MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Ja o ile dotrwam do 37tyg. to pod koniec mam zamiar już funkcjonować na pełnych obrotach żeby urodzić
ja mam góry Sowie bardzo blisko ale się raczej nie wybieram
mam takie górki blisko więc jak coś będę po nich wchodziła, żeby się pród rozkręcił
Ja tez... ale chyba jednak w okolicach Warszawy zaczne wypychac Franka na swiat,bo srednio mi sie usmiecha rodzic gdzie indziejTusia84 lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:to ja pisałam, oto moja lista jakby ktoś coś miał to dorzucenia to chętnie posłucham
APTECZKA:
- sól fizjologiczna we fiolkach do przemywania oczu
- gotowe, sterylne gaziki nasączone 70% alkoholem izopropylowym do pielęgnacji pępka
- gaziki jałowe
- Oliatum emulsja do kapieli
- bepanthen lub linomag do pupci
- sudocrem jeśli już jest odpazona
- Sab Simplex na kolkę (Esputicon, Infacol, Espumisan)
- czopki glicerynowe na zatwardzenie
- na kolki i zaparcia - ??
- aspirator
- roztwor wody morskiej – nawilzanie noska
- termometr bezdotykowy
- czopki p/gorączkowe dla niemowląt
Na odpazenia super jest linomag w maści. Na gorączke mozna podac bodajze pedicetamol, jest od pierwszych dni zycia. Do pepka dobry też jest octenisept, ale nie bezposrednio na pepek tylko na.gazik a pozniej przemywac, gazikow.z alko tez uzywalam. A tym octeniseptem przemywalam rane po cc. Na kolke mielismy delicol, to jakby dziecko nie tolerowalo laktozy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:24
weronikabp, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyexcella wrote:Na odpazenia super jest linomag w maści. Na gorączke mozna podac bodajze pedicetamol, jest od pierwszych dni zycia. Do pepka dobry też jest octenisept, ale nie bezposrednio na pepek tylko na.gazik a pozniej przemywac, gazikow.z alko tez uzywalam. A tym octeniseptem przemywalam rane po cc. Na kolke mielismy delicol, to jakby dziecko tolerowalo laktozy.
excella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Dzięki weronika, też coś próbowałam czytać. Niestety ja mam inny system leczenia, bo mam abonament w LuxMedzie i nie mogę bezpośrednio dzwonić do mojej lekarki. Ale pojutrze mam wizytę, więc zapytam. Ech jak nie urok, to sraczka.
A poza tym zaczęły mi się bóle bioder, chyba miednica mi się rozchodzi. W nocy to horror, z boku na bok.
Ale na poprawę humoru przyszedł fotelik samochodowy z bazą dla Zośki i czekam dziś wieczorem na dwa mebelki z IkeiPowoli kończymy przygotowania wyprawki.
także nie stresuj się kochana, jaki fotelik nabyłaś?
Galanea lubi tę wiadomość
-
Poczytałam jeszcze w internecie i jest napisane, że bakteria e coli jest normalną bakterią występującą w pochwie, że pochwa nie może być jałowe. Ważne, żeby na szyjce macicy nie było bakterii. Ale wymazu z szyjki nie miałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:58
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Poczytałam jeszcze w internecie i jest napisane, że bakteria e coli jest normalną bakterią występującą w pochwie, że pochwa nie może być jałowe. Ważne, żeby na szyjce macicy nie było bakterii. Ale wymazu z szyjki nie miałam.
moja powiedziala ze teraz będę miala robiony posiew cały czas, bo do porodu musi byc pewność, że nie ma żadnego świństwa w pochwie.
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja dzis nocka srednioprzespana, od kilku tyg mam mini mini krostki na brzuchu ale wczoraj i dzis daly czadu strasznie swedza mino smarowania kilka x dziennie plus pare przenioslo sie na rece i ramiona
zastanawiam sie czy to pokrzywka ciezarnych czy choleostaza?
wyniki biliurbimy sprzed 2 tyg w normie wiec chyba pokrzywka
na szczescie w pon mam lekarza juz w Pl
na razie doraznie smaruje bepanthenem, ulge w nocy od 3 do 5 przyniosl zel do nog z kasztanowca hi hi skutecznie schlodzil swedzace miejsca
przed ciaza tez miala liczne b coli plus candidia i troche gronkowca nawet, dostalam koktajl lekow ale III trym to chyba nie ten etap na silne leki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 15:06
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
przylatujemy w sobote do Poz, fakt gin sie krzywil na lot z szyjka 2.57 bo boi sie ze moze sie skrocic do 1,5 (caly kanal ma terz 3.70 z czego wlasnie 2.57 zamkniete), ale odpoczywam i juz nie kicam na dlugie spacery a zakupy targa maz
musze leciec bo nie widzimy nas w porodzie tutaj, w Pl jest jednak diagnostyka i ok dostep do scanow i ktg coby nie mowic
poza tym mam w Pl cala wyprawke i mieszkanko czeka ;=))
mysle ze ok przelece
weronikabp lubi tę wiadomość