X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja absolutnie nie wątpię w to, że ubierasz się elegancko. Chodziło mi, że jeszcze bardziej niż zwykle. No ale skoro u Twojego to nie zadziała, to nie wiem co poradzić. :(

Paliłam 8 lat i rzuciłam z dnia na dzień. Wiem jednak, że niektórzy bardziej się męczą. Brr.. nie chciałabym do tego nawyku wracać. Mąż nie pali to też jest prościej.

Nutka zazdroszczę umiejętności! Ja mam do takich robótek dwie lewe ręce i 0 cierpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 19:33

alexast, NataliaK, sunset, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Nalka - to nic nie da, ja zawsze ubieram się elegancko, a on wręcz przeciwnie. Zawsze jest walka o ubiór. Ale jak go wszyscy chwalą, że dobrze wygląda to chodzi dumny jak paw.

Natalia - no ja też paliłam przed ciążą. Mój mąż dalej pali. Będę się mocno trzymała, że nie wrócić do palenia, choć czasami mam taką straszną ochotę zapalić.

Ja paliłam razem z mężem, obydwoje rzuciliśmy palenie jak okazało się że jestem w ciąży. Ale to wcale nie sprawia że jest mi łatwiej bo niektórym zapach w ciaży przeszkadza a mi oczywiście wręcz przeciwnie, papierosy pachną jak czekolada :D
    też będę się starała się trzymać, ale wiadomo że może być różnie, OBY NIE!;) Życzę tego Tobie i sobie :)

Nutka ale masz talenta :P też chce:)

Nalka ja przed ciążą paliłam też 8 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 19:37

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - właśnie w tym problem, że ja już też nie wiem co robić. Ja zawsze się "odpicuje" jak idziemy na jakieś uroczystości. A z nim odwieczna walka. Myślałam, że mu już przeszło, ale widocznie się myliłam. Mam nadzieję, że ruszy głową jak mu siostra napisze. A jak nie to każe mu zadzwonić do swojego ojca.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, podziwiam męża, bo mój niby próbował, ale niestety bezskutecznie. Mnie ciągnie strasznie. Ciągle walczę ze sobą. Ja sobie i Tobie też życzę wytrwałości i silnej woli :)

Nutka - śliczny kocyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 19:40

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka prześliczny ten kocyk :-) Tez taki chce :-) niestety nie mam takich umiejętności :-( Dziewczyny Was też czasem tak coś kłuje w pochwie ?

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa - mnie kuje czasami, moje koleżanki powiedziały mi, że one też miały w ciąży takie bóle. Niby to normalne, więc się tym nie przejmuje.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Nutka prześliczny ten kocyk :-) Tez taki chce :-) niestety nie mam takich umiejętności :-( Dziewczyny Was też czasem tak coś kłuje w pochwie ?

Codziennie :P i dziś nawet tak mocno że musiałam stanąć. Zgłaszałam to lekarzowi, ale powiedział że to normalne, więc dla mnie też niechaj tak będzie ;-)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie ostatnio ten ból obudził w nocy. Musze zapytać lekarza ale wizyta dopiero 5 maja i pozostają mi Wasze rady :-) Zresztą strasznie mi smutno że tak długo muszę czekać na wizytę przez te święta do tego z lekarzem nie ustaliłam tego 3 ważnego USG :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!:)
    Ale dziś piękny dzień- z 25 stopni było jak nic. Wyprałam ostatnią partię ubranek. Ja piorę w płatkach mydlanych bez płynu. Ale to tylko pierwszy raz, na dobry początek. Potem normalnie będę prała już z płynem do płukania w proszku dla dzieci.
    U mnie noce są koszmarne. Mały tak ciśnie na dole, że budzę się siusiu co godzinę, a często okazuje się, że wcale mi się nie chciało tylko taki ucisk czułam na pęcherz. Ale nie będę ryzykować i wstaję za każdym razem, bo jeszcze pomyślę że to tylko ucisk i zleję się w łóżko:)
    Pozycji do spania nie mogę znaleźć już żadnej, a przekręcenie się z boku na bok jest nie lada wyzwaniem i zawsze towarzyszy temu ból. No ale to już niedługo:)

weronikabp, Limerikowo, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja palenie rzuciłam równo rok przed ciążą. I tak już dwa latka lecą. :D

Alexast to daj znać jak sytuacja się rozwiązała.

Kłucia w pochwie bywają, ale rzadko. Bardziej mnie bolą kopniaki. :P

alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miewam kłucie w pochwie, nieprzyjemne to jest, zwłaszcza jeśli dziecko rusza się nisko.

Ależ dzisiaj piękna pogoda! Nie zabrałam się jeszcze za pranie ubranek (odkładam to ile się da), ale wietrzę i dezynfekuję na słońcu materace.

Nie wytrzymałam już dzisiaj leżenia w domu i wybraliśmy się na krótki spacerek, posiedzieć nad jeziorem, których tu u mnie pod dostatkiem. Cudownie było posiedzieć na słoneczku na świeżym powietrzu :) Przedstawiam sesję mojej małej pandy ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec3cef3913f5.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b85f89b88a5.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/75041b1bbe1e.jpg

alexast, Nalka, NataliaK, weronikabp, Limerikowo, Mucha, maggda, Tusia84, sunset, evas, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - pewnie, że dam znać :) po komunii wstawię nawet zdjęcie :)

Judi - mam podobnie. Z obracaniem, też mam problem. Ogólnie ciężko mi się śpi.

Nalka lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też już ciężko się śpi :-( Mój mąż wkurzony bo chrapię tak że szok a ja nawet nie kontroluję tego :-( Już głupio mi ale co ja mam zrobić ? Wstaję co godzinę na siku :-( Eh

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Topa witaj w klubie. Ja też zaczęłam chrapać. Jakieś 3 dni temu się zaczęło. To zawsze ja mojego szturchałam i mówiłam kochanie obróć się bo chrapiesz. A teraz on mnie szturcha. Też mi głupio, ale co zrobić :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroooniiiikaaaa , jak tam usg ?? ;-)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wyglądasz ślicznie!!! i jakie piękne rejony :)

Karolina trzymaj się dzielnie, dużo siły życzę.

Ja już w domku, po USG. Mała waży 1800 gr, leży główką w dół, obejrzana w szerz i wzdłuż, wszystko dobrze. :)

Niestety nastrój mam kiepski, mój uparty mąż mnie zdenerwował, wnosił fotel który kupilismy dla mnie do karmienia na górę, mówiłam zeby zdjął nóżki bo zarysuje tapetę na klatce, niestety nie posłuchał i oczywiście zarysował, a tapeta kosztowała majątek, wiec w takich momentach mam ochotę go udusić za Jego upór :(((

Mucha, NataliaK, alexast, Galanea, Tusia84, Nalka, Limerikowo, Judi2014, evas, monalisa, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika - tak już ci faceci mają. Mój jest taki sam. Ja dbam, chucham i cuduje, a on ma to w dupie. Blat kuchenny mi porysował, bo kroił bez deski. Jak składał szafkę to się wkurzył, bo mu coś nie szło i rzucił śrubokrętem o nowe panele. Ale po nim pojechałam. Szkoda słów....
    Ważne, że mała rośnie i ma się dobrze :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tez macie tak ze podczas spaceru czy zwykłego chodzenia odczuwacie spinanie brzucha i twardnienie? Bo często mi się to zdarza i aż boli niekiedy, mam nadzieje ze to nic niepokojącego

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda ja tak mam i dlatego lekarz kazał mi jeden spacer pół godzinny dziennie robić i odpoczywać. Więc staram się do tego stosować...

alexast lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, dziękuję za miłe słowa :)
    Super, że u Poli wszystko dobrze i że siedzi grzecznie w pozycji nietoperka :)

Współczuję z powodu tapety, też miewam takie przypadki niestety. Raz kupiliśmy ławę do pokoju i mój K. zamiast delikatnie rozpakować karton, zaczął go otwierać nożem. Skończyło się rysą przez cały blat :/

Innym razem mój tata pomagał nam wnosić drewniany stół do jadalni, po czym potknął się i zarysował cały blat metalową miarką trzymaną w dłoni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 21:05

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ