X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca wszystkiego najlepszego :)

Trzymam kciuki za dalsze wizyty :)

Mi jakoś nic się nie chce dziś, poćwiczyłam, obiad zrobiłam i tak myślę co by tu porobić.... Chyba pójdę na spacerek :)

czekajajaca, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymaj sie mocno, musisz sie skupic na tu i teraz i na dzieciaczku.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Karolina trzymaj sie mocno, musisz sie skupic na tu i teraz i na dzieciaczku.
    Staram się, ale choćbym niewiem jak chciała to te lęki są zbyt silne, wiem, że każdy stara się mnie pocieszyć ale ktoś kto tego nie doświadczył mnie nie zrozumie. Tak jak ktoś kto stracił ciążę boi się bardziej na początku tak moje strachy teraz dopiero naprawdę się zaczną. W poniedziałek mam wizyte u mojego ginekologa, ciekawa jestem czy szyjka dalej sie skraca.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć - ja już po wizycie :)

ale najpierw

Czekajajaca Wszystkiego naj :) :*

a teraz do rzeczy ;)
    maluszek waży 2190g więc jest o tydzień do tyłu, ale tak samo miałam z Michasiem :) szyjka 3,9cm, dojrzałość wód II/III. blizna po cc ładna 2,9 mm, ale jeszcze będzie monitorowana. wyniki ok a za tydzień mają do mnie dzwonić z kliniki czy wyniki dobre z posiewu wymazu czy jak to tam się zwie. od poniedziałku mam liczyć ruchy a na ktg od 19 maja co 2 dni chyba - mam zapisane :) albo najpierw co 2 tyg - noe pamiętam :)

póki co wszystko jest ok i chyba naturalnie urodzę tylko do okulisty muszę bo ostatnio jakieś czarne kropki widzę jak patrzę. jakby ktoś mi paprochów napruszył w oko i przez nie patrzyła.

mały leży głową w dół czyli tak jak trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 16:06

Limerikowo, Mucha, Nalka, czekajajaca, NataliaK, maggda, Tusia84, Agusia2312, Judi2014, Galanea, weronikabp, ivv, evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super że wszystko ok :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko :-) Wiem, że część z Was już prała ubranka :-) W czym je prałyście ?

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lovelli pralam.

Czekajaca wszystkiego czego sobie zyczysz :)

czekajajaca, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pralam w proszku Dzidzius polowe miarki dawalam, bo przeciez czyste, nie plukalam w zadnym plynie plus oczywscie gora prasowania potem ;--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobrze Wam się rozpuszczał ten proszek ? Bo koleżanka mówiła że lepiej coś użyć w płynie bo proszek na ubrankach może zostać. Nie wiem co kupić :-( W jakiej temp prałyście?

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prać w NUK, lovelę mam 120 ml, ale nie wiem czy użyję ją najpierw czy od razu w nuku. Niektóre dziewczyny piorą mając tydzień do porodu hmm.. nie za późno, jak myślicie?

Aaa i znowu mamy akcję z imieniem. Skończy się na tym, że damy tak jak mi się przyśniło i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 17:10

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ja teraz już piorę bo przy córce miałam miesiąc do porodu i mówię jest czas i nie poprałam co się później okazało za 2 dni urodziłąm i moja rodzina na szybko prała ubranka i prasowała :-) Teraz mieszkamy sami więc chce tego uniknąć :-) Popiorę wszystko i popakuję w hermetyczne torby żeby się nie zakurzyły bo u mnie remont i chyba dopiero za miesiąc wszystko skończą i boje się że jak poczekam z praniem to będzie późno :-(
    Dziś posegregowałam ubranka na rozmiary 56, 62, 68 i mam tego masę :-)tych 74,80,86 jest trochę mniej więc zostawiam pranie na sam koniec. Pierwsze pranie idzie 56 co by zdążyć :-) A jak już popiorę to zrobię wyprawkę do szpitala :-)
    Nalka a o co chodzi z tym imieniem ? Nie możecie się dogadać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 17:17

Limerikowo, Mucha, Nalka, Galanea, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja mam jakas niemiecka chemie dla dzieci,ktos mi tam przywiozl ale mam same plyny,bez proszku i tak tez zamierzam prac. Na codzien do prania tez stosuje plyny bo nie cierpie proszku i mam nadzieje ze tak bedzie moglo zostac. A co do do skutecznosci i moznosci stosowania plynu do prania ubranek dzieciecych to rozne wersje slyszalam, najwiecej o tym ze jednak proszek lepszy-zobaczymy jak to bedzie.

Moge sobie ponarzekac? No dobra, chyba moge
    CZUJEEE SIE JAK WIEEELOOORYB WYWALONY NA BRZEG,MIALAK DZIS TYLE DO ZROBIENIA A JESTEM TAKA SENNA ZE MIALAM DLUUUGA DRZEMKE (JA I DRZEMKA W DZIEN,WTF?!) I nic nie zrobilam,procz spaceru,odkurzania,mycia podlogi i schodow a mialam tyle w planach :( gdzie ten sydrom wicia gniazda?chyba syndrom leniwca. Mam nadzieje ze po majowce dostane takich trybikow ze w momencie uda mi sie ogarnac mieszkanie po ekipie,porobie prańska,poprasuje i spakuje torbe bez zadnych przeszkod w postaci takich dni jak dzis.
    Skonczylam,juz mi lepiej :D

Limerikowo, Mucha, monaaa, Nalka, Agusia2312, Galanea, weronikabp, ivv, evas lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jak ja Cię rozumiem :-) Ja też jestem wieloryb ! Nogi jak świnka pigi , brzuch jak do porodu :-( Wszyscy mówią Pani to na niedługo rodzi - a ja nie ! Jeszcze 2 miesiące ! A on ooooo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 17:38

Limerikowo, NataliaK, Nalka, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca najlepszego!
    Karolina, no tak, nie wiemy, co czujesz tak naprawdę, ale każda z nas też się stresuje mniej czy więcej, aby było wszystko dobrze. nigdy tak naprawdę nie wiesz co może się zdarzyć. ja po wczorajszym zasłabnięciu, którego się nie spodziewałam, wiem to na pewno.
    po prostu wczoraj nic nie było dla mnie już ważne, jak mnie fryzjerka obetnie, jaką kieckę mam włożyć na 40 stkę, jaka będzie jutro pogoda, czy kupić żółty kocyk czy szary itd...wiem, ze najważniejsze jest zdrowie i maluszek.

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajajaca sto lat!

NataliaK mam ten sam problem z moim lenistwem. A tyle rzeczy jeszcze do zrobienia. Pralka irytująco zrzędzi, że już wyprała a mi się nie chce ruszyć, żeby ją chociaż wyłączyć. Wy narzekacie, że ludzie mówią, że zaraz rodzicie, a mnie się czepiają, że mam mały brzuch. Nie dogodzisz.

Taaak Topa, jest masakra. Zaczął mi tak obrzydzać imię Nadia, że praktycznie mu się udało. Mówi, że za bardzo zbliżone do imienia mojej matki, a jej imię to klątwa - jak subtelnie się wyraził.

Bea_tina, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca - wszystkiego naj
    Nutka - wszystkiego dobrego dla męża
    Karolina - musisz być dobrej myśli, bo sama sobie wywołasz wilka z lasu, trzymam za was kciuki tak jak resztę dziewczyn, więc wszystko będzie ok :)
    Monika - dobrze, że wszystko ok

Ja się znowu wściekłam na męża. Co za osioł. W niedzielę idziemy na komunię. Mówię mu, że jak wróci z pracy to musi przymierzyć garnitur, a on do mnie, że nie ubierze garniaka, bo nikt nie będzie w garniaku. Co za baran, właśnie przeciwnie. Wszyscy będą w garniakach a on jak ten ostatni żul pójdzie w materiałowych spodniach i koszuli. Normalnie nie pójdę na tą komunie. Nie będę się za niego wstydziła. Albo garniak, albo siedzę w domu. Niech nie myśli, że zrzuci winę na mnie. Ja powiem rodzinie dlaczego nie idę. Już dzwoniłam do jego siostry, żeby mu tak od siebie napisała smsa, że ma ubrać garniak, żeby wyglądał jak człowiek!!! Normalnie nie mogę co za ofiara losu z tego mojego męża.

Kota, Bea_tina, nutka, NataliaK, Agusia2312, weronikabp, Limerikowo, evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast - zawstydź chłopa! Odbębnij się tak, jakbyś ślub brała. Wyglądaj bardzo elegancko. Gdy wszyscy będą w garniakach a panie w sukienkach, to on ma się głupio poczuć i zawstydzić. Nie Ty! U mnie zadziałało.

alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast wcale się nie dziwię :D dobrze, że mojego męża do garnituru przekonywać nie trzeba, wręcz przeciwnie.
    Za to mój M poszedł sobie po pracy na piwko/a z kolegami na Pola Mokotowskie w Warszawie... nie zabronię mu przecież, wręcz przeciwnie niech idzie, ale zakuła mnie trochę zazdrość, w taką pogodę też bym z chęcią poszła... i nie powiem, ale dobre cytrynowe piwko tez bym sobie wypiła ;-( Im bliżej do porodu tym bardziej się zastanawiam czy wrócę do palenia,które rzuciłam ofkors ze względu na ciąże, byłaby to mega głupota z mojej strony, ale nie wiem czy będę już tak zmoblizowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 19:21

alexast, Agusia2312, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam kocyk;)
    Kolory tutaj na zdjęciach wyblakłe, nie mogłam uchwycić kolorów;( Ale są dużo żywsze niż na zdjeciach;)
    a9c4236d1e2300e4.jpg
    2f85ec74d1f18f9b.jpg
    1d54597edd453621.jpg

alexast, Nalka, Agusia2312, Galanea, excella, Duchess, weronikabp, Limerikowo, maggda, MonikaS, Tusia84, evas, monaaa, Paulina1986 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - to nic nie da, ja zawsze ubieram się elegancko, a on wręcz przeciwnie. Zawsze jest walka o ubiór. Ale jak go wszyscy chwalą, że dobrze wygląda to chodzi dumny jak paw.

Natalia - no ja też paliłam przed ciążą. Mój mąż dalej pali. Będę się mocno trzymała, że nie wrócić do palenia, choć czasami mam taką straszną ochotę zapalić.

Limerikowo lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ