X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba czas na kompletowanie wyprawki tak jak obiecalam.

NataliaK, weronikabp, Tusia84, alexast lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja bym Frankowi dala z 1700 :)

Cholerka zgaga sie zaczyna :(
    Mi wczoraj pomogła szklanka wody z cytryną i całą noc miałam spokój. Bo tak to nie mogę się położyć, bo od razu mnie dopada :(

Mucha, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi czy ruszacie sie ze swojego miejsca zamieszkania na majowke gdzies dalej?
    Kurka ja bym tak bardzo chciala jechac w gory...chociaz na 3 dni, ale z drugiej strony sie boje bo to bedzie rozpoczety 37 tc i tak troche sie boje... a z drugiej strony,kurde kiedy ja po porodzie pojade w gory :( Trudne sprawy :D

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja to bym sie chyba bala ze zaczne tam rodzic...chyba, ze zainteresujesz sie dokladnie gdzie tam jest szpital i smigasz.

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati ja bym nie ryzykowała, też mielismy jechac w gory ale zrezygnowalam.
    Muszka informuj o postępach w zakupach :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie wizyt o tak poznej godzinie, dobrze ze za tydzien mam na 12 :-)
    Nawet weny do gotowania nie mialam szybka zupa i robie nalesniki ze szpinakiem na drugie...

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Weronikabp - widze ze chyba kupiłaś kosz na pieluszki- faktycznie czymś się rózni od normalnego? Bo ja widziałam 2 inne niż twoję i oprócz tego, że może są bardziej szczelne to różnicy nie widziałam.
    różni się przede wszystkim tym, że każda pieluszka po włożeniu do środka jest szczelnie zamknięta, z tego kosza nie wydobywa się żaden zapach ani bakterie i to jest bardzo ważne, kiedy otwierasz go to wyrzucenia, masz jeden szczelnie zamknięty worek i nie bawisz się z gów...m :)) moje przyjacółki od lat tego uzywają na zachodzie, dla mnie rewelacja.

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja tez wczoraj myslalam, ze padne tak nie moglam sie doczekac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:07

Tusia84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 37 tyg już się nigdzie dalej nie ruszam... Natalia ja bym się bała :D Chyba że do gór masz nie daleko, bo ja mam całą Polskę prawie :D

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam, że wyjazd mija się z celem- tym bardziej 37 tc = duuuży brzuch- z gór to tylko staczac by się można było- ale jak sie wdrapac tam? taka podróż to duże obciązenie dla organizmu, zmiana klimatu może też wywołac poród. Ale decyzja zawsze należy do każdego z osobna.

ja to spedze pewno majowke nad Bugiem przy grillu - posrod drzew 33 km od domku - odleglosc bezpieczna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 13:43

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też paskudna pogoda :( Aż nic się nie chce :( Może pizza na obiadek poprawi mi humor :) Na szczęście moja córeczka nie odczuwa tej paskudnej pogody i tańcuje w najlepsze :) Aż się czkawki nabawiła, a ja pierwszy raz miałam okazję poczuć jak rytmicznie podskakuje :) Fajne uczucie :)
    Trzymam kciuki za pozytywne wyniki wszystkich dzisiejszych wizyt!!!

weronikabp, Mucha, MonikaS lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja po 37 tyg już się nigdzie dalej nie ruszam... Natalia ja bym się bała :D Chyba że do gór masz nie daleko, bo ja mam całą Polskę prawie :D

No jakies 500 km:D hahaha :D
    Moze zrobie sobie jakas majowke w kwietniu,o!:) jakis weekend w gorach,chociaz jak ja po schodach wlezc nie moge to jak to bedzie w gorach xD

A tak serio, to z tym wyjazdem w gory to tylko rekreacyjnie chociaz zdjecia porobic,napewno nie chodzic po gorach,to wiadomo. Takie podziwianie przyrody,o!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 13:47

• maggda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie pisać tyle bo ciężko was dogonić ;)

Natalia i Nalka piękne te wasze brzuszki :) tak spojrzałam i mowie do siebie ale mam malusi brzusio może po mamusi będzie miało małą wagę ur. a nie po tatusiu, bo 4 kg ciężko będzie mi wypchnąć :D

NataliaK, Nalka lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja na Twoim miejscu bym się już w góry nie wybrała. Tam jest inny klimat, inne ciśnienie.

Moja koleżanka w czasie urlopu w Zakopanem miała okres. Dostała takiego krwotoku, że trafiła do szpitala. Okazało się, że mięśniak jej się urwał, o którym nawet nie wiedziała. W szpitalu powiedzieli jej, że u nich to normalne. Bardzo często zdarzają się turystkom takie przypadki, bo inne ciśnienie jest. Mówili też, że bardzo często dochodzi u nich do poronień. Nie wiem jak z porodami.

weronikabp, Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz oszaleje byłam z M w gminie powiedzieć ze dachu przecieka i woda nam kapie z sufitu aby to naprawili a te biurokraci zasrani z tekstem ze skoro my wykupiliśmy to mieszkanie od nich to sami mamy sobie naprawić cały dach.... no czy ich pojeb..... Ale jestem zła cały czas słyszę jak co chwile jest kap kap kap kap kap masakra jakaś.

Limerikowo lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ale laski jestescie :)

Natalia faktycznie przez te dwa tygodnie urosl Ci sporo brzunio taki fajny jest :)

Moj wciaz stosunkowo maly, ale po USG jak wiem ze mala rosnie to mnie to nie martwi :)

Weronika co to jest to z angelcare?
    dopiero teraz zauwazyłam, że ominęłam tę stronę :)) angelcare to kosz na pieluchy, opisałam go ciut wcześniej dla Aisak :)

Nalka - ale laseczka z Ciebie :)

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hie hie, ile obstawiasz że waży Franek? patrząc na rozmiar brzucha?:D ostatnio miesiąc temu ważył kilogram. :D
    jeśli miesiąc temu kg to teraz daję mu 1700 -1800 :))

• AISAK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś któraś z Mamutek wspomniała o apteczce dla Maluszka: co wg Was powinno się tam znaleźć?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o ile dotrwam do 37tyg. to pod koniec mam zamiar już funkcjonować na pełnych obrotach żeby urodzić ;) ja mam góry Sowie bardzo blisko ale się raczej nie wybieram ;)

mam takie górki blisko więc jak coś będę po nich wchodziła, żeby się pród rozkręcił :D

weronikabp, Mucha, NataliaK, Paula222, Modelka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Kiedyś któraś z Mamutek wspomniała o apteczce dla Maluszka: co wg Was powinno się tam znaleźć?

to ja pisałam, oto moja lista jakby ktoś coś miał to dorzucenia to chętnie posłucham :)

APTECZKA:
    - sól fizjologiczna we fiolkach do przemywania oczu
    - gotowe, sterylne gaziki nasączone 70% alkoholem izopropylowym do pielęgnacji pępka
    - gaziki jałowe

- Oliatum emulsja do kapieli
    - bepanthen lub linomag do pupci
    - sudocrem jeśli już jest odpazona
    - Sab Simplex na kolkę (Esputicon, Infacol, Espumisan)
    - czopki glicerynowe na zatwardzenie
    - na kolki i zaparcia - ??
    - aspirator
    - roztwor wody morskiej – nawilzanie noska
    - termometr bezdotykowy
    - czopki p/gorączkowe dla niemowląt
    - inhalator/nebulizator

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:20

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ