X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój mąż też jak składał szafkę dla Gabrysia to na podłodze. I mówiłam mu, żeby podłożył koc albo coś bo półki porysuje... I powiedział że na pewno nie... No ale mamy rysę na półce, dobrze, że koszyczki na niej stoją;P

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to znowu zamienię się w leniwca i będę siedzieć i odpoczywać :)
    Moj mąż jest wtedy z innej planety bo on strasznie dba o nowe rzeczy bardziej mnie wkurza jak nie sprząta po sobie po śniadaniu czy robiąc sobie jedzenie

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrnęłam do końca. Toż to z domu nie można wychodzić, żeby wiedzieć co się u Was dzieje! ;)

Nawet nie próbuję napisać tego co chciałam, bo czytałam na raty i już nic nie pamiętam :)

Jeśli chodzi o mężów, to mój jest oazą spokoju, w odróżnieniu ode mnie i to raczej ja coś zepsuję bezmyślnie niż on...

U nas niestety znowu choroba, wczoraj odebrałam Weronisię ze żłobka z gorączką prawie 40 stopni :( Od razu zadzwoniłam do przychodni, przyjmował akurat mój lekarz, pielęgniarka kazała od razu przyjeżdżać - bez problemu dorejestrowała i powiedziała, żebym weszła przed wszystkimi (a ja sama z małą na rękach, bo nieprzytomna była) i oczywiście jakieś pomruki pod nosami i nikt nie powiedział, żebym wchodziła. Na co pani pielęgniarka stanowczo, że teraz ja wchodzę :) ludzie (3 osoby) mieli miny jak sr..ące koty na pustyni ;)

I teraz zachciało mi się wam w skrócie opowiedzieć (po czasie to przynajmniej bez nerwów i szczegółów będzie) jak jakiś czas temu byłam w przychodni. Panie kazały przyjść między 15 a 16 (miałam chyba 16 numerek), ale nie powiedziały, że lekarz przyjmuje od 15 i że prawie wszyscy oprócz nas wchodzą z pierwszeństwem... nikt nas nie przepuścił, czekałyśmy 2,5 h, nawet jak raz po ponad 2h poprosiłam STAREGO DZIADA (który akurat wszedł i miał pierwszeństwo) to usłyszałam "a mnie to gó****o obchodzi". No i prawie zemdlałam, obok babka w porę otworzyła okno. I dopiero ona nas wpuściła (ale ta to chyba z kultury, bo była miła i normalna od początku, a weszła z tym dziadem i też była bez kolejki). Nigdy więcej do tej przychodni :/

Już nie napiszę co sobie pomyślałam, a raczej co temu dziadowi życzyłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 21:23

weronikabp, Limerikowo, Nalka, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:)
    no mój mąż też takie gafy odwala nagminnie;) a jakbym to ja zrobiła to by się nagadał.... że hoho!
    Weronika czyli mała już główką w dół? to fajnie:)) właśnie też się rozglądam za fotelem:)) pokażesz nam później jak Twój wygląda?:)
    My też po wizycie całe 2400...czyli nadał 2 tyg do przodu..z wagowych rewelacji mam kolejne 5 kg na plusie chociaż bardzo dbam od miesiąca o to co jem. Moja gin stwierdziła że to może być spowodowane dość drastyczną zmianą dawki euthyroxu:/ bo miesiąc temu mi zmienili z 150 na 100 niby przygotowując już do porodu, ale to jest dawka nawet mniejsza od tej którą brałam przed ciążą...zobaczymy zrobię badania i się okaże. Teraz jeszcze ginka podpowiedziała mi dietkę surówkową, więc będę się jej trzymała żeby zniwelować moje opuchnięcia.

alexast, czekajajaca, Galanea, Nalka, weronikabp, evas, Mucha, Limerikowo, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie jak ivv. Mój mąż jest bardzo ostrożny. To ja jestem roztrzepana, kroję na blacie, rozrzucam ciuchy, kopnę w szafkę , a co najgorsze dla mojego Bartka - przewracam te durne frędzle w dywanie. Jeny jak wtedy zrzędzi! Wiecznie tą stopą je gładzi w drugą stronę pomrukując, że chodzić nie umiem.:P

ivv lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że już wielokrotnie padało to pytanie. Czy możecie podpowiedzieć jak wrzucić zdjęcie, bo bym chciała Wam pokazać dwie fotki z wczorajszego dnia :)
    Z góry dziękuję.

• alexast Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wchodzę na fotosik.pl tam zdjęcie ładuję i potem wklejam link miniaturki

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv zdrowka dla Małej :-) Azi gratuluje wizyty ale duza dzidzia :-)

To nie chodzi o to ze On jest niezdarny, o nie, jest bardzo dokładny i starannny. Tylko jest uparty jak Osiol, w tym sęk :-)
    Przeprosił i mysle ze sam sie na tyle na siebie wkurzył ze następnym razem pomyśli czy warto być upartym...

Czekająca ja wchodzę na fotosik.pl tam wybierasz zdjęcie, potem pod zdjęciem pojawia Ci sie taki długi kod, plik URL bedzie napisane ze na forum, skopiuj go i wklej tutaj i gotowe. ;-)
    Alexast ile Twój Olus ważył ostatnio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 21:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to super ze wszystko oki ;-))

Moj maz czasami mnie denerwuje bo nie widzi ze robi cos nie tak,ze popsuje,nabrudzi,cokolwiek. A wiecie co mowi jak mu zwroce uwage? Kto z kim przystaje ten sam sie taki staje :D oczywiscie w kontekscie do mnie :D i juz wtedy wymiekam,zawsze mnie to rozsmiesza ;-)

Ide spac,zly dzien,jutro wedrowka do endo i na badania, masakrozaaaaaa ale mi sie nie chce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:28

• alexast Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ważył 1729 g lekarz powiedział, że jest w normie :) ja ciągle o to pytam, bo przez tą cukrzycę się boję, że będzie za mały lub za duży. Póki co wszystko jest ok :)

weronikabp, Galanea, Mucha, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Wczoraj ważył 1729 g lekarz powiedział, że jest w normie :) ja ciągle o to pytam, bo przez tą cukrzycę się boję, że będzie za mały lub za duży. Póki co wszystko jest ok :)
    No moja Polunia za 1 razem wyszła 1700 a za drugim 1800, 2 razy zbadał. Mowi ze zawsze jest granica błędu, więc mysle ze nasze Skarby rosną idealnie :-)

Galanea, Tusia84, evas, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No moja Polunia za 1 razem wyszła 1700 a za drugim 1800, 2 razy zbadał. Mowi ze zawsze jest granica błędu, więc mysle ze nasze Skarby rosną idealnie :-)
    To daje nam nadzieję, że nasza córeczka jest trochę lepiej podtuczona niż się wydaje.;)

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast a jak tam cukry?

Cieszę się z waszych dobrych wieści wizytowych.

Mi dziś sprzedawczyni zaczepiła w sklepie i mówi chyba juz koncowka u pani, ja ze 1,5mc jeszcze-NAPEWNO PANI WCZESNIEJ URODZI chyba muszę Slicznie wyglądać. Pożyczyła zdrowia i szczescia- milo.
    Ja odebrałam wyniki-mocz super, hemoglobina 05.04 byla 11,8 a dziś 11,1.
    Zobaczymy co powie gin w poniedziałek na wizycie.

Mi nogi juz nie puchną od wczoraj.

Ja piore ubranka w Lovely.

Panda sliczna:)

Karolina nosek do góry, pozytywne wiruski przesylam¥¥¥

Solenizantkom 100 latek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:08

Galanea, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak - z cukrami jest strasznie. Od insuliny na noc robią mi się bąble podskórne. Ciągle zwiększam dawki :( Ale walczę dzielnie :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wraz ze wzrostem bobasa rosnie obciazenie organizmu. ja juz podniosłam sobie dawkę do 3j przed śniadaniem i obiadem. Dziś przed drugim śniadaniem będąc na zakupach dziwnie się czulam- cukier miałam 54. W święta też miałam taki spadek, duszno i ciepło w glowe się robili i nagle nastał sen. Odlecialam prawie przy stole, poszłam na kanape i odrazy spalam. W życiu nie miałam tak. A dodam ze ciasta troszku spróbowałam. We wtorek mam wizytę u dietetyk zobaczymy.
    Naczczo troszku mam ok 94, pewno każe mi brać insuline przed kolacja jeszcze.
    Moja mala w 30tc3d ważyła 1527g tak też zadowolona jestem ze rozwija się prawidłowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:26

weronikabp, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na dobranoc to powiem Wam ze ja tam wole zeby moj Franek urodzil sie max 3,600 kg , pozniej niech nabiera masy po urodzeniu,tak jak powiedzial lekarz przy usg ze bedzie sie latwiej rodzilo niz jakiegos wielkoludka :D i tak chyba bedzie,bo wagowo Franek poki co jest lzejszy niz tydzien ciazy wskazuje. I wy sie nie martwcie zatem,przy porodzie bedziecie dziekowac Bogu za to ;-)

Galanea, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj i mówię dobranoc :)

Czekająca wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Super, że wszystkie wizyty udane i że dzieciaczki rosną zdrowo.

Ja jestem mega zmęczona dzisiaj.. bo miałam mały maraton po sklepach..

Jutro z rana miałam się wybrać na wyniki ale zapomniałam zakupić pojemniczek na mocz więc nie wiem czy coś wymyślę..

Mój synek pojechał dzisiaj na wycieczkę 2 dniową i oczywiście moje hormony powariowały bo jak tylko autokar odjechał to płakałam,a razem ze mną córcia..

czekajajaca, weronikabp, evas, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzam, czy działa:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a3f7542c66d2204a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f16ef29db5fe402e.html

Tusia84, evas, Paulina1986, Nalka, Agusia2312, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziękuję wszystkim za życzenia kochane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Sprawdzam, czy działa:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a3f7542c66d2204a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f16ef29db5fe402e.html
    Ale fajne zdjecia :-) ślicznie wygladasz :-)

U mnie musiałam wklejac pliki do zobaczenia, zdjecia nie pokazały sie automatycznie.

czekajajaca lubi tę wiadomość

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ