X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi, wracaj do domku, ale oszczędzaj się :)

Dziewczynki, za to ja znalazłam artykuł, którym się chciałam podzielić, żeby zobaczyć, co myślicie. Będę jeszcze szukała czegoś na ten temat w zagranicznych źródłach, żeby sobie potwierdzić, ale generalnie wynika z tego, że jeśli ograniczanie kalorii w I i II trymestrze jest powiązane pozytywnie z nadwagą występującą w dorosłym życiu naszych dzieciaczków, to znów ograniczanie ich w III trymestrze jest pozytywnie związane z brakiem takich problemów...

http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Article/ff72a5c0-37a7-4885-a628-75b33bace0d2

Miłego dnia, ja ma dziś dzień zabiegany, a do tego jest tak zimno u mnie, brrrr...

P.S. W zagranicznych źródłach jest pełno tego typu informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 07:42

zem3upjygjyf6uag.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea i Niesforna super ze już jesteście w domu:) super wieści ;)

Mucha cieszę się że wszystko dobrze po wizycie ;)

Co do drugiego dziecka my też chcemy mieć ale kiedy to czas pokaże :)

Mucha, Niesforna, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;-)

Powodzenia dzis na wizytach,szpitalnym dziewczynom zycze powrotu do domu ;-)

A dzis znow beznadziejna pogoda i pewnie bedzie dzien lenia nr 2 ;-)
    Chce juz czwartek i usg,im blizej tym bardziej sie boje ale tez juz chce miec to za soba,mam nadzieje ze nie potwierdza sie przypuszczenia lekarza...

Milego dnia!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 07:49

Agusia2312, weronikabp, czekajajaca, Galanea lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, coś mnie chyba ominęło przez to, że nie zawsze mam jak nadrobić wszystkie wiadomości na forum - jakie podejrzenia lekarza?

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi trzymaj sie tam kochana i dawaj znac :-))
    Tusiu kciuki juz zaciśnięte :-)) o której ta wizyta?
    Ja powoli wstaje, mała tez sie budzi, czas nakarmić dzidziusia :-))

Tusia84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka,Uklad kielichowo-miedniczkowy byl na granicy dobrego/zleg 28 lutego. Teraz maja sie dokladnie przyjrzec na prenatalnym,czy wrocilo do normy czy bedzie problem. Nie kazdy lekarz zwraca na to uwage na badaniach usg a u chlopcow czesto jest wlasnie z tym problem takze dziewczynki ktore czekaja na synkow,przy najblizszym usg zapytajcie czy jest ok jesli sami nie pomierza tego,dla wlasnego spokoju ale tez i po to zeby po porodzie nic Was nie zakoczylo.

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co u Judi?
    ja zaraz szykuję się - muszę Miśka do mamy podrzucić bo jadę na wizytę :) a m do roboty zaraz jedzie

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Układ kielichowo-miedniczkowy? Chyba zaraz w google wrzucę, bo w ogóle nie wiem, o czym mówisz...

Trzymam kciuki, kochana, żeby u Ciebie było wszystko w porządku. I przy okazji trzymam też kciuki za siebie, bo przecież ja też czekam na chłopaka...

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Układ kielichowo-miedniczkowy? Chyba zaraz w google wrzucę, bo w ogóle nie wiem, o czym mówisz...

Trzymam kciuki, kochana, żeby u Ciebie było wszystko w porządku. I przy okazji trzymam też kciuki za siebie, bo przecież ja też czekam na chłopaka...

Tez nie wiedzialam o co chodzi bo sczerze nie wiedzialam ze zwezenia czy zwiekszenia czyms tam groza,ale mi wytlumaczyl o wodonerczu itd.,
    Trzymamy kciuki i wszystko bedzie dobrze ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 08:38

Modelka, weronikabp lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejsych wizytach!

Natalia tylko spokoj nas uratuje, jeszcze chwilka, ale sama wiem jak sie denerwowalam przed swoja wizyta. Kciuki juz zaciskamy :)!

NataliaK, MonikaS lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    Ale jestem zła dzisiaj obudziłam się o 5 rano bo słyszałam jakieś dziwne odgłosy w 2 pokoju wiec wstałam poszłam i krew mnie zalała :/ z sufitu woda mi kapie na panele.

jeszcze do tego źle się czuje, jakieś przeziębienie mnie chyba bierze :( nie wiem czy wy tez tak macie ale ja smarkam krwią i nie wiem czy to normalne

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, a mi znowu zaworek w cycuchu puscil=/

Co powiecie babeczki na placuszki z jabłek w ciescie naleśnikowym??

Moja Córeczka wychodzi ze Malunia jest przy waszych w 26tc6d ważyła 969g. Ale to nic- ma czas nadrobic:)

Kobietki co dobre jest na katar dla brzuchatek? A czy moze ktoras jest alergikiem? Np. Na drzewa, i czy w ciąży moze brać jakieś tabletki?

Magda ja też mam krew w nosku, nasila się ilość przy przeziębieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 08:54

evas lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny takie delikatne krwawienia z nosa to normalne w ciązy, dopiero jak byłby krwotok to trzeba jechać do lekarza.

Ale zimno dziś, kurcze ja chcę wiosnę!! :)) mam nadzieję, że zaraz kurier za kurierem zaczną przyjeżdżać :)

• maggda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzięki za info :)

AISAK lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę na 15:45 dzisiaj taka wizyta na szybko.. sprawdzenie tylko jak szyjka wygląda i wyniki wymazu z szyjki, a za tydzień już rutynowa wizyta z wynikami.. muszę się wybrać na glukozę ;) może w czwartek pojadę.

Dziękuję kochane za kciuki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 09:00

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) Ja także czekam na 3cie usg, tyle tylko że do soboty.
    Co do drugiego dzidziusia chciałabym jak najszybciej zajść w drugą ciążę, mam nadzieję, że w przeciągu 10 miesięcy się uda od porodu, ale zobaczymy jakie plany ma najwyższy :)
    U ns też dziś ponuro i pochmurno, mąż wyjechał na kilka dni w delegację, więc muszę sobie zorganizować dzień. Może jakieś zakupy :)

Miłego dnia !

weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty oraz za dziewczyny, które są w szpitalu.
    ja jestem strasznie śpiąca, najchętniej położyłabym się spać, ale nie mogę. Muszę poodkurzać i pomyć panele, ogarnąć kuchnie, zrobić sobie obiadek, bo o 13.30 przychodzi uczennica na korki i to na 2 godziny. Mam już dość tych korków. Muszę wytrzymać do końca kwietnia i będzie spokój :)

MonikaS lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK mala moze jeszcze przerosnac wszystkie dzieciaczki, ale pewnie bys nie chciala wcale :)

Tusia krotka wizyta, ale wazna. Ja czekam na wiesci.

Maggda biedaku i co to kapalo?

Ja tez chce wiosne juz taka prawdziwa!!!

Co do 2 dziecka to ja nie wiem czy po moich przejsciach bede miala jeszcze odwage sie tego podjac, ale zobaczymy...czas pokaze...teraz sie modle, zeby urodzic zdrowe dziecko!

weronikabp, maggda lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ta pogoda wpędza mnie w jakiś beznadziejny nastrój :-( Chciałam się czymś zająć,pomalowałam się(wyglądam jak biały truposz z workami pod oczami) włos każdy w inną stronę( mimo ułożenia)...wchodząc w domu po schodach które nie są mega długie mam zadyszke.. proponuje aby czas leciał trochę szybciej bo zwariuje =D

A WIECIE CO? TERAZ JĘCZĘ A ZA ROK POWIEM ''CIĄŻA TO NAJPIĘKNIEJSZY OKRES W ŻYCIU KOBIETY'' HEHEHEH ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 10:50

Mucha, Modelka, evas lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda jest dobijająca, gdzie jest ta wiosna ja sie pytam.
    Skorzystałam z okazji że syn spi o zrobiłam porządki, wyrzuciłam torbe kosmetyków i milion nie potrzebnych.rzeczy. teraz musze poukładać w szafie. Znowu bede zdychać cały dzień.
    Pół nocy nie spałam i o 5 trzeba było wstać.
    Zjadłam batonika i Maluch lata mi po całym brzuchu ;) u mnie jeszcze tydzien i usg, oby szybko zleciało.

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ