X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A ja dziś znów źle spałam :P Nie wiem co ostatnio się dzieje , masakra !

Ja odliczam dni do porodu powoli... Jeszcze aż 56 dni, albo tylko...

NataliaK łał jaki okrąglutki brzuszek :)
    Azi trzymam kciuki aby Cię wypisali :)

A ja podłamana patrzę że mam 11,8 kg na + wrrr
    Paula nie załamuj się :-) spalisz po ciąży - najważniejsze jest żeby dzidzia była zdrowa!

evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadła angina :( Ropa na gardle się już zbiera :( Byłam już w aptece i wydałam 35 zł na lek, mam nadzieję, że pomoże. Od wielu lat nie stosuję antybiotyków. Leczymy się homeopatycznie i lekami ziołowymi. Mam nadzieję, że i tym razem homeopatia poskutkuje.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Ja mam dzisiaj dentystę po południu i jestem ciekawa jak maleństwo zareaguje na taką nowość :P i na stres mamuśki bo nie cierpię chodzić do dentysty. A jak to jest ze znieczuleniem w czasie ciąży? ;) moze ktoras z was wie z własnej autopsji :)

Agusia, ja byłam u dentysty jakoś w lutym i miałam jedną dziurkę łataną. Znieczulenie normalnie dostałam, nic mnie nie bolało, z nudów liczyłam kasetony na suficie :). Nic się nie martw, można znieczulać.

A ja odnotowałam pierwsze sukcesy ciążowe. Mianowicie, z pomocą brzucha, udało mi się załatwić wcześniejszy montaż kuchni. Pan dziś potwierdził, zapewniając, w bardzo miłym tonie, że stanie na głowie, żeby mi tę kuchnię w piątek zmontować.

Dzień szary i deszczowy, a jednak jakby piękniejszy :). Mam dziś kupę rzeczy do załatwienia, odbiór zlewu, okapu, dowodu z nowym adresem zameldowania, poinstruowanie panów, gdzie mi mają szafeczki popodwieszać, wypad do Ikei po łóżko, dalsze pakowanie pudeł,ale jak sobie myślę, że za tydzień będę już u siebie... :)

Także zajrzę tu wieczorkiem, za wszystkie wizyty trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, ze dam radę Was nadrobić po całym dniu :).

A jutro zaczynam szkołę rodzenia. Prawdę mówiąc nie chce mi się pieruńsko i jeszcze powinnam parę rzeczy pozałatwiać, ale idę, głównie ze względu na męża. Myślę, że powinien sobie trochę posłuchać :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:01

AISAK, evas, Mucha, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, MonikaS lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, zapomniałam od mojego lekarza wziąć zaświadczenia o braku przeciwwskazań do uczestnictwa w szkole rodzenia. Sama to sobie napiszę i podejdę do niego jutro po podpis, mam nadzieję, że to nie będzie problem ;). Ostatecznie oszczędzę mu pisaniny.

Żelazna przysłała mi maila z programem zajęć, na pierwszych kwestie merytoryczne będą od 18 do 20.15, a potem do 21 ćwiczenia dla kobiet w ciąży. Myślicie, że mogę się z nich zmyć? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:05

• AISAK Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    A mnie dopadła angina :( Ropa na gardle się już zbiera :( Byłam już w aptece i wydałam 35 zł na lek, mam nadzieję, że pomoże. Od wielu lat nie stosuję antybiotyków. Leczymy się homeopatycznie i lekami ziołowymi. Mam nadzieję, że i tym razem homeopatia poskutkuje.
    A jakie tableteczki zakupiłaś co można brać w ciązy??
    Ja też muszę- gardło nie wyrażne,a najgorszy to katar.

evas lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to super że kuchnia będzie na czas :-) Uwielbiam takie zakupy :-) i urządzanie mieszkania :-) Też mam remont i ciągle coś robię :-) A coś kiedyś czytałam, że któraś z dziewczyn jedzie do Ikea zrobić projekt kuchni- jak to wygląda? Oni projekt robią za darmo? Czy tez tam gość od razu robi wycenę ile kuchnia będzie kosztować ?

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przed chwilą tez przyszła pierwsza paczka, a w niej pościel do kołyski :) Pan kurier tyle komplementów mi powiedział, że aż się zaczerwieniłam :) bardzo sympatyczny człowiek

Wreszcie zaczyna do mnie docierać, że będę miała dzidziusia :)

Nie wiem czy to przed wizytą czy po prostu ale jakoś kiepsko się czuję..

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, tylko się za bardzo nie przemęczaj ;)

Ja chcę znowu słoneczko zobaczyć. Przez te zmiany pogody choróbsko mnie dopadło :(

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o projekty w Ikea, to na pewno jest płatny, ale nie wiem, jakie to są ceny, na pewno od razu robią wycenę przy takim projekcie.

Problem tylko w tym, że pomieszczenie pod kuchnię z Ikei musi być "proste", bo oni nie robią mebli na wymiar. Tylko masz jakieś tam warianty wielkościowe i z nich musisz wybrać, jak się nie wpasuje, to jest problem. Tymczasem ten mój aneksik jest bardzo specyficzny, z jednym kątem rozwartym, taki trochę w kształcie trapeza, więc ja musiałam niestety kuchnię ikeowską odpuścić.

Poczytaj sobie tutaj na temat kuchni z Ikei, masz krok po kroku wypisane, jak się do tego zabrać :) :

http://www.ikea.com/ms/pl_PL/rooms_ideas/kitchen_howto/EU/buy_a_kitchen.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:13

• Nalka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się z córeczką witamy i żegnamy, bo lecimy na szkołę rodzenia. :D

Wybaczcie za facjatę.

28+4.

93591fe9a256b342med.jpg

Martynika, Tusia84, evas, Paula222, NataliaK, AISAK, Paulina1986, maggda, weronikabp, Agusia2312, Limerikowo, Galanea, czekajajaca, MonikaS lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłą masz tę facjatę :).

Nalka lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    A jakie tableteczki zakupiłaś co można brać w ciązy??
    Ja też muszę- gardło nie wyrażne,a najgorszy to katar.
    U nas mamy aptekę w której farmaceuta z zamiłowania zajmuje się homeopatią. No i dobiera lek na podstawie objawów. Więc nie da się tego samego leku u wszystkich stosować. Poszukaj może w Twojej okolicy też ktoś taki się znajdzie. Są też lekarze homeopaci, więc warto poszukać.

Oczywiście leki te są bezpieczne w ciąży. Leczenie trwa dłużej i na początku jest chwilowe pogorszenie, ale nie wolno się zrażać. Jestem przykładem i moja rodzina też, że to działa i z wielu poważnych chorób udało nam się wyjść. Ja miałam kiedyś astmę i brałam mnóstwo sterydów. A homeopatia pomogła mi z tego wyjść i odstawić tradycyjne leki.

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia i Nalka super wyglądacie, każda inny brzuszek ma ale każdy jest uroczy :)

NataliaK, Nalka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ojj obyś miała rację, bo trochę strach pomyślieć ile ostatecznie mi przybędzie :D

Nalka no no ja chyba w jakieś kompleksy popadnę, wszystkie ładnie wyglądacie w ciąży :)

Ale mi Franek dziś żebra maltretuje :P

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    My się z córeczką witamy i żegnamy, bo lecimy na szkołę rodzenia. :D

Wybaczcie za facjatę.

28+4.

93591fe9a256b342med.jpg

No nie! tylko 2 tygodnie różnicy a tu proszę ja taki bąk a ty ledwie ledwie pszczółka :) z ładną tą facjatą :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale laski jestescie :)

Natalia faktycznie przez te dwa tygodnie urosl Ci sporo brzunio taki fajny jest :)

Moj wciaz stosunkowo maly, ale po USG jak wiem ze mala rosnie to mnie to nie martwi :)

Weronika co to jest to z angelcare?

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ale laski jestescie :)

Natalia faktycznie przez te dwa tygodnie urosl Ci sporo brzunio taki fajny jest :)

Moj wciaz stosunkowo maly, ale po USG jak wiem ze mala rosnie to mnie to nie martwi :)

Weronika co to jest to z angelcare?

Hie hie, ile obstawiasz że waży Franek? patrząc na rozmiar brzucha?:D ostatnio miesiąc temu ważył kilogram. :D

• evas Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hie hie, ile obstawiasz że waży Franek? patrząc na rozmiar brzucha?:D ostatnio miesiąc temu ważył kilogram. :D
    Ja myślę że jakieś 1,5 kg.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym Frankowi dala z 1700 :)

Cholerka zgaga sie zaczyna :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja bym Frankowi dala z 1700 :)

Cholerka zgaga sie zaczyna :(

Ciekawe ciekawe, w czwarteczek się dowiemy :)

Muszka to zjedz jakąś mandarynkę albo pomarańcza, mi pomaga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:55

Mucha lubi tę wiadomość

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ