X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka w 33 tc (32t6d) ważyła ok 1950 g. Podobno w normie choć lekarz mówi że gigantem nie będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 15:17

weronikabp, Nalka, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Kochane moje kobietki forumowe :)

Jestem bardzooo szczęśliwa :D odebrała wynik z wymazu szyjki i nie ma GBS :D :D :D zrobiłam dzisiaj wyniki przed wtorkową wizytą i już nie mogę doczekać się usg żeby zobaczyć ile waży moja córunia <3

Mam dobry humor bo zaraz po odebraniu wyniku pojechałam do fryzjera i ścięłam jednak włosy :)

Kupiłam farbę do malowania pokoju i dzisiaj mąż maluje więc kolejny powód do radości bo będę mogła w przyszłym tyg. poprać rzeczy małej i też już je poukładać :) A co do mężów to się tak w duchu uśmiechałam do siebie jak czytałam Was bo wczoraj jak wróciłam z maratonu sklepowego to wchodzę do pokoju, który ma być malowany i patrzę a róg ściany od takiej wnęki małej cały obity i się okazało że jak mąż wynosił stare meble to obił ścianę bo sam to robił.. więc nie tylko u Was szkody.. całe szczęście będzie malowanie to się uzupełni to obicia. :)
    dajesz fotę kochana!!! :) nie czekamy na sesję, zapodajesz :)

no i jest radość, że szyja czysta :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 15:24

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Bea_tina a Ty jak się czujesz?? :) u Ciebie już blisko :)
    u nas dobrze:) dziękuję bardzo! Odliczam dni do cc, ale nie ukrywam, że niedoczekanie miesza się z wielkim strachem, z każdym dniem coraz większym... Ale staram sobie wizualizować dobre zakończenie, liczę, że tym razem obędzie się bez łez, chyba, że ze szczęścia:)

Tusia ciekawa sama jestem fryzury;P Widać, że sie udała, skoro Cię w tak dobry nastrój wprowadziła!

To mój maluch w 31t3d ważył 1650g, także podejrzewam, że urodzi się ok 3 kg, pierwszy syn w 39tc urodził się z wagą 2700, także też malutki:)

weronikabp, Tusia84, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy masz wyznaczony termin na cc?

ja to wczoraj akurat z m uniknęłam jakichkolwiek spięć, ale za to miałam niezłą niespodziankę. Jechałam na stację zatankować i nie dojechałam bo się paliwo skończyło hihi musiałam do mbanku na assistance dzwonić, żeby mi dowieźli. A tak było blisko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 15:26

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Bea_Tina nie wiem czy udana ale ja się czuję dobrze nigdy nie miałam tak krótko ściętych włosów tzn nie są krótkie ale ja zawsze miałam długie, a najkrótsze to były takie do ramion.. :)

Wklejam Wam za to zdjęcie mojego nowego ciążowego uzależnienia dzięki któremu do porodu będę ważyła ponad 100kg :D :D :D

eb74a89cca7fe600med.jpg

Nalka, Martynika, Paulina1986, Limerikowo, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oesu, musiałaś mi przypomnieć, że mam czekoladę w szufladzie? :D

Swoją drogą, gadałyśmy jakiś czas temu o wadze i wspominałam, że nie mam wagi, więc się nie ważę, ale miesiąc temu u lekarza było +12kg. No więc już jest +15, tak tylko chciałam zaktualizować dane :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 15:33

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - masz termin na cesarkę? Jak to zrobiłaś? Pytam bo ja też dostanę skierowanie, ale nie wiem czy iść do szpitala wcześniej i się umówić czy czekać aż będą skurcze. Jest jakaś reguła czy to zależy od szpitala?
    Jeśli można wiedzieć to dlaczego masz CC?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm Tusia ale mi ochoty narobiłaś!

Kurde wszystkie dzieciaczki wasze są grubsze od mojej małej. Mam nadzieję, że kobita dobije do tych 2700. :D

Ja dzisiaj korzystając z nieobecności męża wspięłam się na krzesło i ściągnęłam zasłony. Trzeba wyprać, bo nie pamiętam czy ktoś to robił odkąd zostały założone, przecież Maciuś się nie poczuwa do robienia porządku, jedynie do robienia syfu.

Skręciliśmy łóżeczko i poprzenosiłam wszystkie rzeczy do małego pokoju, starłam kurze i czekam jak na szpilkach. Macius pedzi się edukować i dzisiaj wieczorem będziemy mieli niechcianego gościa. Dziadzisko rozniosę jak mi syfu narobi. Co jak co, ale łóżeczko naszej córeczki w jego brudach stać nie będzie!

alexast, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • excella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Bea_tina - masz termin na cesarkę? Jak to zrobiłaś? Pytam bo ja też dostanę skierowanie, ale nie wiem czy iść do szpitala wcześniej i się umówić czy czekać aż będą skurcze. Jest jakaś reguła czy to zależy od szpitala?
    Jeśli można wiedzieć to dlaczego masz CC?

Jak dostaniesz.skierowanie na cc to powinnaś iść sie umowic.do szpitala i oni Ci juz termin wyznaczą.

• Tusia84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Oesu, musiałaś mi przypomnieć, że mam czekoladę w szufladzie? :D

Swoją drogą, gadałyśmy jakiś czas temu o wadze i wspominałam, że nie mam wagi, więc się nie ważę, ale miesiąc temu u lekarza było +12kg. No więc już jest +15, tak tylko chciałam zaktualizować dane :P.

Martynika ale ta jest boska ma żelki, draże i miejscami jeszcze strzela :) po prostu ją uwielbiam i właśnie zjadałam już pół, a to taka duża czekolada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 15:40

Nalka, Martynika lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ładna pogoda ale jakoś na mnie zle dziala, co raz słabiej sie czuje.
    Jutro mam w planie zabrać gdzieś synka, ale nie mam pomysłu gdzie. Zoo chyba zaliczymy w tygodniu, bedzie mniej ludu.
    Ja to aż boje sie wejśc na.wage ;) patrzac na moja diete powinnam.przytyc ze 40 kg heh ;)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buehehehe, a śpiewa, tańczy i recytuje też? :D Ja żrę Wedla Panna Cotta, a tej Twojej będę wypatrywać, bo żelki i draże to tam jeszcze, ale JAK STRZELA, TO MUSZĘ JĄ MIEĆ :D :D :D.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Ty po niej będziesz śpiewać i tańczyć,a dzięki temu nie utyjesz ani grama więc można pochłaniać bez ograniczeń :D :D

weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Martynika ale ta jest boska ma żelki, draże i miejscami jeszcze strzela :) po prostu ją uwielbiam i właśnie zjadałam już pół, a to taka duża czekolada :)
    Przestań mnie tu drażnić i pisz szybko gdzie ją mogę zakupić!

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TUSIA ja chcę/poprosze fotę włosów!!! ejjjjjjjjjjjjjjjjjj :))

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia myśli, że czekoladowymi wynurzeniami zamydli nam oczy i nie będziemy jej męczyć o fotę :D. A to spryciula!

Tusia84, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, dostałam od lekarza prowadzącego skierowanie na cc i z tym skierowaniem pojechałam do szpitala gdzie zamierzam rodzić, to wszystko ok 35tc(skończonym). Termin mam na 10 dni przed terminem, więc 8 maj:) 13 dni nam zostało:) Małym wskazaniem jest to, że jestem po 1 cesarce, ale lekarz powiedział, że nie chce mnie męczyć ze względu na koniec poprzedniej ciąży i woli, żebym miała cesarke, bo mimo, że minęło 2 lata, to woli nie ryzykować.

Tusia hihi witam w klubie, tylko ja pochłaniam milkę tą karmel-orzech-jogurt, właśnie czeka na mnie w szafce, ale po świętach jeszcze mam tylko w nadstanie słodkości, że troche jeszcze poczeka:)

alexast zadzwoń sobie na położnictwo do szpitala i tam wszystko Ci powiedzą, ja już mój atakowałam od 30tc;P ale prawdą jest, że każdy szpital ma własne działanie, więc lepiej zawsze zadzwonic;P

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja 5 maja mam wizytę i dostanę skierowanie to będzie początek 34 tyg. to sobie zadzwonię do szpitala. Póki co mam tylko zalecenie od ortopedy, więc odsuwam to dzwonienie.

Tusia - czekolada rewelka. jadłam u mamy. Dobrze, że ja za czekoladą aż tak nie przepadam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 15:50

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dziewuchy :D pomyślę nad zdjęciem ale nie obiecuję bo teraz już wychodze odebrać mojego synka z 2 dniowej wycieczki, a później na noc jadę do siostry z dzieciakami bo mąż tu będzie smrodził farbami :) a nie chciałam brać laptopa więc może jutro :) wytrzymacie co??? wytrzymacie ;)

W Makro można kupić najtaniej, ja kupiłam w Chacie Polskiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 15:54

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    wytrzymacie co??? wytrzymacie ;)

Nie-e ;).

weronikabp lubi tę wiadomość

‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ