MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula222 wrote:A ja dziś znów źle spałam
Nie wiem co ostatnio się dzieje , masakra !
Ja odliczam dni do porodu powoli... Jeszcze aż 56 dni, albo tylko...
NataliaK łał jaki okrąglutki brzuszek
Azi trzymam kciuki aby Cię wypisali
A ja podłamana patrzę że mam 11,8 kg na + wrrrspalisz po ciąży - najważniejsze jest żeby dzidzia była zdrowa!
evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
A mnie dopadła angina
Ropa na gardle się już zbiera
Byłam już w aptece i wydałam 35 zł na lek, mam nadzieję, że pomoże. Od wielu lat nie stosuję antybiotyków. Leczymy się homeopatycznie i lekami ziołowymi. Mam nadzieję, że i tym razem homeopatia poskutkuje.
-
Agusia2312 wrote:Ja mam dzisiaj dentystę po południu i jestem ciekawa jak maleństwo zareaguje na taką nowość
i na stres mamuśki bo nie cierpię chodzić do dentysty. A jak to jest ze znieczuleniem w czasie ciąży?
moze ktoras z was wie z własnej autopsji
Agusia, ja byłam u dentysty jakoś w lutym i miałam jedną dziurkę łataną. Znieczulenie normalnie dostałam, nic mnie nie bolało, z nudów liczyłam kasetony na suficie. Nic się nie martw, można znieczulać.
A ja odnotowałam pierwsze sukcesy ciążowe. Mianowicie, z pomocą brzucha, udało mi się załatwić wcześniejszy montaż kuchni. Pan dziś potwierdził, zapewniając, w bardzo miłym tonie, że stanie na głowie, żeby mi tę kuchnię w piątek zmontować.
Dzień szary i deszczowy, a jednak jakby piękniejszy. Mam dziś kupę rzeczy do załatwienia, odbiór zlewu, okapu, dowodu z nowym adresem zameldowania, poinstruowanie panów, gdzie mi mają szafeczki popodwieszać, wypad do Ikei po łóżko, dalsze pakowanie pudeł,ale jak sobie myślę, że za tydzień będę już u siebie...
Także zajrzę tu wieczorkiem, za wszystkie wizyty trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, ze dam radę Was nadrobić po całym dniu.
A jutro zaczynam szkołę rodzenia. Prawdę mówiąc nie chce mi się pieruńsko i jeszcze powinnam parę rzeczy pozałatwiać, ale idę, głównie ze względu na męża. Myślę, że powinien sobie trochę posłuchać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:01
AISAK, evas, Mucha, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Acha, zapomniałam od mojego lekarza wziąć zaświadczenia o braku przeciwwskazań do uczestnictwa w szkole rodzenia. Sama to sobie napiszę i podejdę do niego jutro po podpis, mam nadzieję, że to nie będzie problem
. Ostatecznie oszczędzę mu pisaniny.
Żelazna przysłała mi maila z programem zajęć, na pierwszych kwestie merytoryczne będą od 18 do 20.15, a potem do 21 ćwiczenia dla kobiet w ciąży. Myślicie, że mogę się z nich zmyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:05
-
evas wrote:A mnie dopadła angina
Ropa na gardle się już zbiera
Byłam już w aptece i wydałam 35 zł na lek, mam nadzieję, że pomoże. Od wielu lat nie stosuję antybiotyków. Leczymy się homeopatycznie i lekami ziołowymi. Mam nadzieję, że i tym razem homeopatia poskutkuje.
Ja też muszę- gardło nie wyrażne,a najgorszy to katar.evas lubi tę wiadomość
-
Martynika to super że kuchnia będzie na czas
Uwielbiam takie zakupy
i urządzanie mieszkania
Też mam remont i ciągle coś robię
A coś kiedyś czytałam, że któraś z dziewczyn jedzie do Ikea zrobić projekt kuchni- jak to wygląda? Oni projekt robią za darmo? Czy tez tam gość od razu robi wycenę ile kuchnia będzie kosztować ?
-
Do mnie przed chwilą tez przyszła pierwsza paczka, a w niej pościel do kołyski
Pan kurier tyle komplementów mi powiedział, że aż się zaczerwieniłam
bardzo sympatyczny człowiek
Wreszcie zaczyna do mnie docierać, że będę miała dzidziusia
Nie wiem czy to przed wizytą czy po prostu ale jakoś kiepsko się czuję..
NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o projekty w Ikea, to na pewno jest płatny, ale nie wiem, jakie to są ceny, na pewno od razu robią wycenę przy takim projekcie.
Problem tylko w tym, że pomieszczenie pod kuchnię z Ikei musi być "proste", bo oni nie robią mebli na wymiar. Tylko masz jakieś tam warianty wielkościowe i z nich musisz wybrać, jak się nie wpasuje, to jest problem. Tymczasem ten mój aneksik jest bardzo specyficzny, z jednym kątem rozwartym, taki trochę w kształcie trapeza, więc ja musiałam niestety kuchnię ikeowską odpuścić.
Poczytaj sobie tutaj na temat kuchni z Ikei, masz krok po kroku wypisane, jak się do tego zabrać:
http://www.ikea.com/ms/pl_PL/rooms_ideas/kitchen_howto/EU/buy_a_kitchen.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:13
-
Martynika, Tusia84, evas, Paula222, NataliaK, AISAK, Paulina1986, maggda, weronikabp, Agusia2312, Limerikowo, Galanea, czekajajaca, MonikaS lubią tę wiadomość
-
AISAK wrote:A jakie tableteczki zakupiłaś co można brać w ciązy??
Ja też muszę- gardło nie wyrażne,a najgorszy to katar.
Oczywiście leki te są bezpieczne w ciąży. Leczenie trwa dłużej i na początku jest chwilowe pogorszenie, ale nie wolno się zrażać. Jestem przykładem i moja rodzina też, że to działa i z wielu poważnych chorób udało nam się wyjść. Ja miałam kiedyś astmę i brałam mnóstwo sterydów. A homeopatia pomogła mi z tego wyjść i odstawić tradycyjne leki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Ale laski jestescie
Natalia faktycznie przez te dwa tygodnie urosl Ci sporo brzunio taki fajny jest
Moj wciaz stosunkowo maly, ale po USG jak wiem ze mala rosnie to mnie to nie martwi
Weronika co to jest to z angelcare?
Hie hie, ile obstawiasz że waży Franek? patrząc na rozmiar brzucha?ostatnio miesiąc temu ważył kilogram.
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Ja bym Frankowi dala z 1700
Cholerka zgaga sie zaczyna
Ciekawe ciekawe, w czwarteczek się dowiemy
Muszka to zjedz jakąś mandarynkę albo pomarańcza, mi pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:55
Mucha lubi tę wiadomość