X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja o ile dotrwam do 37tyg. to pod koniec mam zamiar już funkcjonować na pełnych obrotach żeby urodzić ;) ja mam góry Sowie bardzo blisko ale się raczej nie wybieram ;)

mam takie górki blisko więc jak coś będę po nich wchodziła, żeby się pród rozkręcił :D

Ja tez... ale chyba jednak w okolicach Warszawy zaczne wypychac Franka na swiat,bo srednio mi sie usmiecha rodzic gdzie indziej :D

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsze będzie kiedy wdrapiemy się na te górki i zaczną się skurcze z sączeniem wód hahaha a trzeba będzie zejść do samochodu ;) to dopiero by była akcja :D

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    to ja pisałam, oto moja lista jakby ktoś coś miał to dorzucenia to chętnie posłucham :)

APTECZKA:
    - sól fizjologiczna we fiolkach do przemywania oczu
    - gotowe, sterylne gaziki nasączone 70% alkoholem izopropylowym do pielęgnacji pępka
    - gaziki jałowe

- Oliatum emulsja do kapieli
    - bepanthen lub linomag do pupci
    - sudocrem jeśli już jest odpazona
    - Sab Simplex na kolkę (Esputicon, Infacol, Espumisan)
    - czopki glicerynowe na zatwardzenie
    - na kolki i zaparcia - ??
    - aspirator
    - roztwor wody morskiej – nawilzanie noska
    - termometr bezdotykowy
    - czopki p/gorączkowe dla niemowląt

Na odpazenia super jest linomag w maści. Na gorączke mozna podac bodajze pedicetamol, jest od pierwszych dni zycia. Do pepka dobry też jest octenisept, ale nie bezposrednio na pepek tylko na.gazik a pozniej przemywac, gazikow.z alko tez uzywalam. A tym octeniseptem przemywalam rane po cc. Na kolke mielismy delicol, to jakby dziecko nie tolerowalo laktozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:24

weronikabp, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Na odpazenia super jest linomag w maści. Na gorączke mozna podac bodajze pedicetamol, jest od pierwszych dni zycia. Do pepka dobry też jest octenisept, ale nie bezposrednio na pepek tylko na.gazik a pozniej przemywac, gazikow.z alko tez uzywalam. A tym octeniseptem przemywalam rane po cc. Na kolke mielismy delicol, to jakby dziecko tolerowalo laktozy.
    dopisałam sobie dzięki :)

excella lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:47

Tusia84, MonikaS lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea poczytałam w necie, że to się leczy bo nie może się bakteria dostac do dróg rodnych, ale może zadzwoń do lekarza, czy nie potrzebujesz jakiegoś leku? Nie wiem na ile to groźne.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:47

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea polubiłam jak przeczytałam, że trzymasz kciuki za mnie :)

oczywiście nie lubię informacjo o bakterii..

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dzięki weronika, też coś próbowałam czytać. Niestety ja mam inny system leczenia, bo mam abonament w LuxMedzie i nie mogę bezpośrednio dzwonić do mojej lekarki. Ale pojutrze mam wizytę, więc zapytam. Ech jak nie urok, to sraczka.

A poza tym zaczęły mi się bóle bioder, chyba miednica mi się rozchodzi. W nocy to horror, z boku na bok.

Ale na poprawę humoru przyszedł fotelik samochodowy z bazą dla Zośki i czekam dziś wieczorem na dwa mebelki z Ikei :) Powoli kończymy przygotowania wyprawki.
    Szkoda, że nie dała Ci numeru, ja też chodze abonamentowo z enelmedu i moja sama mi dała, kazała dzwonić o każdej porze, to już zależy od lekarza. Ale myślę, że ten jeden dzień różnicy nie zrobi dużej :) także nie stresuj się kochana, jaki fotelik nabyłaś? :)

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam jeszcze w internecie i jest napisane, że bakteria e coli jest normalną bakterią występującą w pochwie, że pochwa nie może być jałowe. Ważne, żeby na szyjce macicy nie było bakterii. Ale wymazu z szyjki nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:58

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my kluseczki:)
    8cd053a091e8dbe6m.jpg

weronikabp, Limerikowo, AISAK, Paulina1986, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Poczytałam jeszcze w internecie i jest napisane, że bakteria e coli jest normalną bakterią występującą w pochwie, że pochwa nie może być jałowe. Ważne, żeby na szyjce macicy nie było bakterii. Ale wymazu z szyjki nie miałam.
    no właśnie dlatego zrobi Ci na pewno posiew z pochwy, powinna przynajmniej :) moja powiedziala ze teraz będę miala robiony posiew cały czas, bo do porodu musi byc pewność, że nie ma żadnego świństwa w pochwie.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    a to my kluseczki:)
    8cd053a091e8dbe6m.jpg
    Vikus jestes mega laską :)) razem z Tusią nominuję Was na miski naszego forum :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:48

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Teściowie nam kupili Cybex Aton z bazą.
    O taki:
    http://cybex-online.com/pl/carseats/aton.html

Szukaliśmy fotelika pasującego do stelaża X Landera.
    bardzo ładny i zgrabniuchny ;)

Galanea lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronisia prosze cie nie przesadzaj:)..... ja niestety tak nie uwazam....;)ale dziekuje za mile slowa:*

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Weronisia prosze cie nie przesadzaj:)..... ja niestety tak nie uwazam....;)ale dziekuje za mile slowa:*
    no niedość, że ładna to jeszcze skromna hehe :))

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis nocka srednioprzespana, od kilku tyg mam mini mini krostki na brzuchu ale wczoraj i dzis daly czadu strasznie swedza mino smarowania kilka x dziennie plus pare przenioslo sie na rece i ramiona
    zastanawiam sie czy to pokrzywka ciezarnych czy choleostaza?
    wyniki biliurbimy sprzed 2 tyg w normie wiec chyba pokrzywka
    na szczescie w pon mam lekarza juz w Pl
    na razie doraznie smaruje bepanthenem, ulge w nocy od 3 do 5 przyniosl zel do nog z kasztanowca hi hi skutecznie schlodzil swedzace miejsca

przed ciaza tez miala liczne b coli plus candidia i troche gronkowca nawet, dostalam koktajl lekow ale III trym to chyba nie ten etap na silne leki
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 15:06

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo to kiedy przylatujesz/przyjeżdzasz? bo coś mówiłaś że nie możesz za bardzo leciec z tego co pamiętam..

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przylatujemy w sobote do Poz, fakt gin sie krzywil na lot z szyjka 2.57 bo boi sie ze moze sie skrocic do 1,5 (caly kanal ma terz 3.70 z czego wlasnie 2.57 zamkniete), ale odpoczywam i juz nie kicam na dlugie spacery a zakupy targa maz
    musze leciec bo nie widzimy nas w porodzie tutaj, w Pl jest jednak diagnostyka i ok dostep do scanow i ktg coby nie mowic
    poza tym mam w Pl cala wyprawke i mieszkanko czeka ;==)))
    mysle ze ok przelece
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ