszyło mnie moje wyobrażenie, bo śpiewam bardzo niskim głosem i robię growle(Bartek twierdzi, że ma ciarki i żebym milczała). Nie jestem pewna czy mojej córce by to odpowiadało. :D Całe szczęście sopran też wyciągam ale tylko II.

weronikabp lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A ja mam dziś miły dzień w domku z mężusiem, jedyne co to zanieśliśmy pity do urzędu. Zastanawia mnie że Galanea nie dała znać...

NataliaK ja w maju też rezygnuję z dalszych wypraw :) Wolałabym nie iść do szpitala np w okolicy teściów :D
    no właśnie Galanea, Niesforna, Azi, Judi jak tam w szpitalach? czy już w domkach? :) Azi pisała, że jeszcze trochę zostaje, ale jak po obchodzie?

Paula222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    bardzo fajneee :) wzruszyłam się.. też gram na gitarze i na piano, ale przede wszystkim śpiewam, powiem Wam że już czasem podśpiewuję mojej małej, mam nadzieję, że Ona to lubi :)) czytałam, że powinno się śpiewać dzieciaczkom już w brzuszku, że to je bardzo uspokaja.

Oj jak ja bym miala spiewac Frankowi.. czuje ze biedak wypomnialby mi to w przyszlosci :D

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja tez gram na gitarze ale zostawiłam ją w pracy, muszę zabrać to tez jakieś kołysanki będę śpiewałam małej :)

Nalka, weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się spotkać przy ognisku! Cztery gitarki mhmm i cztery różne głosy, to dopiero byłby chór i zabawa! Dzieciaczki, mężowie, przypalony chleb i kiełbachy (ich akurat nie lubię ale dają klimat).

Tusia84, weronikabp, Paula222, NataliaK, nutka, Modelka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze ile tu uzdolnionych mamus :) ja jak zaczelabym spiewac malej to raczej by jej to nie uspokoilo ;)
    Za 45 minut wyruszam...trzymajcie mocno kciuki i u rak i u stop :)

weronikabp, NataliaK, Agusia2312, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka super pomysł takie spotkanie forumowych mamusiek :)

Nalka, Modelka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz po wizycie :) wszystko jest ok, szyjka juz sie nie skraca, mam nie szalec ale nie musze lezec :) skurcze poki nie sa regularne nie maja mnie martwic, sprawdzil wszystko i jest w porzadku. Najbardziej mnie cieszy ze nie musze lezec plackiem. Wystarczy luteina i jakos dotrwamy, to kolej.a ciaza w krotkim czasie to trzeba "wziac na to poprawke" . Ze zlych wiesci to tyle ze przy okazji luteiny przyplatala sie infekcja ale to pikus :)

Agusia2312, Nalka, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Nalka super pomysł takie spotkanie forumowych mamusiek :)
    Ale to już chyba też maluszkami :))może wrzesień :)

Tusia84, NataliaK, Nalka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka powodzenia,

Ciesze sie ze nie jestem sama,bo tu widze wszystkie mamuski takie uzdolnione, a ja mam tylko kilka zainteresowan i to nie az takich o , a napewno nie zwiazanych z bobasami, chyba ze sesje komus pierdykne ciazowa tudziez bobasowa :D tylez moich uzdolnien powiazanych z ciaza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 18:50

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka aż się rozmarzyłam :)To by było coś :D

Mucha trzymam kciuki :)

karolina super że nie musisz już leżeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 18:52

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki potrzebuje rady ;-) muszę kupić materac dla Dzidzi do łóżeczka i ... głowa mnie już rozbolała od szukania i czytania opinii na różnych forach!!! Proszę doradźcie jaki będzie najlepszy???

relgh371fxfsmrgb.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu całymi dniami śpiewam. Ale nie kołysanki;) Śpiewam, to co lubię;P Zastanawiałam się, jak sąsiedzi zniosą moje wycie całodzienne, bo na prawdę śpiewam przy wszystkim, co robię. Ale jak na razie nikt nie przyszedł z pretensjami;) Gabriel też nie zaczyna kopać jak śpiewam, więc chyba nie narzeka;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Muszka powodzenia,

Ciesze sie ze nie jestem sama,bo tu widze wszystkie mamuski takie uzdolnione, a ja mam tylko kilka zainteresowan i to nie az takich o , a napewno nie zwiazanych z bobasami, chyba ze sesje komus pierdykne ciazowa tudziez bobasowa :D tylez moich uzdolnien powiazanych z ciaza :D
    kochana każdy ma inne i to jest piękne :) ja na przykład mam dwie lewe rece do szydełkowania itp, fajnie, że robisz foty, ja się uczę dopiero ale jak to się mówi kadr w oku mam i to jest najważniejsze.
    Myślałam o sesji ciążowej, mam przyjaciół fotografów, ale jakoś mi się nie chce do niej stylizować, leń :) Normalnie uwielbiam stylizować, to moja pasja ale i profesjonalnie się tym zajmowałam przed ciążą, będę rozwijać swoją działalność po ciąży, mam wiele fajnych pomysłów. :) a tak na serio to fajnie byłoby się spotkać na tej kawce w wawie, pomyślmy o tym na serio, a potem już wszyscy na ognichu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 18:58

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onko ja kupiłam gryka,pianka,kokos

muszka trzymam kciuki za wizytę

ja muszę zwiększyć dawkę insuliny, kolejna wizyta w piątek

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kochana każdy ma inne i to jest piękne :) ja na przykład mam dwie lewe rece do szydełkowania itp, fajnie, że robisz foty, ja się uczę dopiero ale jak to się mówi kadr w oku mam i to jest najważniejsze.
    Myślałam o sesji ciążowej, mam przyjaciół fotografów, ale jakoś mi się nie chce do niej stylizować, leń :) Normalnie uwielbiam stylizować, to moja pasja ale i profesjonalnie się tym zajmowałam przed ciążą, będę rozwijać swoją działalność po ciąży, mam wiele fajnych pomysłów. :) a tak na serio to fajnie byłoby się spotkać na tej kawce w wawie, pomyślmy o tym na serio, a potem już wszyscy na ognichu :)

Pewnie,ze to piekne! Fajnie ze sa ludzie z zaintesowaniami,pasjami,to nakreca i motywuje ;-)
    No trzeba zebrac dziewczynki i jakas kawa byc musi ;-)

PS: jakiego ja mam dzis lenia... dodatkowo pierwszy raz od I trymestru zasnelam w dzien! I spalam prawie 2 godziny! Nieeemozliwe to jest,serio ;-)

• Nalka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp oczywiście, że już z naszymi maluszkami. I pisałam całkiem poważnie z tym ogniskiem. Byłoby super gdyby coś takiego dałoby radę zorganizować. NataliaK zrobiłaby niepowtarzalne zdjęcia. Niesamowite spotkanie różnych kobiet, w innym wieku, z innych miast, które połączyły maluszki. No coś pięknego po prostu. Takich akcji brakuje.

Co do sesji brzuszkowej to ja mam zaklepany termin na 12 kwietnia. Trwa podobno 2 - 3 godziny. Ale się umęczymy!

weronikabp, NataliaK, Modelka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj byloby super Nalka ;-) nakrecilas mnie troche bardzo ;-)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zakupiłam kokos-gryka. A do turystycznego piankowy.
    Zamówiłam pościel dziś, podgrzewacz, parę ubranek i 2 kaftaniki.

walcze z przeziębieniem- odrywajacym kaszlem, kuchaniem i smarkaniem. Bleh. Najgorsze ze domowymi sposobami nie moge się leczyć przez cukrzyce. Tylko lezing pod kolderka i modlitwa Aby szybko przeszło.

Alexast a jakie masz dawki insuliny?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast już niedużo tej cukrzycy, parę tygodni, dasz rade kochana,ale jakoś bardzo się pogorszyło?

Ja zakupiłam kokosowo-piankowy z medycznymi parametrami. Podobnież bardzo dobry dla dzidziusia.

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ