MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czasem w żartach mówię, że powinni mnie za życia wziąć do nieba i dać aureolę
Choć jak mój były mąż mnie wkurzał, to potrafiłam zrobić awanturę, że cały blok słyszał, a jak mnie doprowadził do ostateczności to wystawiłam mu walizki za drzwi (dosłownie) i zatrzasnęłam przed nosem drzwi. Musiał dzwonić do siostry by go zabrała.
A teraz nie potrafię się postawić
Dobra, koniec już użalania się nad sobą. Czas się ogarnąć i do pracy iść. Pogoda piękna to i żyć się chce
Miłego dnia kochane ciężaróweczkialexast, weronikabp, czekajajaca, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Ja dzisiaj postanowilam udac sie na dzialke z racji ladnej pogody i sloneczka...posiedze sobie na powietrzu i zrelaksuje!
Moj maz na szczescie nie chrapie i stara sie sluchac jak o cos prosze. Podkreslam stara sie bo nie zawsze mu wychodzidzisiaj jego imieninki wiec jakis fajny obiadek zjemy i poswietujemy troszke
Natalia powodzenia.alexast, weronikabp, Limerikowo, czekajajaca, evas, NataliaK, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 09:57
Bea_tina, alexast, Paulina1986, monalisa, excella, AISAK, Mucha, Nalka, evas, NataliaK, Agusia2312, Tusia84, Galanea, azi lubią tę wiadomość
-
patrze sobie w kalendarz bellyfrienda i pokazuje mi, ze zaczal sie wlasnie dzis 9mc dla mnie, juhu , sama koncoweczka zatem, mam nadz ze bezproblemowa bedzie w miare, 88%suwaczka ciazy i 34 dni do terminu 29maja ;--)))
bede Czerwcoweczka jak przenosze ;--)))weronikabp, alexast, evas, NataliaK, Agusia2312, Tusia84, Paulina1986, Galanea lubią tę wiadomość
-
Witam się. Widzę, że wczorajszy dzień obfitował w kłótnie małżeńskie;P Mój też się wczoraj ze mną kłócił, więc poszedł z psem sam a ja poszłam spać. A jak wrócił to sie położył w salonie i tak do 2 spał... Oczywisćie ja nie potrafię się długo gniewać, więc łaziłam za nim i wrzeszczałam, że ma iść do łóżka spać i tyle! I w końcu o tej 2 jak po raz kolejny się przebudziłam i zobaczyłam, że go nie ma to poszłam i go ściągnęłam z tej kanapy;P
W nocy czułam jak mnie głaska po głowie, a rano powiedział, że on się nie gniewał tylko po prostu chciał oglądać film jakiś(który mu wyłączyłam, a potem juz nie właczył sobie) i już mu się nie chciało wstawaćLimerikowo, alexast, evas, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:Witamy kochana, na kiedy masz termin?
Termin z OM na 26.06 a z USG na 21.06 ale u mnie w rodzinie dzieciaczki zawsze były większe a w większości nawet ciut przenoszone więc może być nawet w lipcu:)Choć w moim przypadku nie wiem czy powinnam na rodzinę patrzeć bo takiej ciąży jak moja jeszcze w niej nie było:/ Od początku do teraz i jeszcze pewnie z cztery tygodnie jestem/będę na luteinie przez plamienia, które miałam do 20 tygodnia co mniej więcej 2-3 tygodnie. Teraz jeszcze magnez i nospa bo mam twardnienia i szyjka się troszkę skróciła. A w ogóle to mój lekarz określa jej długość na podstawie badania palpacyjnego:o Mam nadzieje, że nawet jak się myli to przynajmniej na niekorzyść jej długości tzn. że w rzeczywistości jest dłuższa:)Limerikowo, weronikabp, alexast, Nalka, evas, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
Witam nowa Czerwcoweczke:)moze powiesz coś o sobie, ile latek, skąd jesteś, czy masz juz Dzieciolki, no i czy walka co do imienia była?
Ja zakupiłam aspirator Fride i do tego sol fizjologiczna.
Co do termometru to termometr bezdotykowy microlife. Mój okaz jest naprawdę dokładny. Ogólnie ta firma ma dobre opinie.
Dzis skończyłam druga turę prasować ubranek. Juz do szpitala moja Panna ma gotowa wyprawkę. Jeszcze tylko jedno pranie. No i chyba 62 zacznę prac.
Dziś mam rewolucje zoladkowa, czuje ze mala siedzi pupa na żołądku. Najchętniej z WC bym się nie rozstawala. Chyba to po wczorajszym chinczyku na ostro. A taki był dooobry.
Nalka, weronikabp, alexast, evas, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
Na początek mam gruszkę, jeśli nie da sobie rady to kupimy aspirator. Podobnie z termometrem. Osiwiałam czytając różne opinie, z których większość polecała rtęciowy (nie posiadam) albo zwykły elektroniczny z miękką końcówką, dysząc ze złości nad kupionym bezdotykowym firmowym termometrem. Jeśli elektroniczny za 25 zł nie będzie nas zadowalał, kupimy ten z microlife, bo ma jak na bezdotykowe najlepsze opinie.
Zaraz idę zrobić kaszankę w piekarniku. Przez całą ciążę nie jadłam i dorwałam wczoraj, mam zamiar wsunąć całą, by później wam narzekać, że mam zgagę - liczę na słowa otuchy.
34 tydzień ciąży się zaczął?! Byłam pewna, że 33..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 11:31
Mucha, evas lubią tę wiadomość
-
Termometr mam elektroniczny zwykły. Przy starszych dzieciach używałam rtęciowego i też się sprawdził. Jeśli chodzi o nosek, to mam gruszkę, ale przezroczystą (co by widzieć, czy w środku nic się nie lęgnie)i sól fizjologiczną, jak sobie grucha nie da rady to kupię aspirator.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO, a mnie jak wnerwi moj łosiek to ma z mojej strony przechlapane. Za wczoraj przy porannej kawie dostal taki wyklad
ze siedzial i sluchal jak na tureckim kazaniu,ale w sumie to nie jego wina ze chrapie po alkoholu. Jak mi mowil ze tak mu bylo wczoraj smutno jak jego kolega poszedl do domu juz o 19 bo zona w ciazy z dzieckiem 11 miesiecznym,ktore trzeba wykapac itd,tak mu dokuczali ze jeszcze chwila i tez sobie nie posiedzi,mial autentyczne swieczki w oczach
powiedzialam ze ma wychodzic co jakis czas,jak do tej pory,przeciez zdziczeje bez takich wyjsc,a dziecko sama bede mogla wykapac-bez przesady. Aleee!co by nie bylo tak egelancko-ja tez chce wychodzic z przyjaciolkami,niekoniecznie na piwo,ale tak po prostu :)no i doszlismy do porozumienia
Dzis chyba caly swiat chcial mi wynagrodzic zla noc,na poczatek w autobusie mily pan zwolnil mi miejsce,glosno mowiac ze kobieta w takiej ciazy a nikt nie wstajenastepnie w metrze bylo podobnie, a ludzi w godzinach porannych full,zawsze wszyscy udaja ze nie widza,a tu prosze,mila niespodzianka
Wchodzac do medicovera widze kolejke ktora az sie zawijala,zanim doliczylam sie 15 osoby pielegniarka wola przez caly korytarz " Pani w ciiiaaaazyyyy na koncu zapraszam jakoooo pieeerwszaaa" -khm, no dobra, to ide
Endokrynolog zyczyl szybkiego porodu i bezbolesnegoi widzimy sie dopiero 6 tyg po porodzie,nawypisywal recept na zapas, wyniki mam dobre jak nigdy, a guzy najprawdopodobniej wycinamy wlasnie po porodzie.
A na sam koniec info ze prawdopodobniej wyrobie sie z kupnem samochodu przed majowkaale fajnie
jednak jak byl samochod sluzbowy to czlowieczek sie przyzwyczail i teraz mu tego brak
Weronika,w weekend sobie nie pospie,jutro po 5 pobudka bo prowadze charytatywnie wyklad dla studenciakow na uczelni. Yeaaaah, w niedziele troche lepiej bo od 11 dopiero zaczynam
Alez sie rozpisalam, a teraz ide w koncu cos zjesc, jeszcze nic nie jadlam dzisWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 13:14
evas, weronikabp, Tusia84, alexast, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
Witam mamusie, u nas ciepło w miare i słonko świeci:)
Była dziś u mnie połozna;) W nocy spię dobrze, mąż nie chrapie i ja sie nie kręce za duzo:)
Ostatnio mam mega ochote na Lody:) I dziś już zaliczyłam porcje mmmmm
Galanea , Czekająca super foty;) I Śliczne mamusie;)
Dla tych mam które miały wizyty super że dzieciaczki rosną zdrowo:)
Dziś przyszedł Tusiowy Kocyk + poduszka do kompletu
Termometr też kupujemy Microlife bezdotykowy raczej model NC 150:)
goś83 witamy na forumWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 13:40
evas, NataliaK, weronikabp, alexast, Galanea lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Natalia ja z komunikacją miejską nie mam problemu. Wsiadam na pętli i zawsze jest wolne miejsce. Ale już 3 przystanki dalej autobus jest pełny i tylko widzę spojrzenia babć, że one musza stać, ale nie mam zamiaru ustępować
NataliaK, excella, alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Cześć, Goś, na liście Cię już miałyśmy, więc dopisuję tylko do Ciebie dziewczynkę
.
Ja po wizycie. Artur waży prawie 2,5kg (2450 dokładnie), wszystko gra, tylko ja musiałam dostać Dopegyt na zbicie ciśnienia, bo pokazałam lekarzowi zapiski z ostatnich dni i stwierdził, że za wysokie, a jak ciśnienie za wysokie, to dziecku może się zahamować wzrost, bo przepływ krwi przez łożysko jest gorszy.
Także od dzisiaj, pewnie już do porodu z Dopegytem (Limerikowo, też go bierzesz, nie? jak się po nim czujesz?).
Mam też nadzwyczaj dobre wyniki krwi. Tylko białka za mało, muszę się wziąć za ryby, mięcha i takie tam. Mięcha nie lubię, więc skupię się na rybach i "takich tam".
Kolejna i ostatnia już wizyta 16 maja. Wtedy też będę miała posiew na paciorkowca. Mam tylko nadzieję, że się wyrobimy...
Co do termometru - mam klasyczny termometr rtęciowy i owulacyjny Microlife (b. szybko mierzy). Zdecydowałam, że dopiero gdy te nie zdadzą egzaminu, to zainwestuję w bezdotykowy. Do nosa grucha+sól fizjologiczna.weronikabp, evas, Nalka, Tusia84, Agusia2312, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynika, ale duży jest Artur, wow
Miałam kolezanki na dopegycie w szpitalu jedna czuła się świetnie, druga kiepsko, więc zależy od organizmu.
Ja mam termometr microlife nc 150.
Chowam ciuszki do szafy i jestem przeszczęśliwa z tego powodu
Natalia, kiedyś przez kilka lat wykładałam dla zaocznych, fajne czasy to były, choć potrafili mnie też nieźle wkurzyć, często myślę o powrocie na uczelnię, skończyć doktorat i wykładać, to zajęcie z pasją, więc myślę, że za rok, dwa poważnie o tym pomyślę.
Magda O jak Zuzia, co postanowił lekarz w związku z tą gruźlicą?
Nalka, evas, Martynika, Tusia84, NataliaK, Agusia2312, alexast, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość