WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie znów wkurzyłam... Bo Mały przekręcił mi się tak, że cała prawa strona brzucha była wypięta do góry i wyraźnie go czułam pod ręką i to było takie fajne. Ale to mi przypomniało, że przez mojego (byłego już, bo już się umówiłam do innego) lekarza nie wiem nawet, jak jest ułożony! Jestem w 30tym tygodniu i nie wiem, czy moje dziecko się już okręciło główką w dół, czy nie. Nie wiem, czy bardziej jestem wkurzona, czy jest mi smutno...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Ja wszystkie kosmetyki i apteczke kompletowalam w tej aptece Gemini. Porownywalam z wieloma innymi ceny i wszystko wychodziło taniej. Od złotówki w górę. Np magnez który biorę u mnie w aptece 20 zł, a w tej internetowej 10,50! Różnica ogromna.

Co do kremów to narazie kupiłam tylko Nivea Baby na każdą pogodę i jak będę szła na cały dzień gdzieś a będzie duże słońce to będę używała. Na krótsze wyjścia niczym nie będę smarować.
    Na wakacje też planujemy jechać w sierpniu na działkę :-)
    Więc wtedy może już jakiś krem będzie potrzebny, ale to już zdam się na mojego pediatre.

A właśnie odnośnie tej witaminy K i D dla maluszków - uważacie że trzeba kupić wcześniej? Bo ja czytałam i znajome mi mówiły że to dopiero pediatra zleca, bo lepsze są te witaminy na receptę niż te ogólnie dostępne. I teraz nie wiem co robić...

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy zamiar jezdzic z maluszkiem w lecie, juz mamy zaplanowane Bieszczady i wyjazd na wies do rodziny. Trzeba uciekac z miasta :)

Modelka, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja jak urodzę to można powiedzieć cały czas będę na dworu, na gospodarstwie ale myślimy jeszcze aby odwiedzić rodzinę w Jeleniej Gorze :)

a co do witamin to pamiętam ze moja siostra kupywala te z recepty od pediatry

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wypisie ze szpitala dostałam zalecenie podawania wit k+d, wiec kupiłam sama takie w kapsułkach, do wyciskania. Teraz kupie w aerozolu, są latwiejsze w aplikacji.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

widzę, że nie tylko mój mąż się ociąga z przygotowaniami.
    Ze złości sama złożyłam szafkę do przedpokoju, nie pytajcie ile mi to zajęło z tym brzuchem. Tak normalnie to skręciłabym tą szafkę raz, dwa, a wczoraj bawiłam się z nią pół dnia. Mąż zrobił wieszaki z lustrem, bo to było już dla mnie za ciężkie. Krzysiek jednak nie jedzie na delegację :))
    W niedzielę powiesi tą tapetę yupiiiii
    Dzisiaj rano byłam na badaniach, wyniki odbiorę popołudniu. Dziś szkoła rodzenia :) Mam nadzieję, że K zdąży wrócić do domu i razem pojedziemy.
    Po badaniach wybrałam się na zakupy, miałam kupić tylko parę rzeczy a znowu była pełna siata. Tak ciężka, że ledwo ją przytargałam do domu. Stwierdziłam, że to ostatni raz co robię zakupy. Jak mój szanowny małżonek będzie chciał jeść to niech, za przeproszeniem, zapierdala na zakupy i kupi produkty.
    Teraz mnie strasznie brzuch boli. Chyba pójdę położyć się na chwilkę bo padam na ryjek.
    Życzę wam miłego dnia i udanych wizyt :) zajrzę wieczorem :)

Limerikowo, Kota, Nalka, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udalo mi sie Was moje Drogie nadrobic od ranka ;--))
    bylam uziemiona po wizycie u okulisty, oka 3x zakrapiane wiec widzenie w dzien jak u kota w nocy;--)) na slepo prawie, ok ze pojechalam jednak taxi i trafilam kluczami do drzwi hi hi po 2 probach tylko
    no teraz oka ciut odpuszczaja choc litery jeszcze kraza neiwyraznie
    no efekt najwaz przy krotkowzrocznosci -9 dioptrii, ze dno ok, cisnienie w galkach i siatkowka ok wiec sn jest mozliwy w sumie jesli cisneinie ogolne nie wypali w gore
    Mala na wizycie kopala jak trza, chyba pani okulistyka widziala ze brzucho faluje kolo pepka i pyta sie czy mi wygodnie to mowie, ze w sumie mi tak tylko dziecko pozycji spokojnej sobie znalezc akurat teraz nie moze ;--)))

Azi mam nadz ze uczulenie Ci przejdzie, nie ma to jak swedzonko i wysypka w ciazy ehhhhhh
    moja na szczescie odpuscila i tab odstwione, chyba juz dla zasady sprawdzam z przewrazliwienia tygodniowego rejony brzuszka, ramion , rąk he he
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 12:55

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wysłałam Ci wiadomość, zajrzyj jak znajdziesz chwilkę ;)

alexast lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast ja sie z moim M umowilam tak, ze ja robie zakupy bo siedze w domu i sie nudze i dla mnie to jakas forma rozrywki jest :D , ale jezeli kupuje cos ciezszego to zostawiam to w bagazniku i on to pozniej wnosi :)

Limerikowo, alexast lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na zakupy zawsze razem. Ja niczego nie dźwigam, wystarczy że 7 godzin w pracy jestem, potem nie mam już siły niczego nosić.
    Dziś w planach mamy Tesco, trzeba zacząć się do świąt przygotowywać.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boziu jak dobrze, że ja nic na święta nie muszę robić ufff, nie ma jak kochana Teściowa :)

Słuchajcie jakie mleko kupić, takie w razie gdyby nie było mleka, myślę, że jakąś jedną paczkę trzeba mieć w razie czego. Jakie polecacie?

• evas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    O Boziu jak dobrze, że ja nic na święta nie muszę robić ufff, nie ma jak kochana Teściowa :)

Słuchajcie jakie mleko kupić, takie w razie gdyby nie było mleka, myślę, że jakąś jedną paczkę trzeba mieć w razie czego. Jakie polecacie?
    Zazdroszczę takiej teściowej. Moja nie chce mnie znać, a moi rodzice chcą właśnie na święta przyjechać do nas no i muszę coś niecoś naszykować.

A w sprawie mleka nie doradzę. Kiedyś było inne, a teraz tak bardzo nastawiam się na karmienie naturalne, że musi się udać.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Myśle, że nie ma co sie spieszyć z zakupem. W razie co, w szpitalu mleko mają, jak trzeba dokarmic. I tam możesz zapytać jakim mlekiem karmią i takie samo kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Zazdroszczę takiej teściowej. Moja nie chce mnie znać, a moi rodzice chcą właśnie na święta przyjechać do nas no i muszę coś niecoś naszykować.

A w sprawie mleka nie doradzę. Kiedyś było inne, a teraz tak bardzo nastawiam się na karmienie naturalne, że musi się udać.
    ja też się nastawiam i chcę ale zabezpieczyć się trzeba, choć wierzę, że ta jedna paczka mleka nigdy się nie przyda :)

przykro mi z powodu "teściowej".. myślałam, że się cieszy, że będzie pierwszy wnuk itd.
    Modelka podobnie jak Ty mam stresa, bo po tych falach na brzuchu widzę, że wybrzuszyła się górna lewa część, czy to znaczy ze tam jest główka? była już głowką do dołu od długiego czasu, mam nadzieję, że wróci na dół :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 13:33

• Modelka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, równie dobrze to może być przecież pupa :) Ale tego nie wiemy... Ja 14 kwietnia mam USG, to się dowiem pewnie.

zem3upjygjyf6uag.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie za cholerę nie chce opuścić kaszel, w nocy dosłownie się duszę. Zrobiłam już sobie ten obrzydliwy syrop z cebuli, jakoś przeżyję ten smak byleby kaszel minął.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika- ja w poprzedniej ciąży miałam takie 'górki' na brzuchu a mały był od chyba 29 tc główką w dół. Takie duże wybrzuszenia to najczęściej pupa dziecka

weronikabp, evas, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Weronika, równie dobrze to może być przecież pupa :) Ale tego nie wiemy... Ja 14 kwietnia mam USG, to się dowiem pewnie.
    ja mam jutro uff

• evas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    ja też się nastawiam i chcę ale zabezpieczyć się trzeba, choć wierzę, że ta jedna paczka mleka nigdy się nie przyda :)

przykro mi z powodu "teściowej".. myślałam, że się cieszy, że będzie pierwszy wnuk itd.
    Modelka podobnie jak Ty mam stresa, bo po tych falach na brzuchu widzę, że wybrzuszyła się górna lewa część, czy to znaczy ze tam jest główka? była już głowką do dołu od długiego czasu, mam nadzieję, że wróci na dół :(
    Z wnuka to może i się cieszy, ale mnie nie chce widzieć, więc wnuka tez nie zobaczy.

weronikabp, monaaa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło ludzie.. ponad dwie godziny w kolejce...żadna stara baba mnie nie przepuściła!! dopiero chłopak który był przede mną odstąpił mi swoje miejsce..aż tym ropuchom było łyso! oczywiście maści którą dostałam na recepte też nie ma w tym zapyziałym miasteczku:D dopiero na jutro, więc ratuje się wapnem. a wyglądam jak czerwona purchawka:D
    teraz też sprawdzam ta apteke gemini i faktycznie też ceny dobre:) w sumie to zawsze zamawiam w melissie bo mam po drodze od mojej ginekolog i femibion tam 33zł kosztuje. Kiedyś też hurtowo zamawiałam emolium emulsje do kąpieli, bo kosztowała 25zł za 400ml ale ostatnio już nie ma takiej promocji.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ